Iñigo Martínez

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.08. 11:57:38

Chino írta:
2025.08.08. 11:02:05
Tegye fel a kezét aki tavaly nyáron arra számított, hogy ilyen fontos játékos lehet 34 évesen az addigi szezonjai után.
Én ezt vártam tőle. Tényleg nagy kedvencem, már Pique mellé őt képzeltem el, mikor Thiago Silva nem jött. A másik ilyen "B" opció nálam Laporte volt.
De azért sem vagyok kétségbeesve, mert így előléphet újra Araujo. Vagy Christensen. Akiket szintén kedvelek, és jó képességű védőknek tartok. Valószínűleg idén már hátrébb húzta Flick a csapatot, Inigo indításai az tény, hogy hiányozni fognak. Viszont 0,5 egy éven belül szerintem fogunk hozni szélső védőt/védőket, így Kounde is visszalép KH-nek, mert valószínűleg Flick jobb szélre is támadóbb védőt szeretne. Akkor korban is jó lesz a védelem.
Ahogy írtam, szerintem nem Inigon fog múlni a BL akár a kupa vagy a bajnoki cím.
Vele egyetlen baj volt, a kora, és az utóbbi években "leromlott" fizikai állapota.
Szerintem megérdemli, hogy elengedjük, szerintem ez egy sikertörténet számára, 34 évesen megnyerte első (3) kupáját, és most elmegy még pénzt keresni, kisebb fizikai terhelés mellett.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.08. 11:02:05

Én annyira nem esem kétségbe a távozása miatt, és a regisztrációk miatt pozitívum. Ez a kitétel tavaly nem tudom mennyit számított vagy miért tették bele, a legvalószínűbbnek azt tartom hogy a hosszabbításának volt a feltétele.
Ha azt a szintet hozza, amit addig, egy újabb évet nem hiszem, hogy kap a fizetésével és idén szintén ingyen megy, szóval akkora katasztrófa vagy mulasztás nem hiszem hogy történt volna. A sírás inkább a tavalyi idénye miatt szól. Tegye fel a kezét aki tavaly nyáron arra számított, hogy ilyen fontos játékos lehet 34 évesen az addigi szezonjai után. Az első éve gyakorlatilag teljesen kuka volt a sérülései miatt, a másodikban pedig a 3. (Chris miatt inkább 4.) számú védő volt. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy lejáró szerződésű, még egy évvel idősebb, magas fizetésű nem tudom ki vitte volna pénzért. Jó indulattal is max. 2 szezon van benne.
Az arab klubok sem adnak azért minden játékosért vagyonokat, főleg ilyen korúért, például a 28-29 éves Laporte is 25 millió körül került oda, akinek most a helyére vennék.
Jó lett volna kapni érte 7-8 milliót, de sokkal előbbre azzal nem lettünk volna, így legalább a regisztrációktól nem kell félni. Én is sajnálom, hogy elmegy mert nagyon kedveltem, leginkább a személyiségét, illetve bal lábas belső védőnk nem nagyon maradt. Viszont így lehet, hogy Cuenca szerephez juthat, ami jól is elsülhet, már tavaly is bemutatkozott a BL-ben, friss Atletic játékosként, bár ahhoz talán még mindig sokan vannak előtte.
Forca Barca!!!!
tomiie6
Barça C

2025.08.08. 09:45:14

Nagyon kellene még egy topik, amit tele lehet sírni. Így is minden esemény köré szappanopera íródik, aztán megy a sírás, mint a kislányoknál, amikor kiírnak belőle egy "szépfiú" szereplőt. Látszólag az ilyen szintű pénzügyekhez és az üzleti joghoz senkinek lövése sincs, csak az okoskodás megy részinformációk alapján, a mögöttes emberi/pszichológiai/pedagógiai tényezők meg aztán még csak fel sem merülnek. Klassz az a többször olvasott hasonlat, hogy egyesek itt a kis beszűkült alternatív álomvilágukban kvázi "fifamenedzserezni" próbálnak, a való világ történéseit pedig személyes sérelemnek veszik. Fel kéne nőni.

Nekem Pedri és Casado melletti nagy kedvencem, így érzékenyen érintett a hír, de a sztori folytatódik, a sorozat pörög tovább, a világ nem állt meg...
ocsike83
Capitá del Barça

2025.08.08. 09:35:01

Nagyon sajnálom hol elmegy, igazi csapatkapitány lett volna. Eszméletlen, hogy nem építettünk bele a szerződésébe egy 20 millás kivásárlási árat.

Azért eljátszottam a gondolattal.
Marad egy Araujo (aki remélem összeszedi magát), egy Chris (aki talán nem sérül meg újra), egy még mindig zöldfülű Cubarsi, egy GM :shock: , egy Kounde (aki már nem játszott KH-t évek óta), és egy EG. Darabra megvagyunk, a többi egyenlőre kérdéses....

(mellesleg kereshetek új profilképet 8) )
Més que un club :P
Faramuci69
Jugador del Barça

2025.08.08. 09:26:06

Még szerencse, hogy jött Tah, mert így mind minőségben és létszámban is megvagyunk. Ja nem.
Szerintem lassan ideje lenne egy "Deco" oldalnak is itt a fórumon.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.08. 08:50:39

FCBsteve írta:
2025.08.07. 21:04:02

Én azt olvastam, hogy a hosszabbítás helyett új szerződést kapott, és valószínűleg a tavalyi arab érdeklődés hatására kért egy ilyen záradékot...

Én kedveltem, de félő, hogy a sérülékenysége még rosszabb lett volna idénre...

Ha ezek után sikerül kapust regisztrálni (vagy akár több embert is), akkor elfogadható lépés volt.
Hát ezt nem tudom biztosra. Az biztos hogy maradnia kellett volna már csak a meccs számok miatt is.
Aztán ha elvileg ezt felülírtuk egy új szerződéssel, amiből így sem került ki (vagy így került be???) a szaudi kiskapu, akkor jár pofon a vezetésnek. Ez megmagyarázhatatlan lenne gazdaságilag.

Sportszakmailag persze, magyarázható, elengedünk valakit amikor tudjuk hogy ő ennél jobb már nem lesz, valszeg csak rosszabb.
Ez az a döntés amiért itt is sokan dícsérni szokták a Madridot.
Én is úgy látom hogy ok persze, sérült is volt, öreg is, lassú is, menjen ha van pótlása és van rá jó ajánlat.

A gond az hogy egyelőre a pótlása is csak-csak van meg, pénzt viszont nem kapunk érte.
Az hogy regisztrálni tudunk miatta az jó, de ez így is egy elszalasztott lehetőség.
menczel
Entrenador del Barça

2025.08.08. 07:23:18

Inigonak köszönök mindent, az hogy még egy szezont a csúcson hoz le nagyon valószínűtlen volt (sérülékenység, lassulás), a fórum is már konszenzusban csereként látta inkább.

Igazából csak a mentalitása és alfa kutya hozzáállásának hiánya miatt aggódok egy kicsit. Araujoban van egyedül védőként ilyen, a többi gyereklelkű: Kounde, Cubarsi, Balde, Chris, Eric.

Előrébb is csak Rafában van meg a tűz, nagyon fog kelleni így Gavi a kezdőbe.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.08.07. 23:08:26

bence0330 írta:
2025.08.07. 21:59:30
Inigót meg rettenetesen sajnálom, Chris sorsa ezzel gondolom el is dőlt, ő marad. Inigo nem csak nagyon jó védő volt, hanem igazi vezér is, imádtam a mentalitását. Alapból a sebességével voltak gondok, Christensen jobb nála, ha egészséges, nem volt elméletileg a legjobb ide stílusilag, de mégis működött.
Én is nagyon sajnálom. Ter Stegen (meg a többi aki szintén innen akar nyugdíjba menni játékos) miatt be kellett áldozni. Ő volt a legkönnyebben mozdítható, aki be is vállalta, hogy elmegy.
Félek, ha Chris lesérül (márpedig kezdőként kizárt, hogy végig bírja a szezont) Garciaval és főleg Araujoval szenvedni fog a védelmünk. BL-t nyerni így megint esélytelen lesz a védelem miatt.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 22:26:54

fanbarca írta:
2025.08.07. 19:50:22
Amúgy miért ilyen egyértelmű mindenkinek, hogy GM nem fog működni? Azért az első szezonja után sokan leírták, pedig teljesen korrekt volt.
Voltak hajmeresztő hibái, de nagy meccsei is. 186 cm, ballábas. Simán működhet.
Csupán a védekezés és a hátsó labdatartás tekintetében olyan, mint az elefánt a porcelánboltban.
Az elsődeleges feladata éppen ez lenne, de ezt leszámítva valóban simán működhet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.07. 21:59:30

fanbarca írta:
Cseri írta:
2025.08.07. 19:39:40
Lehet ezért is próbálgatta ott GM-t Flick?Gondolom majd találnak valakit a szépemlékű Bunga örömére az u 17be...
Amúgy miért ilyen egyértelmű mindenkinek, hogy GM nem fog működni? Azért az első szezonja után sokan leírták, pedig teljesen korrekt volt.
Nem tudom, láttad-e a koreai liga utolsó helyezettjének csapat ellen. Pont ugyanaz volt, mint a szélen, konstans életveszély, nem tud átvetnni egy 5 méterről érkező lassú labdát úgy, hogy ne pattanna el, fél óra kell neki, mire kinéz magának valamit, és aztán 50%, hogy eltalálja-e a kinézett emebr környékét a labdával, de teljes rémületben van ezen a poszton is, ha egy ellenfél közelít felé. Annyira gyenge volt az ellen, hogy ebből nem kaptunk gólt, de egy átlag La Liga csapat röhögve használná már ki. Amióta top focit nézek, még sosem láttam ehhez hasonló jelenséget szerintem, de legalábbis nem emlékszem rá. Lehet, hogy egy beívelésnél tud párharcot nyerni, de ő továbbra sem véletlenül lógott ki lefelé már a harmadosztályú csapatból is, neki most lenne helye, hogy kiestünk a negyedikbe. Amióta én Barca meccseket nézek, olyan magasan a legrosszabb játékosunk szerintem, hogy nem is tudom szavakkal leírni. Aki tényleg ennyire alapvető gondokkal küzd, mint egy alap passz levétele és adása... ezekkel belső védő poszton sem leszünk előrébb, amikor Araujo labdás játéka is necces oda, és még ő is köröket ver rá benne. Látszott, hogy nem volt azon a szinten, hogy megbirkózzon a koreai utolsókkal, akik kb nb1 alja szint, ami olyan spanyol harmadosztály lehet tippre szintre.

Inigót meg rettenetesen sajnálom, Chris sorsa ezzel gondolom el is dőlt, ő marad. Inigo nem csak nagyon jó védő volt, hanem igazi vezér is, imádtam a mentalitását. Alapból a sebességével voltak gondok, Christensen jobb nála, ha egészséges, nem volt elméletileg a legjobb ide stílusilag, de mégis működött.

Tényleg drukkolni kell, hogy a dán rendben legyen, van rá esély.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.08.07. 21:14:29

Barça will only be able to use 60% of the €14 million freed up by Iñigo Martínez's departure in the wage bill, as the club is still exceeding the regulations and remains outside the 1/1 rule. [Mundo Deportivo]
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 21:09:02

FCBsteve írta:
Én azt olvastam, hogy a hosszabbítás helyett új szerződést kapott, és valószínűleg a tavalyi arab érdeklődés hatására kért egy ilyen záradékot...

Ha ezek után sikerül kapust regisztrálni (vagy akár több embert is), akkor elfogadható lépés volt.
Semmiképp nem elfogadható, hogy ingyen elengedtük. Az arabok hatalmas összegeket fizetnek. Mi vagyunk az egyetlenek, akikkel ezt meg lehet csinálni. És akkor csodálkozunk, hogy ilyen pénzügyi helyzetben vagyunk, pontosan ennek a következménye az, hogy nem tudunk rendesen igazolni, regisztrálni sem.

Amilyen pénzek röpködnek onnan, Martinezért is jókora összeget kellett volna kapnunk. Sérülékeny? Inkább egy másik játékos leigazolása mellett döntünk? OK. De ne ingyen menjenek a játékosaink.

Most még rosszabb helyzetben is vagyunk, mint néhány éve, mert a stadionprojekt a nyakunkon, hatalmas plusz adósággal. Hihetetlenül félre van menedzselve a klub.
FCBsteve
Entrenador del Barça

PR42 írta:
2025.08.07. 19:56:53
Döbbenet

Viszlát baszk bástya bátyja

De hogy ingyen...

https://www.fcbarcelona.com/en/news/423 ... ed-to-2026
Márciusban aktiválódott a játszott meccsek száma miatt a hosszabbítása.

Nem hiszem el, hogy akkor nem tudtak volna megegyezni abban hogy kiveszik ezt a záradékot.
A klubnak tudnia kellett volna előre hogy mivel jó ösvényen vagyunk és Inigo kezdő, ezért lesz piaci értéke.
Vagy megtarjuk még egy évre mert jó, vagy eladjuk jó áron mert van rá vevő.

Aztán persze lehet hogy megpróbálták csak Inigoék nem kértek belőle de a sikertelen tárgyalás is egy minusz pont a vezetésnek.
Azt még csak-csak megértem hogy 2023-ban ez belekerült a szerződésébe, mert valszeg mindenki arra számított hogy epizódszereplő lesz, idős is, tehát valszeg nem lesz piaci értéke.
Hát lett neki, 10-20 misit simán le lehetett volna húzni az arabokról.

Ez most nagy hiba.

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.08.07. 21:01:28

Általában védem a vezetőség álláspontját, de most erre tényleg olyat tudnék írni hogy BAN járna érte....

A vezetőség eldönthetné hogy most akkor egy utolsó szemét akik minden fillérért ragaszkodnak és keresztbe tesznek akár 0.5 eurocentért egy játékosnak, vagy pedig Máltai szeretetszolgálatot játszanak a többi csapat számára....
Ilyenkor miértnem tudjuk azt mondani hogy "bocs nem, így augusztus majdnem közepén már nem válunk meg tőle max ha leraktok 10m-t az asztalra" ?! A sivatagiak 30 db Inigot vehetnének évente mert nem köti őket FFP, nálunk meg az utolsó alsógatyát is úgy kell elszámolni hogy lehet emiatt nincs meg az 1:1..

Döbbenetes. Kezdődik a szezon, az egyik alapembert el akarják vinni az utolsó hetekben, nehogymár ne legyen a tevéknek 5-10 milliójuk a transzferra is, erre ingyen elengedjük ilyen-olyan állítólagos záradékkal..Aztán meg imádkozhatunk hogy Christensen beváljon végre

Félek hogy nagyon megfogjuk érezni a hiányát, tavaly kimaxolta a dolgot és kb 120%-ot adott, de még 80%-os teljesítménnyel sem látom hogy ki tudna a helyébe lépni, mert hogy a folyamatosan hibázó és másokra mutogató Araujo fixen nem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2025.08.07. 21:07:09-kor.
ktm
Capitá del Barça

2025.08.07. 21:01:10

Fort - Kounde - Cubarsi - Balde ? Parszor azert megneznem, ha mar a francia ugyis belso vedonek tartja magat.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.08.07. 20:35:22

fanbarca írta:
2025.08.07. 19:23:29
Én a következőket látom.

1. Ingyen jött, azt kéri, hogy ingyen is mehessen. Van benne ráció, még ha nem is jó ez nekünk.
2. Nagy a baj regisztrációk terén, muszáj valahogy Joan Garcia-t beregisztrálni. Ezért meg kellett ezt lépni.

Nagyon bírtam, talán kedvenc karakterem volt. Köszi mindent, Inigo!
Szerintem a második. Mert itt se keres rosszul. A bére így felszabadul. Viszont én annyira nem sajnálom 34 éves csak az a szomorú, hogy megint ingyen. Pedig 8-10 millió belőle is jöhetett volna.
Belső védőkkel végülis megvagyunk. Annyira nagy durranás szezont se remélek a tavalyi után. Jövőre kellene ügyesen igazolni. De hát idén se jött össze. Szerencsére öregszem, annyira nem zavar már mint 18 évesen
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 20:33:46

Alcantara írta:
2025.08.07. 19:26:07
Nagy szerencse, hogy az araboknak nem jutott eszükbe pénzt kérni tőlünk, hogy odaigazol.
Beiratkoznék a klubhoz - hogyan ne csináld - "adok-veszek és szerződéskötés" tanfolyamra.
Bagatell....
Goikoechea
Jugador del Barça

2025.08.07. 20:28:58

Szerintem nincs itt akkora baj. Inigo megmenti a regisztrációt. Ott van Cubarsi, akit sokan elfelejtenek, és majdnem végigtolta a szezont. Mellette Christensen, Araujo es EG. Gerard Martin max. 5. számú védő. Ha kell, akkor Kiunde is középre hozható. Szerintem belső védő elegendő. Sajnos a Ts saga nem hiányzott. Reméltem, hogy úri emberként távozik. Az edzőbá közölte, hogy nem lesz kezdő. Okos enged, szamár szenved.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 20:05:02

Hihetetlen, ami történik a klubnál. Hogy lehet ilyen záradék a szerződésében, hogy ingyen elmehet? Bartomeuékra mutogatunk, de a jelenlegi éra is egy Bartomeu Light. Teljesen elfogadhatatlan.

Nem véletlenül játszatták Martint a barátságos meccseken, én akkor azt hittem, Christensen esetleges távozása miatt. Még a végén őt is ingyen elengedik. Még az a szerencse, hogy eddig nem akart távozni, kvázi megmentett minket egy újabb rossz döntéstől. Az lett volna a szép, ha Christensen hallgat rájuk és távozik, majd Martinez bejelenti, hogy elmegy az arabokhoz pénzt keresni. Az lett volna hátul a totális összeomlás.

Fejpárbajokban nagyon gyengének láttam Martint eddig, nincsenek jó előérzeteim. Remélem, Christensen marad és egészséges lesz, ez menthet meg minket.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.08.07. 19:59:57

fanbarca írta:

Hát, nekem azért kérdéses, mert teljesen bizonytalan ránézésre is az ember, de a meccseken is az az érzésem, hogy be van tojva.
Mellette semmi izomzata nincsen, kéne rá pakolni valahogy, mert különben elnyomják középen majd.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
PR42
Jugador del Barça

2025.08.07. 19:56:53

Döbbenet

Viszlát baszk bástya bátyja

De hogy ingyen...

https://www.fcbarcelona.com/en/news/423 ... ed-to-2026
Márciusban aktiválódott a játszott meccsek száma miatt a hosszabbítása.

Nem hiszem el, hogy akkor nem tudtak volna megegyezni abban hogy kiveszik ezt a záradékot.
A klubnak tudnia kellett volna előre hogy mivel jó ösvényen vagyunk és Inigo kezdő, ezért lesz piaci értéke.
Vagy megtarjuk még egy évre mert jó, vagy eladjuk jó áron mert van rá vevő.

Aztán persze lehet hogy megpróbálták csak Inigoék nem kértek belőle de a sikertelen tárgyalás is egy minusz pont a vezetésnek.
Azt még csak-csak megértem hogy 2023-ban ez belekerült a szerződésébe, mert valszeg mindenki arra számított hogy epizódszereplő lesz, idős is, tehát valszeg nem lesz piaci értéke.
Hát lett neki, 10-20 misit simán le lehetett volna húzni az arabokról.

Ez most nagy hiba.
vg99
Capitá del Barça

2025.08.07. 19:51:33

Szezon eleje Laporta:
Minden ok, van pénz, 1:1,
Aztán igazolhatunk, de csak ingyen..
És beregisztrálhatjuk, ha elengedünk egy alapembert.
Bravó!
Nem is tudom, hogy Deco vagy Laporta a nagyobb bohóc, de összeillenek.
Csodálom Flicket, hogy tud alkotni, motiválni, így..
És akkor csoda, hogy Nico sem jött. Persze ő volt a hülye ott is..
TS meg DeJong örök lelátó. Biztos nem hosszabbítanék egyikkel sem.
fanbarca
Entrenador del Barça

Cseri írta:
Lehet ezért is próbálgatta ott GM-t Flick?Gondolom majd találnak valakit a szépemlékű Bunga örömére az u 17be...
més que un club
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.08.07. 19:41:03

Én màr meg sem lepődök ezen! Tudtam ingyen fog menni! Az arab csapatok is tudják, h pancserek vagyunk
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Válasz küldése