Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Szerintem a világ jó része így működik, viszont itt ez nem lenne logikus, mivel így letétre van szükség amit ők fizetnek. Feltételezni hogy ők zsebre dolgoznak az OK, csak azt feltételezni hogy zsebre egyeztek meg aztán a zsebből a pénzt elteszik letétbe, majd várják vissza az hülyeség mert ezt piszok könnyű lenne kiszúrni. Egyik héten jön valami kisísérteties pénz, kövi héten ez megy letétbe a liga által megjelölt bíróhoz, majd mennyi fél év vagy 1 év múlva vissza zsebbe? Ne már. xdgránit írta: ↑2025.08.14. 13:54:25
Ezt most úgy mondod, mintha a világ nem így működne. Láttam már elég ilyet sajnos ott, ahol a tulajdonosi érdekek nem voltak gyakorolva... Ez az én véleményem, biztos vagyok benne, hogy ezek a játékosajándékozások nem felebaráti szeretetből születnek.
Ettől függetlenül ha te úgy gondolod, hogy ezeknek a játékosajándékozásoknak más oka van, rád hagyom, jogod van úgy gondolni. Én ezt naivitásnak nevezném, de mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez.
Amúgy elég sok volt idén a távozó, és már tavaly is a szűk keret miatt panaszkodtunk. Talán annyi a különbség, hogy a távozók nem sok játékpercet kaptak az előző szezonban, az új szerzeményekben viszont bízik Flick, ez már a barátságos meccseken látható volt.
Viszont az Araújo-Christensen-Eric Garcia-Gerard Martin-féle felhozatal nekem nem tűnik egy életbiztosításnak.
Ez lehet a valóság. Volt valami megegyezés, de az is fontos volt hogy szorít az FFP. Ha megakarjuk tartani Inigot akkor most adunk neki +1 évet és +10%-ot és akkor egyből több kedve van maradni. Mi viszont azt néztük hogy vagy jövőre ingyen vagy most, akkor legyen inkább most mert akkor megspóroljuk a fizetését, amúgy is 34, és amúgy is menni akar.
Mert akiket mi akarunk eladni 70-100 millióért nem ugyanazok, mint akiket a vevők vennének.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.14. 14:48:48Majd amikor a távozó játékosokra 0 az érdeklődés, meg még mi fizetünk, hogy távozzanak, akkor a végén megy a fejvakarás, hogy nem jött be annyi pénz, ami el lett tervezve. Mondjuk az számomra talány, hogy PL csapatok miért nem kínálnak be minket 70-100 milliós ajánlatokkal, mikor a tucat játékosok is minimum 40-50 millió alatt cserélnek gazdát bajnokságon belül, de ez egy másik történet...
Én szerintem úgy megyünk neki az átigazolási piacnak, hogy meg van, amit szeretnénk, amiből az érkezőket hellyel-közzel gyorsan le is tudjuk. Majd amikor a távozó játékosokra 0 az érdeklődés, meg még mi fizetünk, hogy távozzanak, akkor a végén megy a fejvakarás, hogy nem jött be annyi pénz, ami el lett tervezve. Mondjuk az számomra talány, hogy PL csapatok miért nem kínálnak be minket 70-100 milliós ajánlatokkal, mikor a tucat játékosok is minimum 40-50 millió alatt cserélnek gazdát bajnokságon belül, de ez egy másik történet...Troym írta: ↑2025.08.14. 14:37:41Szerintem Laporta ilyen sikkasztásos stiklikben közvetlen nem vesz részt, Deco nagyobb talány, ott vannak fura dolgok, de alapvetően talán ő se, mondjuk egy ceruzámat nem tenném fel érte biztosítékként.
Inkább az érzésem, hogy van egy általános vezetői "ejj ráérünk arra még" Pató Pál Úr szemlélet, így a vége mindennek sietés, mert valaminek itt a határidője és 5 perc alatt meg kell oldani.
Több, mint fél éve töttyögnek mondjuk Frenkie szerződésével. Én elengedném ugyan ingyen jövőre, de ha meg úgy döntöttek kell nekik, akkor egy ügynökcsere miatt se húzódjon már egy ügy fél évig...
Plusz, amit hiányolok az a profi pénzügyi és jogi háttér, akik kereken tudják és közlik mire futja FSR szinten, akár belsőleg megvétóznak pénzügyi műveleteket, igazolásokat, de a túloldalon kapásból pert indítanak a liga ellen is, ha az trükközni akar és hekkeli a szabályrendszer betartását.
Inigonál meg lehet volt valami Gentleman agreement, de tuti nem engedik el augusztusban zokszó nélkül és ingyen, ha minden játékosunk regisztrálva lenne és nem szorongatna ismét regisztrációs határidő.
Az, hogy csúszik a költözés és korábbi időpontot is megadott legalább akkora népszerűséget vált ki, amennyi népszerűtlenséget. Plusz nem hiszem, hogy ezt mennyire ő találja ki, valahogy nem tudom elképzelni, hogy reggel felkel aztán úgy gondolja, hogy mond egy ilyet. Az bőven lehet, hogy kap a kivitelezőktől egy hozzávetőleges, de még nem biztos időpontot és azt kommunikálja kézzelfoghatóként. Ezt kinézem, de ettől nem gondolnám korruptnak, kétszinűnek stb.gránit írta: ↑2025.08.14. 13:54:25Ezt most úgy mondod, mintha a világ nem így működne. Láttam már elég ilyet sajnos ott, ahol a tulajdonosi érdekek nem voltak gyakorolva... Ez az én véleményem, biztos vagyok benne, hogy ezek a játékosajándékozások nem felebaráti szeretetből születnek. Éppen ezért nem "hülyének" gondolom őket, Laporta egy nagyon rafinált ember, aki a maga szempontjából nagyon ügyesen keveri a kártyákat, a népszerűsége szempontjából is rendkívül jól csinálja a hurráoptimista bejelentéseit időről időre, a szurkolók minden egyes alkalommal felülnek ezeknek, még ha huszadjára veri is át őket (lásd a stadionprojekt csúszását és a nagyjából huszadik költözési dátumot). Egyáltalán nem gondolom őt hülyének, ő egy nagyon dörzsölt fickó. Ettől függetlenül ha te úgy gondolod, hogy ezeknek a játékosajándékozásoknak más oka van, rád hagyom, jogod van úgy gondolni. Én ezt naivitásnak nevezném, de mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez. Szoktuk mondani, hogy szeretetszolgálatként működünk, de csak poénból, mert a saját vagyonukra azért a szeretetszolgálatok is ügyelnek. A párhuzam a szeretetszolgálatokra nézve lenne sértő, inkább átvitt értelemben használjuk az erősebb kifejezések helyett.
Amúgy elég sok volt idén a távozó, és már tavaly is a szűk keret miatt panaszkodtunk. Talán annyi a különbség, hogy a távozók nem sok játékpercet kaptak az előző szezonban, az új szerzeményekben viszont bízik Flick, ez már a barátságos meccseken látható volt.
Viszont az Araújo-Christensen-Eric Garcia-Gerard Martin-féle felhozatal nekem nem tűnik egy életbiztosításnak.
Ezt most úgy mondod, mintha a világ nem így működne. Láttam már elég ilyet sajnos ott, ahol a tulajdonosi érdekek nem voltak gyakorolva... Ez az én véleményem, biztos vagyok benne, hogy ezek a játékosajándékozások nem felebaráti szeretetből születnek. Éppen ezért nem "hülyének" gondolom őket, Laporta egy nagyon rafinált ember, aki a maga szempontjából nagyon ügyesen keveri a kártyákat, a népszerűsége szempontjából is rendkívül jól csinálja a hurráoptimista bejelentéseit időről időre, a szurkolók minden egyes alkalommal felülnek ezeknek, még ha huszadjára veri is át őket (lásd a stadionprojekt csúszását és a nagyjából huszadik költözési dátumot). Egyáltalán nem gondolom őt hülyének, ő egy nagyon dörzsölt fickó. Sőt, a Rijkaard- és a Guardiola-érában kifejezetten kedveltem, és 2021-ben is őt tartottam a megfelelő választásnak. Már csak ezért sem gondolom őt "hülyének", mert sok nagyon jó döntést hozott, az edzők kiválasztásához jó érzéke volt mindig, kizárt dolognak tartom, hogy egy ilyen tehetséges és minden hájjal megkent döntéshozó hátsó szándék nélkül ilyen ostoba és galamblelkű döntéseket hozna bármikor is.
Az a feltételezés hogy kenőpénzt fogadtak el, ahelyett hogy átigazolási díjat kértek volna egyszerűen arcpirítóan undorító.gránit írta: ↑2025.08.14. 11:35:16Nekem az tűnik a legnagyobb kamunak, hogy már tavaly is hívták volna. Ha ez így lenne, és már tavaly mindent lezsírozott volna az arabokkal 2025-re, idén nem vastagon augusztusban váltott volna, pár nappal a rajt előtt. Amikor közölte a csapattal, hogy vált, rögtön ki is vette a csapatból Flick a további felkészülési meccseken, nyilván, minek játszasson olyat, aki úgysem lesz majd a csapat tagja, inkább odaadja azt a játékidőt másnak. Így került hirtelen a képbe Gerard Martin a poszton, egyik pillanatról a másikra, minden átmenet nélkül. De az első felkészülési meccsen még Martinez játszott, ráadásul kezdőként. Nekem ez derült égből jött villámcsapásnak tűnik, nem pedig már 2024 nyara óta tudvalevő dolognak. Akkor már az első meccsen sem játszatta volna Flick, ki se vitte volna Ázsiába.
Szerintem nem kapott ő semmilyen ajánlatot tavaly, főleg a sérülései után, ezzel szerintem csak az újabb elbénázott, katasztrofális dealt próbálták megmagyarázni, ahogy a Mundo Deportivo szerint sem volt szó szabad távozásról szóló írásbeli záradékról a szerződésben. Ez szerintem egy utólagos magyarázkodás volt a klubvezetés újabb szörnyű ügylete miatt, jókora kenőpénzt kaphattak az araboktól Laportáék. Pedig ha Martinezért kapunk egy jó 20-30 millió eurót, a regisztrációs problémáink is megoldódhattak volna, és anyagilag is fontos lett volna az egyesület számára.
Én ezt vártam tőle. Tényleg nagy kedvencem, már Pique mellé őt képzeltem el, mikor Thiago Silva nem jött. A másik ilyen "B" opció nálam Laporte volt.
Hát ezt nem tudom biztosra. Az biztos hogy maradnia kellett volna már csak a meccs számok miatt is.FCBsteve írta: ↑2025.08.07. 21:04:02
Én azt olvastam, hogy a hosszabbítás helyett új szerződést kapott, és valószínűleg a tavalyi arab érdeklődés hatására kért egy ilyen záradékot...
Én kedveltem, de félő, hogy a sérülékenysége még rosszabb lett volna idénre...
Ha ezek után sikerül kapust regisztrálni (vagy akár több embert is), akkor elfogadható lépés volt.
Én is nagyon sajnálom. Ter Stegen (meg a többi aki szintén innen akar nyugdíjba menni játékos) miatt be kellett áldozni. Ő volt a legkönnyebben mozdítható, aki be is vállalta, hogy elmegy.bence0330 írta: ↑2025.08.07. 21:59:30Inigót meg rettenetesen sajnálom, Chris sorsa ezzel gondolom el is dőlt, ő marad. Inigo nem csak nagyon jó védő volt, hanem igazi vezér is, imádtam a mentalitását. Alapból a sebességével voltak gondok, Christensen jobb nála, ha egészséges, nem volt elméletileg a legjobb ide stílusilag, de mégis működött.
Csupán a védekezés és a hátsó labdatartás tekintetében olyan, mint az elefánt a porcelánboltban.
Nem tudom, láttad-e a koreai liga utolsó helyezettjének csapat ellen. Pont ugyanaz volt, mint a szélen, konstans életveszély, nem tud átvetnni egy 5 méterről érkező lassú labdát úgy, hogy ne pattanna el, fél óra kell neki, mire kinéz magának valamit, és aztán 50%, hogy eltalálja-e a kinézett emebr környékét a labdával, de teljes rémületben van ezen a poszton is, ha egy ellenfél közelít felé. Annyira gyenge volt az ellen, hogy ebből nem kaptunk gólt, de egy átlag La Liga csapat röhögve használná már ki. Amióta top focit nézek, még sosem láttam ehhez hasonló jelenséget szerintem, de legalábbis nem emlékszem rá. Lehet, hogy egy beívelésnél tud párharcot nyerni, de ő továbbra sem véletlenül lógott ki lefelé már a harmadosztályú csapatból is, neki most lenne helye, hogy kiestünk a negyedikbe. Amióta én Barca meccseket nézek, olyan magasan a legrosszabb játékosunk szerintem, hogy nem is tudom szavakkal leírni. Aki tényleg ennyire alapvető gondokkal küzd, mint egy alap passz levétele és adása... ezekkel belső védő poszton sem leszünk előrébb, amikor Araujo labdás játéka is necces oda, és még ő is köröket ver rá benne. Látszott, hogy nem volt azon a szinten, hogy megbirkózzon a koreai utolsókkal, akik kb nb1 alja szint, ami olyan spanyol harmadosztály lehet tippre szintre.
Semmiképp nem elfogadható, hogy ingyen elengedtük. Az arabok hatalmas összegeket fizetnek. Mi vagyunk az egyetlenek, akikkel ezt meg lehet csinálni. És akkor csodálkozunk, hogy ilyen pénzügyi helyzetben vagyunk, pontosan ennek a következménye az, hogy nem tudunk rendesen igazolni, regisztrálni sem.FCBsteve írta: ↑2025.08.07. 21:04:02Én azt olvastam, hogy a hosszabbítás helyett új szerződést kapott, és valószínűleg a tavalyi arab érdeklődés hatására kért egy ilyen záradékot...
Én kedveltem, de félő, hogy a sérülékenysége még rosszabb lett volna idénre...
Ha ezek után sikerül kapust regisztrálni (vagy akár több embert is), akkor elfogadható lépés volt.
Én azt olvastam, hogy a hosszabbítás helyett új szerződést kapott, és valószínűleg a tavalyi arab érdeklődés hatására kért egy ilyen záradékot...PR42 írta: ↑2025.08.07. 19:56:53Döbbenet
Viszlát baszk bástya bátyja
De hogy ingyen...
https://www.fcbarcelona.com/en/news/423 ... ed-to-2026
Márciusban aktiválódott a játszott meccsek száma miatt a hosszabbítása.
Nem hiszem el, hogy akkor nem tudtak volna megegyezni abban hogy kiveszik ezt a záradékot.
A klubnak tudnia kellett volna előre hogy mivel jó ösvényen vagyunk és Inigo kezdő, ezért lesz piaci értéke.
Vagy megtarjuk még egy évre mert jó, vagy eladjuk jó áron mert van rá vevő.
Aztán persze lehet hogy megpróbálták csak Inigoék nem kértek belőle de a sikertelen tárgyalás is egy minusz pont a vezetésnek.
Azt még csak-csak megértem hogy 2023-ban ez belekerült a szerződésébe, mert valszeg mindenki arra számított hogy epizódszereplő lesz, idős is, tehát valszeg nem lesz piaci értéke.
Hát lett neki, 10-20 misit simán le lehetett volna húzni az arabokról.
Ez most nagy hiba.