Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Őszintén szólva idén max rápillantottam, tavaly nagyjából végig követtem őket, szóval ideit nem tudok mondani vagy megerősíteni (nyilván a javarésze irónia volt eleve). Tavalytól tudnék sokat, Mbappét mindenki eladta volna még novemberben is, Pintust mindenki szidta az erőnlét miatt, Ancelottit mindenki szidta (nem mondom, hogy nem jogosan), Perezt mindenki szidta. Mindenki nyilván költői túlzás.
Nem olvasok Realos fórumokat, de utóbbi hónapok megosztó híreiben nem tudok elképzelni olyan panaszkodást:bence0330 írta: ↑2025.09.05. 21:53:12Nézz át a Madridomra, néha követem őket. Akár most, akár keress vissza évek elejére. Azt hinné az ember, ha kétévente nyernek egy BL-t, kb pozitív a közhangulat, kb megbíznak a klubjukban. Na ott olyan panaszáradatokat olvashatsz, mintha évről évre a kiesés ellen küzdenének, megállás nélkül kritika megy Perezre, Pintusra, Ancelottira, mindenkire.
Szóval alapvetően nem rosszabb itt sem a helyzet, mint máshol szerintem alapvetően még jobb is annál, mint amit aktívan követek. Én nem hiszek abban, hogy egyik csapat szurkolótábora ilyenebb, vagy olyanabb, pláne azonos országból nézve (mert egy katalán biztos más, mint mi).
De mondom, az írásod lényegével egyetértek, csak szerintem nem ránk specifikus.
Az írásod 99%-val egyetértek, ezzel nem feltétlen. Szerintem csak nem látsz bele más csapatok hasonló platformjába. Lehet, hogy tévedek persze.
Pontosan azért vagyunk kritikusak a Barcelonával (legalábbis én), mert a világ legnagyszerűbb sportszervezete. Más a mérce. Ha a Rayo elér egy döntetlent, megsimogatjuk a buksijukat, hogy jaj de ügyesek, de aranyosak, milyen jól játszottak. Míg a Barcelona számára ez csalódás. Miközben ugyanazt az eredményt érte el a két csapat a meccsen, az egyiket mégis méltattuk, a másikat meg nem. Az lenne a legnagyobb baj szerintem, ha magunkat is a Rayo mércéjével mérnénk, és megveregetnénk a saját vállunkat egy döntetlen után. Ez lenne a legnagyobb hiba. Azért is vagyunk legnagyszerűbb sportszervezet a világon, mert nem elégszünk meg ilyesmivel.
Szerintem a fórumból kár általánosítani, itt a megjegyzések többségét kb.10-12 ember teszi,de lehet,hogy már annyi sem,ami nem tekinthető reprezentatívnak a barca szurkolók tekintetében. Én mindig örülök az -egyre kevesebb- üde színfoltnak,mint a te mostani írásod.PR42 írta: ↑2025.09.05. 20:21:23
Az a szép az egészben hogy ha valami jó hír jön bármilyen forrásból, és te esetleg örülsz neki akkor "megeszed a hurráoptimista kamukat."
Ha bármi rossz történik, vagy csak egy hír jön róla, akkor az kész tény, és azt is tudjuk hogy ki a hibás és miért
Minden más klubnál csak a pozitívat látjuk, ha sikeres akkor azért jó, ha jó a mérleg akkor azért, ha éppen elvittek valakit előlünk akkor azért. Mindenki mindent jobban csinál mint mi lásd éppen Inter, vagy Atléticó.
Ha van egy tucat aspektus ami alapján össze lehet vetni a Barcát mással, akkor abból meg kell keresni az egyet amiben a másik jobb (az is subjektív...), oldalakon keresztül magyarázni hogy az miért a legfontosabb és hogy akkor ebből miért következik hogy itt minden rossz.
Az Inter kevesebb fizuból messzebb ment a BL-ben, tehát itt rossz munka folyik, ki kell rúgni minden vezetőt.
A Rayo döntetlent ért el ellenünk, tehát akkor a spanyol szabályozás az jó, hiszen a kis csapat versenyképes, és a Barca rossz, tehát Flicket rúgjuk ki mert túl magasan tartja a védővonalat, meg amúgy az összes játékosunk is gyenge.
Az Atléticó elvitte Julian Alvarezt szóval igazából ők mindent jobban csinálnak mint mi.
Ebben igazából túlzás sincs, még a vicc kedvéért se, vannak akik ezen az állásponton vannak.
Hihetetlenül unalmas és szomorú.
A Barca szurkoló az komolyan mondom a legszomorúbb és pesszimistább az összes közül.
Valahogy máshol a szurkolóknak teljesen más a csapat és a játékosok felé az érzelmi kapcsolata.
Máshol ha van egy csupaszív játékosük akkor azt imádják és magasztalják, akkor is ha gyenge lásd bármelyik saját nevelés bárhol. Itt meg Gavit el kéne adni, ez se jó, az se jó.
Van Liverpool szurkoló barátom aki nagyon szomorú volt hogy Nunez elmegy, és hogy nem jött össze neki. Nem utálta, sajnálta.
Itt meg a fele annyiba kerülő Ferrant szidja a fél fórum ahol éri, miközben európai szűk elitet mutató számokat mutat.
Nem értem hogy miért nem lehet kellő tisztelettel és szerettel állni a klubunkhoz és annak alkalmazottjaihoz.
Kritizálni lehet és kell... csak nem úgy hogy ferdítünk, kamuzunk és szándékosan csak rész információkat ragadunk ki komplex szituációkból. Alacsonyabbak a fizuk... ja. Brávó.
Amit te írsz, az a lényeg. Megver minket az Inter alacsonyabb fizuból, de nekik itt a saját működésükkel már a teljes klubbot le kellett volna bontaniuk, Bastoni éppen a Chelseabe menne 35+10 misiért, Chalhanuglo a Fenerbe 5+5ért és Thuram ingyen az Al-hilalba mert kötelező lenne eladniuk őket. Stadionjuk éppenséggel nekik sincs saját szóval megnézném abból mennyi bevételt kapnának a mi szabályaink mellett.
Szerintem én el is fáradtam ebben, nincs értelme.
Az a szép az egészben hogy ha valami jó hír jön bármilyen forrásból, és te esetleg örülsz neki akkor "megeszed a hurráoptimista kamukat."
Nem rajongok az Interért, de a Laligában is aranyért harcolnának, jó lenne abbahagyni a lenézésüket, főleg, mivel ellenünk van 2 párharcban 4 meccsük 2 döntetlen és 2 vereségünk, ezek után vicces kijelentés, ha feltétlen jobbnak gondoljuk magunkat, mert az eredmények nem ezt mutatják, ezen a 4 meccsen 11 gólt kaptunk tőlük, szóval a betolt busz se hangzik hihetőnek, ők nyertek Xavival és Flick csapattal szemben is.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.05. 15:52:41Inter Milan
Cserébe van ezen időszak alatt 1 bajnoki címük, 2 BL döntőjük, és a vagyonkezelő cég a tulajdonosuk, az élet megy tovább.
A La Ligában viszont a BL indulás sem biztos, hogy meglett volna nekik, nemhogy ezek az eredmények.
Eredetileg - az eszetlen PL pénzszórás apropóján - éppen arra igyekeztem felhívni a figyelmet az Inter, mint volt ellenfelünk példájával, hogy a pályán elért eredményesség egyáltalán nem egyenesen arányos a pénzszórás mértékével.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.05. 17:17:53Inter bevétele 5-600 millió
Barca bevétele 8-900+ millió
Inter tartozása 400+ millió (nincs stadionja, önkormányzati tulajdon)
Barca tartozása 1,2 milliárd (+stadion tartozás)
Inter értéke 1,12 milliárd érték/tartozás 39%
Barca 5,65 milliárd érték/tartozás 37%
Bátor feltételezés ez olyan csapatról, amelyik 2x90 perc után hazaküldi (nyilván csak véletlenül, szerencsével) a Bayernt, majd a La Liga éppen aktuális bajnokát (szintén véletlenül, szerencsével).FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.05. 15:52:41A La Ligában viszont a BL indulás sem biztos, hogy meglett volna nekik, nemhogy ezek az eredmények.
Csak az arányok miatt írtam. Mindig feljön ez a fizetés téma, előbb írtam azt is, hogy én nem szeretnék olyan focit látni, amit az Inter játszik, még ha eredményes is.
Inter tartozása 400+ millióFcBarcelona1 írta: ↑2025.09.05. 17:17:53Inter bevétele 5-600 milliógránit írta: ↑2025.09.05. 16:15:33Nálunk sokkal nagyobbak a fizetések, mint az Internél.
https://www.capology.com/club/inter-milan/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Barca bevétele 8-900+ millió
Inter tartozása 400+ millió (nincs stadionja, önkormányzati tulajdon)
Barca tartozása 1,2 milliárd (+stadion tartozás)
Inter értéke
https://www.forbes.com/teams/inter-milan/
1,12 milliárd érték/tartozás 39%
Barca
5,65 milliárd érték/tartozás 37%
https://www.forbes.com/teams/barcelona/
Inter bevétele 5-600 milliógránit írta: ↑2025.09.05. 16:15:33Nálunk sokkal nagyobbak a fizetések, mint az Internél.
https://www.capology.com/club/inter-milan/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Inter Milan Swiss Ramble
Ezért a -86 milliós egyenlegért cserébe játszottak 2 BL döntőt 3 év alatt, és maga a döntőig való eljutás miatt gondolom a BL jogdíjaik azért magasabbak. (Nem ismerem pontosan, de csak a klub vb-ről kaptak cca 40 milliót)
És a stílus sem mindegy. Lewy után nem tudom ki kit vár támadónak, de csatár helyett igazolnának (ha engednék, mert annyi mozgasterünk sincs, mint a csődbe ment és vagyonkezelő vállalathoz került Internek) 2 belső védőt és tolnánk a katanaccsót meg a buszt Mourinhoval
A Bl-t idevenni nem feltétlenül jó példa, ott elég, ha egyszer rosszul jön ki a lépés és kiesel vagy éppen ennek az ellenkezője. Ahogy minden tornán így van. Ennyi erővel egy VB-n is ki lehetne előre osztani a győztest. A Dortmund is nemrég döntőzött halálcsoportból az Atmán meg a PSG-n átgázolva, de egy 8-10 éves időszakot figyelve a nyolcaddöntő a reális, a top8 már bravúr nekik.Peter írta: ↑2025.09.05. 12:10:36Ez a legfontosabb mondat....és ránk is ugyanez vonatkozik a Liga tekintetében....![]()
Ugyanakkor sem a Bayernt, sem a Barcát nem a világ összes pénzét elköltő, világválogatottakat összevásároló és csilliárdos fizetéseket osztogató "MONEY FC", hanem egy egyszerű halandó olasz klub, az Inter küldte haza a BL-ből.
A pontos statisztikai adatok hiányában is a nyakamat tenném rá, hogy a Bayern és a Barca magasabb béreket alkalmaz, mint az Inter.
Aztán mégis az Inter döntőzött, szóval,
No para....
Ez a legfontosabb mondat....és ránk is ugyanez vonatkozik a Liga tekintetében....
A PL-ben ilyenkor szokott jönni egy amerikai, szaúdi, koreai stb. cég és dob oda vagy 600-800 millió eurót a klubért. Vagy akkor, ha egy klub el akar kezdeni vásárolni (pl. Arsenal)Kovbal88 írta: ↑2025.09.05. 10:13:46Nekem az a furcsa, hogy pl a Sevilla tönkre ment, pedig egy hagyományokkal rendelkező klub, szép eredményekkel többszörös EL győztes, korábban a játékosokkal is okosan gazdálkodtak. Valahova csak el megy a pénz. De ugye, lehetne említeni Lyon, Parma, Valencia, stb csapatokat. Valami baj van a fociban, ha ezek a nagyszerű csapatok nem tudják kigazdálkodni a működésüket.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.04. 19:46:57Most olvasom:
Buonanotte szeptember elsején a Chelseahez igazolt, ahol készítettek vele egy interjút, amiben elmondta, hogy nagyon boldog, mert most lesz az első alkalom, hogy a bajnokok ligájában játszhat.
Szeptember 3-án kimaradt a Chelsea BL keretéből
Máshol pedig a szertárost sem tudják beregisztrálni
Szerk: Honess nyilatkozata a Bayern átigazolasi szezonja után (88 milliót költöttek, 98 folyt be eladásból + Jackson 81 milliós kötelező vásárlás, amiből lejön a 16,5 kölcsön díjja)
Szerintem ami most történik, az teljesen őrültség! Megdöbbentő, ami az elmúlt hat-nyolc hétben történt a nemzetközi futballban. A Premier League által kifizetett hatalmas összegek teljesen nevetségesek. Valamikor a közvélemény azt fogja mondani: Teljesen őrültek? Ennek nem lesz jó vége. Én havi nettó 2000-3000 euróért dolgozom, miközben átlagos játékosokra 30, 40, 50 millió eurókat költenek. Nekünk a Bundesligában a saját utunkat kell járni
Alig várom a következő szezont, mert Hoffenheim szintű csapatként megyünk neki idén a Bajnokok Ligájának. Senki sem fogad ránk."
Lehet a Barca szurkolóknak is lejjebb kell adni az igényeket, mert itt még ennyit sem engednek![]()
Nekem az a furcsa, hogy pl a Sevilla tönkre ment, pedig egy hagyományokkal rendelkező klub, szép eredményekkel többszörös EL győztes, korábban a játékosokkal is okosan gazdálkodtak. Valahova csak el megy a pénz. De ugye, lehetne említeni Lyon, Parma, Valencia, stb csapatokat. Valami baj van a fociban, ha ezek a nagyszerű csapatok nem tudják kigazdálkodni a működésüket.FcBarcelona1 írta: ↑2025.09.04. 19:46:57Most olvasom:
Buonanotte szeptember elsején a Chelseahez igazolt, ahol készítettek vele egy interjút, amiben elmondta, hogy nagyon boldog, mert most lesz az első alkalom, hogy a bajnokok ligájában játszhat.
Szeptember 3-án kimaradt a Chelsea BL keretéből
Máshol pedig a szertárost sem tudják beregisztrálni
Szerk: Honess nyilatkozata a Bayern átigazolasi szezonja után (88 milliót költöttek, 98 folyt be eladásból + Jackson 81 milliós kötelező vásárlás, amiből lejön a 16,5 kölcsön díjja)
Szerintem ami most történik, az teljesen őrültség! Megdöbbentő, ami az elmúlt hat-nyolc hétben történt a nemzetközi futballban. A Premier League által kifizetett hatalmas összegek teljesen nevetségesek. Valamikor a közvélemény azt fogja mondani: Teljesen őrültek? Ennek nem lesz jó vége. Én havi nettó 2000-3000 euróért dolgozom, miközben átlagos játékosokra 30, 40, 50 millió eurókat költenek. Nekünk a Bundesligában a saját utunkat kell járni
Alig várom a következő szezont, mert Hoffenheim szintű csapatként megyünk neki idén a Bajnokok Ligájának. Senki sem fogad ránk."
Lehet a Barca szurkolóknak is lejjebb kell adni az igényeket, mert itt még ennyit sem engednek![]()