Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Ez így van.bence0330 írta: ↑2025.08.17. 17:11:33Dehogynem, mondtad. Nem szó szerint ezt, hanem egy olyan utat, aminek ez lehetne a vége. Vagy te eladnál jó játékosokat, akiket ffp miatt nem tudunk pótolni, és még triplázni is szeretnél? Én is szeretnék kereset dolgozni és rengeteget keresni, de vagy az egyik, vagy a másik működik egy átlagembernél.
És még figyelembe sem vetted a játékos akaratát, pusztán a klubét, bele sem megyek, hogy ez még mekkora mellőzése a tényeknek az ffp mellett. Ez nem fm, hogy "ja, nem kell DJ, kidobjuk". El akarták már adni több nyáron is, nem ment, most meg fene az ízlését, de Flicknél még lehet, hogy kezdő is lesz, szóval...
Ha nem mondtam szó szerint, miközben még más szavakkal sem mondtam, akkor miért írtad előtte, hogy "dehogynem, mondtad"? (költői kérdés, nem várok rá választ, minden olvasható lejjebb)
Dehogynem, mondtad. Nem szó szerint ezt, hanem egy olyan utat, aminek ez lehetne a vége. Vagy te eladnál jó játékosokat, akiket ffp miatt nem tudunk pótolni, és még triplázni is szeretnél? Én is szeretnék kereset dolgozni és rengeteget keresni, de vagy az egyik, vagy a másik működik egy átlagembernél.
Megint olyasmit tulajdonítottál nekem, amiről egy szót sem írtam.
Nyilván, tudnak, csak egy bizonyos szint felett már nehezen. A legnagyobb nevek nem nagyon mennek oda a csúcson, nekik egy Martinezre nagyon nagy szükségük van. Az én állításom annyi, hogy vegyük észre az alkupozíciónkat. Mert van.Chino írta: ↑2025.08.17. 15:40:53Azt én nem mondanám, hogy nem tudnak európai játékost leigazolni.
Csak az Al-Nassr az utóbbi két-három évben Inigón kívül: Brozovic, Mané, Laporte, Otavio, Alex Telles, Jhon Duran, Bento, Feéix, Coman stb. plusz ott van még CR.
Az Al Hilal Ruben Neves, Malcom, Neymar, Milinković-Savić, Lodi, Koulibaly, Bono, és ez csak egyetlen nyár volt.
Erről van szó. A fejünkbe vett és a tárgyalóasztalnál mutatott lúzer mentalitás az előzménye és nem a következménye a helyzetnek.
Tehát ha kellett volna, akkor EL szintű csapattá teszed a Barcát, hogy talán (mert hogy a sok bevételkieséssel azért ez sem biztos) hamarabb kerüljünk 1:1-be? Asszem ha valaki ezt csinálta volna, arra tényleg bőszen mondogatnád a tehetetlenes szólásod. Laportáék pont hogy kb mindent megtettek, amit csak lehetett, hogy a szűkös kereteken belül még top szinten tartsák a csapatot, erre aztán panasz tényleg nem lehet. Minden ravaszságukra szükség volt hozzá, minden kiskaput ki kellett nyitni. Ez aztán minden, csak nem olyasmi, amit sugallsz, hogy tespedten hagyták a dolgokat vállvonogatva.Peter írta: ↑2025.08.17. 15:57:01Az FFP-t mindíg elfogadtam, szabály, amit be kell tartani. Tehát vagy betartom, vagy egyéb esetben viselem a következményeit.
Deco megadta az egyértelmű választ, megoldható, de nem volt szándék, hogy megoldják.
(számtalanszor hoztam elő, hogy lehetetlen ez esetben nem létezhet, csak tehetetlen vezetés avagy a megfelelő szándék hiánya)
Innentől kezdve az már részletkérdés, hogy ez egy vagy több játékos eladásából, esetleg egyéb pénzügyi manőverekből hozható egyenesbe, de mindenképpen egyenesbe hozható, amennyiben erre az eltökélt szándék létezik.
Az FFP-t mindíg elfogadtam, szabály, amit be kell tartani. Tehát vagy betartom, vagy egyéb esetben viselem a következményeit.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.17. 14:27:11De fölösleges belemenni, ha az FFP-t egy okkult tudománynak veszed.
Türelemben gránittal egyetemben lassan kezet is foghattok....
Ezekből az eltékozolt illetve feleslegesen túlfizetett fizetések és hasonlók apróságából nyakamat rá, hogy nem is szembesülnénk azzal a fogalommal, hogy FFP.
Azt én nem mondanám, hogy nem tudnak európai játékost leigazolni.gránit írta: ↑2025.08.17. 14:06:39
Ott van Martinez példája. Néhány ember igazol a sivatagba, de nem sokan. Ezek a csapatok azért nem könnyen tudnak európai játékost leakasztani, mert a többségük undorral röhögi ki őket. Ők azért egy Martinez-szintű játékost nem tudnak olyan nagyon könnyen megszerezni, bizonyíték erre, hogy egy 34 éves veteránt tudtak leigazolni, nem egy pályafutása csúcsán levő, 26 éves játékost. Nekünk ebben az esetben eszméletlenül erős alkupozíciónk van. Ha nem fizetnek, nem kapnak Martinezt. Pont. Regisztrált játékos, ha nem fizetnek temérdek sok pénzt, akkor köszönjük szépen az érdeklődést, megtartjuk. Nekünk úgy is jó. Persze, hogy fizetnének így.
A klub pontosan azért jutott ilyen anyagi helyzetbe, mert nem látta a saját alkupozícióját. Bemesélte magának azt a lúzer mentalitást, hogy ha nem enged jelentősen a pozíciójából, akkor nem kapja meg, amit akar. Miközben ez nem igaz. Állandóan arról volt szó korábban is, hogy ha nem adjuk meg xy-nak a kért csillagászati fizetést, nem játszana itt. Miközben hogyne játszana. A Barcelonában szinte mindenki nagyon szívesen játszana. De akkor is bemeséltük magunknak ezt az egyoldalú, lúzer mentalitást, és elfelejtettük, hogy kártyák nem csak a másik fél kezében vannak, hanem a miénkben is. Sőt, az egyik, ha nem a legnagyobb brandként általában a miénkben vannak az erősebbek.
Kértél egy listát az elnökség hibás stratégiai döntéseiről, rosszul végzett feladatokról, igyekszem 1-1 igazoláson túlmutatóan írni.
Igen, az utóbbi nagyon így van.
Én abszolút elkülönítem ezt a kettőt. Amit a pályán látok, az nagyon tetszik. Amit a klubvezetés körül, az kevésbé. Azt gondolom, ebben a csapatban benne van egy hatkupás szezon is. Nagyon pozitív vagyok a csapatot látva, már az előző szezonban is azt gondoltam, hogy meg tudjuk nyerni a BL-t, kevésen múlott. Szerintem minden fronton esélyesek vagyunk, bennük van, hogy taroljanak ebben a szezonban is.
Vannak valid kritikák, szeretném őket hallani, már kértem többször, eddig nem sikerült összeírnia senkinek.gránit írta: ↑2025.08.17. 14:06:39Pedri és Araújo nem Laporta igazolása. Neki semmi köze nem volt ezekhez a valóban remek igazolásokhoz.
Nem csak akkor lehet belekötni az általad írtakba, ha valaki elvakultan utálja Laportát. Vannak kritikák, amelyek teljesen megállják a helyüket anélkül is, hogy az illető elvakultan utálná Laportát. Én őt tartottam a legmegfelelőbb választásnak 2021-ben, az első két ciklusában pedig kifejezetten kedveltem. Ugyanakkor vannak dolgok, amelyeket kritizálok, pont azért, mert nem vagyok elvakult, és nem elfogultan állok a megítéléséhez.
Azt vedd figyelembe, hogy idén nyáron Kounde amortizációjának 6 milliós megspórolásával most tartunk 91 milliós eladás/fizetés megtakarításnál. (Igen, hosszabbítottunk is, Joan Garcia és Rashford már be van regisztrálva, eladások után is hosszabbítanánk, akkor kicsúszunk megint).
Ha elengedjük, de még pénzt is kapunk érte, akkor nem csak a Joan García és Rashford lenne mára regisztrálva, hanem Roony is.
Az ilyet el is kell engedni. Nekem kell minden licitet megnyerni, hogy aztán mindenki 20-30 millióért játsszon nálunk. Aki nem akar mindenképp nálunk játszani, azt engedjük el. Erről írt Peter is, és teljesen egyetértek vele, ne a játékosok rángassák a klubot. A játékos van az egyesületért, és nem fordítva. Attól meg nagyon nem kell tartani, hogy így minden licitet elveszítünk. Hívta a Real Madrid Griezmann-t, Coutinho-t? Nem. Nem kell aggódni amiatt, hogy bemesélt lúzer mentalitás nélkül nem jutunk minőségi játékosokhoz. Érkeztek az utóbbi években világklasszis játékosok teljesen elfogadható fizetésekért (Raphinha, Olmo, Christensen stb). Ezeket jól is csinálta a klubvezetés.
Pontonkent valaszolnek erre.gránit írta: ↑2025.08.17. 14:06:39Ez egy erős csúsztatás.
A legalapvetőbb összefüggés, hogy van kereslet, és van kínálat. Te csak az egyik fél helyzetét vetted figyelembe, a másikét nem.
Nem csak arról van szó, hogy az egyik félnek égetően szüksége van valami plusz bevételre. Arról is van szó, hogy a másik félnek szüksége van arra az autóra. A példád akkor lenne helyes, ha hozzátennénk, hogy a vevő félnek égetően szüksége van arra a bizonyos autóra. Az eladónak szüksége van némi plusz bevételre, a vevő félnek pedig nagyon kellene az az autó.
Ott van Martinez példája. Néhány ember igazol a sivatagba, de nem sokan. Ezek a csapatok azért nem könnyen tudnak európai játékost leakasztani, mert a többségük undorral röhögi ki őket. Ők azért egy Martinez-szintű játékost nem tudnak olyan nagyon könnyen megszerezni, bizonyíték erre, hogy egy 34 éves veteránt tudtak leigazolni, nem egy pályafutása csúcsán levő, 26 éves játékost. Nekünk ebben az esetben eszméletlenül erős alkupozíciónk van. Ha nem fizetnek, nem kapnak Martinezt. Pont. Regisztrált játékos, ha nem fizetnek temérdek sok pénzt, akkor köszönjük szépen az érdeklődést, megtartjuk. Nekünk úgy is jó. Persze, hogy fizetnének így.
A klub pontosan azért jutott ilyen anyagi helyzetbe, mert nem látta a saját alkupozícióját. Bemesélte magának azt a lúzer mentalitást, hogy ha nem enged jelentősen a pozíciójából, akkor nem kapja meg, amit akar. Miközben ez nem igaz. Állandóan arról volt szó korábban is, hogy ha nem adjuk meg xy-nak a kért csillagászati fizetést, nem játszana itt. Miközben hogyne játszana. A Barcelonában szinte mindenki nagyon szívesen játszana. De akkor is bemeséltük magunknak ezt az egyoldalú, lúzer mentalitást, és elfelejtettük, hogy kártyák nem csak a másik fél kezében vannak, hanem a miénkben is. Sőt, az egyik, ha nem a legnagyobb brandként általában a miénkben vannak az erősebbek.
Pedri és Araújo nem Laporta igazolása. Neki semmi köze nem volt ezekhez a valóban remek igazolásokhoz.
Ez egy erős csúsztatás.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 11:36:13Illetve nagyon alap piaci összefüggés, hogy ha a másik fél tudja, hogy el akarunk adni valakit, aki nekünk nem kell annyira, és azt is tudják, hogy ffp gondjaink vannak, akkor csak mélyen a piaci ár alatt tudunk eladni. Ez bármilyen általános példában is így lenne, ha a rosszakaród tudja, hogy tartozol az uzsorásnak százezerrel, és holnapra meg kell adnod neki a pénzt, és ezért adod el az autód, ami 500.000-et ér, és annyiért is hirdeted, ki fog röhögni, és azt mondja, hogy ja, elviszi 100-ért, és még köszönd is meg.
Többeknek unalmas lenne, hiszen az átigazolások topicban illetve itt is néhányszor felbukkant a téma.
Hát de jó ember a könnyű út szerinted mire utal, pénzé tenné Gerrard Martint????Peter írta: ↑2025.08.17. 13:46:55
Azt idéztem amit Deco mondott és nem azt, hogy szerinted mire gondolt.
Deco idézettel szemben én úgy fogalmaztam, hogy "több, mint egy játékos piacra dobása esetén...", ez így tehát egyáltalán nem kulcsjátékos(ok)ra utal, de most kihangsúlyozom, hogy véletlenül se legyen félreérthető, ezalatt pótolható játékosokra gondolok.
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de erről ez jut most ebben a pillanatban az eszembe:
Lapotának is, mint minden választott vezetőnek, elnökségnek, országgyűlésnek....stb....létezik ellenzéke, akiknek a véleményük kinyílvánítása nem provokáció, hanem vélemény, vagy más megközelítés, egyéb javaslat kifejtése vagy nevezzük bárminek is.
Lesz elnökválasztás Barcelonában és határozottan azt gondolom, hogy semelyik kihívójára nem provokátorként tekint Laporta, pusztán azért, mert van amiben teljesen más a véleménye.
Azt idéztem amit Deco mondott és nem azt, hogy szerinted mire gondolt.
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de erről ez jut most ebben a pillanatban az eszembe:
Hogy lehetsz ennyire gonosz és szándékosan félremagyarázó?Peter írta: ↑2025.08.17. 12:09:04"Folyamatosan erősítjük a projektet, nem pedig a legkönnyebb utat választjuk a kívánt FFP-helyzet elérése miatt, ami egy játékos eladása lenne........Nem panaszkodunk, ezek a szabályok, megpróbálunk megoldást találni, sok klubnak vannak hasonló nehézségei.”
Deco idézett interjúja teljesen tisztába teszi az FFP körüli anomáliákat, összeesküvés elméleteket, vitákat valamint az egymás mellett elbeszéléseket egyaránt itt a fórumon.
Amennyiben tehát FFP figyelembevétel nélkül is több, mint egy játékost dobtunk volna piacra eladásra, akkor több legyet is ütött volna a klub egy csapásra.
Ettől teljesen függetlenül tartom, hogy csak és kizárólag akkor fogják a játékosok önmagukban, a háttérben, otthon a négy fal között vagy bárhol és nem csak a hangzatos PR interjúkban megfelelően tisztelni a klubot, ha pálfordulás lesz a játékospolitikában valamint a szerződések terén.
Soká lesz ez.....talán sosem lesz.....addíg bizony marad a játékosuralom és a klub lesz a játékosért, nem pedig a játékos a klubért.....![]()
Ha szeretnéd tudni hogy mi a mekkora siker akkor olvasgasd ezt:
Okod nem lehet panaszkodni.PR42 írta: ↑2025.08.15. 20:29:08Egy kis elemzés.
Fiatal keret - átlag életkor 25 vagy kevesebb -pipa
Sportszakmai sikeresség, versenyképesség - pipa
Social Média / online piactéri versenyképesség - pipa
Bevétel növelés - pipa
Költségcsökkentés - pipa
Stadion - készül, hamarosan pipa, szóval jelenleg fél pipa
Erős mag a keretben, hosszú szerződéssel, lásd kibontva részletesen lentebb - pipa
Játékos, kor, szerződés lejárta:
Cubarsi, 18, 4 év múlva
Araujo, 26, 6 év múlva
Baldé, 21, 3 év múlva
Koundé, 26, 5 év múlva - ma hosszabbított
Pedri, 22, 5 év múlva
Raphinha, 28, 3 év múlva
Lamine, 18, 6 év múlva
Ebből 3 akadémiai játékos, 2 nagy felfedezett fogás (Pedri és Araujo), 2 piaci versenyben igazolt (Koundé, Raphinha).
Hova lett a pénz, miért nehéz regisztrálni? Mert ezt a sok hosszabbítást ügyesen megcsinálták, azért.
Fermin, Gavi, Olmo szintén 4 év minimum szerződéssel, szóval védelem, középpálya és szélső is pipa. Kapus pipa amennyiben Garcia beválik. Csak center kell.
Folytatva:
Regisztrációk: azt olvasom hogy MATS papírjai pipa, Trincaoért kapott pénz pipa, így meglesz a regiszráció már holnapra - pipa
Erősítés a nyáron: tavalyhoz képest + kapus + szélső + center (felépült belső védők és felépült VKP) Távozó egy darab Inigo - ez pipa
Közhangulat: edző boldog, játékos állomány boldog, szurkolók izgalomban - pipa
Meg is érdemli hogy újra megválasszák.
Csak az tud ebbe belekötni aki elvakultan utálja.
Tényleg nem tudom, hogy kihez vagy mihez szólsz hozzá, de én egészen biztosan nem írtam sosem ffp témában Madridról (az én szeretett Madridom?), de a baltás gyilkosról sem.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 11:36:13Ja, ha megint eltekintünk attól, hogy az ffp miatt kötelező kb a hosszútávú szerződés, (ha nekem nem hiszel, nézd meg a releváns főoldali cikket az amortizációról, vagy a szeretett Madridod), akkor tényleg meg lehet kérdezni, miért nem futott gyorsabban az áldozat, amikor a baltás gyilkos kergette.
Nem csúsztattam
Hogy ez ekkora siker TOP2 klub esetén?
Ja, ha megint eltekintünk attól, hogy az ffp miatt kötelező kb a hosszútávú szerződés, (ha nekem nem hiszel, nézd meg a releváns főoldali cikket az amortizációról, vagy a szeretett Madridod), akkor tényleg meg lehet kérdezni, miért nem futott gyorsabban az áldozat, amikor a baltás gyilkos kergette.Peter írta: ↑2025.08.16. 10:03:32...Laporta folytatta a hagyományt, biztosította ezzel azt, hogy a játékosok mozdíthatatlanok legyenek, tehát a játékos érdeke fontosabb a klub érdekeinél, persze Laporta azt gondolhatja még zárójelben, majd a média besegít, ha eljő az idő....![]()
De ezekről már ezerszer volt itt téma, ugyanakkor frissen is felbukkan, ahogyan most is.
Egyáltalán nem erről írtam, pontatlanul is idéztél, ráadásul beletettél egy jó kis csúszdát is, hiszen én biztosan nem említettem Rapha, Yamal, Pedri neveket. Szemben a lenti négy konkrét névvel. Jó kis ferdítés, de ezt azért nem illene alkalmazni, főleg akkor, ha a neveket kihagyva a többi idézet elég pontosan stimmel, bár a klucsjátékosok szó sem tőlem származik.
Ismétlés a tudás anyja. Egyikük sem kulcsjátékos, egyikük sem pótolhatatlan és amennyiben valósnak gondoljuk a jelenlegi értéküket, akkor azt bizonyíthatnánk azzal, hogy pikk pakk piacképesek, komoly pénz jön értük. Ennek az értéknek a feléből mindegyik pótolható a piacról megfelelően ügyes, tudatos és okos játékospolitikával.
Ilyen egy TOP2 brand működése? Komplikációt okoz a TOP2 brand számára az a mindennapos művelet, hogy regisztráció? Elég méltatlannak hangzik.
Az milyen ellentmondás már, hogy az értékük magas, a fizetésük a teljesítményükhöz képest az egekben, de a piacon nem is mozgatja meg az érdeklődők ingerküszöbét, avagy néhány centnél nem is fizetne értük egy vevő többet? Az uruért legalább volt valami ajánlathoz hasonlító érdeklődés, de a többiek?