Fc Barcelona - A Hátország

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
PR42
Jugador del Barça

2025.08.17. 13:51:24

Peter írta:
2025.08.17. 13:46:55

Azt idéztem amit Deco mondott és nem azt, hogy szerinted mire gondolt.

Deco idézettel szemben én úgy fogalmaztam, hogy "több, mint egy játékos piacra dobása esetén...", ez így tehát egyáltalán nem kulcsjátékos(ok)ra utal, de most kihangsúlyozom, hogy véletlenül se legyen félreérthető, ezalatt pótolható játékosokra gondolok.
PR42 írta:
2025.08.17. 12:32:49
Lassan inkább abba hagyom a provokálásodra a válaszolgatást..
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de erről ez jut most ebben a pillanatban az eszembe:

Lapotának is, mint minden választott vezetőnek, elnökségnek, országgyűlésnek....stb....létezik ellenzéke, akiknek a véleményük kinyílvánítása nem provokáció, hanem vélemény, vagy más megközelítés, egyéb javaslat kifejtése vagy nevezzük bárminek is.

Lesz elnökválasztás Barcelonában és határozottan azt gondolom, hogy semelyik kihívójára nem provokátorként tekint Laporta, pusztán azért, mert van amiben teljesen más a véleménye.
Hát de jó ember a könnyű út szerinted mire utal, pénzé tenné Gerrard Martint????
Most komolyan, te miről beszélsz???
Mi az elméleted?
Mi az amit szerinted megtehettek volna, de direkt csak hogy szivassák a klubbot ezért nem tették meg?

Arra gondolok hogy eléd raktam 2x is két tucatnyi pontot amit jól csinál a vezetés, de te erre nem reagálsz, hanem helyette egy nyilatkozatba próbálsz valótlanságokat belemagyarázni, és abból azt kihozni következtetésnek hogy játékos uralom van és minden rossz.

Hihetetlen.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.17. 13:46:55

PR42 írta:
Itt arra gondold a költő hogy volt .
valszeg közvetlen BL riválosok is és arabok is.
Azt idéztem amit Deco mondott és nem azt, hogy szerinted mire gondolt.

Deco idézettel szemben én úgy fogalmaztam, hogy "több, mint egy játékos piacra dobása esetén...", ez így tehát egyáltalán nem kulcsjátékos(ok)ra utal, de most kihangsúlyozom, hogy véletlenül se legyen félreérthető, ezalatt pótolható játékosokra gondolok.
(egyébként itt az előzményekben ez többször ki lett fejtve, részletesen ki lett bontva a téma részemről)
PR42 írta:
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de erről ez jut most ebben a pillanatban az eszembe:

Laportának is, mint minden választott vezetőnek, elnökségnek, országgyűlésnek....stb....létezik ellenzéke, akiknek a véleményük kinyílvánítása nem provokáció, hanem vélemény, vagy más megközelítés, egyéb javaslat kifejtése vagy nevezzük bárminek is.

Lesz elnökválasztás Barcelonában és határozottan azt gondolom, hogy semelyik kihívójára nem provokátorként tekint Laporta, pusztán azért, mert van amiben teljesen más a véleménye.
PR42
Jugador del Barça

Peter írta:
2025.08.17. 12:09:04
"Folyamatosan erősítjük a projektet, nem pedig a legkönnyebb utat választjuk a kívánt FFP-helyzet elérése miatt, ami egy játékos eladása lenne........Nem panaszkodunk, ezek a szabályok, megpróbálunk megoldást találni, sok klubnak vannak hasonló nehézségei.”

Deco idézett interjúja teljesen tisztába teszi az FFP körüli anomáliákat, összeesküvés elméleteket, vitákat valamint az egymás mellett elbeszéléseket egyaránt itt a fórumon.

Amennyiben tehát FFP figyelembevétel nélkül is több, mint egy játékost dobtunk volna piacra eladásra, akkor több legyet is ütött volna a klub egy csapásra.

Ettől teljesen függetlenül tartom, hogy csak és kizárólag akkor fogják a játékosok önmagukban, a háttérben, otthon a négy fal között vagy bárhol és nem csak a hangzatos PR interjúkban megfelelően tisztelni a klubot, ha pálfordulás lesz a játékospolitikában valamint a szerződések terén.

Soká lesz ez.....talán sosem lesz.....addíg bizony marad a játékosuralom és a klub lesz a játékosért, nem pedig a játékos a klubért..... :mrgreen:
Hogy lehetsz ennyire gonosz és szándékosan félremagyarázó?

de erre még írok választ.

Itt arra gondold a költő hogy volt ajánlat Ferminre, Laminere, Pedrire, valszeg Koundére is (hiszen tegnapelőtt hosszabbított, addig vihető volt). Lewyre is volt.
A csapat alapembereit szerették volna vinni, valszeg közvetlen BL riválosok is és arabok is.
Minden pénzügyi problémát megoldott volna 100m-ért eladni valakit.
De nem tesszük, hanem inkább ügyeskedünk, mert így megtarthatjuk a versenyképes csapat magját.

Ha neked ez nem tetszik, akkor szurkolj a Dortmundnak vagy az Ajaxnak, ott bárkit eladnak akire komoly ajánlat érkezik.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.17. 12:25:51

Cégeknél is az az irányzat, hogy kihasználják a hitelvonalat.

Akinek nincs adóssága, az nem is jó cég...
Peter
Director del Fútbol

2025.08.17. 12:09:04

"Folyamatosan erősítjük a projektet, nem pedig a legkönnyebb utat választjuk a kívánt FFP-helyzet elérése miatt, ami egy játékos eladása lenne........Nem panaszkodunk, ezek a szabályok, megpróbálunk megoldást találni, sok klubnak vannak hasonló nehézségei.”

Deco idézett interjúja teljesen tisztába teszi az FFP körüli anomáliákat, összeesküvés elméleteket, vitákat valamint az egymás mellett elbeszéléseket egyaránt itt a fórumon.

Amennyiben tehát FFP figyelembevétel nélkül is több, mint egy játékost dobtunk volna piacra eladásra, akkor több legyet is ütött volna a klub egy csapásra.

Ettől teljesen függetlenül tartom, hogy csak és kizárólag akkor fogják a játékosok önmagukban, a háttérben, otthon a négy fal között vagy bárhol és nem csak a hangzatos PR interjúkban megfelelően tisztelni a klubot, ha pálfordulás lesz a játékospolitikában valamint a szerződések terén.

Soká lesz ez.....talán sosem lesz.....addíg bizony marad a játékosuralom és a klub lesz a játékosért, nem pedig a játékos a klubért..... :mrgreen:
PR42
Jugador del Barça

2025.08.16. 12:41:21

Peter írta:
2025.08.16. 11:50:15

PR42 írta:
2025.08.16. 11:43:37
Köszi Laporta!
A fontos két igazolás regisztrálva.
Hogy ez ekkora siker TOP2 klub esetén?
Ebben az új regisztrációs sikerben én is csatlakozom az örülök és köszi Laporta zászló mögé!
Ha szeretnéd tudni hogy mi a mekkora siker akkor olvasgasd ezt:
PR42 írta:
2025.08.15. 20:29:08
Egy kis elemzés.

Fiatal keret - átlag életkor 25 vagy kevesebb -pipa
Sportszakmai sikeresség, versenyképesség - pipa
Social Média / online piactéri versenyképesség - pipa
Bevétel növelés - pipa
Költségcsökkentés - pipa
Stadion - készül, hamarosan pipa, szóval jelenleg fél pipa
Erős mag a keretben, hosszú szerződéssel, lásd kibontva részletesen lentebb - pipa

Játékos, kor, szerződés lejárta:

Cubarsi, 18, 4 év múlva
Araujo, 26, 6 év múlva
Baldé, 21, 3 év múlva
Koundé, 26, 5 év múlva - ma hosszabbított
Pedri, 22, 5 év múlva
Raphinha, 28, 3 év múlva
Lamine, 18, 6 év múlva

Ebből 3 akadémiai játékos, 2 nagy felfedezett fogás (Pedri és Araujo), 2 piaci versenyben igazolt (Koundé, Raphinha).

Hova lett a pénz, miért nehéz regisztrálni? Mert ezt a sok hosszabbítást ügyesen megcsinálták, azért.
Fermin, Gavi, Olmo szintén 4 év minimum szerződéssel, szóval védelem, középpálya és szélső is pipa. Kapus pipa amennyiben Garcia beválik. Csak center kell.

Folytatva:

Regisztrációk: azt olvasom hogy MATS papírjai pipa, Trincaoért kapott pénz pipa, így meglesz a regiszráció már holnapra - pipa
Erősítés a nyáron: tavalyhoz képest + kapus + szélső + center (felépült belső védők és felépült VKP) Távozó egy darab Inigo - ez pipa
Közhangulat: edző boldog, játékos állomány boldog, szurkolók izgalomban - pipa

Meg is érdemli hogy újra megválasszák.
Csak az tud ebbe belekötni aki elvakultan utálja.
Okod nem lehet panaszkodni.
Vannak félresiklott ügyek, igen, de nagy vonalakban óriási sikereket érünk el és töretlen a fejlődésünk.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.16. 11:50:15

bence0330 írta:
2025.08.16. 11:36:13
Ja, ha megint eltekintünk attól, hogy az ffp miatt kötelező kb a hosszútávú szerződés, (ha nekem nem hiszel, nézd meg a releváns főoldali cikket az amortizációról, vagy a szeretett Madridod), akkor tényleg meg lehet kérdezni, miért nem futott gyorsabban az áldozat, amikor a baltás gyilkos kergette.

Nem csúsztattam
Tényleg nem tudom, hogy kihez vagy mihez szólsz hozzá, de én egészen biztosan nem írtam sosem ffp témában Madridról (az én szeretett Madridom?), de a baltás gyilkosról sem.

Csúsztattál, mert mindent idéztél miközben teljesen más játékosok neveit kevertél oda.

Részemről lezártnak tekintem a témát, mert ez már kimeríti nálam az egymás mellett elbeszélés fogalmát.
PR42 írta:
Köszi Laporta!
Hogy ez ekkora siker TOP2 klub esetén?
Ebben az új regisztrációs sikerben én is csatlakozom az örülök és köszi Laporta zászló mögé!
PR42
Jugador del Barça

Na, szuper hírekre lehetett ébredni újra.

Köszi Laporta!

A keret egészséges, fiatal, sikeres de annál is inkább még mindig sikerre éhes.

Jó Barca drukkernek lenni :)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.16. 11:36:13

Peter írta:
2025.08.16. 10:03:32
...Laporta folytatta a hagyományt, biztosította ezzel azt, hogy a játékosok mozdíthatatlanok legyenek, tehát a játékos érdeke fontosabb a klub érdekeinél, persze Laporta azt gondolhatja még zárójelben, majd a média besegít, ha eljő az idő.... :D
De ezekről már ezerszer volt itt téma, ugyanakkor frissen is felbukkan, ahogyan most is.

Egyáltalán nem erről írtam, pontatlanul is idéztél, ráadásul beletettél egy jó kis csúszdát is, hiszen én biztosan nem említettem Rapha, Yamal, Pedri neveket. Szemben a lenti négy konkrét névvel. Jó kis ferdítés, de ezt azért nem illene alkalmazni, főleg akkor, ha a neveket kihagyva a többi idézet elég pontosan stimmel, bár a klucsjátékosok szó sem tőlem származik.

Ismétlés a tudás anyja. Egyikük sem kulcsjátékos, egyikük sem pótolhatatlan és amennyiben valósnak gondoljuk a jelenlegi értéküket, akkor azt bizonyíthatnánk azzal, hogy pikk pakk piacképesek, komoly pénz jön értük. Ennek az értéknek a feléből mindegyik pótolható a piacról megfelelően ügyes, tudatos és okos játékospolitikával.

Ilyen egy TOP2 brand működése? Komplikációt okoz a TOP2 brand számára az a mindennapos művelet, hogy regisztráció? Elég méltatlannak hangzik.

Az milyen ellentmondás már, hogy az értékük magas, a fizetésük a teljesítményükhöz képest az egekben, de a piacon nem is mozgatja meg az érdeklődők ingerküszöbét, avagy néhány centnél nem is fizetne értük egy vevő többet? Az uruért legalább volt valami ajánlathoz hasonlító érdeklődés, de a többiek?
Ja, ha megint eltekintünk attól, hogy az ffp miatt kötelező kb a hosszútávú szerződés, (ha nekem nem hiszel, nézd meg a releváns főoldali cikket az amortizációról, vagy a szeretett Madridod), akkor tényleg meg lehet kérdezni, miért nem futott gyorsabban az áldozat, amikor a baltás gyilkos kergette.

Nem csúsztattam, sőt, direkt használtam a kulcsjátékos kifejezést, amit utána magyaráztam is. Hiszen amit írtál, az kulcsjátékosokkal lehetséges. Nem alapkezdő, érinthetetlen játékosokból hogy a búbánatos balambérban szednél össze pár eladásból párszázmilliót? Kb 4 játékos maradna a keretbe, ha ezt a hőstettet végrehajtanád, és mivel megismétlem, nem igazolhatunk annyit, amennyit eladunk, szabályok alapján nem pótolhatnánk őket. Ezért fontos jelenleg a keret egyben tartása.

Illetve nagyon alap piaci összefüggés, hogy ha a másik fél tudja, hogy el akarunk adni valakit, aki nekünk nem kell annyira, és azt is tudják, hogy ffp gondjaink vannak, akkor csak mélyen a piaci ár alatt tudunk eladni. Ez bármilyen általános példában is így lenne, ha a rosszakaród tudja, hogy tartozol az uzsorásnak százezerrel, és holnapra meg kell adnod neki a pénzt, és ezért adod el az autód, ami 500.000-et ér, és annyiért is hirdeted, ki fog röhögni, és azt mondja, hogy ja, elviszi 100-ért, és még köszönd is meg.

És még a játékos akarata se mindegy.

Teljesen egyetértünk, nem méltó, mint ahogy egyik La Liga csapathoz sem méltó, hogy nem tudnak igazolni, és a kevés igazolt játékost regisztrálni. Ha egy egész liga szenved vele, lehet, hogy nem velünk van a gond? A kisebb spanyol csapatok, akiknek még ügyeskeni meg kiskapuzni sincs hatalmuk, egy örök ördögi körben ragadtak, sosem fognak tudni erősíteni, mert többet, vagy annyit kell eladniuk, mint amennyit vehetnek. Mi még kicsit tudunk machinálni, meg bízni a Masiában, hogy kijátsszuk ezt a böszmeséget, ami sehol máshol nincs, csak a Ligában.

Az igazolási problémánk nem az önnön akadályainkból fakad, remélem ez világos, hogy Laportáék képesek lennének odabökni egy 120 milliós szerződést Wirtzért, nem a szakmai tudásuk, sőt, még csak nem is a klub cash-flow helyzete akadályozná meg őket. Hanem az ffp.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.08.16. 10:03:32

bence0330 írta:
2025.08.16. 03:12:32
Oké, én ezt mind értem, nagy részével nem értek egyet, egy részével igen, de nem értem, mi köze az alaptémához, mi a felsoroltakban Laporta hibája? Hogy Frenkie értéke nem elég magas? Hogy Torresért nem akartak mindenáron 70-80-at ajánlani? Hogy Gavi 90 milliója sérülése előtt túl magas szerinted (Jelenleg 60 amúgy, nem 90). Vagy mi ebben az egészben a gond, Laporta hibája, ha nem ajánlanak túl sokat DJ-ért?

Vagy úgy az egész témában hol sáros szerinted Laporta?
A túlárazott és nem megfontolt szerződések a játékosokkal, amelyek már most kialakítottak egy következő nemzedék nyugdíjbavonulásáig való köteléket azzal, hogy elmozdíthatatlanok lesznek amikor elérkezik a pillanat. Jelenleg is megfelelően piacképtelen játékosok hosszútávú odaláncolása a klubhoz.

Laporta folytatta a hagyományt, biztosította ezzel azt, hogy a játékosok mozdíthatatlanok legyenek, tehát a játékos érdeke fontosabb a klub érdekeinél, persze Laporta azt gondolhatja még zárójelben, majd a média besegít, ha eljő az idő.... :D
De ezekről már ezerszer volt itt téma, ugyanakkor frissen is felbukkan, ahogyan most is.
FcBarcelona1 írta:
2025.08.16. 05:53:29
ha nem figyelnek, a mostani kedvencekből, akiknek az az értéke nagyon magas, kialakul egy új klub de amigos.
Lépjünk ezen hamar túl és térjünk át a következő fejezethez :
bence0330 írta:
Eleve nem értem, hogy szűk keretből mit jelent ez a néhány játékos párszát milláért. Miért tennénk ilyet? Miért adnánk el a kulcsjátékosainkat? Írod, hogy nélkülözhető, azokból hogy lehetne eladni néhányat párszáz millióért? Akik 100 körül vagy felett érnek, azok Pedri, Yamal, Rapha,
Egyáltalán nem erről írtam, pontatlanul is idéztél, ráadásul beletettél egy jó kis csúszdát is, hiszen én biztosan nem említettem Rapha, Yamal, Pedri neveket. Szemben a lenti négy konkrét névvel. Jó kis ferdítés, de ezt azért nem illene alkalmazni, főleg akkor, ha a neveket kihagyva a többi idézet elég pontosan stimmel, bár a klucsjátékosok szó sem tőlem származik.

A pontosítás kedvéért idezni kényszerülök sajat magamtól :
Peter írta:
2025.08.15. 19:58:42
Az önámításnak és önbecsapásnak is megvan a maga piaci ára.... :mrgreen:
Hasraütéses példa : Frenkie, Gavi, Torres, Araujó.....Flick szakmai vezetésével kevés rizikót hordoz az eladásuk, simán pótolhatók és ha tényleg olyan jók, amilyennek gondoljuk őket, akkor az értük bezsepelhető mondjuk alsó hangon 250 millió + a fizetéseik, nem nagy ár egy komolyabb lépésért a klub anyagi stabilitása érdekében. Persze ez magában hordozza, hogy ésszel és megfelelően, de pótolni szükséges őket.
Ezekhez kell ügyes stratégia is persze, de van egy Deco, nem?
Ismétlés a tudás anyja. Egyikük sem kulcsjátékos, egyikük sem pótolhatatlan és amennyiben valósnak gondoljuk a jelenlegi értéküket, akkor azt bizonyíthatnánk azzal, hogy pikk pakk piacképesek, komoly pénz jön értük. Ennek az értéknek a feléből mindegyik pótolható a piacról megfelelően ügyes, tudatos és okos játékospolitikával.

FFP-re nem panaszkodni kell, hanem reagálni, megfelelően alkamazkodni és ha fájna is néhány szurkoló lelke ezekért a srácokért, Flick ügyesen megoldaná az észrevehetetlen helyettesítésüket.
A pozitív változások érdekének szükséges velejárója, hogy vesztes nélkül nem működik.
Ez tehát válasz is volt a konkrét kérdésedre, hogy miért tennénk ilyet? Hát az ffp-ért.

A valóságban ezzel szemben úgy leplezzük ezt az egészet, hogy ők mennyire fontos játékosok, bebetonozzuk szerződésekkel, miközben panaszodunk Tebasra az ffp miatt.

Ilyen egy TOP2 brand működése? Komplikációt okoz a TOP2 brand számára az a mindennapos művelet, hogy regisztráció? Elég méltatlannak hangzik.

Az milyen ellentmondás már, hogy az értékük magas, a fizetésük a teljesítményükhöz képest az egekben, de a piacon nem is mozgatja meg az érdeklődők ingerküszöbét, avagy néhány centnél nem is fizetne értük egy vevő többet? Az uruért legalább volt valami ajánlathoz hasonlító érdeklődés, de a többiek?

Privát tulajdon esetén az ilyen folyamatokat konzerváló vezetőséget nem igazán képes elviselni egy klub, nagyon hamar csődbe is kerülne.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.16. 05:53:29

Troym írta:
2025.08.15. 22:12:37
FcBarcelona1 írta:
2025.08.15. 22:10:35
Keret kialakításanak összegének szaldója (eladás/vétel)
Coutinho + Dembele + Griezmann kb egymaga -300 millió, hogy jön ki ez a matek? Pjanic még -60 millió...
Vagy mit adsz össze és vonsz ki?
Kenny Dalglish nincs benne :)
Írás közben meccset néztem.
Azt hittem érthető
A jelenlegi keret értéke, mostani fizetés, 5 év mérlege. De számolhatsz tisztán költést is, ki mennyibe került, akkor is nagyon jók a számok, ami azt bizonyítja, hogy jól gazdálkodnak. Csak általában a negatívumok vannak kiemelve, a pozitívumok kimagyarázva
Vannak hibák bőven. Vannak külső tényezők is.
Érdemes elismerni valamit, én még a ... Bartóékkal is megteszem.
Szerk: ahogy Bence és PR42 is írja, a nagy egészet érdemes nézni szerintem itt buktunk, ott nyertünk.
Chinoval is egyetértek, sokszor írtam, még ha nem is népszerű. Messi el és a saját neveléseinkkel sokat nyertünk, mellette ilyen anyagi helyzetbe kerültünk a fizetések miatt, és nem elhanyagolható a Covid szerepe, mert fele ekkora nem lett volna a veszteség, 1 milliárdos bevételt vártak akkor.
Atleticon is láthatod, 2-400 milliós igazolás önmagában nem visz csődközeli helyzetbe, inkább a magas fizetések. Ez most elég jól néz ki a bevételekhez képest. Persze meg vannak veszély, ha nem figyelnek, a mostani kedvencekből, akiknek az az értéke nagyon magas, kialakul egy új klub de amigos. Akkor elő lehet venni Laportáékat, hogy az alapjait ő rakta le. Ahogy a mostani top 2-es Brandet is Rijkaardal és Ronaldinhoval.
bence0330

Oké, én ezt mind értem, nagy részével nem értek egyet, egy részével igen, de nem értem, mi köze az alaptémához, mi a felsoroltakban Laporta hibája? Hogy Frenkie értéke nem elég magas? Hogy Torresért nem akartak mindenáron 70-80-at ajánlani? Hogy Gavi 90 milliója sérülése előtt túl magas szerinted (Jelenleg 60 amúgy, nem 90). Vagy mi ebben az egészben a gond, Laporta hibája, ha nem ajánlanak túl sokat DJ-ért? (Akinél nem mellesleg extrán bejátszik a fizuja (amit nem Laportáék adtak neki), hiszen magas fizetésű játékost nem szeretnek venni a csapatok, nehéz is, általában szándék se nagyon van a játékos részéről). Ő egy 30-40 milliós játékos, aki mivel nem akar távozni, és a képességeihez képest túl magas a fizuja, nem túl keresett.

Vagy úgy az egész témában hol sáros szerinted Laporta?

"néhány nélkülözhető játékos párszáz milláért nem nagy áldozat egy Flick irányította szakmai stábbal a háttérben."

Kb ezt tudom utoljára a témához kötni, talán ehhez köthető a fejtegetés, erre reagálok most, még akkor is, ha ezt sem értem, hogy jön Laportához, illetve az ő inkompetenciájához.

Eleve nem értem, hogy szűk keretből mit jelent ez a néhány játékos párszát milláért. Miért tennénk ilyet? Miért adnánk el a kulcsjátékosainkat? Írod, hogy nélkülözhető, azokból hogy lehetne eladni néhányat párszáz millióért? Akik 100 körül vagy felett érnek, azok Pedri, Yamal, Rapha, akik 70-80-at, és ajánlatok is jöttek, azok mondjuk Casadó (szerintem messze a legjobb vkp-sunk, miért adnánk el) és Fermín (aki meg simán jobb, mint Olmo, minek adnánk el). Esetleg Cubarsiért el tudnám képzelni a komolyabb ajánlatot, aki egy jó igazolással nélkülözhető lenne akár, de mitn saját nevelés, sokkal könnyebb asszem regisztrálni, meg amúgy is nehéz lenne most nekünk top igazolást hozni a helyére, így őt se szívesen adnám el.
Ja, meg Baldé és Koundé érhetne még 50 felett, mindketten minőségi csere nélkül vannak.
Gavi jelenleg szerintem max 50, de inkább 40, ilyen Olmo-DJ meg valamennyivel ezalatt. El nem tudom képzelni, hogy adnál el néhány játékost párszáz milláért. Vagy hogy ha ez a zegész irónia, akkor ki állított ilyet, hogy ezt meg tudnánk tenni.

Olyan, mintha még mindig teljesen figyelmen kívül hagynád, hogy működik az ffp. Amíg nem vagyunk 1:1-ben, addig hiába adunk el, nem tudunk helyette korrekt módon vásárolni. Így nagyon-nagyon felértékelődik annak a szerepe, hogy megtartsuk a játékosainkat (hiába pokoli nehéz az is), hiszen fele, vagy negyed, stb annyiért lehet igazolni ha jól tudom bérben és transzferdíjban is, ami a távozóé volt. No meg eleve minek szedjünk szét egy világot agyonverő csapatot, azon 1-2 távozó kivételével, akik csak mutatóba kaptak perceket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.08.16. 02:49:35

bence0330 írta:
2025.08.16. 01:38:25
Wirtzet még mindig nem értem, hogy jön össze De Jonggal,

Szóval már értem a hasonlatot, de akkor sem értem, Frenkie hogy kerül a képbe egyáltalán.

Torresért a hírek szerinte 50 körül ajánlott a CFC, kb ennyit az AV, 30-40-eket a MU-Liverpool. Nem tudom, mennyi igaz,
Így is sokat ismétlem magam, ezért nem fejtek ki többször minden gondolatot a legelejétől, de nekifutok most újra, hogy világos legyen számodra.

A könyv szerinti játékos értékekről volt szó korábban (pár hete, vagy hónapja kb) és arra írtam, hogy hókuszpók az egész, mert minden játékos annyit ér, amennyit a piac kifizet érte.

Példának Frenkie "értékét" hoztam elő, hogy nyilván a könyvekben sokkal magasabb értéken szerepel, mint amennyit a valóságban kapnánk érte. Írtam azt is, hogy más játékosaink esetében is lehet olyan, hogy a könyv szerint magasabb az értéke, mint amit a piac kifizet értük.
Laporta beszélt ugyan ajánlatokról bizonyos meg nem nevezett játékosainkért, de hozzátette, hogy nem is foglalkoztak ezekkel. Ebből az következik számomra, hogy amennyiben volt is ajánlat, az vélhetően komolytalan próbálkozás lehetett, mert amennyiben egy csapatnak bármelyik játékos nagyon kell, az bizony nem hagyja annyiban, ha az ajánlatukkal nem foglalkoznak.

Így került képbe a Wirtz ügylet példának. Csak példának tehát, hogy a pool addíg verte fel az árat, amíg a németek komolyan vették a szándékot és megkezdődtek az alkudozások.
Írtam még arról, hogy kósza ajánlat és valódi vételi szándék között óriási a különbség és bárcsak nálunk is valaki úgy verné az asztalt például a hollandért, ahogyan a pool nyomult Wirtz játékjogáért.

Szóval, ha a holland legalább annyira jó lenne a valóságban, amennyire nálunk taksálva van, biztosan lenne rá alkalmas és komoly szándékú kérő.
Tehát nem a játékost a játékossal hasonlatot kell érteni ezalatt, hanem az ajánlatok és valódi vételi szándék különbségét. Az, hogy ebben a holland és Wirtz a főszereplők, teljsen lényegtelen. Maga a vételi szándék akaratának a kifejtése a lényeg.

Hozzátettem még azt is, hogy a Laporta által emlegetett vagy egyéb helyeken kérészéletűen felbukkanó ajánlatok bizonyos játékosainkért mindaddig komolytalannak tekinthetők, amíg az ajánlatot tevő az első ajánlatának figyelmen kívül hagyására nem reagál egy komolyabbnak tekinthető megismételt ajánlattal.

Remélem jól és érthetően sikerült fogalmaznom.

Torres esetében szinte kizárt az 50 milliós komoly szándékú ajánlat, mert például sehol nem lehetett olvasni hitelesen erről, egyik klub sem adott ki nyilatkozatot erről, de amennyiben egy CFC ezt komolyan gondolja, akkor nem hagyta volna annyiban, hanem nyomult volna tovább, de legalább addíg, míg az átigazolási piacon néhány óráig téma lett volna.
Ugyanígy Gavi 90 milliós értéke is hókuszpók.
bence0330

2025.08.16. 01:38:25

Troym írta:
2025.08.15. 22:01:47
Ott az alap hiba, hogy azt gondoljuk mi még pénzügyi versenyben is vagyunk a Real, Bayern, PSG és PL topcsapatokkal.
Nem vagyunk! Szomorú, de ez az új valóság.
Nézőpont kérdése. Cash-flow és bevételek alapján szerintem még adóssággal együtt is simán. FFP szempontjából nyilván nem, de próbálkozunk. Eléggé érthető, ha a klub a fizetéseket a nívóhoz és a valós bevételekhez igazítja. Így tudunk versenyben lenni, a Masia remek, de kellenek top igazolások is, akik ritkán jönnek top klubba nem top fizuért. Léteznek a kivételek, de ritka. Nyilván ne osszunk bruttó 30-40-eket minden jöttmentnek, mint 5-6-7 éve, de egy közepes topcsapat szintű fizetést a világ egyik legjobb klubja igenis nyújtson, és meg is tudjuk oldani.
Peter írta:
2025.08.16. 01:09:37
Miért is nehéz ezt a triplázós csapatot egyben tartani? (azon túl, hogy ez vezetőségi szándék)
Kit volt nem kis dolog megtartani, akit más klub mondjuk annyira akart, mint a pool Wirtz megszerzését?
(ezzel remélem érthető számodra a hasonlat, hogy a pool nem egyszer licitálni is képes volt Wirtz megszerzéséért, míg Frenkie átigazolásáért senki sem kopogtatta nálunk az ajtót, de még nem is símogatta)
Megint csak: FFP. Iszonyat nehéz a fizetési keretünkbe mindenkit begyömöszkölni. Megtartani a keretet nem azt jelenti, hogy itt tartjuk ahogy voltak, és nem adjuk el, hanem pont most voltak soron a hosszabbítások a legtöbbeknél, amit nagyon szépen végigvittek, és ilyen szűk bérsapka mellett kisakkozni, hogy mindenkinek jó legyen, az aranylaszti esélyes sztárjaink emelést is kaphassanak, hát nagyon nem lehetett egyszerű feladat, és hibátlanul oldották meg.

Wirtzet még mindig nem értem, hogy jön össze De Jonggal, bár már értem, mire gondoltál, kösz. Wirtz a világ egyik legjobb játékosa, de ami a legfontosabb, a csapata legjobbja. Megkockáztatom Salah mellett az új csapata legnagyobb sztárja is. Wirtz-el Raphinhát, Yamalt, Pedrit kéne összehasonlítani, ők a legjobbjaink. Velük kb meg sem próbálkozott senki, Raphával még a top szezonja előtt, mikor mozdítható volt, akkor 60-70-80 körüli ajánlatok jöttek, szerintem mindenki tudja, hogy jelenleg akkora ajánlatra lenne szükség, amit be sem nyújtanak. Yamal ugyanez, remélem nem gondolod, hogy ne venné meg bárki 150-200 millióért, megkockáztatom, még ennél is többért. Vagy Pedrit 120-30-ért. Nem próbálkoznak meg vele, mert full felesleges. Casadókért meg Fermínekért ajánlgattak 70-80 körül, Gaviért a sérülése előtt ugyanez a Liverpool hasonlókat. Szóval annak pl. örülhetünk, hogy ilyan Casadó féle játékosokat meg tudtunk tartani, mert értük aztán volt érdeklődés, jók is voltak, és nem is full mozdíthatatlan kategória, mint a 3 sztárunk.

Szóval már értem a hasonlatot, de akkor sem értem, Frenkie hogy kerül a képbe egyáltalán. Nyilván nem pont rá volt komoly kereslet, nem őt kellett itt tartani (valamennyiért biztos vitték volna, nem volt rossz szezonja). Mi se tartjuk csúcsjátékosnak, meg a vezetőséghez sem volt neki pont kb semmi köze, nem ők igazolták, nem ők adták a fizetését, talán ő az utolsó ilyen. Szerintem olyan 30-40 milliót érhetne a mai piaci árak mellett megfelelő csapatnak, főleg, hogy magam előtt látom azt, hogy a PL/Német bajnokság jobban feküdne neki, lejáróval persze kevesebbet.

Torresért a hírek szerinte 50 körül ajánlott a CFC, kb ennyit az AV, 30-40-eket a MU-Liverpool. Nem tudom, mennyi igaz, de azért ilyenkor mindig szokott valóságalapja lenni a dolognak, amikor több helyen jelennek ezek meg (guardian, nagyobb barcás oldalak, stb). De meg sem fontoltuk, helyesen, nagyon fontos volt tavaly, sokszor hős, irgalmatlan mennyiségű góllal, rengeteg fontossal közöttük, gyakorlatilag a leggólerősebb támadó volt tavaly Európában, ilyet nem is kell elengedni, főleg, hogy az alapkezdőnk elég öreg, így sok perc jut neki (persze Rashford ebbe belerondíthat).
Peter
Director del Fútbol

2025.08.16. 01:09:37

Troym írta:
Ott az alap hiba, hogy azt gondoljuk mi még pénzügyi versenyben is vagyunk a Real, Bayern, PSG és PL topcsapatokkal.
Ez tűpontosan így van, minden ezzel ellenkező gondolat jelenleg pusztán álomvilág.
bence0330 írta:
2025.08.15. 21:02:06
Nem kis dolog egy triplázós csapatot teljesen egyben tartani, még a jelen ffp mellett sem!

Azt a Wirtz-Frenkie párhuzamot sajnos nem értettem.
Miért is nehéz ezt a triplázós csapatot egyben tartani? (azon túl, hogy ez vezetőségi szándék)
Kit volt nem kis dolog megtartani, akit más klub mondjuk annyira akart, mint a pool Wirtz megszerzését?
(ezzel remélem érthető számodra a hasonlat, hogy a pool nem egyszer licitálni is képes volt Wirtz megszerzéséért, míg Frenkie átigazolásáért senki sem kopogtatta nálunk az ajtót, de még nem is símogatta)
Milyen sorbanállás volt nyáron a triplázós csapat tagjaiért az átigazolási piacon?
Milyen konkrét ajánlatokat kaptak más klubok irányából a játékosaink?
Melyik játékosunk játékjogáért kellett megküzdeni egy pool, bayern, psg, city ellenajánlattal?
Kivel kell konkrétan versenyezni amikor fizetéseket osztunk olyan játékosok esetében, akiknek ráadásul eszük ágában sincs innen elmenni?

A fent idézett alaphibát csak súlyosbítja a torzított játékospolitika.
FcBarcelona1 írta:
Érték:
Barca 1,13
Pl. Bayern 905
Pl. Liverpool 1,05
Ezzel csupán csak még az alaphibán kívül annyi a probléma, hogy konkrét piacradobás esetén nagyon hamar kiderül a hókuszpók, mert néhány játékos kivételével töredéke összeget realizálna a klub ezzel a fenti értékekkel szemben.
Már a Gavi, Torres, Frenkie trió esetében csak maga a különbség ezt az értéket minimum kétszámjegyű szám százalékával lehúzná.....
PR42 írta:
2025.08.15. 21:30:20
Panaszkodtok hogy panaszkodhassato
Hatékonyan kell cselekedni és panaszkodni az ffp-re vagy éppen Tebasra.... :D
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.16. 00:02:05

Troym írta:
2025.08.15. 21:38:12
bence0330 írta:
Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.

Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
TS 16+4 milliós fizuja?
Fati 14 milliója, amit eddig kapott?
Ferran 10+3 milliója cserecsatárként? (A Citynél 3-4 milliót keresett)
Rashford átvett manchesteri 14 milliója?

Plusz, amik nem ütik át elsőre az ingerküszöböt, mint Pena 3 milliója, ami miatt egyetlen Laliga csapat sem tudná a Madridokon túl szerződtetni.
PR42 írta:
2025.08.15. 20:37:13
Sok a pipa az elnöki feladatok terén.
Tudnék írni egy hasonló listát a rosszul végzett feladatokról, csak akkor meg jön a bélyeg, hogy utálom Laportát, holott simán annyi, hogy nem végzi jól a dolgát szerintem. (jobb mint Bartomeu, csak az nem szint)

Alapból a bruttó béreket összehasonítani nemzetközi szinten nem szerencsés, de még Spanyolországon belül sem mutat objektív képet. Nico Willams bruttó 16,5 milliója nagyon szépen néz ki és lehet mondani, hogy Rashford is majdnem annyit kap, de Nico ebből 11-et kap kézhez. Ha mi ezt tartani akartuk volna a keret legjobban fizetett játékosává kellett volna tenni. Szóval ez alapból kicsit fals. Egy játékost nem fog érdekelni, hogy a klub könyvelésében mennyit tesz ki a bruttó bére, őt az érdekli mit tehet zsebre.

Egy másik adalék, hogy a 19/20-as szezonban a keret átlagfizetése 13,7 millió(!) volt, a z összes játékost lecserélve (pont az a De Jong és MAtS maradt csak, akik legnagyobb savat kapják a bérük miatt) jelenleg 8 millió alá alatt van, a minőség pedig nem igazán csökkent. Ez szerintem azért elég mutatós különbség. Hiába mondjuk, hogy de Jong sokat keres és miért keres annyit, mert nem tesz annyit hozzá, de sokan mintha azt képzelnék, hogy minden játékosnak, minden évben beállítjuk a fizetését.
2019-ben kapott egy szerződést, azóta nem hosszabbított, nem változtathattunk a fizetésén. Szép lenne ha bármelyik munkáltató azt mondaná az alkalmazottjának, hogy "figyu, holnaptól 1 millió helyett csak 400 ezret fog kapni". Kicsit vegyük már komolyabban.

Azonkívül sokszor hallani arra hivatkozást (alább Ferrannál is például), hogy az előző klubjában XY játékos mennyit keresett és mi mennyit adtunk és ez mennyire amtőrség, mellényúlás stb. Vagy őt kellene elhozni mert jelenleg csak ennyi meg annyi bére, ami szintén irreleváns. Luis Diaz a váltásával kap 14 milliót, míg előtte 3,2-őt, Nico a hosszabbításával 10 helyett 16, Tah 2,8 helyett 12, Jonathan Davidnak 2 millióról 11-re nőtt a bére stb. néhányan azok közül, akikkel komolyabban összeboronáltak minket az idei évre. Egyúttal azt is mutatja, hogy nekünk kb. milyen bért kellett volna biztosítani, ha be akarjuk őket rántani.

És előszeretettel kihagyjuk, hogy a bevételi oldalról ideiglenesen kiesik a stadionból származó bevétel, aminek jelenleg sokkal kisebb részét kapjuk, mint korábban vagy később fogjuk. Plusz a Covid is nagyon nagy kárt okozott a költségvetésben, ami szintén nem egy szozonon keresztül tartott.

És most lehet, hogy el fognak küldeni sokan melegebb éghajlatra, de a jelenlegi helyzet kialakulásáért nagyban felelős Messi, pontosabban a vele való pénzkezelés. Rengeteget köszönhet neki a klub, egy legenda, de ez vica versa igaz. Viszont olyan brutális pénzeket vett fel, ami alapjaiban rázta meg a klubot, mellette pedig minden évben újra és újra hosszabbítani kellett, ami egyenlő az emeléssel, újabb bónuszok kifizetésével és megakadályozta azt, hogy ha itt befejezi a pályafutását pénzt láthassunk belőle. Még egy lejáró szerződéssel is simán elvitte volna a PSG 150-200 millióért.

Csak befejezésül, pont a két legtöbbet kereső játékosunk szerződése jár le, akik jövőre lépnek vagy De Jongnak csökken a bére és szinte minden játékosnak, főleg a kulcsjátékosoknak rendben van a szerződése, nem kell egy-két szezon múlva hosszabbítani. Illetve már a játéksok felé való tartozások is ki vannak egyenlítve.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador del Barça

2025.08.15. 22:54:48

Troym írta:
PR42 írta:
Tudnék írni egy hasonló listát a rosszul végzett feladatokról, csak akkor meg jön a bélyeg, hogy utálom Laportát, holott simán annyi, hogy nem végzi jól a dolgát szerintem. (jobb mint Bartomeu, csak az nem szint)
Írj, de általános feladatokra írd ki, ne konkrét ügyekre. Úgy abszolút kíváncsi vagyok rá.
Tehát az hogy félre ment egy-egy igazolás, vagy Inigo ügye az nem tényező, ha összességében fejlődés látható.
Inigo vagy Roque ügye engem is bosszant, szerintem is hihetetlen, de egy-egy ilyen nem határozza meg az egész munkásságukat, ha közben több piros pontot is ki lehet osztani.

A La Masia valóban nagyban megment minket, de ahol összeírtam a keret magját, ott is látható volt hogy nem csak Masiaból áll. És itt meg kell jegyezni hogy nem is csak Laportáék érdeme, mert a sok adósság és rossz szerződés mellett pl. Pedrit is örökölték ha jól emlékszem.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.15. 22:12:37

FcBarcelona1 írta:
Coutinho + Dembele + Griezmann kb egymaga -300 millió, hogy jön ki ez a matek? Pjanic még -60 millió...
Vagy mit adsz össze és vonsz ki?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Ok. Szerintem úgy érdemes ezt összehasonlítani
Legyen a jól gazdálkodó Bayern és Liverpool
Keretérték (TM)
Fizetések (Capology)

Érték:
Barca 1,13
Pl. Bayern 905
Pl. Liverpool 1,05
Fizetés:
Barca 231
Bayern 284
Liverpool 179
Keret 20/21-től (nem fogom megnézni mikor jött az első játékos, legyen 5 év az amortizáció miatt, zárójelben az utolsó nagy költekezésünk, aminek De Jong utolsó hírmondója)

Én elég jó pozitív számokat látok.
Barca: +50 (Griezmannal, De Jonggal stb. -100)
Bayern -210 (19/20-ig visszamenőleg -295)
Liverpool -420 (19/20-ig -380)

https://www.deloitte.com/uk/en/services ... eague.html
Hozzá tiszta bevételek 2024-ben a Camp Nou nélkül
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.08.15. 22:16:22-kor.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.08.15. 21:47:11

Szakmailag azért vagyunk kizárólag egy szinten velük, mert a La Masia ennyire jó, a csapat 2/3a meg onnan jön, ezért írtam pont ma, hogy már nincs is itt senki azok közül, akik 2023-ban jöttek, ha a 2023-as átigazolási piacon semmit nem csinálunk, cca ugyanitt tartunk.

Más úton kell mennünk, persze igazoljunk 1-1 tényleg fontos és hasznos embert (idén J. Garcia), de ez a random igazolósdi (idén épp Rashford, de volt már Felix, Cancelo, Alonso, Bellerin, stb) egy zsákutca az olajosok világában.
Mert a játékosok és ügynökök szeme felcsillan, a dollárjel meg pörög, ha megjelenünk, azt gondolják joggal, hogy na megérkezett a kánaán és amíg nem kezdünk alacsony bérekkel megpróbálni idehozni mindenkit ez nem is változik.
Pénzért igazolni és komoly bért osztani csak annak kéne, akiből kinézzük, hogy 3-4 év múlva is itt lesz.

Az egyik nagy pozitívum volt nekem az elmúlt években, hogy néhány fiatal esetén ebbe beleállunk, mint Güler, vagy Bergvall, ahol inkább menjen, de tartjuk magunkat az elveinkhez, de 5 perccel később hazavágjuk egy 14 milliós Rashford fizuval.

Az Atma millió dolgot rosszul csinál, de ha mi kopogtattunk volna Alvarezért, akkor a mai fizuja dupláját kapná...

De az interjúkat is érdemes elolvasni kicsit másképp, a sok lózung között van 1-2 érdekesség:
(Joan Garcia)
Sokat haboztál, mielőtt igent mondtál a Barçának? Kicsit különleges helyzet volt ez a korábbi csapatod miatt
„Sportszakmai szempontból a jövőmet illetően egy pillanatig sem haboztam.”

Lefordítom, ennek a fizetésnek és státusznak a környékére nem lőtt senki, holott kapust keres a City, ott milyen sportszakmai szempont nem megfelelő?
Csak sportigazgatói szinten máshogy működni nehéz, nem 5 perces tárgyalás minden, hanem hetekig győzködni, tárgyalni, piaci lehetőségek közül többet feltárni stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.08.15. 22:10:47-kor.
bence0330

2025.08.15. 21:47:11

Troym írta:
bence0330 írta:
Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.

Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
TS 16+4 milliós fizuja?

Plusz, amik nem ütik át elsőre az ingerküszöböt, mint Pena 3 milliója, ami miatt egyetlen Laliga csapat sem tudná a Madridokon túl szerződtetni.
Rashfordnál ugye ott világít rögtön a tábla, hogy máshol többet keresett. Nem is top csapatban.
TS enyhe túlzás volt, de emlékeim szerint előtte is kb ennyit keresett, amúgy pont a történelmi szezonja után került sorra a hosszabbítás, a saját karrierje legjobbja volt, meg talán egész Európában alig volt párja, legrégebb óta itt lévő csk, egészségesen. A Madridnál egy Alaba többet keres, TC meg kb pont annyit (kb annyira is volt bevethető 1-2 éve már, mint TS, meg kb a kora is stimmt). Nagyjából (sajnos) piaci ár, peches időszakban kicsit, ha egy évvel később járt volna le a szerződése, nem lett volna túl jó alkupoziban. Személyes véleményem szerintem ismered, én előbb is eladtam volna, de ha már maradt, akkor ilyen szezon után (ahol én is reménykedtem elég rendesen) kb teljesítményarányos volt a dolog.
Ferran továbbra is a tavalyi leggólerősebb támadó, szétröhögött a góljaival ilyen Haalandokat. Brutóbban 11-2 milló aprópénz érte. Korábban meg elég szakmaiatlan közegben kellett teljesítenie, ahol messze nem tudták kihozni a potenciálját (neki sem). Ez nem a játékos hibája feltétlen.
Fatinál tényleg kockázatos volt, megadom, de egy akkoriban már játszó, formába lendülő, akkoriban még legnagyobb hazai reménységnek számító játékosnál szerintem érthető a lépés. De ja, túlzás, erősen rizikós volt. És ha felépült volna és nem tudtuk volna megtartani? Ilyenkor tényleg sokszor csak a mérleg egyik felét nézitek, szerintem. Hibátlanul ezt nem lehet megoldani, senki nem tudja. Kockáztattunk, nem jött be. Más esetekben meg bejött. De még az ő fizuja se volt csillagászati, "csak" magas.
Pena is túlzás, Fati mellé megadom őt is, ez volt a tényleg könnyen elkerülhető kategória, ahol nem nagyon volt indok (azon túl, hogy akkoriban úgy tűnt, hogy lehet sokat kell védenie TS addigra már kijövő sérülései miatt) de annyira minimális tétel, hogy azért ez nem egy nagy probléma, és egyik sem sorolható a csillagászati kategóriába, sajna elég durva a piac. 1-2 túlárazott játékos mindenhol van, elég átnézni Madridba, de igazából bárhová. Én sem tartom hibátlannak az elnökséget, voltak nekik, de azért általánosan nagyon szépen gazdálkodnak a fizetések terén, a kereteken belül, ennek objektíve látszik az eredménye, ahogy 3 millióval kevesebbet adunk átlagban a játékosainknak, mint a konkurenseink. Ez utóbbi után szerintem túl sokminden nem szorul magyarázatra. Ha levonnánk belőle DJ-ot, ami tényleg nem Laportáék sara objektíve, akkor még nagyobb lenne a difi. Egyénenként 1-2-be bele lehet kötni, persze, de senki nem orákulum.

De még DJ is sokkal jobb, hasznosabb, elérhetőbb, mint pl. Alaba, aki még többet keres. Ez nem Laportáék sara, de még ez sem kiugró egy topcsapatnál.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:

TS 16+4 milliós fizuja?

PR42 írta:
bence0330

2025.08.15. 21:37:02

PR42 írta:
Peter írta:
2025.08.15. 20:41:55

Érdeklődő hiányában eladhatatlan játékosainkkal kötünk hosszútávú szerződéseket csillagászati fizetésekkel....ez az igazi ffp gyilkos....nem Tebas.
Mutasd már be kikkel, FDJ-n kívül.

https://www.capology.com/club/bayern-munich/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
https://www.capology.com/club/real-madrid/salaries/

nálunk alacsonyabbak a fizuk.
DJ-ot ráadásul szerintem nem is "ér" idevenni, mert ő és a fizetése tényleg Bartóék hagyatéka. Magyarán a jelenlegiek egy ilyet sem csináltak.

Peter, tudom, mennyire szereted a Madrid politikáját tényleg, átlag 3 millióval alanyonyabbak a fizetések, bődületes szám. És ott is 5-6 éves szerződésekkel "bénáznak", szóval akkor ők is hülyék, minden bizonnyal.
PR42
Jugador del Barça

Peter írta:

Érdeklődő hiányában eladhatatlan játékosainkkal kötünk hosszútávú szerződéseket csillagászati fizetésekkel....ez az igazi ffp gyilkos....nem Tebas.
Mutasd már be kikkel, FDJ-n kívül.

https://www.capology.com/club/bayern-munich/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
https://www.capology.com/club/real-madrid/salaries/

nálunk alacsonyabbak a fizuk.
A PL csapatokhoz nem is nézem össze magunkat.
A PSG egy sokkal kisebb ligában kb velünk azonos fizukkal áll, de ott is vannak olyanok mint Kolo Muani vagy Carlos Soler akik a nyakukon maradtak.

Panaszkodtok hogy panaszkodhassatok.
bence0330

Peter írta:
bence0330 írta:
2025.08.15. 20:28:18
Melyik hosszabbítás történt csillagászati összegért a jelenlegi érában? Nem találom. Én amúgy szándékosan nem, vagy óvatosan szoktam olyan dolgokhoz kommentelni, ami eléggé szakmai, túlmutat a tudásomon, az ffp pl. ilyen, legalábbis egy alap szintjén túl. Azt viszont pont tudom róla, hogy a hosszútávú szerződés pont az ffp(fsr) helyzetet könnyíti, az amortizáció miatt, azon túl, hogy a játékosainkat meg akarjuk tartani. A nagy siránkozás mellett csak úgy melleslege megtartottuk minden kulcsjátékosunkat minimális emeléssel, és talán már hosszabbítottunk is mindenkivel, Pedri most nem rémlik, de talán ő is, vagy épp előtte van. Rapha, Koundé, Yamal... a dilettáns vezetőink csak összehozták. Nem kis dolog egy triplázós csapatot teljesen egyben tartani, még a jelen ffp mellett sem! Gyakorlatilag Inigo távozott, és jött Garcia meg Rashford, a tényleg játszó játékosokat nézve. Ha innen nézzük, nem olyan kevés az érkezők száma, mert maradt mindenki, és pótolni nem kellett.

Kb ennyi. Rapháék ilyen párszázezres emelésekért hosszabbítottak, átlag top klubos fizetések vannak a klubnál zömében. Yamalnál nagyobb volt az ugrás, de remélem a világ egyik legjobb játékosnál nem kell ezt annyira megkérdőjelezni, megérdemli-e, a játéka mellett a marketingértéke is az egekben van, megkockáztatom a világon a legnagyobb lehet, hacsak a két öreg harcos még nem viszi el valamiért ezt a címet.

Frenkie nem is értem, hogy jön ide, nem Laportáék adták neki, igen, az ő fizuja az egyetlen, aki tényleg kiugró, és nem is indokolja semmi, de a jelenlegieknek semmi köze kb hozzá. Azt a Wirtz-Frenkie párhuzamot sajnos nem értettem.
Válasz küldése