Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ez a definicioja lenne a csapat teljesen felesleges felforgatásának. Az hagyján, hogy mekkora gigantikus kérdőjel, hogy mennyiért adunk el és pláne mennyiért veszünk de mostmár ennyire belenyulni a keretbe baromsag lenne. Fermin és Casado jelenleg jobb mint akiket vehetnénk teoretikusan.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.20. 18:31:08Szerk: mondjuk ha ezzel elérnénk az 1/1-et, és érkezhetnének játékosok, elgondolkodnék rajta.
Eladnám Gerard Martint is.
Jöhetne Grimaldo illetve Ratiu/Daniel Munoz/Vanderson egyike. Ez 40+ millió.
Kounde mehetne vissza középre, támadásépítésben jobb, mint Araujo, de az Araujo-Kounde páros is elég jó lehetne. A két szélső védővel támadásban szintet léphetnénk. Kp-n maradna 6 ember, és jöhet valaki a B-ből. Igaz Fermin eladása kézenfekvőbb lenne, hiszen oda van a legtöbb fiatal tehetség.
Egyébként Fermint és Casadot is nagyon kedvelem, de jó lenne erősíteni a kereten.
Valószínűleg azon múlik, Flicknek mik az elképzelései
A Como olasz újságok szerint elvileg ma véglegesítheti a dolgot, bár valószínűleg kölcsön lesz vásárlás opcióval, de a szezonra/keretre való tekintettel ez mindegy is, szóval ő legalább alighanem távozni fog.
Nico a legszembetűnőbb a sorból, nem csak mert már akkor is jó volt két poszton is, hanem ő innen az, aki tényleg igazi modern játékos, egy tescós Rodri, nagy, erős, magabiztos, mégis ügyes, és még a kapura is veszélyes.Troym írta: ↑2025.08.20. 14:11:49Ha Fermint és vagy Casado eladják, azt nyilván lehet érteni anyagilag, de szakmailag akkor beleragadunk végleg egy "milyen jó vég nélkül passzolgatni tempó nélkül" féle kifacsart tiki-takának gondolt szerencsétlenkedésbe.
Ami fura, hogy elkezdtek néha néha egyszer szökőévente már "modern" fizikális, agilis, hajtós mindenki által hiányolt pióca középpályások is kijönni a Masiáról a korábbi séma szerint nevelt játékosok mellett és a mindenkori nagy csapat nem tud mit kezdeni velük szakmailag, kb elsőként adják el őket
Nem a vezetőség sara, sokszor a játékosé is, és nyilván nem biztos, hogy mindenki befut, de
- Nicoval nem tudtak mit kezdeni, áron alul eladták
- Moribával nem tudtak megállapodni, inkább eladták
- idén mindenki Casado és Fermin körül legyeskedik, mégse esik le, hogy ők az igazi értékeink, nem Gavi és Frenkie?
Meg kell nézni a BL-ben ki hogy muzsikált a középpályások között, leggyengébb Frenkie és Gavi volt, mindneki más 2 polccal feljebb, Fermin és Casado is egyaránt.
Én bízom Flickben, hogy tényleg nincs nála sorrend, hanem forma van, de ha neadjisten ő is a Frenkie untouchable dalt elkezdi, akkor BL-ről nem nagyon kell ábrándozni.
Valami ilyesmit értettem én is lyukbetömés alatt. A szezont nem az fogja eldöneni, hogy verjük szét a kisebb csapatokat, akikkel érthetetlen, hogy játszunk még mindig egy ligában. Ez olyan lenne, mintha a MotoGP-s motorok egy mezőnyben lennének a Moto2-esekkel, vagy a Forma-1-esek Forma-2-es autók ellen versenyeznének, vagy NBA-csapatok játszanának főiskolai csapatokkal. Semmi értelme ennek.Peter írta: ↑2025.08.19. 10:22:54én egészen biztosan szívesebben látnék egyúttal kreatívabb, mozgékonyabb, ügyesebb, játékosabb és masszívabb, nyomástűrőbb középpályát.
Nem tehetek róla, nálam a Frenkie - Gavi duó egy komoly (felesleges) nehezék a gyorsulási versenyben.
Én biztosan csereberéltem volna, belepiszkáltam volna.
A motor ezzel a két hengerrel önmagát leszabályozza....![]()
A támadógépezet és a védekezés (ami inkább a BL-ben izgalmasabb, mint a Liga szintjén) között stabil és megfelelő egyensúlyi állapotot teremtene valamint mind a támadógépezet, mind a védekezés hatékonyabb lenne.
Remélem igazad lesz, de Flick is bele tud kicsit esni a status quo-ba szerintem, a tavaly tavaszi borzasztó formában lévő Olmo és csúcsformába kerülő Fermín ezt elég jól mutatta, de az is, mikor Lewy 1-2 hónapig szököévente tudott betalálni akcióból, miközben Ferrán már szórta a gólokat, egyik sem került ki a kezdőből. Csak hát emberünk akkora zseni csapatépítés terén, hogy az ilyen jellegű dolgait simán elbírjuk, GM-et is elbírtuk a a szezonban, ami nagyon extra. Casadó meg tény, hogy arra pont alkalmas, hogy felkavarja az állóvizet, DJ meg úgy kaméleonkodik, jó-jó, ha az egész csapat pörög, ő is jobban pörög, de hozzáadni magától nem fog dolgokat, nem csak játékban, tűzben sem. Persze utóbbira Gavi is alkalmas, de nem tudom, hogy elegendő tartalom van-e mögötte a kezdőhöz, talán nem.
Az egész Morettótól származik, így alapból illik helyén kezelni. Főleg, hogy arra hivatkozik, hogy Casadó nem játszott a Mallorca ellen, ami azt jelenti, hogy nem fog szerepet kapni a csapatban. Plusz még ő is hozzáteszi, hogy ha a játékos maradni akar, a klub sem hallgat meg ajánlatot. Ráadásul Bornemouthról, Wolverhamptonról, Betisről meg még vagy hat hasonló kaliberű klubról beszél.Peter írta: ↑2025.08.19. 21:54:04Hasonlóan gondolom.
Sajnos én sem lepődnék meg, főleg azok után, amit a főoldalon is olvasani lehet.
Ahol egymilliárdos bevétel mellett 7 nyamvadt millióval elszámolja magát a klub, amire vezetőségi garanciát kellett adni, akkor az a 30 misi aranyat ér, de sajnos talán a kevesebb is.....hiszen lekerülne azonnal a vezetőségi garancia, ami nyilván akiknek a nyakán van, mielőbb megszabadulnának tőle.
Az a harci helyzet, hogy FDJ után talán akkor sem lenne érdeklődő, ha mi fizetnénk a vevőnek.
Mindenesetre remélem, hogy Casado marad, még úgy is, ha ez érdeklődők hiánya miatt lenne, aztán majd lehet tapsolni Laporta kommunikációjához, hogy mi nem kótyavetyéljük el az értékeinket.
Hasonlóan gondolom.
Szükség nem volt rá, ez kétségtelen, de a finomhangolás és a szintlépés esélyének megteremtéséhez hozzájárult volna némi korrekció.gránit írta: ↑2025.08.18. 15:17:36Sok igazolásra nem is volt most szükségünk. A legrosszabb, amit csapatmenedzserek csinálni szoktak, hogy egy sikeres szezon után elkezdenek variálni, és feleslegesen birizgálják az amúgy már sikeres csapatot, és általában rontanak a helyzeten. Nyilván, ha egy csapat sikeres és elkezdik piszkálgatni, nagyobb a valószínűsége a visszaesésnek mint a fejlődésnek. Néhány lyukat kellett betömni.
Még mindig nem érted, hogy iről írok. Minden klub hitelben van, ez természetes velejárója a focinak. Csupán pénzből lehet pénzt csinálni, mindenki házal a bankoknál. Szerinted a Liverpool a nyári 275 millióját tévéből és jegyekből finanszírozza? Összejött a malacperselyben, nyilván. Jó lenne végre felfogni, hogy 100 milliót rosszul elkölteni és rosszul gazdálkodni teljesen más, mint esélytelenül gazdálkodni, azt a százast el sem költeni, és rajtkőről mindenért hibásnak lenni. Egy [auto_cenzúra] tíz év után meg egyetlen klub se állhasson talpra, félig sem, amíg az extra tíz év Canossáját el nem járja, ugye? Az hogy egy klub nem jól fizeti a hiteleit, az legyen már a klub dolga. Mit ugat bele ennyire szögesen egy liga egy magáncég ügyeibe? Belegondoltál abba, hogy milyen versenytorzítás megy itt az angol, olasz, német ligához képest? Hogy a spanyol ligát most fojták meg és majd valahova a francia szintre zuhan le 5-10 éven belül? A Sevillának már annyi, Valencia sehol nincs. Villarreal is be lesz árazva, Sociedaddal együtt. Majd a Real elfarmol, miközben at Atleti-Barca próbál lélegzethez jutni, zseniális. De lesznek 18-19 éves saját nevelések, ez a lényeg. Ami amúgy tényleg lényeg, csak nem az, hogy a teljes keret 70%-a ezekből a srácokból álljon, akiket nem tudnak a spanyol csapatok megfizetni a többiekhez képest, aztán mennek tovább, mint a portugáloknál. Vagy 21 éves korára kiég / roncs lesz a terheléstől, mint Fati, Krikic, és Pedri, Gavi, is. És nem csökken a meccsszám, nem. Most már lehet menni a szutykos amikhoz játszani hat-nyolcmeccses klubvébét, vagy az arabokhoz, illetve majd a kínaiakhoz is. És majd ezt a kifacsart, fejlődő korban lévő tinédzser csapatot küldi majd mindenki a Bayern, Pool, City, PSG ellen. Biztos pariban lesznek a BL 4 között is (ami hoz is pénzt már bőven, ha a hitelekkel kezdtük). Kissé állítani kellene a csőlátáson, Bartóék nagyon beégtek a fejbe.recrea írta: ↑2025.08.18. 19:16:41Hiszen a “széthitelezés” mindig jól végződöttmi vagyunk rá ez élő példa, nem is értem…pont emiatt vagyunk csődben, mert hitelből vásároltunk, most meg a párnás székeket kell eladni kamu vip helyeknek. Btw, elég jól sikerült az elmúlt pár évben a 18-19 évesekkel való próbálkozás. Szétrabolták a klubot a vezetők az elmúlt 10 évben, de Tebas a hibás…ennyi sületlenséget összeírni. Aztán végül mindenki regisztrálva lett megint valahogy, ahogy tavaly is, meg ahogy jövőre is lesz.
Amúgy az miért baj, ha egy liga saját nevelésű, saját nemzetiségű játékosokra kényszeríti a csapatokat? Mikor nyert bármit is az angol válogatott? A nagy PL-lel…66-ban talán.
Ezt már írtam, nem vagyunk pénzügyileg pariban ilyen csapatokkal, fogadjuk már el!
Az adott pillanat állása szerint lehet szerintem csak dönteni. Emiatt Pena szerződését én kivenném tényleg a képletből, túlárazott szerződése van, oké (vagy hát nem), de ez van. Tek-el mi a bajod? Őszintén nem tudom, melyik top csapatnak van ilyen jó cserekapusa, ritkaságszámba megy, ha egynek igen. Luninak volt pár jó hónapjal tavaly meg már teljesn gatya volt, de mellette még megérteném az érveket. Meg most a PSG-nek ott van Donnarumma.Troym írta: ↑2025.08.18. 21:28:09[Én mindent is elhiszek, de 4 kapus van, abból egy gerincsérült, egy kezdő + Pena és Tek. Utóbbi kettő közül
- Pena esetén mondhatjuk, hogy túl sok a 3 milliós a bére, hosszabbítson és 1,5 milliós fizuval legyen csere - Érteném
- Mondhatjuk hogy itt van Tek, végülis nincs annyira rossz állapotban, legyen a cserekapus 1,5 millióért - Érteném.
De az, hogy nem 1-1 FSR keretek között lecseréljük "Halálos fegyver 3" hasonlattal a zűrt a zavarra és végül ez nekünk 4-5 millióba kerül, nekem érthetetlen.
Szinte megnyugtatóbb lenne nekem Kochen / Yakobishvili, mert tőlük nem tudom mire számítsak, de ettől a két kapustól tudom és azért kár fizetni, duplán meg főleg.
Én mindent is elhiszek, de 4 kapus van, abból egy gerincsérült, egy kezdő + Pena és Tek. Utóbbi kettő közül
Btw, mit kaptam én itt a fórumon, amikor Koeman kinevezésekor saját nevelésű restartért kiáltottam....
Hiszen a “széthitelezés” mindig jól végződöttRinku írta: ↑2025.08.18. 13:01:22Igen, ő tehet. Az hogy nincs semmi mozgásterünk, hogy létrejöjjön egy ilyen, vagy létrejött és besült, aközött azért van különbség bőven. Mint ahogy aközött is, hogy 18-19 éves srácokkal muszáj próbálkoznunk, közben a Liverpool pedig 300 milliókért igazol nyáron. És mindenki hitelben van, mindenütt.
Ha folyamatában nézzük:Troym írta: ↑2025.08.18. 14:45:56Nekem Tek is egy félmegoldás, szerintem amiért hoztuk, annál több nincs benne, nem értem a hosszabbítását, mert másik oldalon sosem adtam volna 3 milliós fizut Penának, de most azért hosszabbítani Penával, hogy kölcsönadhassuk, hogy ezzel regisztrálhassuk Teket szintén 3 milliós fizuval nem tudom miért jó.
Szczesny a vesztese a jelenlegi helyzetnek. Legfeljebb 3 kapust lehet regisztrálni, és ez betelt (Joan García, ter Stegen, Pena). A fizuját megkapja, de nincs regisztrálva. Szerintem azért adtak neki új szerződést, mert bíztak benne, hogy akár ter Stegentől, akár Penától meg tudnak szabadulni, és akkor befér Szczesny is. A felkészülési meccsek alapján egyértelmű, hogy alapvetően García az elsőszámú, Szczesny pedig a második számú kapus. Abban reménykedtek, hogy a másik kettő közül legalább az egyiktől megszabadulnak. Papíron nem hosszabbítottak vele, hanem megvárták, míg lejár a szerződése, és aztán adtak neki egy újat, így gyakorlatilag kiregisztrálták, mert az előző szerződésének megszűnésével megszűnt a regisztrációja, az újat meg még nem regelték be, nyilván, García volt a prioritás.Troym írta: ↑2025.08.18. 14:45:56Nekem Tek is egy félmegoldás, szerintem amiért hoztuk, annál több nincs benne, nem értem a hosszabbítását, mert másik oldalon sosem adtam volna 3 milliós fizut Penának, de most azért hosszabbítani Penával, hogy kölcsönadhassuk, hogy ezzel regisztrálhassuk Teket szintén 3 milliós fizuval nem tudom miért jó.