Európai játékospiac

Foci a Barçán kívül
PR42
Jugador del Barça

2025.08.08. 08:59:28

Mindenki nyugodjon meg és vegye biztosra hogy a Szaudiakkal az üzlet nem úgy megy hogy:

Pénz ide, játékos oda.

Nekik ez brand építés. Arra készülnek hogy mi lesz ha elfogy az olaj, hogyan fognak turizmusból és szolgáltatásokból tovább erősödni.

Szóval a valóság a következő:
Pénz ide, játékos+ígéretek+projektek+befolyás oda

Lásd PSG:
https://www.youtube.com/watch?v=WTPkYo6xgaU

Szóval aki üzletel az arabokkak, ott arra kell készülni hogy vissza fognak járni szivességet kérni, elvárnak majd szavazatokat, kérnek majd projekteket (építés, ellátás, szálloda, közlekedés stb stb).

Mi is megtettük ezt, az egyik első voltunk a Qatar Airways-zel.
Érdekes hogy Bartoval keményen toltuk az arab vonatot, aztán Laporta úgy látszik már nincs jóban velük.

A lényeg, hogy az arabok nem csak azért vesznek túlértékeltek játékost, egyértelműen többet fizetve mint amennyit "piaci áron" lehetne, mert megtehetik, hanem azért, mert ők az adott klubnál vásárolják be magukat. Üzletről üzletre egyre mélyebbre.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 23:50:44

Andrsika írta:
2025.08.07. 23:07:05
Én màr elfogadtam azt a tényt, h ez soha nem fog változni.
Előrébb jársz az elfogadás útján.... :D
Bölcsebb dolog is, mint megpróbálni megfejteni a megfejthetetlent, de "ember küzdj és bízva bízzál..."
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.08.07. 23:07:05

gránit írta:
2025.08.07. 21:21:20
Peter írta:
2025.08.07. 15:11:04
Nunez gyerek körül jó nagy füstöt csináltak annó, miközben lángja sosem volt.
Az araboknál is csak egy lesz a sok futottak még között, de most került a helyére a srác, miközben anyagilag belenyúlt a max-ba.
A maga módján ügyes húzás a részéről az arab liga, bármire is való európai csapatnál meglepődtem volna, ha komolyan gondoltak volna rá.
Csíptem Klopp mestert edzőként, de leköszönése előtt azért tudott ő mellé mellényúlni már.
Az arabok 53 millió eurót fizetnek érte.

https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 60d2nn5z8o

Nagy pénzt söpör be a Liverpool ezzel a színtelen-szagtalan játékossal, csak egy szaúdi palimadár klub kellett hozzá. A szaúdi klubok erre jók, az európai klubok szponzoraivá váltak.

Kivéve minket, mert mi még őket sem tudjuk lehúzni. Ez az egészben a legmegdöbbentőbb. Mindenki húzza le őket sorra, a szaúdiaknak meg nincs is ezzel semmi problémájuk, bármekkora összeget kifizetnek egy falábú játékosért is Európából. Mi vagyunk az egyetlenek, akik még őket sem tudjuk lehúzni.
Mi nem fogunk soha senkit lehúzni. Egyrészt mi ingyen szeretünk elengedni mindenkit, mert pl azt sem tudom mai napig megemészteni, h a legendáink is mind kivétel nélkül ingyen mentek el! Ami ismét fentről bűzlik ugyanis álom világban élve azt hitték pl, h Messit fogják tudni regisztrálni( vak is látta, h nem) belőle még bőven sok pénzt lehetett volna kaszálni. Sorry a Messis példáért. Visszatérve az arabokhoz, mégsem akkor balekok vagyis nem nagyobbak mint mi ugyanis rólunk kb minden kiderül a médián keresztül tehát tudják, h évek óta az 1:1 szabályèrt trükközünk ( idén egy !ingyenes! És egy 25m-s kapust sem tudunk regezni) tehát tudják ők… még egy példát írva ha Kessie a Milánból ment volt arábiába biztos vagyok benne, h 50 m körül lett volna az ára. 30 éve vagyok Barca drukker, de soha soha nem tudtunk jól eladni és mindig baj volt a toronyba. Én màr elfogadtam azt a tényt, h ez soha nem fog változni.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 22:15:45

gránit írta:
Mi vagyunk az egyetlenek, akik még őket sem tudjuk lehúzni.
Nagyon lerágtuk, sőt mi több, talán túl is rágtuk már ezt a csontot, de mindezek ellenére még így is az élettel összeegyeztethető módon működik a klub.

Nekem pusztán csak az fáj szurkolóként, hogy mit lehetne ebből az egészből kihozni, ha csak megközelítően úgy működnénk, ahogyan egy ilyen nagyságrendű bevétellel rendelkező klubtól az megfelelő lenne. (szándékosan kerültem az elvárható meghatározást, mert már a megfelelőnek is örülni tudnék)

Minden tekintetben elképesztő módon képtelenek vagyunk élni a lehetőségeinkkel.
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
Az araboknál is csak egy lesz a sok futottak még között, de most került a helyére a srác, miközben anyagilag belenyúlt a max-ba.
A maga módján ügyes húzás a részéről az arab liga, bármire is való európai csapatnál meglepődtem volna, ha komolyan gondoltak volna rá.
Csíptem Klopp mestert edzőként, de leköszönése előtt azért tudott ő mellé mellényúlni már.
Az arabok 53 millió eurót fizetnek érte.

https://www.bbc.com/sport/football/arti ... 60d2nn5z8o

Nagy pénzt söpör be a Liverpool ezzel a színtelen-szagtalan játékossal, csak egy szaúdi palimadár klub kellett hozzá. A szaúdi klubok erre jók, az európai klubok szponzoraivá váltak.

Kivéve minket, mert mi még őket sem tudjuk lehúzni. Ez az egészben a legmegdöbbentőbb. Mindenki húzza le őket sorra, a szaúdiaknak meg nincs is ezzel semmi problémájuk, bármekkora összeget kifizetnek egy falábú játékosért is Európából. Mi vagyunk az egyetlenek, akik még őket sem tudjuk lehúzni.
Peter
Director del Fútbol

Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 13:33:37

Chino írta:
2025.08.07. 12:11:43
Mondjuk Guiun ez sem segít, már csak az orvosi van hátra és egy évre a Sunderlandé. Mondjuk a Chelsea-nél szinte biztos, hogy neki lefőtt Még ha Jackson el is menne, ami kérdéses, az angolok most igazoltak két fiatal, minőségi csatárt, plusz ott van még Nkunku, a keretszűkítéssel továbbra is szenvednek, ez jövőre sem hiszem, hogy másképp lesz. Ha már Serlingeket dobálnak ki, kétlem, hogy Guiunak tartanának fent helyet. Ő kb. abban bízhat, hogy fut egy jó szezont (és lehetőleg ne essen ki újra a Sunderland) aztán egy középcsapatban talán helyet kaphat.
Ebben nagyon nem értünk egyet, de én még mindig nem temetném Guiut.
Szerintem nem olyan rossz hely a PL újonc Sunderland 19 évesen, olyan világklasszis konkurencia sincs, szerintem benn fognak maradni, utána léphet megint feljebb egy szintet.

Ha azt nézzük a 23 éves Victor most próbálja majd magát a nem éppen portugál élcsapat Bragaba beverekedni, Roque meg focizgat Braziliában, ahol a 26 meccsen 4 gól nem túl izmos...nálunk meg 200-300 perceket kapnak perememberek évente (lásd Victor, Torre, Fort számait), akkor Guiu döntése még jól is elsülhet.
Guiu majdnem biztosan nem lesz aranylabdás, de simán kinézem belőle, hogy az egyik PL nagynál fog még alapember lenni a karrierje során.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.07. 12:11:43

Troym írta:
2025.08.07. 11:36:24
Chino írta:
2025.07.21. 21:19:58

Nunezt és Diazt eladni nem vagyok biztos benne, hogy eladják. Eddig is elvesztették Jotát (RIP), három távozó előlről nem tudom mennyire fér bele egy érkezővel.
Chino, csak eladják a 2 támadót a Poolnál, ahogy saccoltam eddig -150 millió volt az egyenleg, most így -100 millió, durvábban költekezik sok csapat több országban, mint ők, gondolom azzal meg, hogy Kerkez jól indult, még eladják Tsimikas / Robertson egyikét, elküldik Chiesát és futnak még egy kört Isakért.
Minimum egy támadót még mindenképpen akarnak, ha Isak nem jön össze a legújabb hírek szerint Barcola érkezhet 100 millió körül, amennyiért a PSG el is adná. De nem kizárt még egy további is. Jelenleg hárman vannak (+Chiesa). Egy Tsimikas/Robertson - Chiesa pakkért jó ha 30 milliót kapnak, utóbbit nem is igazán éri meg eladni. Amennyit kaphatnak érte annál töbet ér vészmegoldásnak, ráadásul ezekről még halvány pletykát sem hallani. (vagy én voltam figyelmetlen). De lehet, hogy a Poolnak sikerül Isak, mert a Newcastle erősen érdeklődik Nico Jackson iránt.

Mondjuk Guiun ez sem segít, már csak az orvosi van hátra és egy évre a Sunderlandé. Mondjuk a Chelsea-nél szinte biztos, hogy neki lefőtt Még ha Jackson el is menne, ami kérdéses, az angolok most igazoltak két fiatal, minőségi csatárt, plusz ott van még Nkunku, a keretszűkítéssel továbbra is szenvednek, ez jövőre sem hiszem, hogy másképp lesz. Ha már Serlingeket dobálnak ki, kétlem, hogy Guiunak tartanának fent helyet. Ő kb. abban bízhat, hogy fut egy jó szezont (és lehetőleg ne essen ki újra a Sunderland) aztán egy középcsapatban talán helyet kaphat.

A City is kezd árusítani, Gündogannak egyre biztosabb a Galata és Grealishnek is komolyan kifelé áll a rúdja. A The Sun szerint az Everton vinné őt, de egyelőre csak kölcsönbe.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 11:36:24

Chino írta:
2025.07.21. 21:19:58
Troym írta:
2025.07.20. 22:45:53
A pool 5 évente bevásárol egyszer, de amúgy elég okosan igazol angol szinten, a fizetéseket is alacsonyabban tartja, mint a több angol top6 csapat.
Eddig -150m az egyenleg a nyáron és Ekitikevel együtt legyen -250m, de Nunezt úgyis eladják és gyanítom végül Münchenbe fog kerülni Diaz, akkor -100m körül átépítették a csapatukat. Állítom, hogy a végére még a bérkeretükön is csökkentenek ezzel együtt.
Nunezt és Diazt eladni nem vagyok biztos benne, hogy eladják. Eddig is elvesztették Jotát (RIP), három távozó előlről nem tudom mennyire fér bele egy érkezővel.
Chino, csak eladják a 2 támadót a Poolnál, ahogy saccoltam eddig -150 millió volt az egyenleg, most így -100 millió, durvábban költekezik sok csapat több országban, mint ők, gondolom azzal meg, hogy Kerkez jól indult, még eladják Tsimikas / Robertson egyikét, elküldik Chiesát és futnak még egy kört Isakért.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.07. 10:58:41

menczel írta:
2025.08.07. 08:20:22
FcBarcelona1 írta:
2025.08.06. 19:22:52
Di Marzio szerint Darwin Nunez megegyezett az Al Hilallal
Romano szerint Sesko megegyezett a MU-val
Nem, a csapatok egyeztek meg szerinte, Nunez beleegyezése még kell. update: Romano szerint Nunez is benne van.

Ez érthetelen, hogy ereje teljében elmenjen szotyi ligában.

Illetve mások miért tudják lehúzni az arabokat? Mi meg még a 4. számú kapusunkat se tudjuk eladni....
Oda túlnyomó részben olyan játékosok mennek, akik már idősek és jó pénzért elmennek levezetni vagy a top csapatban már nem érvényesülnek, mint mondjuk Felix. Az ilyen Nunez-féle transzferek elég ritkák. Meg persze kell hozzá, hogy elsősorban a pénz érdekelje és legyen neve is. Egy Romeuért eszük ágában sem lenne érdeklődni. Rashfordot mondjuk nagyon vitték volna, de ő nem akart menni.
Nálunk kb. két idősebb játékos van, de mindketten fontos elemei a csapatnak így inkább maradnak.
Egy Lewyért szerintem simán kipengetnének még most is 45-50 milliót és megkapná a jelenlegi bérének a négy-ötszörösét. Nagyon komoly neve van, ráadásul még mindig magas szinten tud játszani. Viszont neki esze ágában sincs menni, amíg bírja a teste és képes ilyen szintet tartani, biztos nem távozik, főleg, hogy szeret itt élni. Inigóról is csak akkor tudnám elképzelni, ha peremjátékos státuszban lenne.
A többiek pedig vagy nagyon fiatalok vagy a legjobb korban vannak.
Az lenne a legkomolyabb, ha ter Stegent elvinnék. Anyagilag sokkal jobban járna mintha folytatná ezt a huza-vonát és még pénzt is kaphatnánk. Persze ez utópia.
Forca Barca!!!!
Cseri
Entrenador del Barça

2025.08.07. 10:08:38

Pont oda való ez a temus Cavani,a hideg kirázott tőle amikor halvány pletykák szintjén szóbahozták velünk.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
menczel
Entrenador del Barça

2025.08.07. 08:20:22

FcBarcelona1 írta:
Nem, a csapatok egyeztek meg szerinte, Nunez beleegyezése még kell. update: Romano szerint Nunez is benne van.

Ez érthetelen, hogy ereje teljében elmenjen szotyi ligában.

Illetve mások miért tudják lehúzni az arabokat? Mi meg még a 4. számú kapusunkat se tudjuk eladni....
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Chino
Llegenda del Barça

2025.08.05. 16:21:37

A Chelsea a hivatlos oldalán 9 játékossal szűkítette a keretét.Sterling, Chukwuemeka, Ben Chilwell, Disasi, Renato Veiga, David Fofana, Lesley Ugochukwu, Armando Broja és Alfie Gilchrist.
A fenti játékosok összesen 230 millióba fájtak a Chelseanek.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.01. 20:44:54

Chino írta:
2025.08.01. 16:56:52
Nem tudom mi a reményteljesebb jövőkép, egy Chelsea két legjobb korban lévő csatár konkurenciával, ráadásul nem várnak, hogy fejlődj, ha kell azonnal visznek klasszisokat vagy ha már be-be mutatkozol és egy 36 éves játékos van előtted , arról nem beszélve hogy rendszeresen kapnak lehetőséget a fiatalok.
Illetve az anyagi igények miatt, dobta vissza a szerződést, szóval innentől irreleváns a dolog.
Tényleg annyival több lehetőséget volna Guiu nálunk?
Fort se kapott, Fati se, Victor se, Torre se, Guiu miért kapott volna?
Most megnéztem direkt és Guiu cca 620 percet kapott a szezonban, Torre nálunk 420at, Victor 380-at, Fati 300-at.

Ha szétszedjük a témát arra, hogy Guiunak helyes döntés volt-e lelépnie, akkor szerintem egyértelműen igen, kb 80-100 percet kapott volna nálunk, ha az a kérdés, hogy az úticélja jó volt-e, az a kérdőjel egyedül.
Mivel a Chelseanek fiókcsapata a Vitesse, PSV és a Strasbourg, ezekbe a csapatokba könnyedén elmehet kölcsönbe, nem gondolom tragédiának a helyzetét.
Azért Maresca óta az a csapat szakmailag alapvetően is felfelé halad, és fiatalokat visznek, az átlagéletkor is 23 lehet, szóval nem egy MU.

Amúgy Lewy valóban 36 éves, de FT 24, és mindenképp ő az elsőszámú helyettes csatárposzton.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.01. 16:56:52

Troym írta:
2025.08.01. 16:12:48
Guiu itt se játszott volna a nagycsapatban, ott sem, szerintem ugyanott tartana akkor is, ha marad.
Itt még az első csapat keretébe se akarták átrakni és amikor eligazolt, akkor előtte volt a sorban Lewy, Ferran, Pau Victor és akkor még Roque is a keret tagja volt azon a poszton, szóval nagy jövőképe itt sem volt, lehetett.
Szerintem a saját szemszögéből nem volt illogikus lépés 4-5* akkora fizuért azt mondani, hogy nem a spanyol harmadosztályban nyomja, hátha 3 csatár lesérül a nagycsapatban, hanem próba-szerencse talán könnyebb kiszorítani a Chelsea csatárokat pár meccsen a csapatból, végül nem jött be, bár szerintem őt csak kölcsönadják és még befuthat.
Megkapta az A-csapatos szerződést, ugyanúgy mint Fort, Bernal, Casadó stb., ráadásul a legmagasabb fizetést is ő tehette volna zsebre közülük. Xavi szezon közben felvitte és rendszeresen ott volt 17 évesen a padon és ugyan kevés játékperccel, de 7 meccsen be is állt, a BL-ben is. A többek közül egyedül Fort volt, aki még lehetőséget kapott (Casadó fél órája nem tudom mennyire mérvadó), de ő is kényszer balhátvédként, míg Guiu Lewandowskit váltotta vagy a "kárára" kezdett.
Nem tudom mi a reményteljesebb jövőkép, egy Chelsea két legjobb korban lévő csatár konkurenciával, ráadásul nem várnak, hogy fejlődj, ha kell azonnal visznek klasszisokat vagy ha már be-be mutatkozol és egy 36 éves játékos van előtted , arról nem beszélve hogy rendszeresen kapnak lehetőséget a fiatalok.
Illetve az anyagi igények miatt, dobta vissza a szerződést, szóval innentől irreleváns a dolog.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.01. 16:12:48

Guiu itt se játszott volna a nagycsapatban, ott sem, szerintem ugyanott tartana akkor is, ha marad.
Itt még az első csapat keretébe se akarták átrakni és amikor eligazolt, akkor előtte volt a sorban Lewy, Ferran, Pau Victor és akkor még Roque is a keret tagja volt azon a poszton, szóval nagy jövőképe itt sem volt, lehetett.
Szerintem a saját szemszögéből nem volt illogikus lépés 4-5* akkora fizuért azt mondani, hogy nem a spanyol harmadosztályban nyomja, hátha 3 csatár lesérül a nagycsapatban, hanem próba-szerencse talán könnyebb kiszorítani a Chelsea csatárokat pár meccsen a csapatból, végül nem jött be, bár szerintem őt csak kölcsönadják és még befuthat.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.01. 15:37:08

ocsike83 írta:
2025.08.01. 09:02:14
FcBarcelona1 írta:
2025.07.31. 20:09:25
A Marseille Aubameyang után leigazolta Igor Paxiao-t is. A hírek szerint 35 milliót fizetnek érte.

A 40 fős kerettel rendelkező Chelsea (TM) 17 játékosától szabadulna :)
https://www.mundodeportivo.com/futbol/p ... dores.html
Hát jó páran a 17-es listáról erősítésnek számítana nálunk.

Guiu-nak megérte a váltás....ja...nem....
Most ráadásul még Xavi Simonsért is bankot fognak robbantani. Legalábbis minden média ezt vetíti előre, a Sport szerint, ha nem jön össze, akkor Garnachot viszik B-opcióként. Ha sikerül XS-t elvinni, a Lipcse tuti le fogja őket húzni vagy 90-100 millióval.
Guiu-val várható volt hogy ez lesz, szerintem ezt ő (szülők,) is tudta. Ráadásul nálunk még volt is jövőkép egy kiöregedő Lewandowskival, de ott már akkor is volt egy Nkunku és egy Nico Jackson. Most pedig még kapott egy Delapot és Joao Pedrot is. Hát a pénz nagy úr, ezzel így járt.
Több mint sanszos, hogy megválnak tőle, főleg hogy vagy 15-20 játékossal még meg kell vágni a keretet.
Forca Barca!!!!
ocsike83
Capitá del Barça

2025.08.01. 09:02:14

FcBarcelona1 írta:
A Marseille Aubameyang után leigazolta Igor Paxiao-t is. A hírek szerint 35 milliót fizetnek érte.

Hát jó páran a 17-es listáról erősítésnek számítana nálunk.

Guiu-nak megérte a váltás....ja...nem....
Més que un club :P
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.28. 21:21:57

Bild szerint Luis Diaz 67,5+7,5 milliós áron
14 milliós fizetésért a Bayernbe igazol
Úgy néz ki nem csak mi osztogatunk magas béreket
Peter
Director del Fútbol

2025.07.28. 19:46:13

Troym írta:
2025.07.28. 09:57:40
Diaz here we go...75 millióért, na annyit tutira nem ért, szerintem a München ezt benézte
Akkor mégsem adják fel Isak megszerzését?
Lesz az a pénz, amiért a Newcastle mégis PL klubhoz adja...."bankrobbanás" szagot érzek.... :lol:

Csak azt nem értem, ha ennyire kell nekik támadó, miért nem költik a zsák pénzt Ferran barátunkra.
Talán Deco a figyelmükbe ajánlja, mindenesetre a nyári büdzsét kiegyenesítené a biznisz
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.28. 17:16:06

FcBarcelona1 írta:
2025.07.25. 10:52:56
Deluigi írta:
2025.07.24. 11:12:09
Igazolgatnak, de ha majd kell regisztralni, ok is szembesulnek azzal, hogy bajok vannak... :D
A La Liga összes hivatalos (regisztrált) átigazolása
https://www.laliga.com/en-GB/transfers/laliga-easports
Regisztrálva vannak.
Úgy látszik Real, Atletico és Espanol kiváltságos :)
Jó meló lehet ez a La Liga "regisztrátor" nem kopik el a billentyűzet :)
Szerk: cserébe biztos jól fizet
https://www.mundodeportivo.com/us/en/20 ... hford.html
57800 euró egy új regisztráció, 1200 egy meglévő regisztráció megújítása
Viszont a bajnoki címért járó lufhasz összeget meg nem fizetik ki csak eltolva részletekben.Az sem lepne meg ha ez a Barcanál nem számítana bele az ffp be...mert mert csak.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.28. 09:57:40

Diaz here we go...75 millióért, na annyit tutira nem ért, szerintem a München ezt benézte
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.25. 10:52:56

Deluigi írta:
2025.07.24. 11:12:09
Igazolgatnak, de ha majd kell regisztralni, ok is szembesulnek azzal, hogy bajok vannak... :D
A La Liga összes hivatalos (regisztrált) átigazolása
https://www.laliga.com/en-GB/transfers/laliga-easports
Regisztrálva vannak.
Úgy látszik Real, Atletico és Espanol kiváltságos :)
Jó meló lehet ez a La Liga "regisztrátor" nem kopik el a billentyűzet :)
Szerk: cserébe biztos jól fizet
https://www.mundodeportivo.com/us/en/20 ... hford.html
57800 euró egy új regisztráció, 1200 egy meglévő regisztráció megújítása
Válasz küldése