Andris írta: ↑2025.08.12. 12:12:39
bence0330 írta: ↑2025.08.12. 11:43:26
- De ami a legfontosabb: nem sérülékeny.
TS az utóbbi 5 évből 4 nagy részén vagy nem volt bevethető, vagy sérülten, gyengén védett. Ez nyilván tarthatatlan. Tek jó cserekapus, de ennél nem több, Pena is nagyon max ez, vagy ez sem. Igazából 5-6 éve nincs már kezdő kapusunk a 22/3-as szezont kivéve, így lehetett a keretben akármennyi, egy ilyet hozni kellett szerintem.
Jó esetben nem lesz sérülékeny, de ilyen fiatal kapusnál ez még szerintem kérdés, ráadásul természetes, hogy az idősebb valamivel sérülékenyebb.
Bence, utóbbi 5 évből 4 nagy részében nem volt bevethető? Én úgy látom, hogy pont fordítva, 5ből 4 nagyon nagy részében bevethető volt és be is vetettük.
Sőt egyáltalán nem rémlik az sem, hogy bármikor is ott lett volna a leggyengébb tizenöt-húsz(!!) láncszem között a keretben, mondhatnám úgy is, hogy még rosszabb napjain is mindig a keret top5-7 játékosa közt volt, általában inkább top3-4.
Ideális esetben egy kapus sose hiányzik, mert nehéz pótolni, de hát ez nem így működik.
Én nem bánom, hogy ha van fiatalítás és gondolunk a jövőre, de ezt nem Marc sérülékenysége vagy rossz formája indokolja, mert szeritnem egyik se létezik... max akkor, ha valaki nagyon meg akar indokolni valami egyebet.
Nyilván, garancia nincs, de azért jelenleg ez mindenképp így néz ki, 28-30 éves korára ha sérülékeny lenne, már túlélnénk, minimális kockázat erre meg mindenkiben van.
Kiemeltem, mit írtam, bevethető, vagy gyengén/sérülten védett.
2020, 2-8. Már sérülten állt a kapuban, szétalázva, ok nélkül szerencsétlen (thanks Setien). Már nem tudott elrugaszkodni, érthető okokból. Tartom, hogy ezt azóta hordja fejben, de lehet nincs igazam. Utána két évig rossz térddel védett (21-ben műtötték, de sokkal hamarabb tért vissza, mint kellett volna, sürgettük, és közben építették fel, valamikor 22 télen nyilatkozták róla, hogy most már lassan teljes értékű edzésmunkát tud végezni, ő maga is lenyilatkozta, tavaszra gyógyult kb meg, addig végig védett (!!!

) mindkét évben utolsók között volt egész Európában minden normális védési statisztikában (modernben, ugyanazon statok szerint, amikor korábban ténylegesen top5-10 kapussá hozták, mert tényleg az volt, és 22/3-ban is, amikor tényleg az volt még utoljára) Senki nem értette, mi volt abban a két évben, többek közt azért, mert akkor még nem annyira tudta a világ, hogy sérülten védett végig, ezért élcelődtek rajta mémekkel, stb, ami kapura ment, gól volt, de ott ez EL meccsek környékén már szó szerint, képtelen volt kivédeni bármit is. Rendre a várható kapott gólok alatt védett, liga legvégén kullogva, ami iszonyatos blama, egy első osztály alja kapusnál is ciki. Nem tudott elrugaszkodni, ő maga is mondta, és látszott is, még külön cikkek is születtek, hogy a támadókat eleve felkészítették, hogy melyik oldalra rúgják, mert nem tud arra elugrani (nem emlékszem, melyik oldal volt ez). 22/3-ban kiváló szezont futott, több mint kiválót, extrát, akkor én is reménykedtem, azóta meg kidőlt fél és egy szezonra, és már a tavalyi kidőlése előtt is a Liga legrosszabb kapusa volt a releváns védési mutatókban a 9-10 meccse alapján, emellé vele buktuk az egyetlen BL meccsünket az alapszakaszban, az ő szokásos "Iniesta vagyok" rizikóvállalós hülyesége miatt, egy horror volt már a sérülése előtt is, persze ebben javulhatott volna, nem túl nagy a minta de már szerintem ott sem volt százas fizikálisan, mert ennyire gyenge amúgy nem lehetett volna, függetlenül attól, hogy utána tényleg peches eset miatt esett ki. Amiután aztán a BL-ben egészen az elődöntőig nem vesztettünk párharcot nélküle. Hm.
És hozzá kell tenni, hogy fénykorában is volt 3 nagy hiányossága, ami szerintem bizonyos esetekben hátrány volt.
1: légtér. Ebben teljesen kritikán aluli szint volt, jelentősen hozzájárult a rögzített szitus gyengeségünkhöz.
2: túlzott önbizalom a labdával, rengeteg gólt eredményező hibával, amik kockázatos felpasszokból indultak ki
3: nagy meccseken rendre gyenge volt, Frankfurt, MU, ilyen rövidre lőtt semmilyen hülyeségekból kaptunk rendre gólokat a kupás kieséseinkkor, akkor is, amikor amúgy top formában volt (MU ellen pl), valamiért földbe gyökerezik kicsit ilyenkor. Kb Emi Martinez ellentéte, aki nem túl stabil, de nagy meccseken tarthatatlan. TS top formában stabil, de nagy meccseken gyenge.
Szóval alapvetően voltak kérdéses dolgai még top formában is, de ettől még tényleg erős volt nagyon, némi hiányossággal. De ez 20 előtt volt így plusz 22/3-ban, az azóta lejtászott egyetlen egészséges szezonjában.
És ez csak a múlt, nyilván nem szórakozásból műttette meg magát most se, továbbra sem lenne bevethető kezdő kapusunk, ha nem vettünk volna egyet. Gondolhatod, hogy gond lehet, ha a keret egyetlen német játékosát nem tartja elégnek a német edző. Írod, hogy nem lenne muszáj műteni, ez még az is lehet, hogy igaz, de könyörgöm, ez egy top klub, védjen megint félsérülten mint évekig korábban? Már tényleg nem is emlékszünk arra, milyen, ha van egy kapusunk, akinek az extrájával továbbjutunk mondjuk egy BL-ben. 18-9 környékén lehetett ilyen utoljára? Már nem is emlékszem. Garancia erre Garciával sincs, de esély legalább igen, nem is kevés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy