Marcus Rashford

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.05. 14:53:32

Kovbal88 írta:
2025.09.05. 13:59:25
Korai kritizálni, csak míg a Realnal belefér, hogy besül Mbappé, addig nálunk az ilyen most nagyon nem. Bár beválna és maradna. Jövőre, remélhetőleg nagyobb mozgásterünk lesz, és akkor lehet erősíteni. Csak azt már most el kell kezdeni. És Decotól, még okos igazolást nem láttunk.
Pont, hogy a Realnál nem fér be, ha besül Mbappé. Úgy függnek tőle, mint mi anno Messitől, de mi még most is jobban el tudjuk viselni, ha Yamal és Raphinha közül az egyik kiesik. Egy Rashfordot pláne, aki nem stabil kezdőnek jött, ingyen volt és ha nem jön be nem marad a nyakunkon. Ráadásul nem is azt kell várni, hogy majd kirobbanthatatlan húzóember lesz. Egy stabil, minőségi csere több posztra és kezdőként sem esik vele igazán vissza a történet. Tavaly erre volt szélsőnek FT, Pau Victor, Fermin.
Az anyagi oldalát nem is tekintve, mert ha a francia nem jön be elment 150 millió, 5 évre embertelen fizetés és nem mellesleg akkora presztízsveszteség, amit Perez kb. nem élne túl.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.09.05. 13:59:25

Korai kritizálni, csak míg a Realnal belefér, hogy besül Mbappé, addig nálunk az ilyen most nagyon nem. Bár beválna és maradna. Jövőre, remélhetőleg nagyobb mozgásterünk lesz, és akkor lehet erősíteni. Csak azt már most el kell kezdeni. És Decotól, még okos igazolást nem láttunk.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.05. 12:44:23

Troym írta:
2025.09.05. 08:23:06
Cseri írta:
2025.09.05. 07:51:08
egy kiegészítő játékostól ez bőven jó lenne. Ha megkapja a bizalmat és nem sérül meg, szerintem hozza is.
Ez igaz és még talán meg is valósulhat, de ha konszenzus alapján ő kiegészítő játékos, akkor meg "baromi drága" nekünk, többet keres, mint a kezdőcsapat fele és az összes csere.
Ez a bajom vele az első naptól, hogy egyáltalán nem kétlem, hogy cserejátékosnak még akár hasznos is, csak a fizetése "árfolyama" meg jócskán a kezdőszint.
Márpedig nagyon drága cserecsatárból meg már amúgy is van, ott van Ferran.
Kiegészítő szélsőnek meg bőven jó lett volna egy Tadic, Di Maria, bármelyik veterán, aki 10 perc alatt zavart kelt elöl.

Szerintem ez megint az esete annak, hogy nem tudunk gazdálkodni és figyelembe venni a nyújtózkodás és takaró dolgot.

Valaki említette a beilleszkedés dolgot, hogy majd sikerül és lehet kell pár hónap, de nem lesz gond, arra egy gondolat: összesen 10 hónapig van nálunk, kölcsönbe érkezett.
Az előző 3 nyár után eléggé kizártnak tartom, hogy ha akár lőne 25 gólt, akkor ki tudnánk jövőre köhögni 40 milliót érte és adni neki ilyen fizetést, szóval 70-80%, hogy ő sem marad, nem lesz miből, mert gondolom Laporta nem Rashforddal tervez választást nyerni, hanem valami nagy dobással.
Azért azt figyelembe kell venni, hogy kölcsönben van itt, ő még a MU tulajdona és egy potom kivásárlási ára van az sem kötelező. Ha pedig megvesszük akkor kap új szerződést, új fizetéssel, jelenleg az angolok által kötött bérét álljuk (azt is csökkentve). Ez nem azt jelenti, hogy leigazoljuk és ugyanennyi marad a fizetése. Ha marad változik a bére, ha megy akkor meg nem kell tovább fizetni.
Azonkívül pedig egy nagyon jó képességű játékos ezt szezonokon keresztül megmutatta, még jó korban is és három poszton bevethető.

Mbappéról meg a saját magához képesti kritákról csak annyit, hogy tavaly stabil kezdőként decemberig, 17 meccs alatt (bajnokság+Bl) volt 5 akciógólja és 2 assistja.
Ő ezt hozta össze 1300-1400 játékperc alatt, úgy hogy mindenki alá játszott, No. helye volt a csapatban, nem mellesleg centerként, ami szintén nem mindegy.
Rashford meg azért van kritizálva, mert 3 meccs alatt összesen 90 percet játszva nem lőtt gólt. Mellesleg az egész csapat sem gálázott.
Forca Barca!!!!
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.09.05. 10:02:59

Troym írta:
Cseri írta:
egy kiegészítő játékostól ez bőven jó lenne. Ha megkapja a bizalmat és nem sérül meg, szerintem hozza is.
Ez igaz és még talán meg is valósulhat, de ha konszenzus alapján ő kiegészítő játékos, akkor meg "baromi drága" nekünk, többet keres, mint a kezdőcsapat fele és az összes csere.
Ez a bajom vele az első naptól, hogy egyáltalán nem kétlem, hogy cserejátékosnak még akár hasznos is, csak a fizetése "árfolyama" meg jócskán a kezdőszint.
Kiegészítő szélsőnek meg bőven jó lett volna egy Tadic, Di Maria, bármelyik veterán, aki 10 perc alatt zavart kelt elöl.

Szerintem ez megint az esete annak, hogy nem tudunk gazdálkodni és figyelembe venni a nyújtózkodás és takaró dolgot.

Valaki említette a beilleszkedés dolgot, hogy majd sikerül és lehet kell pár hónap, de nem lesz gond, arra egy gondolat: összesen 10 hónapig van nálunk, kölcsönbe érkezett.
Az előző 3 nyár után eléggé kizártnak tartom, hogy ha akár lőne 25 gólt, akkor ki tudnánk jövőre köhögni 40 milliót érte és adni neki ilyen fizetést, szóval 70-80%, hogy ő sem marad, nem lesz miből, mert gondolom Laporta nem Rashforddal tervez választást nyerni, hanem valami nagy dobással.
Maximálisan egyetértek, kit érdekelne a fizetése, ha tudnánk igazolni, de így hogy nem tudunk, számít a pénz, három ember is jöhetett volna az árából és megvagyunk. Ez így nagyon merész húzás volt. Ilyen mindent egy lapra dolog. Amennyiben beválik akkor nincs gond, de a jelenlegi helyzetben örült nagy kockázat.

Sajnos sokkal okosabban kellene gazdálkodni és akkor lenne pont annyi mozgástér amire szükségünk van. Bosszantó mert tényleg nem sok hiányzik, hogy egy nagyon erős csapat összeálljon. És HA Marcus is beválik, akkor még közelebb leszünk hozzá.
Troym
Llegenda del Barça

Cseri írta:

Cseri
Entrenador del Barça

A szezon kezdetén gólokban és gólpasszokban is két számjegyűt vártam tőle, 3 meccsen lejátszott 90 perc után ezt továbbra is tartom, egy kiegészítő játékostól ez bőven jó lenne. Ha megkapja a bizalmat és nem sérül meg, szerintem hozza is.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
gránit
Director del Fútbol

2025.09.05. 07:06:31

Mbappé-nak az előző szezonban novemberre már volt 7 találata. Őt önmagához képest kritizálták, egy olyan mérce alapján, ami jóval Rashford szintje felett van. Rashford mércéjéhez hasonlítva ő egy űrjátékos. Nagyon nem ugyanaz, ha egy ilyen játékost a saját szintjének megfelelően kritizálnak. Amikor Mbappé önmagához képest gyengébben játszott, akkor is sokkal termékenyebb volt, mint Rashford valaha.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.09.05. 00:03:10

Mbappé november körül kezdett beindulni. Addig kb két tábor a volt a helyi drukereknél, az egyik fele azt hitte, hogy neki vége, leépült hamar a bulizások miatt (azért is, mert még nagyon lassú is volt két hónap elteltével is, és cselezni sem tudott), a másik fele meg az volt, hogy türelem, majd beindul. Addig 1-2 akciógólt talált néha, lőtt néhány büntetőt (még azt se túl jól) lecserélhetetlen alapkezdőként. 2,5-3 hónap volt a beilleszkedési ideje, ott tért kb vissza játékban és gólokban is. Október végén még arról születtek sorra a bejegyzések, cikkek, hogy mi a fene van vele.

Mindezt tette kezdőként, nem olyan mélyről, kisebb, hiszen LE és Flick játéka azért elég közel áll egymáshoz. Rashfordnak egyértelműen kell idő, valamennyi bizalom, és nyilván nem Mbappé szintű játékos lesz, ezt senki nem állította, de egy remek, gólerős, szélről gólponterős játékos. Valószínűleg. Biztosnak semmi nem biztos, ez sem. Ha ez nem következik be, az Flick sara lesz, mert még a tavalyi rossz formájában is elég erős számokat hozott gyenge/nem támadó csapatokból. Ha minimum azt nem tudjuk kihozni belőle, az edzői hiba, ha ugyanazt a szintet hozná, mint tavaly, akkor a támadóbb szellemű csapat miatt 2400 perc alatt alighanem nem 20 gólpontot hozna össze, hanem inkább 25-30-at. És ez még csak a tavalyi formája lenne, amit utánanézés nélkül szapul mindenki.

És valami ritmus, mert eddig az tényleg nem volt a meccseinken, labdát sem kapott kb. A Levante ellen meg vissza lehet nézni, amikor elvitte a Levante játékos mellett, lába között a labdát, amit aztán megállított a pocsolya. Nem így jön bele valaki a meccsekbe. Rettenetesek voltak a körülmények ahhoz, hogy valakit felhozzunk, még a kezdőink többségének sem ment, és mivel a többiek is gyengék, lehet benne is van valami erőnléti edzés utáni fáradtság, vagy akármi, ami a többieket is befolyásolta. Semmivel nem volt rosszabb (sajnos), mint Raphinha. Vagy alig.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.09.04. 23:07:27

Mbappé valóban döcögve kezdte az előző szezont, ám három tétmeccs után ő beindította a rakétákat. Utána öt meccsen hat gólt szerzett, és egyértelműen húzóerővé vált náluk, a gólkirály is ő lett. Rashfordban egyáltalán nem látom jelenleg, hogy ilyen húzóemberré válhatna nálunk. Az első három tétmeccsén még Mbappétól sem jött az áttörés, utána viszont azonnal. Hat meccs után visszatérek majd erre.
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.04. 11:01:03

Feast4 írta:
2025.09.04. 10:16:49
bence0330 írta:
2025.09.02. 18:11:45
ül.

Én mondjuk a tavalyi Flick-féle játékosmenedzsment alapján nagy eséllyel vártam csodát is, azonnali robbantást, de ez már látszik, hogy nem lesz, egyelőre nem illeszkedett olyan jól be, az önbizalma meg még mindig látványosan zéró. Mbappé ennél talán még mélyebben volt ősszel magához képest, szerintem várjuk ki a novembert kb. Szerintem azért is jó a párhuzam, mert Mbappé is amúgy elég rossz passzban volt előtte lévő tavasszal, kevesebbet is játszott, azt sem meggyőzően, szóval neki is volt honnan felépítenie magát, nem csak az új környezet miatt. Ráadásul Mbappé hamar csatlakozott, Rashford meg nagyjából a sörmeccsek előtt, a felkészülési szezon jó részét kihagyta, ez sem segítette.
Nem vitatkozni akarok, de ebben a párhuzamban szerintem nincs igazad. A kisteknős ligát csapatot, játékosfelfogást mindent váltott. Azzal egyet értek, hogy önmagához képest gyenge volt, de még így is sokkal sokkal magasabb polc volt, mint a legtöbb játékos. De játszott folyamatosan, a veszély benne volt, csak a lépés nem jött ki neki.

Rashford 3 éve gödörben van. 22-23 éves korában volt eddig a csúcson és azóta csak lefele ment. Én nagyon bízom benne, hogy még nincs vége a fiúnak, de az a baj, hogy teljesen új küzeg, nem is beszéli a nyelvet, a játék sem az amit megszokott, ráadásul jelenleg a csapat se olyan formában van, mint ami elbít egy olyan játékost akit most kell elkezdeni összeszedni.

Én nagyob bízom benne, de szerintem oka van, hogy se az MU sem a Villa, meg ki tudja hány edző mondta eddig, hogy nem kíváncsi rá tovább.
Azonnali csodát, robbantást szerintem senki nem várt tőle, legalábbis nagyon kevesek. Az utóbbi két éve nagyban a klubbal, de elsősorban az edzővel kapcsolatos menedzsmentnek köszönhető. Azelőtt évekig elég stabil teljesítményt hozott és szélsőként a számai is nagyon erősek volt, köztük 2-3 év pedig emberfeletti. Az, hogy kegyvesztett lett és a teljesítménye elmaradt az utolsó MU-s másfél-két évében abszolút nem volt egyedi, a fél csapat (de talán még több is) hasonlóan járt. Ten Hag a az utolsó évében, majd Amorim eléggé leépítette a játékosokat. A Villába is február körül került, amikor a Unitednél Amorim a keretből is kitette. Elég megnézni, milyen minőségű játékosok épültek le egy-két év alatt az angoloknál.
A Villánál szó sem volt arról, hogy nem kértek belőle csak nem tudták a bérét, (ráadásul a szezon végére le is sérült., nagyon szerették is volna megtartani, még egy ünnepi búcsúzást is tartottak neki.
A válogatottban is évekig húzóember volt, elég jó számokkal, főleg annak tekintetében, hogy a két szélen játszott, nem a góllövés volt a prioritása. Az Aranylabda legfőbb esélyes Yamal 35 meccsen 9 gólt hozott, ahogy például Raphinhának is eddig egy kiemelkedő szezonja volt. A klubban pedig szezonról szezonra elsőszámú húzóember, míg a legjobb játékosok (2-3 kivételével) 2 év alatt teljesen leépültek.

És nem tudom mit lehetne várni, 3 meccs alatt játszott 90 percet, a legtöbb amit a pályán töltött egy félidő volt és a többi játékosra sem lehet azt mondani, hogy kirívó teljesítményt nyújtanának. Plusz a beilleszkedés is eltarthat még egy ideig. Teljesen más rendszer, még a spanyol és katalán nyelvet se sajátította el rendesen, ennyi lehetrőséggel még csoda kellene, hogy érdemben meg lehessen ítélni.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.09.04. 10:56:24

Feast4 írta:
Nem vitatkozni akarok, de ebben a párhuzamban szerintem nincs igazad. A kisteknős ligát csapatot, játékosfelfogást mindent váltott. Azzal egyet értek, hogy önmagához képest gyenge volt, de még így is sokkal sokkal magasabb polc volt, mint a legtöbb játékos. De játszott folyamatosan, a veszély benne volt, csak a lépés nem jött ki neki.

Rashford 3 éve gödörben van. 22-23 éves korában volt eddig a csúcson és azóta csak lefele ment. Én nagyon bízom benne, hogy még nincs vége a fiúnak, de az a baj, hogy teljesen új küzeg, nem is beszéli a nyelvet, a játék sem az amit megszokott, ráadásul jelenleg a csapat se olyan formában van, mint ami elbít egy olyan játékost akit most kell elkezdeni összeszedni.

Én nagyob bízom benne, de szerintem oka van, hogy se az MU sem a Villa, meg ki tudja hány edző mondta eddig, hogy nem kíváncsi rá tovább.
Rashford nem váltott ligát, csapatot, játékfelfogást? :) Ő sem hóttbéna eddig, csak nem jött ki a lépés. Persze, Mbappé sem volt hóttbéna, csak magához képest elég gyenge, és ja, a helyzeteit nem lőtte be. Utolsó 1-2 meccsét értékelni is nehéz, egyiken nem lehetett labdát vezetni, másikon meg kapott tán 2 labdát csereként egy lefocizott csapatban. Teknőc végig kezdő volt, volt hogyan belejönnie. 10-20 percek alatt ilyen körülmények közt szerintem kb esélye nem volt egyelőre, de voltak reménykedésre okot adó momentumok így is.

Tényleg 2 éve gödörben van, de Ferran is abban volt, hogy csak hirtelen közeli példát mondjak. Önbizalomban, kapu előtt Raphinha is. Meg azért az a gödör sem volt olyan húdemély, mint amilyennek be van harangozva. Előző szezonban 20 gólpontot hozott össze 2400 perc alatt. Ez elég jó stat, főleg, ha megnézed, hogy ezt fél évig egy alsóházi csapatból, fél évig meg egy finoman szólva se támadó felfogású Emery csapatból hozta össze. Alapvetően már ezt hozva is 30-40 gólpontos lehetne kezdőként nálunk a csapat minősége miatt. Nem egy mély gödör.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Feast4
Director del Fútbol

bence0330 írta:
ül.

Én mondjuk a tavalyi Flick-féle játékosmenedzsment alapján nagy eséllyel vártam csodát is, azonnali robbantást, de ez már látszik, hogy nem lesz, egyelőre nem illeszkedett olyan jól be, az önbizalma meg még mindig látványosan zéró. Mbappé ennél talán még mélyebben volt ősszel magához képest, szerintem várjuk ki a novembert kb. Szerintem azért is jó a párhuzam, mert Mbappé is amúgy elég rossz passzban volt előtte lévő tavasszal, kevesebbet is játszott, azt sem meggyőzően, szóval neki is volt honnan felépítenie magát, nem csak az új környezet miatt. Ráadásul Mbappé hamar csatlakozott, Rashford meg nagyjából a sörmeccsek előtt, a felkészülési szezon jó részét kihagyta, ez sem segítette.

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2025.09.03. 13:43:14

Troym írta:
2025.09.03. 08:11:37
bence0330 írta:
Egy nagyon magas plafonú játékosról beszéltünk, aki gödörben van jó ideje már.
Ezek a "plafon témák" meddő viták, a srác több éve nem találja a formáját, holott közben dolgozott 4-5 edzővel, más és más rendszerekben, én akkor azt mondom, hogy igen 20-22-24 évesen úgy tűnt nagyon jó lesz, de megrekedt, azt a szintet sem tudta tartani, akkor ez a szintje, mert ez nem csak fizikálisan, de fejben is eldől.
Cáfoljon rám, de szerintem az ő plafonja kb ott van, ahol Olmoé, csak más a háttere a dolognak. Ez kb a csereszint nálunk.

Egyébként ő maga is szerintem rosszul (vagy mondjuk úgy kockázatosan) döntött most, a helyében mentem volna mondjuk a West Hamhez, Brightonhoz kölcsönben, mert persze igaz, hogy sokan szintet léptek Flicknél előző szezonban, de ezek a játékosok egymást viszont ismerik 3-5 éve, a csapat az igazolási korlátozások miatt viszonylag fix, na neki ez is új, az ország is, minden.
Szerintem abszolút nem meddő viták, hogy kinek hol van a plafonja.

Rashford gyakorlatilag az utóbbi két évben esett vissza, ami nagyban köszönhető az edzővel, klubbal való viszonynak, ami rajta kívül 4-5 játékossal szintén megtörtént.
Ha megnézzük kb. Bruno Fernandes az egyetlen aki az elmúlt években stabilan jó teljesítményt hozott, pedig nem akármilyen játékosokat igazoltak, nem is akármilyen összegekért.
Ha megnézzük Rashford szezonjait 20 éves kora óta nem mutat gyenge számokat (meccs, gól, kanadai):

18/19: 33, 10, 17
19/20: 31, 17, 26
20/21: 37,11, 24
21/22: 25, 4, 6 (1200 játékperc)
22/23: : 35, 17, 23
23/24: 33, 7, 10
24/25: 25,6,10

Azért főleg jobb/balszélsőként abszolút nem rosszak a számok és az sem véletlen, hogy övé volt a legmagasabb a fizetés. Arról nem is beszélve, hogy 62X-es válogatott. Raphinha a tavalyi évig akár a Leeds-et, akár a Barcát nézzük bőven gyengébb számokat hozott vagy egy Rodrygo a Realnál akit 90-100 millióra taksálnak.
Az utóbbi két év valóban gyenge volt, a tavalyi mentálisan kicsit vissza is vetette, ahogy a fél MU-t, de pont emiatt van benne, hogy szintet tud lépni, mert éveken keresztül, szezonról szezonra bizonyította, hogy nagyon jó játékos.
Plusz elől bármely poszton bevethető, a Unitedben, válogatottban már megmutatta.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.09.03. 10:54:16

Troym írta:
bence0330 írta:
Ezek a "plafon témák" meddő viták, a srác több éve nem találja a formáját, holott közben dolgozott 4-5 edzővel, más és más rendszerekben, én akkor azt mondom, hogy igen 20-22-24 évesen úgy tűnt nagyon jó lesz, de megrekedt, azt a szintet sem tudta tartani, akkor ez a szintje, mert ez nem csak fizikálisan, de fejben is eldől.
Cáfoljon rám, de szerintem az ő plafonja kb ott van, ahol Olmoé, csak más a háttere a dolognak. Ez kb a csereszint nálunk.

Egyébként ő maga is szerintem rosszul (vagy mondjuk úgy kockázatosan) döntött most, a helyében mentem volna mondjuk a West Hamhez, Brightonhoz kölcsönben, mert persze igaz, hogy sokan szintet léptek Flicknél előző szezonban, de ezek a játékosok egymást viszont ismerik 3-5 éve, a csapat az igazolási korlátozások miatt viszonylag fix, na neki ez is új, az ország is, minden.
Szerintem pont azért nem meddő téma, mert lehet tudni, mennyire magas szintet képes képviselni, ha gormában van (1-2 éve már valóban nem, de nézd meg, milyen szétesett csapatban esett szét ő is, ahol egy világklasszis játékos is közepest nyújt, mint Case pl, vagyegy Antony, aki sokkal-sokkal rosszabb volt, mint Rashford, ő is leglább két éve már, aztán a Liga egyik legjobb szélsője lett), és ha fejben van a gond, akkor reális esély van rá hogy Flick kihozza belőle az állatot - garancia nyilván nincs rá, mint ahogy arra sincs garancia, hogy egy friss igazolást ne nyomjon össze a teher, botladozhatott volna bárki, akit hozunk.

Ferránnal is ugyanez történt. Egy ponton a karrierjében egy elég gólerős játékos volt klub és válogatott szinten is, összeomlott, és jött Flick. Értem, ő már itt volt, Rashfordnál meg nyilván még ott a beilleszkedési folyamat is, de szerintem simán meg tudja vele is tenni (mármint nagyon reális esély van rá), idő kell, illetve szerintem azért több játékidő is, amit jelenleg tényleg meg lehetne adni, mert mit romlanánk Olmo meg Fermín kiszedésével jelenleg... vagy akár Raphinhával, ha tartja ezt a formáját, ő sokszor úgyis 5 szinttel alacsonyabb az első 50-60 percben, amíg ilyen botrány formában van, néha helyette is kezdhetne, aztán beállhatna.

Majd a heti kettőkben néha gondolom fog, aztán 1-2 hónap múlva kiderül. Nyilván benne van egy ilyen elég magas risk-reword szitunál, hogy a reward nem jön.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:

Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.09.02. 21:44:21

Troym írta:
2025.09.02. 17:26:40
Hogy mennyire válik be, az attól függ , hogy kinek mi az elvárása felé.

Én magam 5-15 perces cserének hoztam volna szélsőt a nyáron, arra jó, mondjuk szerintem fizetésben drága, de ha futja rá, ám legyen, viszonylag sok támadó képbe kerülhetett volna a szerepre olcsóóbban...

Ha ennél többet vár tőle valaki, az már nagy kérdőjel.
3 éve nincs formában, 10 éves profi karrierjében volt 2 jó szezonja, nem ismeri a nyelvet, a Laligát és nekem az is kérdés, hogy akár Rashford csúcsformában kezdő lenne-e itt és nem egyértelműen igen a válasz.

Egyébként Nico sem lett volna kevésbé kérdőjel és Diaz sem különböző okokból.

A megoldás, hogy Yamal, de főleg Raphinha és méginkább Lewy kerüljön formába, aztán teljesen mindegy a cserékkel mi van , kivel húzunk időt.
Sajnos sok múlik rajta, mert neki kell, hozzáadnia elől azt a pluszt, amire szükség van/lesz. Lamine-tól én amúgy félek, kevésbé lesz hasznos, mint vártuk és nincs más, akit be lehetne dobni.
Nem tudom volt-e más lehetőség előre komolyabb igazolásra, de néz alapján, azért nagy fogás. Ezt el kell ismerni. A tavalyihoz hasonló szezonnal bőven elégedett lennék, sőt nekem a bajnoki cím is megteszi. Majd ha igazolhatunk komolyabban, akkor jöhet a többi
bence0330

Egy nagyon magas plafonú játékosról beszéltünk, aki gödörben van jó ideje már. Szerintem kb ez a risk/reward nála, nem tudni még, merre billen el. Szerintem Flick eddig alapvetően a támadóknál azt bizonyította, hogy két szinttel feljebb viszi őket, mint a csúcsuk, emiatt gondolom kisebbnek a kockázatot (persze ez nem feltétlenül jön be).

Általában a spanyol ligába lassan illeszkedik be minden külsős támadó, mert az ellenfelek nagyon taktikusak és szervezettek, extrém szinten űzik a védekezést, átlagnál durvábbak is, más világ. Mbappénál is jól láthattuk, aki nem angol, és Rashfordnál jobb játékos. Vini, stb, mindenkinek idő kell itt, vagy nem is sikerül nekik végül.

Én továbbra is tartom, hogy amíg a 10-eseink nincsenek formában, szerintem nagy pazarlás a padon hagyni, akár még oda is betehető lenne, de szélre mindenképp, Rapha meg középre. Tudom, egy félideig nem működött jól, de maga a brazil is rémes formában van, szerintem ennyi az oka, mert tavaly minden ilyen 20-45 perces időszak alatt baromi jó volt ott, sosem ütötték egymást Yamallal, ahhoz képest, milyen keveset volt ott, több nagy meccs köthető ehhez a felálláshoz, Atletico fordítás, stb. Rashfordnak mindenképp kéne kezdőszerepet adni, anélkül szenvedés lesz. Olmo, és sajna Fermín gyenge formája miatt meg ennél jobb lehetőség erre nem sok lesz, most szerintem akkor sem vesztünk túl sokat vele, ha marad rossz formában, nem fog kevesebbet adni a meccshez, mint jelenleg a fenti kettő.

Tegnapelőtt meg szerintem pont óriási luxus volt Rapha helyére behozni még a brazil rossz formája ellenére is, nem maradt senki, aki a szoros meccset eldöntse a végén. Hamarabb hoztam volna be Ferrán helyére, vagy mellé, vagy akár a padon is hagytam volna, ez nem felhozós meccs volt. Semmiképp nem ilyen borzasztó meccsen fog belejönni, ahol az ellenfél nagyon kellemetlen, az állás szoros, a csapatunk meg minden szinten gyenge.
Troym
Llegenda del Barça

2025.09.02. 17:26:40

Hogy mennyire válik be, az attól függ , hogy kinek mi az elvárása felé.

Én magam 5-15 perces cserének hoztam volna szélsőt a nyáron, arra jó, mondjuk szerintem fizetésben drága, de ha futja rá, ám legyen, viszonylag sok támadó képbe kerülhetett volna a szerepre olcsóóbban...

Ha ennél többet vár tőle valaki, az már nagy kérdőjel.
3 éve nincs formában, 10 éves profi karrierjében volt 2 jó szezonja, nem ismeri a nyelvet, a Laligát és nekem az is kérdés, hogy akár Rashford csúcsformában kezdő lenne-e itt és nem egyértelműen igen a válasz.

Egyébként Nico sem lett volna kevésbé kérdőjel és Diaz sem különböző okokból.

A megoldás, hogy Yamal, de főleg Raphinha és méginkább Lewy kerüljön formába, aztán teljesen mindegy a cserékkel mi van , kivel húzunk időt.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.09.02. 17:03:37

Spanyolországba nagyon ritkán jönnek brit játékosok, biztosan megvan az oka, és nem hiszem, hogy pont Rashford jelenti majd a fordulópontot. A spanyolok más ligákban is képesek kiemelkedni, az angolok kevésbé.
Feast4
Director del Fútbol

2025.09.02. 14:15:19

Andris írta:
2025.09.02. 11:32:32

Van bőven idő még beilleszkedni amúgy a pályán is, meg elkapni a fonalat, de én tartom, hogy eddig gyenge, és nem véletlen a padról aszisztál.
Az Aston Villába se játszotta magát agyon Most néztem 1426 perce volt, tavaly és 5 gólja. Nem túl acélos...
Kép
menczel
Entrenador del Barça

2025.09.02. 12:25:50

Andris írta:
Feast4 írta:
2025.09.02. 11:30:40

Remélem volt annyi ész, hogy elküldték nyelvtanárhoz.Jó lenne ha nem járna úgy, mint anno Bale.Ha nem fogja magát belakni a csapatba, nagyon keserű egy éve lehet.
Én azt csodálom, hogy nem jár hetek óta valami extrém intenzív tanfolyamra. A napi pár óra edzés mellé még muszáj lenne beleférnie, különösen ennyi pénzért meg ilyen szakmában. De nem tudhatjuk, az is lehet, hogy jár.
Mindenesetre sztem a klubnak nem kéne ilyenre őt kötelezni, ezt mindenki azonnal és magától kell csinálja szerintem, amint aláírta a szerződését.

Van bőven idő még beilleszkedni amúgy a pályán is, meg elkapni a fonalat, de én tartom, hogy eddig gyenge, és nem véletlen a padról aszisztál.
Jár, spanyolhoz. Katalánul köszönni tud.
Andris
Adminisztrátor

Feast4 írta:
Troym írta:
2025.09.02. 10:55:25

Nyilatkozta, hogy nehézkes a kommunikáció, mert nem beszél sem spanyolul, sem katalánul, a csapat nagy része meg nem beszél angolul

Rashford: “In the dressing room, people speak Spanish and Catalan. Quite a few can speak English, and some, like Jules Koundé and Frenkie de Jong, help bridge the gap between English and Spanish
Remélem volt annyi ész, hogy elküldték nyelvtanárhoz.Jó lenne ha nem járna úgy, mint anno Bale.Ha nem fogja magát belakni a csapatba, nagyon keserű egy éve lehet.
Én azt csodálom, hogy nem jár hetek óta valami extrém intenzív tanfolyamra. A napi pár óra edzés mellé még muszáj lenne beleférnie, különösen ennyi pénzért meg ilyen szakmában. De nem tudhatjuk, az is lehet, hogy jár.
Mindenesetre sztem a klubnak nem kéne ilyenre őt kötelezni, ezt mindenki azonnal és magától kell csinálja szerintem, amint aláírta a szerződését.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Feast4
Director del Fútbol

Troym írta:

Nyilatkozta, hogy nehézkes a kommunikáció, mert nem beszél sem spanyolul, sem katalánul, a csapat nagy része meg nem beszél angolul

Rashford: “In the dressing room, people speak Spanish and Catalan. Quite a few can speak English, and some, like Jules Koundé and Frenkie de Jong, help bridge the gap between English and Spanish
bence0330 írta:
2025.09.02. 11:27:15
Én általánosságban azt vettem észre, hogy támadóként aki konstansan csere szerepet kap, pláne akkor, amikor már vagy szétesett a csapat, vagy már lezárták a meccset, és senkit nem érdekel már a cseréken kívül, az az egyik legrosszabb. Ezen túl nyilván van adapdációs időszak (még Mbappénak is hónapokba került ez, pedig ő talán a világ legjobb támadója), és Rashfordot eleve 0 önbizalommal vettük, ezt előre tudtuk, ez volt benne a rizikó, ezt kell felépíteni, látszik minden mozdulatán, hogy full bizonytalan. Hogy az első gól megoldja-e, nem tudom, de eddig semmivel nem segítettük a dolgát (meg a két meccsel ezelőtti pálya sem, amikor többször elhúzott a védő mellett, a pocsolyák meg megállították a labdát).

Ja, és az egész csapat rossz egyelőre, majdnem mindenki maga alatt teljesít, sokan nem is kicsivel. Olyan nagyon nem lóg ki a sorból.
Monjuk ez igaz.A támadójátékban eddig semmi kimagaslóan kombinatív nem látszik. Egyedül Pedriben látom a csíziót, Yamal és Raphi nagyon gyenge önmagukhoz képest, Leva most épült fel, ( Ferran mondjuk egész jó magához képest most), Olmó is harmatos, nem éles a csapat. Való igaz Rushford is így eléggá egyedül van hagyva.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2025.09.02. 11:37:42-kor.
Kép
bence0330

2025.09.02. 11:27:15

Én általánosságban azt vettem észre, hogy támadóként aki konstansan csere szerepet kap, pláne akkor, amikor már vagy szétesett a csapat, vagy már lezárták a meccset, és senkit nem érdekel már a cseréken kívül, az az egyik legrosszabb. Ezen túl nyilván van adapdációs időszak (még Mbappénak is hónapokba került ez, pedig ő talán a világ legjobb támadója), és Rashfordot eleve 0 önbizalommal vettük, ezt előre tudtuk, ez volt benne a rizikó, ezt kell felépíteni, látszik minden mozdulatán, hogy full bizonytalan. Hogy az első gól megoldja-e, nem tudom, de eddig semmivel nem segítettük a dolgát (meg a két meccsel ezelőtti pálya sem, amikor többször elhúzott a védő mellett, a pocsolyák meg megállították a labdát).

Ja, és az egész csapat rossz egyelőre, majdnem mindenki maga alatt teljesít, sokan nem is kicsivel. Olyan nagyon nem lóg ki a sorból.
Troym
Llegenda del Barça

Feast4 írta:
2025.09.02. 10:42:11
A másik dolog, nem tudom, hogy a többiekkel milyen lehet a kapcsolata, de néha elég magára hagyottnak tűnik.

Válasz küldése