Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... ent-source
Pena kölcsönadása az Elchehez Tek regisztrálását, O. Romeu szerződésbontási szándéka, G. Martín regisztrálását lehetővé teheti. A WHU meg Fortot vinné, aki a hírek szerint hajlik rá, ami Bardghji regisztrálását segítheti és akkor meg is lennénk.

Mindenki döntse el maga, mit hisz el. Itt van Fermin példának.
Én azért Romanot és Morettot sem venném a túl hiteles források közé. Közölnek kb. 10 transzfert, jó részét a semmire vagy csak logikára alapozva, amiből 1 vagy 2 megvalósul és emiatt hajlamosak az emberek hitelesnek venni és a többi forrás (Mundo, Marca, Sport, AS) is nagyon sokszor tőlük veszi át. Meg sem tudom számolni hány here we go hírt hoztak már le, amiről kiderült, hogy teljesen légből kapott.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.26. 12:40:42Leírod, hogy Laporta befolyásolja az MD és Sport híreit.
Én erről nem vagyok meggyőződve, de egyértelműen Barca érzelmű. Marca pl. az átigazolásokról eléggé semlegesen ír, ezért lehet pl. egy szinten. Véleménycikket valószínűleg nem érdemes olvasni vagy túlságosan alapozni, pl. A vezetőség munkájáról, amit mások átvesznek (magyar média főként a madridi sajtóra alapoz), eléggé félrevezetheti a fórumozókat.
A spanyol rádiók hírei eléggé megbízhatóak, tapasztalatom szerint gyakran eltalálják a valóságot.
És akkor ott vannak akiket te Twitter huszároknak hívsz, akik függetlenek és semlegesek az átigazolások kapcsán, így valószínűleg Helena Condis, Romano, Bechler, Moretto hírei általában be is jönnek.
Eleve a Sport/MD is hivatkozik Romanora
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -120936241
Pl. Itt is, és visszafelé is igaz ez.
Külön kiemelném Fernando Polot az MD főszerkesztőjét, aki eléggé megbízható, vagy Ferran Correast a Sport újságíróját, aki szintén megbízható, de őket sem tenném a legmagasabb szintre, Sport/MD megbízhatóságára alapozva.
Általában az internetes oldalaknál (a jobbaknál) ott van, kinek a hírére alapoznak, ez Barcauniversal esetében jórészt Sport, MD, Ferran Correas, Fernando Polo, Romano, Moretto stb.
Aztán mégis odakeveredhet egy Fichajes vagy Chiringuito TV.
Érdemes ténylegesen szűr ezeket a híreket, redditen is van pl. reliability guide.
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... 23_update/
Leírod, hogy Laporta befolyásolja az MD és Sport híreit.
Jelenleg a vételi oldalról nem létezhet hiteles forrás, kivétel persze, ha valami csoda folytán hivatalos bejelentés történne, de ilyen nem lesz.
nem tudom, hogy ki felelős a vezetőségen belül a médiáért, de naivitás azt gondolni, hogy egy politikus vezette, választás útján a vezetésre meghatározott ideig felhatalmazott stáb nem használja manipulálásra a médiát, és speciel a noname játékosok bedobálgatása a Sporton nekem pont ennek a kategóriának tűnik a jelenlegi helyzetünkben.
A megbízhatósági listád nálam megbukott a megbízhatósági vizsgálaton, sorry.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.25. 20:47:32És Laporta vagy Deco találja ki ezeket a híreket?
Tudni kell, mennyire hiteles a forrás.
Az MD vagy a Sport sem az, max ha megbízhatóbb az ottani cikk írója.
Nem kell felülni az ilyeneknek.
https://barcauniversal.com/reliability-guide/
Itt egy megbízhatósági lista, persze ez változik, Gerard Romerot kb. 3. szintre tenném, Chiringuito-t lejjebb, Fichajes szóra sem érdemes, kb. mint a Sun
Szerk:ez a Barcauniversal szerintem a jobb oldalak közé tartozik, Sport, MD, komolyabb személyek Romero, Moretto stb. híreit jelenteti meg. Nem értem miért veszi át a Fichajes híreit, ez számomra is meglepő.
Deconak szerintem ez nem dolga, Laporta viszont egy harmadrangú politikusi eszköztárral rendelkezik, jól dokumentált tény, hogy a médiát tudatosan használja fel a közvélemény befolyásolására. Az is jól dokumentált tény, hogy sokat kamuzik, ferdít, torzít, és fogalmaz szándékosan úgy, hogy a későbbi számonkérhetőséget kvázi blokkolja.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.25. 20:47:32És Laporta vagy Deco találja ki ezeket a híreket?
Tudni kell, mennyire hiteles a forrás.
Az MD vagy a Sport sem az, max ha megbízhatóbb az ottani cikk írója.
És Laporta vagy Deco találja ki ezeket a híreket?Zozzy 5 írta: ↑2025.08.25. 20:27:57sztem is kb ennyiről lehet szó, nem lehet már komolyan venni az igazolásos híreinket. 3 napja azt is bedobták a népnek a Fichajesen, hogy jövő nyáron Laporta 200 milliót sem sajnál majd a Bastoni+Julian Alvarez pakkértok, ez tényleg jól hangzik, miközben most még lehet Olmot se tudjuk regisztrálni
![]()
sztem is kb ennyiről lehet szó, nem lehet már komolyan venni az igazolásos híreinket. 3 napja azt is bedobták a népnek a Fichajesen, hogy jövő nyáron Laporta 200 milliót sem sajnál majd a Bastoni+Julian Alvarez pakkért
Valószínűleg ennyire rossza mérlegünk. Próbálunk mindenféle kiskapuba kapaszkodni, pedig először az ingyen elengedett játékosokért kellene pénzt kapnil Lenglet, Martinez, Romeu, illetve a meglévőknek alacsonyabb bért adni, amit nem is értek, miért nem történik, vagy miért fért bele az angol is 14 millioval, holott ő is sarokba volt szorítva. DE tudtommal Lewy is túl jól keres. Vagy Teknek is miért kellett magas fizetést adni.Andris írta: ↑2025.08.25. 14:07:47Én tényleg nem értem hogy mi a bánatos úristen folyik ennél a klubnál, hogy még mindig igazolásokról lehet beszélni.
Garcia csak terStegen sérülése erejéig van regisztrálva, Rashford csak az elnöki pénzbetéttel, Bernalnak nem tudunk új szerződést adni, és Tek meg az a Roony gyerek sincsenek regisztrálva.
Legújabb hír pedig, hogy Dani Olmo regisztrációja továbbra is inog.
Minek? 4 emberünk van oda gyakorlatilag. Lewy, Ferrán, Rashford, Olmo, nem feltétlenül sorrendben. Tartaléknak biztos nem kell, ha meg világsztár centert akarunk Lewy helyére, majd robbantunk, de erre amúgy is ráérünk még. Következő nyáron mindenképp kelleni fog center, hisz Lewy, és talán Rashford is távozik (ez majd kiderül), de idén full felesleges, főleg egy olyan kalibert, akiről 21 éves korára még nem hallott senki. Minimális az esély, hogy jövő nyáron kölcsönből visszakerülve megütné a szintet, valakit akkor úgyis kell hozni, és bajlódhatunk majd vele. 10 millió azért nem is aprópénz, amire azt mondanám, hogy ja, max nem jön be, és sokat nem bukunk vele. Ahhoz az azért sok. Szerintem várjuk ki a tavaszt, és akkor majd nézelődjünk, addigra felmerülhet új név a foci világában, összebalhézhat még valaki valakivel, és ide akarna jönni, ésatöbbi.Chino írta: ↑2025.08.25. 12:55:02Decoék tervezik Etta Eyong leigazolását a Villarrealtól. A kivásárlási záradéka kevesebb mint 10 millió euró és egyből kölcsön adnák a ligába, így a regisztrációjával sem lenne gond.
Eddig két meccsen játszott a bajnokságban és gól+gólpassz a mérlege. Csak vannak még bőven érdeklődők érte, akik szintén kifizetnék ezt az árat. Ennyiért bőven megérné, 21 éves center, nagyot bukni nem lehet vele. (Sport)
Igen. A szerződésbontás beleszámít az FFP-be.Troym írta: ↑2025.08.23. 18:54:15Spóroltunk?
Olyan szaga van az egésznek, mint amikor valahol az asszony hazaállít, hogy ma rengeteget spórolt neked, mert a 80 ezres kabátot megkapta 50 ezerért, te meg azon izzadsz, hogy ha még sokat spórol neked, csődbe mész.(Bocs, akinek nem inge...)
Piactól elrugaszkodott 2-3 szoros fizetések az alaptézis, amikkel később nem tudnak mit kezdeni.
De itt volt baromi egyszerű megoldás!
Pena 26 éves, 1 éves szerződése volt 3 millióért.
Adtunk volna neki ingyen távozhat kártyát és utalunk 1 milliót kompenzálást, ő aláír a Kukutyin FC-hez 1,5 milliós fizuért és 1 millió aláírási pénzért, (Ingyen lenne ilyen ajánlata) neki egy hónap múlva 3,5 millió csücsül a számláján, mi megszabadultunk tőle, ő meg kezdőkapus valahol, nem negyedik számú.
A Deco féle spórolás, hogy marad még 3 évet és abban bízunk, hogy mindig kölcsönadjuk valahova, ha nem, akkor bukta.
Őszintén, ez a jobb út?
Spóroltunk?bence0330 írta: ↑2025.08.23. 17:05:47Mondjuk ebben az esetben amúgy is sokszor megéri hosszabbítani anyagilag is, mert elvihetik a játékost.
Ezekkel nagyot húztunk több ilyen Umtiti féle esetben is, itt ez a legjobb út, rengeteget spóroltunk már ezekkel a felesleges játékosoknál így.
Penát azért sanszos, hogy fél fizetésért el fogja vinni egy középcsapat, ő is védeni akar, ezzel is spóroltunk.
OK, csak erre eleve nem lett volna szükség, ha nem 3 évre szerződnek vele. Évekig egy szint alatti tartalékkapusunk volt, amin trófeák mentek el. A szerződéshúzogatás már ennek az értelmetlenségnek a következménye. Értem, hogy próbálnak kárt menteni, csak nem ez a legmegfelelőbb megoldás.
Konkrétan az FFP miatt hosszabbítottunk most vele (csökkentett fizuért!!!). Kutyát se érdekelne a keretben amúgy, ha nem foglalná a helyet, angol közegben azt mondanák rá, vagy mész, vagy maradsz, de amúgy minket nem különösebben érdekel.
Már az is kész katasztrófa volt, hogy 2026-ig szerződtek vele. Ebből is látszik, hogy nem az "FFP" a legnagyobb ellenségünk, hanem saját magunk. Különben azt se tudnánk ma, mi az az "FFP".
Deco : " Folyamatosan erősítjük a projektet, nem pedig a legkönnyebb utat választjuk a kívánt FFP-helyzet elérése miatt, ami egy játékos eladása lenne"FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.23. 09:22:56Én személy szerint azt mondom, ideje eladni valakit a csapatból, mert ennek sosem lesz vége, jön egy új kitalált szabály.