Troym írta: ↑2025.08.15. 21:38:12
bence0330 írta: ↑2025.08.15. 21:02:06
Kb Gavira tudom azt mondani egyedül a jelenlegi elnökség által kötött szerződéseknél, hogy többet keres, mint amit a csapatban betöltött helye, vagy neve indokolna, talán, de azért ő is volt 2 évig húzóember korábban, egy gyengébb csapatban, jelenleg túl sok túl erős játékos miatt szorult hátrébb, de a nyáron már ő is jobban nézett ki, mint tavaly.
Lewy határeset, ott a név és a marketingérték óriási, talán már már megcsappanva, de azért még mindig az.
TS 16+4 milliós fizuja?
Fati 14 milliója, amit eddig kapott?
Ferran 10+3 milliója cserecsatárként? (A Citynél 3-4 milliót keresett)
Rashford átvett manchesteri 14 milliója?
Plusz, amik nem ütik át elsőre az ingerküszöböt, mint Pena 3 milliója, ami miatt egyetlen Laliga csapat sem tudná a Madridokon túl szerződtetni.
Rashfordnál ugye ott világít rögtön a tábla, hogy máshol többet keresett. Nem is top csapatban.
TS enyhe túlzás volt, de emlékeim szerint előtte is kb ennyit keresett, amúgy pont a történelmi szezonja után került sorra a hosszabbítás, a saját karrierje legjobbja volt, meg talán egész Európában alig volt párja, legrégebb óta itt lévő csk, egészségesen. A Madridnál egy Alaba többet keres, TC meg kb pont annyit (kb annyira is volt bevethető 1-2 éve már, mint TS, meg kb a kora is stimmt). Nagyjából (sajnos) piaci ár, peches időszakban kicsit, ha egy évvel később járt volna le a szerződése, nem lett volna túl jó alkupoziban. Személyes véleményem szerintem ismered, én előbb is eladtam volna, de ha már maradt, akkor ilyen szezon után (ahol én is reménykedtem elég rendesen) kb teljesítményarányos volt a dolog.
Ferran továbbra is a tavalyi leggólerősebb támadó, szétröhögött a góljaival ilyen Haalandokat. Brutóbban 11-2 milló aprópénz érte. Korábban meg elég szakmaiatlan közegben kellett teljesítenie, ahol messze nem tudták kihozni a potenciálját (neki sem). Ez nem a játékos hibája feltétlen.
Fatinál tényleg kockázatos volt, megadom, de egy akkoriban már játszó, formába lendülő, akkoriban még legnagyobb hazai reménységnek számító játékosnál szerintem érthető a lépés. De ja, túlzás, erősen rizikós volt. És ha felépült volna és nem tudtuk volna megtartani? Ilyenkor tényleg sokszor csak a mérleg egyik felét nézitek, szerintem. Hibátlanul ezt nem lehet megoldani, senki nem tudja. Kockáztattunk, nem jött be. Más esetekben meg bejött. De még az ő fizuja se volt csillagászati, "csak" magas.
Pena is túlzás, Fati mellé megadom őt is, ez volt a tényleg könnyen elkerülhető kategória, ahol nem nagyon volt indok (azon túl, hogy akkoriban úgy tűnt, hogy lehet sokat kell védenie TS addigra már kijövő sérülései miatt) de annyira minimális tétel, hogy azért ez nem egy nagy probléma, és egyik sem sorolható a csillagászati kategóriába, sajna elég durva a piac. 1-2 túlárazott játékos mindenhol van, elég átnézni Madridba, de igazából bárhová. Én sem tartom hibátlannak az elnökséget, voltak nekik, de azért általánosan nagyon szépen gazdálkodnak a fizetések terén, a kereteken belül, ennek objektíve látszik az eredménye, ahogy
3 millióval kevesebbet adunk átlagban a játékosainknak, mint a konkurenseink. Ez utóbbi után szerintem túl sokminden nem szorul magyarázatra. Ha levonnánk belőle DJ-ot, ami tényleg nem Laportáék sara objektíve, akkor még nagyobb lenne a difi. Egyénenként 1-2-be bele lehet kötni, persze, de senki nem orákulum.
De még DJ is sokkal jobb, hasznosabb, elérhetőbb, mint pl. Alaba, aki még többet keres. Ez nem Laportáék sara, de még ez sem kiugró egy topcsapatnál.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy