Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

A túlárazott és nem megfontolt szerződések a játékosokkal, amelyek már most kialakítottak egy következő nemzedék nyugdíjbavonulásáig való köteléket azzal, hogy elmozdíthatatlanok lesznek amikor elérkezik a pillanat. Jelenleg is megfelelően piacképtelen játékosok hosszútávú odaláncolása a klubhoz.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 03:12:32Oké, én ezt mind értem, nagy részével nem értek egyet, egy részével igen, de nem értem, mi köze az alaptémához, mi a felsoroltakban Laporta hibája? Hogy Frenkie értéke nem elég magas? Hogy Torresért nem akartak mindenáron 70-80-at ajánlani? Hogy Gavi 90 milliója sérülése előtt túl magas szerinted (Jelenleg 60 amúgy, nem 90). Vagy mi ebben az egészben a gond, Laporta hibája, ha nem ajánlanak túl sokat DJ-ért?
Vagy úgy az egész témában hol sáros szerinted Laporta?
Lépjünk ezen hamar túl és térjünk át a következő fejezethez :FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.16. 05:53:29ha nem figyelnek, a mostani kedvencekből, akiknek az az értéke nagyon magas, kialakul egy új klub de amigos.
Egyáltalán nem erről írtam, pontatlanul is idéztél, ráadásul beletettél egy jó kis csúszdát is, hiszen én biztosan nem említettem Rapha, Yamal, Pedri neveket. Szemben a lenti négy konkrét névvel. Jó kis ferdítés, de ezt azért nem illene alkalmazni, főleg akkor, ha a neveket kihagyva a többi idézet elég pontosan stimmel, bár a klucsjátékosok szó sem tőlem származik.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 03:12:32Eleve nem értem, hogy szűk keretből mit jelent ez a néhány játékos párszát milláért. Miért tennénk ilyet? Miért adnánk el a kulcsjátékosainkat? Írod, hogy nélkülözhető, azokból hogy lehetne eladni néhányat párszáz millióért? Akik 100 körül vagy felett érnek, azok Pedri, Yamal, Rapha,
Ismétlés a tudás anyja. Egyikük sem kulcsjátékos, egyikük sem pótolhatatlan és amennyiben valósnak gondoljuk a jelenlegi értéküket, akkor azt bizonyíthatnánk azzal, hogy pikk pakk piacképesek, komoly pénz jön értük. Ennek az értéknek a feléből mindegyik pótolható a piacról megfelelően ügyes, tudatos és okos játékospolitikával.Peter írta: ↑2025.08.15. 19:58:42Az önámításnak és önbecsapásnak is megvan a maga piaci ára....![]()
Hasraütéses példa : Frenkie, Gavi, Torres, Araujó.....Flick szakmai vezetésével kevés rizikót hordoz az eladásuk, simán pótolhatók és ha tényleg olyan jók, amilyennek gondoljuk őket, akkor az értük bezsepelhető mondjuk alsó hangon 250 millió + a fizetéseik, nem nagy ár egy komolyabb lépésért a klub anyagi stabilitása érdekében. Persze ez magában hordozza, hogy ésszel és megfelelően, de pótolni szükséges őket.
Ezekhez kell ügyes stratégia is persze, de van egy Deco, nem?
Kenny Dalglish nincs benne
Így is sokat ismétlem magam, ezért nem fejtek ki többször minden gondolatot a legelejétől, de nekifutok most újra, hogy világos legyen számodra.bence0330 írta: ↑2025.08.16. 01:38:25Wirtzet még mindig nem értem, hogy jön össze De Jonggal,
Szóval már értem a hasonlatot, de akkor sem értem, Frenkie hogy kerül a képbe egyáltalán.
Torresért a hírek szerinte 50 körül ajánlott a CFC, kb ennyit az AV, 30-40-eket a MU-Liverpool. Nem tudom, mennyi igaz,
Nézőpont kérdése. Cash-flow és bevételek alapján szerintem még adóssággal együtt is simán. FFP szempontjából nyilván nem, de próbálkozunk. Eléggé érthető, ha a klub a fizetéseket a nívóhoz és a valós bevételekhez igazítja. Így tudunk versenyben lenni, a Masia remek, de kellenek top igazolások is, akik ritkán jönnek top klubba nem top fizuért. Léteznek a kivételek, de ritka. Nyilván ne osszunk bruttó 30-40-eket minden jöttmentnek, mint 5-6-7 éve, de egy közepes topcsapat szintű fizetést a világ egyik legjobb klubja igenis nyújtson, és meg is tudjuk oldani.
Megint csak: FFP. Iszonyat nehéz a fizetési keretünkbe mindenkit begyömöszkölni. Megtartani a keretet nem azt jelenti, hogy itt tartjuk ahogy voltak, és nem adjuk el, hanem pont most voltak soron a hosszabbítások a legtöbbeknél, amit nagyon szépen végigvittek, és ilyen szűk bérsapka mellett kisakkozni, hogy mindenkinek jó legyen, az aranylaszti esélyes sztárjaink emelést is kaphassanak, hát nagyon nem lehetett egyszerű feladat, és hibátlanul oldották meg.Peter írta: ↑2025.08.16. 01:09:37Miért is nehéz ezt a triplázós csapatot egyben tartani? (azon túl, hogy ez vezetőségi szándék)
Kit volt nem kis dolog megtartani, akit más klub mondjuk annyira akart, mint a pool Wirtz megszerzését?
(ezzel remélem érthető számodra a hasonlat, hogy a pool nem egyszer licitálni is képes volt Wirtz megszerzéséért, míg Frenkie átigazolásáért senki sem kopogtatta nálunk az ajtót, de még nem is símogatta)
Ez tűpontosan így van, minden ezzel ellenkező gondolat jelenleg pusztán álomvilág.
Miért is nehéz ezt a triplázós csapatot egyben tartani? (azon túl, hogy ez vezetőségi szándék)
Ezzel csupán csak még az alaphibán kívül annyi a probléma, hogy konkrét piacradobás esetén nagyon hamar kiderül a hókuszpók, mert néhány játékos kivételével töredéke összeget realizálna a klub ezzel a fenti értékekkel szemben.
Hatékonyan kell cselekedni és panaszkodni az ffp-re vagy éppen Tebasra....
Troym írta: ↑2025.08.15. 21:38:12TS 16+4 milliós fizuja?bence0330 írta: ↑2025.08.15. 21:02:06Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
Fati 14 milliója, amit eddig kapott?
Ferran 10+3 milliója cserecsatárként? (A Citynél 3-4 milliót keresett)
Rashford átvett manchesteri 14 milliója?
Plusz, amik nem ütik át elsőre az ingerküszöböt, mint Pena 3 milliója, ami miatt egyetlen Laliga csapat sem tudná a Madridokon túl szerződtetni.
Tudnék írni egy hasonló listát a rosszul végzett feladatokról, csak akkor meg jön a bélyeg, hogy utálom Laportát, holott simán annyi, hogy nem végzi jól a dolgát szerintem. (jobb mint Bartomeu, csak az nem szint)
Írj, de általános feladatokra írd ki, ne konkrét ügyekre. Úgy abszolút kíváncsi vagyok rá.
Coutinho + Dembele + Griezmann kb egymaga -300 millió, hogy jön ki ez a matek? Pjanic még -60 millió...
Ok. Szerintem úgy érdemes ezt összehasonlítani
Ott az alap hiba, hogy azt gondoljuk mi még pénzügyi versenyben is vagyunk a Real, Bayern, PSG és PL topcsapatokkal.
Rashfordnál ugye ott világít rögtön a tábla, hogy máshol többet keresett. Nem is top csapatban.Troym írta: ↑2025.08.15. 21:38:12TS 16+4 milliós fizuja?bence0330 írta: ↑2025.08.15. 21:02:06Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
Fati 14 milliója, amit eddig kapott?
Ferran 10+3 milliója cserecsatárként? (A Citynél 3-4 milliót keresett)
Rashford átvett manchesteri 14 milliója?
Plusz, amik nem ütik át elsőre az ingerküszöböt, mint Pena 3 milliója, ami miatt egyetlen Laliga csapat sem tudná a Madridokon túl szerződtetni.
TS 16+4 milliós fizuja?bence0330 írta: ↑2025.08.15. 21:02:06Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Tudnék írni egy hasonló listát a rosszul végzett feladatokról, csak akkor meg jön a bélyeg, hogy utálom Laportát, holott simán annyi, hogy nem végzi jól a dolgát szerintem. (jobb mint Bartomeu, csak az nem szint)
DJ-ot ráadásul szerintem nem is "ér" idevenni, mert ő és a fizetése tényleg Bartóék hagyatéka. Magyarán a jelenlegiek egy ilyet sem csináltak.PR42 írta: ↑2025.08.15. 21:30:20Mutasd már be kikkel, FDJ-n kívül.
https://www.capology.com/club/bayern-munich/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
https://www.capology.com/club/real-madrid/salaries/
nálunk alacsonyabbak a fizuk.
Mutasd már be kikkel, FDJ-n kívül.
Melyik hosszabbítás történt csillagászati összegért a jelenlegi érában? Nem találom. Én amúgy szándékosan nem, vagy óvatosan szoktam olyan dolgokhoz kommentelni, ami eléggé szakmai, túlmutat a tudásomon, az ffp pl. ilyen, legalábbis egy alap szintjén túl. Azt viszont pont tudom róla, hogy a hosszútávú szerződés pont az ffp(fsr) helyzetet könnyíti, az amortizáció miatt, azon túl, hogy a játékosainkat meg akarjuk tartani. A nagy siránkozás mellett csak úgy melleslege megtartottuk minden kulcsjátékosunkat minimális emeléssel, és talán már hosszabbítottunk is mindenkivel, Pedri most nem rémlik, de talán ő is, vagy épp előtte van. Rapha, Koundé, Yamal... a dilettáns vezetőink csak összehozták. Nem kis dolog egy triplázós csapatot teljesen egyben tartani, még a jelen ffp mellett sem! Gyakorlatilag Inigo távozott, és jött Garcia meg Rashford, a tényleg játszó játékosokat nézve. Ha innen nézzük, nem olyan kevés az érkezők száma, mert maradt mindenki, és pótolni nem kellett.
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... pos=&w_s=sTroym írta: ↑2025.08.15. 20:33:16
Ezek sajnos a száraz tények, ferdítés volna, melyik része?
Inkább a ferdítés nálad van, mert gálánsan Roque pl kimaradt.
De eleve inkább kifogáskeresésnek érzem a részedről a vezetők megvédésére.
Nekem nem kellett és azóta sem kell sem Felix, és Cancelo sem, de akkor sem hoztam volna őket, amikor jöttek, az is egy sportigazgatói döntés, a fizetésüket kellett finanszírozni szűkös keretből.
Ez volt a legjobb szakmai döntés, azt állítod?
A 2023 nyári átigazolási szezont már Deco intézte, Alemany csak névleg volt már addigra a posztján, az eredménye meg ez.
Ezen játékosok megszerzéséhez eladtuk áron alul Kessiét, Trincaot, Nicot, Abdet kölcsönadtuk Fatit, Garciát, Lenglet-t, Destet, Riadot, Torrét és elengedtük ingyen Albát, (Busi szerződése amúgy is lejárt)
6 érkező, 2 kölcsönben ehhez minimum 12 távozó és az érkezők közül 3. szezont már senki nem itt kezdi. Na ebben keressünk ferdítést!
Ha simán nem nyúltak volna a kerethez előrébb lettünk volna...
Ja és sehol nincs olyan szabály, hogy ha ingyen jön valaki, az ingyen is kell, hogy menjen, ezt itt találták ki valamiféle magyarázatnak.
Ahogyan Wirtz kellett a poolnak, abban az esetben a pool piaci magatartását értettem, ami számomra teljesen logikus, mivel ebben az összefüggésben hoztam fel a mi játékosaink eladását.....amivel meg lehetne kezdeni a kikecmergést az ffp-ből.....
Ezek sajnos a száraz tények, ferdítés volna, melyik része?PR42 írta: ↑2025.08.15. 20:10:03Ezt a hihetetlen ferdítést már megint.Troym írta: ↑2025.08.15. 19:54:41Azért a pályán még nem az igazgatók szaladgálnak, de ha jó a szakmai munkája a sportigazgató, elnök vonalnak, hogyhogy a 6 db 2023 igazolás közül 0 db a csapat tagja és része ma is? Ez véletlen? Vagy fel vannak mentve, mert Romeu fél lábbal még itt van, mert nem tudják elpaterolni sehova?
Felix, loan, lejárt loan, arábia.
Cancelo, loan, lejárt loan, arábia.
Inigo, szabadúszó, szabadúszó, arábia.
Gündogan, szabadúszó, szabadúszó, City.
Romeu, 3.4m EUR, kölcsönbe el, majd vissza, Barcelona.
Azért nem a csapatrészei ma is, mert 5-ből 4 eleve csak ideiglenes megoldásként jött, rövid távra. Kölcsönbe, vagy pedig veterán szabadúszóként.
Erre telt.
???
Jó, ha megint semmibe veszed az ffp szorítását, tényleg nehéz vitázni. Ez egy létező szabályrendszer, nem Laporta csinálta, meg nem mentségnek találtuk ki. Van, létezik.Peter írta: ↑2025.08.15. 20:21:17Amennyiben a klub egyéb területeiről is hasonlóan jó választásokat lehetne emlegetni, akkor nem lenne stadion, vip.....ffp meg a jó ég tudja milyen egyéb ügyeink...
Nem beszélve a játékospolitikáról, hiszen TOP2 brand vagyunk, tolongani kellene a többi klubnak a játékosainkért, ahogyan pl Wirtz is kellett a poolnak.
Pofonegyszerű a válasz, de korábban említve lett, hogy Flick és Pep jó választás volt.bence0330 írta: ↑2025.08.15. 19:39:53És ha megfordítom a kérdést?
"Hogy lehetünk top2 brand a világon, triplázva, egy hajszálra a BL döntőtől, ha idióták vezetik?"
Lehet az is, hogy csak úgy véletlenül magától, de azért na. Erre nem vonatkozik a nagy felelősség a tettekért? Csak 1-2 rossz döntésnél?
Ezt a hihetetlen ferdítést már megint.Troym írta: ↑2025.08.15. 19:54:41Azért a pályán még nem az igazgatók szaladgálnak, de ha jó a szakmai munkája a sportigazgató, elnök vonalnak, hogyhogy a 6 db 2023 igazolás közül 0 db a csapat tagja és része ma is? Ez véletlen? Vagy fel vannak mentve, mert Romeu fél lábbal még itt van, mert nem tudják elpaterolni sehova?
Alkalmazkodás.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.15. 19:44:07Most járunk idei nyáron 85 milliós FFP megtakarításnál és nemhogy 1/1, de még Rashford regisztrálasa sem garantált. (Joan Garcia nemsokára hivatalos lesz a hírek szerint Stegen sérülésére)
Akkor kinek a hibája, hogy Top 2, de fogatlan oroszlán?
Flicket már az elejétől fogva elismerten és megbecsültem, de kíváncsi lennék mire ment volna a 2021-es csapattal, amikor Luuk De Jong volt az egyetlen egészséges támadó.