Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Írtak arról, hogy előző szezon végi sérülése miatt óvatosabban terhelik... Valamelyik előszezoni meccsen is túlterhelés (muscle overload) miatt nem kezdett...PR42 írta: ↑2025.08.18. 12:35:45https://youtube.com/shorts/GYzsqd6DU9I? ... o-3hXrA2t4
Vagy szezon eleji forma, vagy valami magánéleti probléma lehet.
Szerintem majd összekapja magát.
Eric viszont stabil, szóval ennyi az ok.
Szerintem nem kell ebbe belelátni semmi komolyat. Hosszabbított is.
Ha szeptember közepe-végén is hasonló lesz a helyzet akkor lehet arról beszélni hogy baj van.
https://youtube.com/shorts/GYzsqd6DU9I? ... o-3hXrA2t4
Pontosan. Koundé jobbhátvéd. Teljesen mindegy, honnan érkezett, jobbhátvéd lett belőle, és már mindenki így számol vele. Ő számomra a tökéletes ember a pozcióra. Végre valaki tud védekezni a szélen is. A hátsó szélsőket hajlamosak vagyunk hátvédeknek, védőknek nevezni, de ők általában nem hátvédek, Cancelo sem volt az, hiába neveztük annak. Nem tudott védekezni. Koundé-ban az a jó, hogy a szélen is kapunk így stabilitást, ritkán mennek át az ellenfelek az ő oldalán. A támadásokba is be tud kapcsolódni, ami belső védőként elpazarlódna. Ő egy tökéletes ember a posztra, szerintem a világ legjobbja ott. Ő már nem egy kényszerűségből szélre tett játékos, hanem ez vált az ő igazi posztjává, ez az a poszt, ahol ő igazán megtalálta a helyét.
Szerintem teljesen félreértetted, amit írtam. Egy szóval nem írtam, hogy Koundé kevés. Szerintem top3-4 minimum a posztján. Sőt, a szerintem 3 egyértelműen kiemelkedő játékosunk után nálam ott lenne a 4.-5. helyen az idei legjobbjaink közt, Casado és Inigo körül, az elérhetősége miatt verve Casadót, Inigót meg talán azért, mert ő a végére elfáradt, Koundé elég jól tartotta magát.PR42 írta: ↑2025.06.14. 20:29:18Ezt gyorsan felejtsük el most már szerintem.bence0330 írta: ↑2025.06.14. 19:57:04Ehhez szerintem eleve kéne egy hagyományos jobb bekk. Koundé nagyon jól alkalmazkodott, meg minden, de szerintem ő egy jobbra tolt belső védő továbbra is. Nem tudja megtartani szerintem a szélességet úgy, ahogy kéne. No meg amúgy minél többen ugranak ki Yamalra, annál több belül a hely.
Koundé most már 3 edzőn és 2 csapaton keresztül (Xavi, Flick és Deschamp) játszik 2022 óta szélsővédőt. Xavinál ugyan középen kezdett de gyorsan kiszorult/került szélre.
Idén a szuperkupa döntőn rendkívül fontos gólpassz a 1-3-hoz, és eldöntötte a kupadöntőt...
Most mit akarunk még de komolyan? Mi az elvárt színvonal, ha ez kevés?
Ezt gyorsan felejtsük el most már szerintem.bence0330 írta: ↑2025.06.14. 19:57:04Ehhez szerintem eleve kéne egy hagyományos jobb bekk. Koundé nagyon jól alkalmazkodott, meg minden, de szerintem ő egy jobbra tolt belső védő továbbra is. Nem tudja megtartani szerintem a szélességet úgy, ahogy kéne. No meg amúgy minél többen ugranak ki Yamalra, annál több belül a hely.
Most rotálta a Mallorca ellen, 1 hétre rá megsérült. Lehet pont ez volt a baj
104 meccset játszott zsinórban, 2023. november 28. óta nem hagyott ki meccset (a múlt hétig).Fecooo írta: ↑2025.04.27. 13:08:32Szerintem max kapusok vannak világszinten előtte játékpercben és mégis: hosszabbítás második félidejében meglátja a lehetőséget, sprintel a labdáért megnyeri a meccset a csapatnak... Mégha nem is nyeri meg a csapat a BL-t, akkor is top 10-ben kell lennie a szavazáson! Ha meg összejön most a póker (aztán augusztusban még 1..), akkor top 3...
Én nem Forttal vagy másokkal akarom összehasonlítani, hanem saját magával. Nem béna, hanem bénult, nem tehetségtelen, hanem tanácstalan. Ha az ő lábára jön a labda az ötös sarkánál, akkor neki kell ellőnie, a képességei egyértelműen megvannak hozzá, valami más hiányzik. Gondolom, dolgoznak rajta, hogy kiderítsék.
Nyilván, mégiscsak egy profi focista. Csak az átlagnál jóval gyengébb ezen a téren, néha ettől még beeshetnek jó lövések, megmozdulások. De ez az, amit szerintem tőle nem kell elvárni. Látszik a váltásoknál, háromszögeléseknél, hogy neki ehhez sokkal több idő kell, tompa benne. Részemről ez rendben is van, ő a jobboldalon a stabilitást adja a kicsit féloldalas rendszerben. Más módokon így is hoz asszisztokat, részemről ez a körülményeket ismerve bőven elég. Nyilván ha Fort focizna ott, egész más lenne az előrejáték a jobboson, cserében sokkal kevésbé lennénk stabilak.
Nem volt mindig ilyen bénult, tanácstalan.
Na ez az egy dolog van (meg 1-1 utolsó passz), amit semmilyen szinten nem rónék fel neki. Ő nem jobb bekk, hanem egy szélre kitett középhátvéd. Ehhez egyszerűen nincsenek meg a skilljei, elöl kifejezetten lassan gondolkozik. Ez bele van kalkulálva azzal, hogy ő a jobb bekk, szerintem. És ehhez képest a gólpasszokat még hozza is, jellemzően akkor, amikor sok ideje van, esetleg egy nagyot tud indítani, vagy ha 1-1 elfutásnál egy alap passz elég hozzá. De kicsiben, kombinatív játékban, vagy akár kapu előtt helyzetben ő nyilván gyenge, ezért lett kh.brazilfan írta: ↑2024.12.09. 10:08:37Adott egy szép gólpasszt.
De a 6. percben Inigo pazar helyzetfelismerése és tűpontos passza után ő is könnyen gólt lőhetett volna az ötösről, ha egyből el merte volna lőni. De nem merte, és nem tudom, hogy miért ilyen gyámoltalan egy ideje, önbizalomhiány-e az oka, vagy taktikai utasítás, hogy tovább kell adnia a labdát.
Itt látszik sajnos, hogy nincs minden posztra 2 játékosunk. Túl van hajszolva, mellé a válogatottban is rendszeresen kezdő.Chino írta: ↑2024.12.01. 19:58:36Lehet, hogy kellene neki már 1-2 meccs pihi vagy legalább nem kezdeni. Fejben szerintem nincs ott meccsek óta, tegnap gyakorlatilag a leggyengébb volt a pályán, ha Cubarsí nem segít be neki annyiszor komoly bajok lehettek volna ott.
A támadásban való gyengébb teljesítmény Yamal nélkül valamennyire érthető. Lehet, hogy fizikailag vagy fejben fáradt el, nagyon kellene már az a Koundé, aki elkezdte a szezont.