Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Hát de jó ember a könnyű út szerinted mire utal, pénzé tenné Gerrard Martint????Peter írta: ↑2025.08.17. 13:46:55
Azt idéztem amit Deco mondott és nem azt, hogy szerinted mire gondolt.
Deco idézettel szemben én úgy fogalmaztam, hogy "több, mint egy játékos piacra dobása esetén...", ez így tehát egyáltalán nem kulcsjátékos(ok)ra utal, de most kihangsúlyozom, hogy véletlenül se legyen félreérthető, ezalatt pótolható játékosokra gondolok.
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de erről ez jut most ebben a pillanatban az eszembe:
Lapotának is, mint minden választott vezetőnek, elnökségnek, országgyűlésnek....stb....létezik ellenzéke, akiknek a véleményük kinyílvánítása nem provokáció, hanem vélemény, vagy más megközelítés, egyéb javaslat kifejtése vagy nevezzük bárminek is.
Lesz elnökválasztás Barcelonában és határozottan azt gondolom, hogy semelyik kihívójára nem provokátorként tekint Laporta, pusztán azért, mert van amiben teljesen más a véleménye.
Azt idéztem amit Deco mondott és nem azt, hogy szerinted mire gondolt.
Nem tudom, hogy konkrétan mire gondolsz, de erről ez jut most ebben a pillanatban az eszembe:
Hogy lehetsz ennyire gonosz és szándékosan félremagyarázó?Peter írta: ↑2025.08.17. 12:09:04"Folyamatosan erősítjük a projektet, nem pedig a legkönnyebb utat választjuk a kívánt FFP-helyzet elérése miatt, ami egy játékos eladása lenne........Nem panaszkodunk, ezek a szabályok, megpróbálunk megoldást találni, sok klubnak vannak hasonló nehézségei.”
Deco idézett interjúja teljesen tisztába teszi az FFP körüli anomáliákat, összeesküvés elméleteket, vitákat valamint az egymás mellett elbeszéléseket egyaránt itt a fórumon.
Amennyiben tehát FFP figyelembevétel nélkül is több, mint egy játékost dobtunk volna piacra eladásra, akkor több legyet is ütött volna a klub egy csapásra.
Ettől teljesen függetlenül tartom, hogy csak és kizárólag akkor fogják a játékosok önmagukban, a háttérben, otthon a négy fal között vagy bárhol és nem csak a hangzatos PR interjúkban megfelelően tisztelni a klubot, ha pálfordulás lesz a játékospolitikában valamint a szerződések terén.
Soká lesz ez.....talán sosem lesz.....addíg bizony marad a játékosuralom és a klub lesz a játékosért, nem pedig a játékos a klubért.....![]()
Ha szeretnéd tudni hogy mi a mekkora siker akkor olvasgasd ezt:
Okod nem lehet panaszkodni.PR42 írta: ↑2025.08.15. 20:29:08Egy kis elemzés.
Fiatal keret - átlag életkor 25 vagy kevesebb -pipa
Sportszakmai sikeresség, versenyképesség - pipa
Social Média / online piactéri versenyképesség - pipa
Bevétel növelés - pipa
Költségcsökkentés - pipa
Stadion - készül, hamarosan pipa, szóval jelenleg fél pipa
Erős mag a keretben, hosszú szerződéssel, lásd kibontva részletesen lentebb - pipa
Játékos, kor, szerződés lejárta:
Cubarsi, 18, 4 év múlva
Araujo, 26, 6 év múlva
Baldé, 21, 3 év múlva
Koundé, 26, 5 év múlva - ma hosszabbított
Pedri, 22, 5 év múlva
Raphinha, 28, 3 év múlva
Lamine, 18, 6 év múlva
Ebből 3 akadémiai játékos, 2 nagy felfedezett fogás (Pedri és Araujo), 2 piaci versenyben igazolt (Koundé, Raphinha).
Hova lett a pénz, miért nehéz regisztrálni? Mert ezt a sok hosszabbítást ügyesen megcsinálták, azért.
Fermin, Gavi, Olmo szintén 4 év minimum szerződéssel, szóval védelem, középpálya és szélső is pipa. Kapus pipa amennyiben Garcia beválik. Csak center kell.
Folytatva:
Regisztrációk: azt olvasom hogy MATS papírjai pipa, Trincaoért kapott pénz pipa, így meglesz a regiszráció már holnapra - pipa
Erősítés a nyáron: tavalyhoz képest + kapus + szélső + center (felépült belső védők és felépült VKP) Távozó egy darab Inigo - ez pipa
Közhangulat: edző boldog, játékos állomány boldog, szurkolók izgalomban - pipa
Meg is érdemli hogy újra megválasszák.
Csak az tud ebbe belekötni aki elvakultan utálja.
Tényleg nem tudom, hogy kihez vagy mihez szólsz hozzá, de én egészen biztosan nem írtam sosem ffp témában Madridról (az én szeretett Madridom?), de a baltás gyilkosról sem.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 11:36:13Ja, ha megint eltekintünk attól, hogy az ffp miatt kötelező kb a hosszútávú szerződés, (ha nekem nem hiszel, nézd meg a releváns főoldali cikket az amortizációról, vagy a szeretett Madridod), akkor tényleg meg lehet kérdezni, miért nem futott gyorsabban az áldozat, amikor a baltás gyilkos kergette.
Nem csúsztattam
Hogy ez ekkora siker TOP2 klub esetén?
Ja, ha megint eltekintünk attól, hogy az ffp miatt kötelező kb a hosszútávú szerződés, (ha nekem nem hiszel, nézd meg a releváns főoldali cikket az amortizációról, vagy a szeretett Madridod), akkor tényleg meg lehet kérdezni, miért nem futott gyorsabban az áldozat, amikor a baltás gyilkos kergette.Peter írta: ↑2025.08.16. 10:03:32...Laporta folytatta a hagyományt, biztosította ezzel azt, hogy a játékosok mozdíthatatlanok legyenek, tehát a játékos érdeke fontosabb a klub érdekeinél, persze Laporta azt gondolhatja még zárójelben, majd a média besegít, ha eljő az idő....![]()
De ezekről már ezerszer volt itt téma, ugyanakkor frissen is felbukkan, ahogyan most is.
Egyáltalán nem erről írtam, pontatlanul is idéztél, ráadásul beletettél egy jó kis csúszdát is, hiszen én biztosan nem említettem Rapha, Yamal, Pedri neveket. Szemben a lenti négy konkrét névvel. Jó kis ferdítés, de ezt azért nem illene alkalmazni, főleg akkor, ha a neveket kihagyva a többi idézet elég pontosan stimmel, bár a klucsjátékosok szó sem tőlem származik.
Ismétlés a tudás anyja. Egyikük sem kulcsjátékos, egyikük sem pótolhatatlan és amennyiben valósnak gondoljuk a jelenlegi értéküket, akkor azt bizonyíthatnánk azzal, hogy pikk pakk piacképesek, komoly pénz jön értük. Ennek az értéknek a feléből mindegyik pótolható a piacról megfelelően ügyes, tudatos és okos játékospolitikával.
Ilyen egy TOP2 brand működése? Komplikációt okoz a TOP2 brand számára az a mindennapos művelet, hogy regisztráció? Elég méltatlannak hangzik.
Az milyen ellentmondás már, hogy az értékük magas, a fizetésük a teljesítményükhöz képest az egekben, de a piacon nem is mozgatja meg az érdeklődők ingerküszöbét, avagy néhány centnél nem is fizetne értük egy vevő többet? Az uruért legalább volt valami ajánlathoz hasonlító érdeklődés, de a többiek?
A túlárazott és nem megfontolt szerződések a játékosokkal, amelyek már most kialakítottak egy következő nemzedék nyugdíjbavonulásáig való köteléket azzal, hogy elmozdíthatatlanok lesznek amikor elérkezik a pillanat. Jelenleg is megfelelően piacképtelen játékosok hosszútávú odaláncolása a klubhoz.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 03:12:32Oké, én ezt mind értem, nagy részével nem értek egyet, egy részével igen, de nem értem, mi köze az alaptémához, mi a felsoroltakban Laporta hibája? Hogy Frenkie értéke nem elég magas? Hogy Torresért nem akartak mindenáron 70-80-at ajánlani? Hogy Gavi 90 milliója sérülése előtt túl magas szerinted (Jelenleg 60 amúgy, nem 90). Vagy mi ebben az egészben a gond, Laporta hibája, ha nem ajánlanak túl sokat DJ-ért?
Vagy úgy az egész témában hol sáros szerinted Laporta?
Lépjünk ezen hamar túl és térjünk át a következő fejezethez :FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.16. 05:53:29ha nem figyelnek, a mostani kedvencekből, akiknek az az értéke nagyon magas, kialakul egy új klub de amigos.
Egyáltalán nem erről írtam, pontatlanul is idéztél, ráadásul beletettél egy jó kis csúszdát is, hiszen én biztosan nem említettem Rapha, Yamal, Pedri neveket. Szemben a lenti négy konkrét névvel. Jó kis ferdítés, de ezt azért nem illene alkalmazni, főleg akkor, ha a neveket kihagyva a többi idézet elég pontosan stimmel, bár a klucsjátékosok szó sem tőlem származik.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 03:12:32Eleve nem értem, hogy szűk keretből mit jelent ez a néhány játékos párszát milláért. Miért tennénk ilyet? Miért adnánk el a kulcsjátékosainkat? Írod, hogy nélkülözhető, azokból hogy lehetne eladni néhányat párszáz millióért? Akik 100 körül vagy felett érnek, azok Pedri, Yamal, Rapha,
Ismétlés a tudás anyja. Egyikük sem kulcsjátékos, egyikük sem pótolhatatlan és amennyiben valósnak gondoljuk a jelenlegi értéküket, akkor azt bizonyíthatnánk azzal, hogy pikk pakk piacképesek, komoly pénz jön értük. Ennek az értéknek a feléből mindegyik pótolható a piacról megfelelően ügyes, tudatos és okos játékospolitikával.Peter írta: ↑2025.08.15. 19:58:42Az önámításnak és önbecsapásnak is megvan a maga piaci ára....![]()
Hasraütéses példa : Frenkie, Gavi, Torres, Araujó.....Flick szakmai vezetésével kevés rizikót hordoz az eladásuk, simán pótolhatók és ha tényleg olyan jók, amilyennek gondoljuk őket, akkor az értük bezsepelhető mondjuk alsó hangon 250 millió + a fizetéseik, nem nagy ár egy komolyabb lépésért a klub anyagi stabilitása érdekében. Persze ez magában hordozza, hogy ésszel és megfelelően, de pótolni szükséges őket.
Ezekhez kell ügyes stratégia is persze, de van egy Deco, nem?
Kenny Dalglish nincs benne
Így is sokat ismétlem magam, ezért nem fejtek ki többször minden gondolatot a legelejétől, de nekifutok most újra, hogy világos legyen számodra.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 01:38:25Wirtzet még mindig nem értem, hogy jön össze De Jonggal,
Szóval már értem a hasonlatot, de akkor sem értem, Frenkie hogy kerül a képbe egyáltalán.
Torresért a hírek szerinte 50 körül ajánlott a CFC, kb ennyit az AV, 30-40-eket a MU-Liverpool. Nem tudom, mennyi igaz,
Nézőpont kérdése. Cash-flow és bevételek alapján szerintem még adóssággal együtt is simán. FFP szempontjából nyilván nem, de próbálkozunk. Eléggé érthető, ha a klub a fizetéseket a nívóhoz és a valós bevételekhez igazítja. Így tudunk versenyben lenni, a Masia remek, de kellenek top igazolások is, akik ritkán jönnek top klubba nem top fizuért. Léteznek a kivételek, de ritka. Nyilván ne osszunk bruttó 30-40-eket minden jöttmentnek, mint 5-6-7 éve, de egy közepes topcsapat szintű fizetést a világ egyik legjobb klubja igenis nyújtson, és meg is tudjuk oldani.
Megint csak: FFP. Iszonyat nehéz a fizetési keretünkbe mindenkit begyömöszkölni. Megtartani a keretet nem azt jelenti, hogy itt tartjuk ahogy voltak, és nem adjuk el, hanem pont most voltak soron a hosszabbítások a legtöbbeknél, amit nagyon szépen végigvittek, és ilyen szűk bérsapka mellett kisakkozni, hogy mindenkinek jó legyen, az aranylaszti esélyes sztárjaink emelést is kaphassanak, hát nagyon nem lehetett egyszerű feladat, és hibátlanul oldották meg.Peter írta: ↑2025.08.16. 01:09:37Miért is nehéz ezt a triplázós csapatot egyben tartani? (azon túl, hogy ez vezetőségi szándék)
Kit volt nem kis dolog megtartani, akit más klub mondjuk annyira akart, mint a pool Wirtz megszerzését?
(ezzel remélem érthető számodra a hasonlat, hogy a pool nem egyszer licitálni is képes volt Wirtz megszerzéséért, míg Frenkie átigazolásáért senki sem kopogtatta nálunk az ajtót, de még nem is símogatta)
Ez tűpontosan így van, minden ezzel ellenkező gondolat jelenleg pusztán álomvilág.
Miért is nehéz ezt a triplázós csapatot egyben tartani? (azon túl, hogy ez vezetőségi szándék)
Ezzel csupán csak még az alaphibán kívül annyi a probléma, hogy konkrét piacradobás esetén nagyon hamar kiderül a hókuszpók, mert néhány játékos kivételével töredéke összeget realizálna a klub ezzel a fenti értékekkel szemben.
Hatékonyan kell cselekedni és panaszkodni az ffp-re vagy éppen Tebasra....
Troym írta: ↑2025.08.15. 21:38:12TS 16+4 milliós fizuja?bence0330 írta: ↑2025.08.15. 21:02:06Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
Fati 14 milliója, amit eddig kapott?
Ferran 10+3 milliója cserecsatárként? (A Citynél 3-4 milliót keresett)
Rashford átvett manchesteri 14 milliója?
Plusz, amik nem ütik át elsőre az ingerküszöböt, mint Pena 3 milliója, ami miatt egyetlen Laliga csapat sem tudná a Madridokon túl szerződtetni.
Tudnék írni egy hasonló listát a rosszul végzett feladatokról, csak akkor meg jön a bélyeg, hogy utálom Laportát, holott simán annyi, hogy nem végzi jól a dolgát szerintem. (jobb mint Bartomeu, csak az nem szint)
Írj, de általános feladatokra írd ki, ne konkrét ügyekre. Úgy abszolút kíváncsi vagyok rá.
Coutinho + Dembele + Griezmann kb egymaga -300 millió, hogy jön ki ez a matek? Pjanic még -60 millió...
Ok. Szerintem úgy érdemes ezt összehasonlítani
Ott az alap hiba, hogy azt gondoljuk mi még pénzügyi versenyben is vagyunk a Real, Bayern, PSG és PL topcsapatokkal.
Rashfordnál ugye ott világít rögtön a tábla, hogy máshol többet keresett. Nem is top csapatban.Troym írta: ↑2025.08.15. 21:38:12TS 16+4 milliós fizuja?bence0330 írta: ↑2025.08.15. 21:02:06Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
Fati 14 milliója, amit eddig kapott?
Ferran 10+3 milliója cserecsatárként? (A Citynél 3-4 milliót keresett)
Rashford átvett manchesteri 14 milliója?
Plusz, amik nem ütik át elsőre az ingerküszöböt, mint Pena 3 milliója, ami miatt egyetlen Laliga csapat sem tudná a Madridokon túl szerződtetni.
TS 16+4 milliós fizuja?bence0330 írta: ↑2025.08.15. 21:02:06Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Tudnék írni egy hasonló listát a rosszul végzett feladatokról, csak akkor meg jön a bélyeg, hogy utálom Laportát, holott simán annyi, hogy nem végzi jól a dolgát szerintem. (jobb mint Bartomeu, csak az nem szint)
DJ-ot ráadásul szerintem nem is "ér" idevenni, mert ő és a fizetése tényleg Bartóék hagyatéka. Magyarán a jelenlegiek egy ilyet sem csináltak.PR42 írta: ↑2025.08.15. 21:30:20Mutasd már be kikkel, FDJ-n kívül.
https://www.capology.com/club/bayern-munich/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
https://www.capology.com/club/real-madrid/salaries/
nálunk alacsonyabbak a fizuk.
Mutasd már be kikkel, FDJ-n kívül.
Melyik hosszabbítás történt csillagászati összegért a jelenlegi érában? Nem találom. Én amúgy szándékosan nem, vagy óvatosan szoktam olyan dolgokhoz kommentelni, ami eléggé szakmai, túlmutat a tudásomon, az ffp pl. ilyen, legalábbis egy alap szintjén túl. Azt viszont pont tudom róla, hogy a hosszútávú szerződés pont az ffp(fsr) helyzetet könnyíti, az amortizáció miatt, azon túl, hogy a játékosainkat meg akarjuk tartani. A nagy siránkozás mellett csak úgy melleslege megtartottuk minden kulcsjátékosunkat minimális emeléssel, és talán már hosszabbítottunk is mindenkivel, Pedri most nem rémlik, de talán ő is, vagy épp előtte van. Rapha, Koundé, Yamal... a dilettáns vezetőink csak összehozták. Nem kis dolog egy triplázós csapatot teljesen egyben tartani, még a jelen ffp mellett sem! Gyakorlatilag Inigo távozott, és jött Garcia meg Rashford, a tényleg játszó játékosokat nézve. Ha innen nézzük, nem olyan kevés az érkezők száma, mert maradt mindenki, és pótolni nem kellett.