Chino írta: ↑2025.08.13. 12:27:51
Nagyon durva csúsztatás, amit írsz, ráadásul ezek is a korábbi, a csapat alapvető székhelyére költöztek, mint a Rams vagy a Chargers Los Angelesbe. De igazából a a fenti kettőn, illetve a Coltson és Raidersen nem nagyon tudsz mondani példákat. Legfeljebb a csapat neve változott, ami kb. annyit jelent, mint az európai fociban egy stadion név.
Más sportágakat pedig ne keverj ide, mert megint csak olyan dologgal akarod a saját igazad alátámasztani, amiről nem is volt szó.
Továbbá senki nem írta, hogy ez akár Laporta, akár a Villarreal akarata ellenére történne. A sok félremagyarázással szemben volt a vélemény, hogy a Liga kezdeményezte és a Barca elfogadta. Nyilván mindkét csapatnak jól jön a plusz pénz, semmi hagyomány nem lenne felrúgva, sportszakmai hátrány sem lenne, illetve nem is precedensértékű, volt már ilyen. Nem tudom mi az a dolog, ami szerinted azt a veszélyt jelentené, hogy a fél ligameccseket elvinné.
Egyedül Perez állt bele ebbe jó szokásához híven, miszerint egy oda-visszavágós rendszerben nem teremt egyforma feltételeket.
- Egyrészt Perezt nyilván nem a jószándék vezérli, csak nem akarja, hogy a többi csapat pénzinjekcióhoz jusson.
- Miért nem precedensértékű? Mert szerinted nem az? Láttad a kicsapatok költségvetését? Biztos csúsztatás / ferdítés ez is, vagy ahogy hívod, de pl a Levante a felnőtt focicsapat éves 9,4 milliót költ fizetésekre, az Osasuna 13-at, az Elche 8at! Összesen a teljes felnőtt csapatra. Ha kinyitják ezt az ajtót, minden kiscsapat abból indul ki, hogy a teljes éves csapat bérkeret 30-50%át megszerezhetem, ha egyetlen nagycsapat elleni meccset kiviszek a világ végére.
szerk: A Villarreal jobban el van eresztve és 35 milliót költ a felnőtt focisták fizetésére, ahhoz mérve is komoly összeg ez az 5 millió.
Végül off:
NFL
Chicago Cardinals -> St Louis Cardinals -> Arizona Cardinals
Baltimore Colts -> Indiana Colts
Oakland Raiders -> Las Vegas Raiders
Houston Oilers -> átmeneti költözés Memphis Tennessee Oilers -> végső költözés Nashville (átnevezve Tennessee Titans)
Közben létrehozták a Houston Texanst is, aminek semmi köze a fenti Oilershez
plusz a Chargers, Rams akiket te említettél
Néhány példa az NFL-ből kérésedre, most nincs időm összekeresgélni mindet, emellé NBA-ben 20-25 költözés történt, baseball, hokiban gondolom hasonló mennyiség, azt meg se néztem. Egy adott amerikai város major league csapatainak listája szerintem 10-15 évente változik.