Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Igen-igen, értettem, hogy a vita elméleti, eszerint is reagáltam, többi lent.
Hát én még életemben nem hallottam ilyenről, hogy az orvos úgy ítéli meg, hogy nem szabályos (vagy ha nem ezt akartad írni, hanem azt, hogy mondjuk úgy ítéli meg, hogy agyrázkódása stb van, akkor sem). Életemben nem láttam még bírót orvossal tárgyalni, vagy bármiféle ítéletet ez alapján meghozni. Maradjunk az elméleti résznél, tételezzük fel, hogy kisebb agyrázkódást szenvedett. Ha mutatsz egy vonatkozó részt a szabálykönyvból, elfogadom, de sosem hallottam róla. Két teljesen más témát hoztál szerintem egy fedél alá. Persze, a bizonyos játékhelyzeteket inkább elengnek, mert egy lest, meg előnyszabályt nem lehet már "visszaállítani", ezért tök logikus, hogy inkább elengedik, aztán ha mégis les vagy szabálytalanság történt, akkor ennek jogán fújják vissza az esetet. Ez meg egy teljesen más szitu volt, miért vonták volna vissza, mert Yamal túl erőset rúgott a labdába? Semmilyen jogalapja ennek, vagy én legalábbis még sosem hallottam róla, mondom, ha hozol nekem erre bizonyítékot, elfogadom, de nehezen tudom elképzelni. Egyszerűen nem történt szabálytalanság, ami alapján visszafújhatták volna. Alapból jó ötletlnek tartanám, hogy ilyen esetben bizonyítható súlyos, játékot akadályozó fejsérülésnél visszafújható legyen a dolog, és tényleg lehet, hogy betettek egy ilyet sunyiban, akkor legalább tanultam valamit, de erősen kétlem. Szerintem ha nem történt szabálytalanság, és elengedte, akkor nincs mit tenni, ez van. Nyilván ha a fejsérülést egy magasra emelt láb okozza, teljesen más sztori, simán visszafújható, de itt egy Barcás lövésébe nézett bele szegény.gránit írta: ↑2025.08.18. 23:53:28A bíró utólag is érvénytelenítheti a találatot, ezért jó, hogy ilyen esetekben, ahogy a lesgyanús helyzetekben is, hagyják végigmenni az akciót. Utólag érvénytelenítheti a bíró a gólt, ha a VAR vagy az orvos úgy ítéli meg, hogy a gól nem szabályos. Lehet egy gólt utólag érvényteleníteni, a VAR is erről szól. Ezért jó, hogy hagyják végigfutni az akciót, mert utólag elvehetik a gólt, ha szabálytalan, nem pedig lefújják az akciót, amivel lehet, hogy egy szabályos góltól fosztanák meg a támadó csapatot. Ez teljesen jó így.bence0330 írta: ↑2025.08.18. 19:48:23A fejsérülésekre meg 1-2 éve vezettek be "zéró toleranciát", minden gyanús esetnél, ahol egyáltalán csak hangyányi gyanú felmerül, fújni szoktak. Itt elkezdte megkérdőjelezni magát, végig hagyta menni az akciót, és gondolom rémülten látta, hogy gól lett belőle. Az alap irányvonalat nem követte egyáltalán, szerintem (ha létezik valami meccs utáni belső értékelés), nem fognak örülni neki. De ha már végigengedte, akkor ez bizony gól, ha nem szabálytalanság volt, ami kérdőjeles.
Mi ebben az elképzelhetetlen? Feltételes módban írtam. Ha valóban eszméletét vesztette volna, leviszik hordágyon, az orvos megállapítja, hogy agyrázkódást szenvedett, a bíró pedig érvénytelenítené a találatot. Ha valóban agyrázkódást szenvedett volna.
A bíró utólag is érvénytelenítheti a találatot, ezért jó, hogy ilyen esetekben, ahogy a lesgyanús helyzetekben is, hagyják végigmenni az akciót. Utólag érvénytelenítheti a bíró a gólt, ha a VAR vagy az orvos úgy ítéli meg, hogy a gól nem szabályos. Lehet egy gólt utólag érvényteleníteni, a VAR is erről szól. Ezért jó, hogy hagyják végigfutni az akciót, mert utólag elvehetik a gólt, ha szabálytalan, nem pedig lefújják az akciót, amivel lehet, hogy egy szabályos góltól fosztanák meg a támadó csapatot. Ez teljesen jó így.bence0330 írta: ↑2025.08.18. 19:48:23
A fejsérülésekre meg 1-2 éve vezettek be "zéró toleranciát", minden gyanús esetnél, ahol egyáltalán csak hangyányi gyanú felmerül, fújni szoktak. Itt elkezdte megkérdőjelezni magát, végig hagyta menni az akciót, és gondolom rémülten látta, hogy gól lett belőle. Az alap irányvonalat nem követte egyáltalán, szerintem (ha létezik valami meccs utáni belső értékelés), nem fognak örülni neki. De ha már végigengedte, akkor ez bizony gól, ha nem szabálytalanság volt, ami kérdőjeles.
Elképzeltem mind a két lehetőséget, ha bíró lennék, és ismerve a végkifejletet, pontosan ugyanezt mondanám jegyzőkönyvbe, akkor is, ha nem így volt.Sonoma írta: ↑2025.08.18. 21:58:50Hát ez érdekes, mert a bíró azt állította, látta, hogy Raillo nem szédült, ezért nem fújt.bence0330 írta: ↑2025.08.18. 19:48:23A fejsérülésekre meg 1-2 éve vezettek be "zéró toleranciát", minden gyanús esetnél, ahol egyáltalán csak hangyányi gyanú felmerül, fújni szoktak. Itt elkezdte megkérdőjelezni magát, végig hagyta menni az akciót, és gondolom rémülten látta, hogy gól lett belőle. Az alap irányvonalat nem követte egyáltalán, szerintem (ha létezik valami meccs utáni belső értékelés), nem fognak örülni neki. De ha már végigengedte, akkor ez bizony gól, ha nem szabálytalanság volt, ami kérdőjeles.
Valószínűleg amikor a szájába vette a sípot, kiszúrta azt (amit gránit és én is), hogy beljebb húzta a kezét az összeesés után. Ilyet egy elvileg eszméletét vesztő játékos nem csinál.
Hát ez érdekes, mert a bíró azt állította, látta, hogy Raillo nem szédült, ezért nem fújt.bence0330 írta: ↑2025.08.18. 19:48:23A fejsérülésekre meg 1-2 éve vezettek be "zéró toleranciát", minden gyanús esetnél, ahol egyáltalán csak hangyányi gyanú felmerül, fújni szoktak. Itt elkezdte megkérdőjelezni magát, végig hagyta menni az akciót, és gondolom rémülten látta, hogy gól lett belőle. Az alap irányvonalat nem követte egyáltalán, szerintem (ha létezik valami meccs utáni belső értékelés), nem fognak örülni neki. De ha már végigengedte, akkor ez bizony gól, ha nem szabálytalanság volt, ami kérdőjeles.
Nem azt mondtam, hogy elvesztette az eszméletét, hanem hogy olyan jeleket mutatott. Agyrázkódásból nem csak az eldől mint a fa-típus van, ha néztek kuzdosportot, rengeteg mini-agyrázkódást kihordanak lábon. Ez a fajta koordináltan mozgás - pár lépés előre és az alig tompitas - jellemző a fejsérüléseket és ahogy Bence helyesen megjegyezte a saját jatekosainkon is lehetett látni hogy sípszót vártak, szinte sajnálták.
Örüljön a védő, hogy nem kapott sárga lapot a sportszerűtlen viselkedéséért (szimulálás)!bence0330 írta: ↑2025.08.18. 19:48:23Őőőő milyen alapon? Nem fújt a sípjába, és nem történt szabálytalanság. Lehet van valami extra kivétel a szabálykönyben, amiről nem tudok, de most így csípőből ezt kizártnak tartanám.
A fejsérülésekre meg 1-2 éve vezettek be "zéró toleranciát", minden gyanús esetnél, ahol egyáltalán csak hangyányi gyanú felmerül, fújni szoktak. Itt elkezdte megkérdőjelezni magát, végig hagyta menni az akciót, és gondolom rémülten látta, hogy gól lett belőle. Az alap irányvonalat nem követte egyáltalán, szerintem (ha létezik valami meccs utáni belső értékelés), nem fognak örülni neki. De ha már végigengedte, akkor ez bizony gól, ha nem szabálytalanság volt, ami kérdőjeles.
Őőőő milyen alapon? Nem fújt a sípjába, és nem történt szabálytalanság. Lehet van valami extra kivétel a szabálykönyben, amiről nem tudok, de most így csípőből ezt kizártnak tartanám.
Ha hordágyon viszik el, mert tényleg agyrázkódása volt oké, de itt szó sem volt róla.bence0330 írta: ↑2025.08.18. 17:21:19Meg lehetett volna tenni, szerintem is plusz pont lett volna a világ részéről, ami most épp nem ártana, de azért ez nagyon-nagyon extra dolog, szerintem még az ellenfél sem várta el. Viszont én több fejen láttam nálunk, hogy kifejezetten rosszul érzik magukat, pl. Ferránén, de Rapha is eléggé szomorú arccal ütögette meg bocsánatkérően az ellenfél edzőjének a vállát.
Nekem a Leeds ugrik be, persze az nem nagycsapat, és Bielsa sem százas edző, ő kiabálta be a csapatának.
Ez miből jött le neked (nyílvánvalóan), hogy agyrázkódása volt a lövéstől?menczel írta: ↑2025.08.18. 13:36:56Kicsit reménykedtem benne, hogy miután mindenki ráeszmélt a bírói hibára, (a srác nyilvánvalóan agyrázkódás jeleit mutatta) Flick meg fogja kérni a csapatát, hogy engedjenek be egy gólt.
Annyira szép gesztus lett volna, sportszerű és sok kockázat sem volt benne. (bár valamennyi kockázat ténye még szebbé tesz egy ilyen gesztust).
Fejbe találnak egy embert, aki azonnal kiterül, bíró szájában a síp, volt ideje is, mégsem fújt. Ez nyilván hiba. És itt akkor nyilván bele lehet mindent magyarázni,hogy miért tette, de egyértelmű bírói hiba.Chino írta: ↑2025.08.17. 14:00:46
Ha szerinted visszahúzta a lábát, akkor nincs miről beszélni:
https://www.youtube.com/watch?v=9WoH86A__cE
Nekem az jön le az eddigi mérkőzésekből (a barátságos és a mostani bajnokiból), hogy nagyon hiányzik Martínez magabiztossága. Araujo képtelen irányítani a védelmet, Cubarsi meg még tapasztalatlan ehhez. Christensent, de még E. Garciát is megnézném Cubarsi mellett, esetleg Christensen-Araujo párost is, de ez az Araujo-Cubarsi szerintem nem lesz győztes párosítás.bence0330 írta: ↑2025.08.17. 17:05:51
Azért remélem, hogy a legjobb védőnk is pályára kerül, nem értem, miért nincs a kezdőben. Tegnap szerintem a 2. és 3. legjobb védőnk játszott. No meg Casadó (és remélhetőleg Bernal) is jobban védekező hatosok, mint a holland, ez sem mindegy szerintem.
Illetve szerintem azért a védelemnél az van, hogy egy ennyire magas rizikófaktorral járó stílusban igazából minden idők két védője sem lenne feltétlenül elég ahhoz, hogy stabilak legyünk hátul. Én azt érzem Flickben, hogy ezt elfogadja, amellett, hogy nyilván apró dolgokat akar javítani azért, de mint kalkulált rizikó, részéről rendben van.
Ettől még persze minél jobb védelmet kell összeállítani, csak csodát egyiktől sem várnék most. De tartam, hogy minden szinten Christensen a legjobb jelenleg.
És mégis egész naptári évben az Inter elleni párharcot vesztettük el először, három sorozatban hónapokig nem kaptunk ki.Kovbal88 írta: ↑2025.08.17. 20:20:17Nem is értem ezt a lescsapdás dolgot, ahogy minek hívják. Kész öngyilkosság. Sokszor centiken múlik a dolog, ha be is fújják a lest, akkor is vissza kell futni, végigmegy a támadás, sérülés ütközés veszély, fölösleges energiák égetése. És mellette még életveszély is. Kapunk két gyors gólt a meccs elején lehet futni az eredmény után. Igaz a meccsek így, azért elég gólzáporosak voltak tavaly.Mascherano14 írta: ↑2025.08.17. 19:43:50Szinte képtelenség, hogy ne találjanak ki a lestaktikánk ellen megoldást, pl amivel próbálkoztak, hogy a lesvonaltól távolról futna be, főleg oldalról, aztán belövik a korábban lesen levő középső játékosnak. Látszott, hogy nagy ugrabugra volt a lesvonalon, minden támadásnál, nem tűntünk magabiztosnak. Araujo jó vezér lenne, ha nem ez a művészi védekezésünk lenne, amiben ő még mindig gyenge.
Nem is értem ezt a lescsapdás dolgot, ahogy minek hívják. Kész öngyilkosság. Sokszor centiken múlik a dolog, ha be is fújják a lest, akkor is vissza kell futni, végigmegy a támadás, sérülés ütközés veszély, fölösleges energiák égetése. És mellette még életveszély is. Kapunk két gyors gólt a meccs elején lehet futni az eredmény után. Igaz a meccsek így, azért elég gólzáporosak voltak tavaly.Mascherano14 írta: ↑2025.08.17. 19:43:50Szinte képtelenség, hogy ne találjanak ki a lestaktikánk ellen megoldást, pl amivel próbálkoztak, hogy a lesvonaltól távolról futna be, főleg oldalról, aztán belövik a korábban lesen levő középső játékosnak. Látszott, hogy nagy ugrabugra volt a lesvonalon, minden támadásnál, nem tűntünk magabiztosnak. Araujo jó vezér lenne, ha nem ez a művészi védekezésünk lenne, amiben ő még mindig gyenge.
Azért remélem, hogy a legjobb védőnk is pályára kerül, nem értem, miért nincs a kezdőben. Tegnap szerintem a 2. és 3. legjobb védőnk játszott. No meg Casadó (és remélhetőleg Bernal) is jobban védekező hatosok, mint a holland, ez sem mindegy szerintem.
Garciaban én is bizakodó vagyok. Sokkal magabiztosabbnak tűnik (eddig) Sznyecznynél.gránit írta: ↑2025.08.17. 12:39:01Joan García nagyon magabiztos volt. Az ívelésekre jól jött ki, övé volt a légtér. Szkeptikus voltam vele, de meggyőzhető vagyok.
Nagyon erős ez a támadógépezet. Raphinháról sokan azt mondták, hogy nem fog már olyan szezont hozni, mint az előző, de én nem látom okát, hogy miért ne hozhatna egy akár még erősebbet, főleg, ha többet játszik középen. Raphinha, Yamal, Lewandowski, Ferran, nagyon erős ez a felhozatal.
Szerintem ez nem kis magyarázat. Alapból nem kevésszer fordul elő, hogy egy hasonló szituációt követően később fúj bele a bíró. Mivel most gól lett belőle nyilván fel van kapva. Fordítva ugyanígy elfogadnám, nem tűnik bírói részrehajlsnak, főleg, hogy nem tudhatta, hogy gól lesz belőle. Ha utólag ezt lehetne korrigálni és nem tenné, akkor más lenne a helyzet. Ráadásul egy védőnek sem kell úgy elterülnie veszélyes helyzetben, ha valóban nem akkora vészes, akkor addig álljon fel. (mert elég gyorsan felpattant mikor kiderült az ítélet)sansz írta: ↑2025.08.17. 10:42:28Szerintem pont ilyenekkel szoktak is szivatni minket is a bírók, amikor valami kis magyarázatot lehet adni, hozzá tenni,hogy már nem lehetett mit tenni... Fejbe találtak egy játékost,aki azonnal arcra borult, írod is,nem fújt időben a sípba... Fordítva elfogadnád,hogy nem fúj időben a sípba, utána ez van? Én nem. Aztán az eset reklamációja okozta az első sárgát, lássuk be,volt alapja a vitának, aztán Yamalról lekésett, amire ha mindenki sárgát kapna,akkor nem lenne ellenfelünk.Chino írta: ↑2025.08.17. 01:01:28
A bírói ítélet itt azért kicsit más volt. Nem fújt bele időben a sípba, utána pedig nem lehet mit tenni. Nem az volt, hogy részrehajlóan nem ad/ad meg egy tizenegyest vagy hasonló. Esetleg Raphinha lapjába lehet belekötni, az ő emberhátrányaik viszont egyértelműek voltak. Csodálkoztam is hogy Murici nem kapott egyből pirosat, látványosan nem húzta vissza a lábát.
A másik piros pedig, 10ből 9 alkalommal sárga, de hozzáteszem én Barcától függetlenül is a szigorral vagyok. A látványos láb visszahúzás elmradt az igaz, de a végén látszik,amikor kapcsolt,hogy húzza vissza. Kereshettünk volna még egy kapust,ha tényleg nem vesz vissza az utolsó pillanatban.
Közben Fermin pl nem tudom kapott-e végül lapot, de végig nagyon alattomos volt.
Szóval én örülnék egy szigorú bírónak, de itt egyszerűen inkább velünk volt. A megadható az mindig az adjuk meg volt. És fordítva is, mikor ellenünk vannak, ugyanígy szokott lenni, hogy a necces szituban mindig ellenünk döntenek...