Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Pont, hogy a Realnál nem fér be, ha besül Mbappé. Úgy függnek tőle, mint mi anno Messitől, de mi még most is jobban el tudjuk viselni, ha Yamal és Raphinha közül az egyik kiesik. Egy Rashfordot pláne, aki nem stabil kezdőnek jött, ingyen volt és ha nem jön be nem marad a nyakunkon. Ráadásul nem is azt kell várni, hogy majd kirobbanthatatlan húzóember lesz. Egy stabil, minőségi csere több posztra és kezdőként sem esik vele igazán vissza a történet. Tavaly erre volt szélsőnek FT, Pau Victor, Fermin.Kovbal88 írta: ↑2025.09.05. 13:59:25Korai kritizálni, csak míg a Realnal belefér, hogy besül Mbappé, addig nálunk az ilyen most nagyon nem. Bár beválna és maradna. Jövőre, remélhetőleg nagyobb mozgásterünk lesz, és akkor lehet erősíteni. Csak azt már most el kell kezdeni. És Decotól, még okos igazolást nem láttunk.
Azért azt figyelembe kell venni, hogy kölcsönben van itt, ő még a MU tulajdona és egy potom kivásárlási ára van az sem kötelező. Ha pedig megvesszük akkor kap új szerződést, új fizetéssel, jelenleg az angolok által kötött bérét álljuk (azt is csökkentve). Ez nem azt jelenti, hogy leigazoljuk és ugyanennyi marad a fizetése. Ha marad változik a bére, ha megy akkor meg nem kell tovább fizetni.Troym írta: ↑2025.09.05. 08:23:06Ez igaz és még talán meg is valósulhat, de ha konszenzus alapján ő kiegészítő játékos, akkor meg "baromi drága" nekünk, többet keres, mint a kezdőcsapat fele és az összes csere.
Ez a bajom vele az első naptól, hogy egyáltalán nem kétlem, hogy cserejátékosnak még akár hasznos is, csak a fizetése "árfolyama" meg jócskán a kezdőszint.
Márpedig nagyon drága cserecsatárból meg már amúgy is van, ott van Ferran.
Kiegészítő szélsőnek meg bőven jó lett volna egy Tadic, Di Maria, bármelyik veterán, aki 10 perc alatt zavart kelt elöl.
Szerintem ez megint az esete annak, hogy nem tudunk gazdálkodni és figyelembe venni a nyújtózkodás és takaró dolgot.
Valaki említette a beilleszkedés dolgot, hogy majd sikerül és lehet kell pár hónap, de nem lesz gond, arra egy gondolat: összesen 10 hónapig van nálunk, kölcsönbe érkezett.
Az előző 3 nyár után eléggé kizártnak tartom, hogy ha akár lőne 25 gólt, akkor ki tudnánk jövőre köhögni 40 milliót érte és adni neki ilyen fizetést, szóval 70-80%, hogy ő sem marad, nem lesz miből, mert gondolom Laporta nem Rashforddal tervez választást nyerni, hanem valami nagy dobással.
Maximálisan egyetértek, kit érdekelne a fizetése, ha tudnánk igazolni, de így hogy nem tudunk, számít a pénz, három ember is jöhetett volna az árából és megvagyunk. Ez így nagyon merész húzás volt. Ilyen mindent egy lapra dolog. Amennyiben beválik akkor nincs gond, de a jelenlegi helyzetben örült nagy kockázat.Troym írta: ↑2025.09.05. 08:23:06Ez igaz és még talán meg is valósulhat, de ha konszenzus alapján ő kiegészítő játékos, akkor meg "baromi drága" nekünk, többet keres, mint a kezdőcsapat fele és az összes csere.
Ez a bajom vele az első naptól, hogy egyáltalán nem kétlem, hogy cserejátékosnak még akár hasznos is, csak a fizetése "árfolyama" meg jócskán a kezdőszint.
Márpedig nagyon drága cserecsatárból meg már amúgy is van, ott van Ferran.
Kiegészítő szélsőnek meg bőven jó lett volna egy Tadic, Di Maria, bármelyik veterán, aki 10 perc alatt zavart kelt elöl.
Szerintem ez megint az esete annak, hogy nem tudunk gazdálkodni és figyelembe venni a nyújtózkodás és takaró dolgot.
Valaki említette a beilleszkedés dolgot, hogy majd sikerül és lehet kell pár hónap, de nem lesz gond, arra egy gondolat: összesen 10 hónapig van nálunk, kölcsönbe érkezett.
Az előző 3 nyár után eléggé kizártnak tartom, hogy ha akár lőne 25 gólt, akkor ki tudnánk jövőre köhögni 40 milliót érte és adni neki ilyen fizetést, szóval 70-80%, hogy ő sem marad, nem lesz miből, mert gondolom Laporta nem Rashforddal tervez választást nyerni, hanem valami nagy dobással.
Ez igaz és még talán meg is valósulhat, de ha konszenzus alapján ő kiegészítő játékos, akkor meg "baromi drága" nekünk, többet keres, mint a kezdőcsapat fele és az összes csere.
Azonnali csodát, robbantást szerintem senki nem várt tőle, legalábbis nagyon kevesek. Az utóbbi két éve nagyban a klubbal, de elsősorban az edzővel kapcsolatos menedzsmentnek köszönhető. Azelőtt évekig elég stabil teljesítményt hozott és szélsőként a számai is nagyon erősek volt, köztük 2-3 év pedig emberfeletti. Az, hogy kegyvesztett lett és a teljesítménye elmaradt az utolsó MU-s másfél-két évében abszolút nem volt egyedi, a fél csapat (de talán még több is) hasonlóan járt. Ten Hag a az utolsó évében, majd Amorim eléggé leépítette a játékosokat. A Villába is február körül került, amikor a Unitednél Amorim a keretből is kitette. Elég megnézni, milyen minőségű játékosok épültek le egy-két év alatt az angoloknál.Feast4 írta: ↑2025.09.04. 10:16:49Nem vitatkozni akarok, de ebben a párhuzamban szerintem nincs igazad. A kisteknős ligát csapatot, játékosfelfogást mindent váltott. Azzal egyet értek, hogy önmagához képest gyenge volt, de még így is sokkal sokkal magasabb polc volt, mint a legtöbb játékos. De játszott folyamatosan, a veszély benne volt, csak a lépés nem jött ki neki.bence0330 írta: ↑2025.09.02. 18:11:45ül.
Én mondjuk a tavalyi Flick-féle játékosmenedzsment alapján nagy eséllyel vártam csodát is, azonnali robbantást, de ez már látszik, hogy nem lesz, egyelőre nem illeszkedett olyan jól be, az önbizalma meg még mindig látványosan zéró. Mbappé ennél talán még mélyebben volt ősszel magához képest, szerintem várjuk ki a novembert kb. Szerintem azért is jó a párhuzam, mert Mbappé is amúgy elég rossz passzban volt előtte lévő tavasszal, kevesebbet is játszott, azt sem meggyőzően, szóval neki is volt honnan felépítenie magát, nem csak az új környezet miatt. Ráadásul Mbappé hamar csatlakozott, Rashford meg nagyjából a sörmeccsek előtt, a felkészülési szezon jó részét kihagyta, ez sem segítette.
Rashford 3 éve gödörben van. 22-23 éves korában volt eddig a csúcson és azóta csak lefele ment. Én nagyon bízom benne, hogy még nincs vége a fiúnak, de az a baj, hogy teljesen új küzeg, nem is beszéli a nyelvet, a játék sem az amit megszokott, ráadásul jelenleg a csapat se olyan formában van, mint ami elbít egy olyan játékost akit most kell elkezdeni összeszedni.
Én nagyob bízom benne, de szerintem oka van, hogy se az MU sem a Villa, meg ki tudja hány edző mondta eddig, hogy nem kíváncsi rá tovább.
Rashford nem váltott ligát, csapatot, játékfelfogást?Feast4 írta: ↑2025.09.04. 10:16:49Nem vitatkozni akarok, de ebben a párhuzamban szerintem nincs igazad. A kisteknős ligát csapatot, játékosfelfogást mindent váltott. Azzal egyet értek, hogy önmagához képest gyenge volt, de még így is sokkal sokkal magasabb polc volt, mint a legtöbb játékos. De játszott folyamatosan, a veszély benne volt, csak a lépés nem jött ki neki.
Rashford 3 éve gödörben van. 22-23 éves korában volt eddig a csúcson és azóta csak lefele ment. Én nagyon bízom benne, hogy még nincs vége a fiúnak, de az a baj, hogy teljesen új küzeg, nem is beszéli a nyelvet, a játék sem az amit megszokott, ráadásul jelenleg a csapat se olyan formában van, mint ami elbít egy olyan játékost akit most kell elkezdeni összeszedni.
Én nagyob bízom benne, de szerintem oka van, hogy se az MU sem a Villa, meg ki tudja hány edző mondta eddig, hogy nem kíváncsi rá tovább.
Nem vitatkozni akarok, de ebben a párhuzamban szerintem nincs igazad. A kisteknős ligát csapatot, játékosfelfogást mindent váltott. Azzal egyet értek, hogy önmagához képest gyenge volt, de még így is sokkal sokkal magasabb polc volt, mint a legtöbb játékos. De játszott folyamatosan, a veszély benne volt, csak a lépés nem jött ki neki.bence0330 írta: ↑2025.09.02. 18:11:45ül.
Én mondjuk a tavalyi Flick-féle játékosmenedzsment alapján nagy eséllyel vártam csodát is, azonnali robbantást, de ez már látszik, hogy nem lesz, egyelőre nem illeszkedett olyan jól be, az önbizalma meg még mindig látványosan zéró. Mbappé ennél talán még mélyebben volt ősszel magához képest, szerintem várjuk ki a novembert kb. Szerintem azért is jó a párhuzam, mert Mbappé is amúgy elég rossz passzban volt előtte lévő tavasszal, kevesebbet is játszott, azt sem meggyőzően, szóval neki is volt honnan felépítenie magát, nem csak az új környezet miatt. Ráadásul Mbappé hamar csatlakozott, Rashford meg nagyjából a sörmeccsek előtt, a felkészülési szezon jó részét kihagyta, ez sem segítette.
Szerintem abszolút nem meddő viták, hogy kinek hol van a plafonja.Troym írta: ↑2025.09.03. 08:11:37Ezek a "plafon témák" meddő viták, a srác több éve nem találja a formáját, holott közben dolgozott 4-5 edzővel, más és más rendszerekben, én akkor azt mondom, hogy igen 20-22-24 évesen úgy tűnt nagyon jó lesz, de megrekedt, azt a szintet sem tudta tartani, akkor ez a szintje, mert ez nem csak fizikálisan, de fejben is eldől.
Cáfoljon rám, de szerintem az ő plafonja kb ott van, ahol Olmoé, csak más a háttere a dolognak. Ez kb a csereszint nálunk.
Egyébként ő maga is szerintem rosszul (vagy mondjuk úgy kockázatosan) döntött most, a helyében mentem volna mondjuk a West Hamhez, Brightonhoz kölcsönben, mert persze igaz, hogy sokan szintet léptek Flicknél előző szezonban, de ezek a játékosok egymást viszont ismerik 3-5 éve, a csapat az igazolási korlátozások miatt viszonylag fix, na neki ez is új, az ország is, minden.
Szerintem pont azért nem meddő téma, mert lehet tudni, mennyire magas szintet képes képviselni, ha gormában van (1-2 éve már valóban nem, de nézd meg, milyen szétesett csapatban esett szét ő is, ahol egy világklasszis játékos is közepest nyújt, mint Case pl, vagyegy Antony, aki sokkal-sokkal rosszabb volt, mint Rashford, ő is leglább két éve már, aztán a Liga egyik legjobb szélsője lett), és ha fejben van a gond, akkor reális esély van rá hogy Flick kihozza belőle az állatot - garancia nyilván nincs rá, mint ahogy arra sincs garancia, hogy egy friss igazolást ne nyomjon össze a teher, botladozhatott volna bárki, akit hozunk.Troym írta: ↑2025.09.03. 08:11:37Ezek a "plafon témák" meddő viták, a srác több éve nem találja a formáját, holott közben dolgozott 4-5 edzővel, más és más rendszerekben, én akkor azt mondom, hogy igen 20-22-24 évesen úgy tűnt nagyon jó lesz, de megrekedt, azt a szintet sem tudta tartani, akkor ez a szintje, mert ez nem csak fizikálisan, de fejben is eldől.
Cáfoljon rám, de szerintem az ő plafonja kb ott van, ahol Olmoé, csak más a háttere a dolognak. Ez kb a csereszint nálunk.
Egyébként ő maga is szerintem rosszul (vagy mondjuk úgy kockázatosan) döntött most, a helyében mentem volna mondjuk a West Hamhez, Brightonhoz kölcsönben, mert persze igaz, hogy sokan szintet léptek Flicknél előző szezonban, de ezek a játékosok egymást viszont ismerik 3-5 éve, a csapat az igazolási korlátozások miatt viszonylag fix, na neki ez is új, az ország is, minden.
Ezek a "plafon témák" meddő viták, a srác több éve nem találja a formáját, holott közben dolgozott 4-5 edzővel, más és más rendszerekben, én akkor azt mondom, hogy igen 20-22-24 évesen úgy tűnt nagyon jó lesz, de megrekedt, azt a szintet sem tudta tartani, akkor ez a szintje, mert ez nem csak fizikálisan, de fejben is eldől.
Sajnos sok múlik rajta, mert neki kell, hozzáadnia elől azt a pluszt, amire szükség van/lesz. Lamine-tól én amúgy félek, kevésbé lesz hasznos, mint vártuk és nincs más, akit be lehetne dobni.Troym írta: ↑2025.09.02. 17:26:40Hogy mennyire válik be, az attól függ , hogy kinek mi az elvárása felé.
Én magam 5-15 perces cserének hoztam volna szélsőt a nyáron, arra jó, mondjuk szerintem fizetésben drága, de ha futja rá, ám legyen, viszonylag sok támadó képbe kerülhetett volna a szerepre olcsóóbban...
Ha ennél többet vár tőle valaki, az már nagy kérdőjel.
3 éve nincs formában, 10 éves profi karrierjében volt 2 jó szezonja, nem ismeri a nyelvet, a Laligát és nekem az is kérdés, hogy akár Rashford csúcsformában kezdő lenne-e itt és nem egyértelműen igen a válasz.
Egyébként Nico sem lett volna kevésbé kérdőjel és Diaz sem különböző okokból.
A megoldás, hogy Yamal, de főleg Raphinha és méginkább Lewy kerüljön formába, aztán teljesen mindegy a cserékkel mi van , kivel húzunk időt.
Jár, spanyolhoz. Katalánul köszönni tud.Andris írta: ↑2025.09.02. 11:32:32Én azt csodálom, hogy nem jár hetek óta valami extrém intenzív tanfolyamra. A napi pár óra edzés mellé még muszáj lenne beleférnie, különösen ennyi pénzért meg ilyen szakmában. De nem tudhatjuk, az is lehet, hogy jár.
Mindenesetre sztem a klubnak nem kéne ilyenre őt kötelezni, ezt mindenki azonnal és magától kell csinálja szerintem, amint aláírta a szerződését.
Van bőven idő még beilleszkedni amúgy a pályán is, meg elkapni a fonalat, de én tartom, hogy eddig gyenge, és nem véletlen a padról aszisztál.
Én azt csodálom, hogy nem jár hetek óta valami extrém intenzív tanfolyamra. A napi pár óra edzés mellé még muszáj lenne beleférnie, különösen ennyi pénzért meg ilyen szakmában. De nem tudhatjuk, az is lehet, hogy jár.Feast4 írta: ↑2025.09.02. 11:30:40Remélem volt annyi ész, hogy elküldték nyelvtanárhoz.Jó lenne ha nem járna úgy, mint anno Bale.Ha nem fogja magát belakni a csapatba, nagyon keserű egy éve lehet.Troym írta: ↑2025.09.02. 10:55:25
Nyilatkozta, hogy nehézkes a kommunikáció, mert nem beszél sem spanyolul, sem katalánul, a csapat nagy része meg nem beszél angolul
Rashford: “In the dressing room, people speak Spanish and Catalan. Quite a few can speak English, and some, like Jules Koundé and Frenkie de Jong, help bridge the gap between English and Spanish
Remélem volt annyi ész, hogy elküldték nyelvtanárhoz.Jó lenne ha nem járna úgy, mint anno Bale.Ha nem fogja magát belakni a csapatba, nagyon keserű egy éve lehet.Troym írta: ↑2025.09.02. 10:55:25
Nyilatkozta, hogy nehézkes a kommunikáció, mert nem beszél sem spanyolul, sem katalánul, a csapat nagy része meg nem beszél angolul
Rashford: “In the dressing room, people speak Spanish and Catalan. Quite a few can speak English, and some, like Jules Koundé and Frenkie de Jong, help bridge the gap between English and Spanish
Monjuk ez igaz.A támadójátékban eddig semmi kimagaslóan kombinatív nem látszik. Egyedül Pedriben látom a csíziót, Yamal és Raphi nagyon gyenge önmagukhoz képest, Leva most épült fel, ( Ferran mondjuk egész jó magához képest most), Olmó is harmatos, nem éles a csapat. Való igaz Rushford is így eléggá egyedül van hagyva.bence0330 írta: ↑2025.09.02. 11:27:15Én általánosságban azt vettem észre, hogy támadóként aki konstansan csere szerepet kap, pláne akkor, amikor már vagy szétesett a csapat, vagy már lezárták a meccset, és senkit nem érdekel már a cseréken kívül, az az egyik legrosszabb. Ezen túl nyilván van adapdációs időszak (még Mbappénak is hónapokba került ez, pedig ő talán a világ legjobb támadója), és Rashfordot eleve 0 önbizalommal vettük, ezt előre tudtuk, ez volt benne a rizikó, ezt kell felépíteni, látszik minden mozdulatán, hogy full bizonytalan. Hogy az első gól megoldja-e, nem tudom, de eddig semmivel nem segítettük a dolgát (meg a két meccsel ezelőtti pálya sem, amikor többször elhúzott a védő mellett, a pocsolyák meg megállították a labdát).
Ja, és az egész csapat rossz egyelőre, majdnem mindenki maga alatt teljesít, sokan nem is kicsivel. Olyan nagyon nem lóg ki a sorból.