Peter írta: ↑2025.08.15. 20:41:55
Érdeklődő hiányában eladhatatlan játékosainkkal kötünk hosszútávú szerződéseket csillagászati fizetésekkel....ez az igazi ffp gyilkos....nem Tebas.
Melyik hosszabbítás történt csillagászati összegért a jelenlegi érában? Nem találom. Én amúgy szándékosan nem, vagy óvatosan szoktam olyan dolgokhoz kommentelni, ami eléggé szakmai, túlmutat a tudásomon, az ffp pl. ilyen, legalábbis egy alap szintjén túl. Azt viszont pont tudom róla, hogy a
hosszútávú szerződés pont az ffp(fsr) helyzetet könnyíti, az amortizáció miatt, azon túl, hogy a játékosainkat meg akarjuk tartani. A nagy siránkozás mellett csak úgy melleslege megtartottuk minden kulcsjátékosunkat minimális emeléssel, és talán már hosszabbítottunk is mindenkivel, Pedri most nem rémlik, de talán ő is, vagy épp előtte van. Rapha, Koundé, Yamal... a dilettáns vezetőink csak összehozták. Nem kis dolog egy triplázós csapatot teljesen egyben tartani, még a jelen ffp mellett sem! Gyakorlatilag Inigo távozott, és jött Garcia meg Rashford, a tényleg játszó játékosokat nézve. Ha innen nézzük, nem olyan kevés az érkezők száma, mert maradt mindenki, és pótolni nem kellett.
Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
Kb ennyi. Rapháék ilyen párszázezres emelésekért hosszabbítottak, átlag top klubos fizetések vannak a klubnál zömében. Yamalnál nagyobb volt az ugrás, de remélem a világ egyik legjobb játékosnál nem kell ezt annyira megkérdőjelezni, megérdemli-e, a játéka mellett a marketingértéke is az egekben van, megkockáztatom a világon a legnagyobb lehet, hacsak a két öreg harcos még nem viszi el valamiért ezt a címet.
Frenkie nem is értem, hogy jön ide, nem Laportáék adták neki, igen, az ő fizuja az egyetlen, aki tényleg kiugró, és nem is indokolja semmi, de a jelenlegieknek semmi köze kb hozzá. Azt a Wirtz-Frenkie párhuzamot sajnos nem értettem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy