Frenkie de Jong

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.15. 12:20:42

Lehet, hogy akkor nem számított kimagaslónak a fizetése, de az egy teljesen fenntarthatatlan pénzügyi irány volt, nem az a mérce. Azt se felejtsük el, hogy a fenntartható pénzügyi döntések nem csak a bérsapka miatt fontosak, hanem a klub anyagi helyzete miatt is. Nem csak azért kell ésszerű döntéseket hozni, hogy megfeleljünk a Liga sokszor indokolatlan elvárásainak, hanem azért is, hogy ne menjen csődbe a klub.

Én azt olvastam, hogy úgy hosszabbítanának vele 3 évre, hogy nem csökkenne a fizetése, megtarthatná az évi 19 millió eurós fizetését (ez is mutatja, hogy a capology számai általában megbízhatóak, ott is tűpontosan így van megadva, lehet nyugodtan a capology-ra támaszkodni, hivatkozni). Teljességgel elfogadhatatlan a klubveztés részéről. Nagyon remélem, hogy de Jong megment minket a saját, önpusztító működésünktől, és elutasítja ezt az ajánlatot is.

https://sports.yahoo.com/article/detail ... 00061.html
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.15. 12:07:10

Troym írta:
2025.08.15. 10:09:46
FcBarcelona1 írta:
2025.08.15. 09:49:57
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... enkie.html
Szóval nem tudja felbontani a szerződését Ali Dursunnal az ügynökével, így a magas ügynöki díj neki járna.
3 éves szerződést ajánlottak neki, csökkentéssel

"A Barça azt akarja, hogy maradjon, de ésszerű anyagi kereteken belül. Ha sikerül neki, az nagyszerű, és ha nem, az sem lesz probléma"
Tudom, pl te nem szereted a capologyt, de csak egymáshoz viszonyítva a béreket, amit ott mutat:
FdJ 19m +6m bónusz
Pedri 12,5m+3,5m bónusz
Olmo 12,5m +1,5m bónusz
Gavi 9,3m
EG 6m
Fermin 4m
Casado 500e
Bernal 300e

Mi az ésszerű Frenkie esetén, komolyan kérdem?
A 2 versenytársa a posztjáért néhány százezret keres, a cserepadon ülő Gavi 9 milliót, az Olmot kiszorító Fermin 4 milliót.
Nálam valahol EG és Gavi fizetése között lenne reális Frenkie bére max 7-8 millió, de az és a csere/rotációs szerep meg úgyse kell neki.
Még mindig nem látom értelmét tárgyalni, mondjuk ki, hogy jövőre elválnak útjaink és tiszta sor mindenkinek.
A bónuszokat alapból nem kell belevenni, mert azok nem egy rendszeres, évente folyósított összeg (aláírási pénz stb.), nem véletlenül nem veszik bele a bérsapkába. Messi se 83 milliót kapott a 70+ milliós fizetéséhez évente.
Amikor de Jong megkapta a szerződését ez közel egy átlagnak felelt meg a csapaton belül, csak azóta Penán és ter Stegenen kívül már mindenki elment. Azért tűnik kimagaslónak mert a jelenleg alig több mint a felét keresik átlagban a játékosok. Nincsenek tömegével 20-30+ milliós bérűek.

Ferminnek az első hosszabbítása volt az első éve után, még szép hogy nem kapott magasabbat, talán még ez is túlzás volt. Ahogy Casadó is tavaly nyáron kapta ezt a szerződést, amikor feljött az A-csapatba. Ha most igazolnánk le vagy menne egy másik csapatba nem ennyi lenne.
Illetve az se mindegy, hogy ki mennyi idős vagy mennyi ideje van már fent. A hosszabbítások pedig 90%-ban emeléssel járnak, Gavinak, Pedrinek, Araujonak ez már a második volt.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.15. 10:34:25

Troym írta:
Capology jó egy viszonyítási alapnak.

Jó kérdés. Én kedvelem De Jongot, de ilyen FFP helyzetben már régóta jobban örültem volna egy más profilú játékosnak.
Pl. Calhanoglu, a mindenes, előre nagyon jó, vagy Ugarte, a szerelő-romboló, de passzhatékony játékos.
Valószínűleg nem vagyunk elkésve a szerződésével, ahogy F. Polo is írja. Legrosszabb esetben lejár, és ha maradni akar, megújítja, mint Dembele kevesebb fizetésért, Dursunnal is lejár 2026-ban a szerződése.

A reláis fizetést nála nehéz belőni, pont mint Dembelenél. Jó játékos, de soha nem jött ki belőle az extra, hátha idén, ha egészséges tud maradni.
Koeman alatt, vagy a sérülései előtt már jól játszott, most a stílusához is illik a felállás a 2 mélységi irányító.
Whoscored 23/34: szerelés 2,2 labdaszerzés 0,7, kicselezve 0,6, valamint 1,1 előtte 1,4 kulcspassz /meccs
A lövésekben nagyot kellene javulnia, és a direktebb játékban. (Szerintem pontosan megrekedt a fejlődésben nálunk ezzel a töki-takával)

Szerintem mindent figyelembe véve, ilyen 10-12 milliós alap fizetést megérdemelne

Persze ha FM-ezni lehetne, hoznám helyére Enzo-t, vagy MacAllistert.
Troym
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
Szóval nem tudja felbontani a szerződését Ali Dursunnal az ügynökével, így a magas ügynöki díj neki járna.

"A Barça azt akarja, hogy maradjon, de ésszerű anyagi kereteken belül. Ha sikerül neki, az nagyszerű, és ha nem, az sem lesz probléma"
Tudom, pl te nem szereted a capologyt, de csak egymáshoz viszonyítva a béreket, amit ott mutat:
FdJ 19m +6m bónusz
Pedri 12,5m+3,5m bónusz
Olmo 12,5m +1,5m bónusz
Gavi 9,3m
EG 6m
Fermin 4m
Casado 500e
Bernal 300e

Mi az ésszerű Frenkie esetén, komolyan kérdem?
A 2 versenytársa a posztjáért néhány százezret keres, a cserepadon ülő Gavi 9 milliót, az Olmot kiszorító Fermin 4 milliót.
Nálam valahol EG és Gavi fizetése között lenne reális Frenkie bére max 7-8 millió, de az és a csere/rotációs szerep meg úgyse kell neki.
Még mindig nem látom értelmét tárgyalni, mondjuk ki, hogy jövőre elválnak útjaink és tiszta sor mindenkinek.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Peter
Director del Fútbol

2025.08.06. 11:50:38

Yokozuna írta:
2025.08.05. 11:17:25
Nem tarthatod valóságtól elrugaszkodottnak.
Pusztán kíváncsi voltam, így tiszteletben is tartom a véleményedet.
gránit írta:
2025.08.05. 19:36:27
Én állítom, hogy a legmegfelelőbb döntés az lenne, ha eladnánk, és jönne helyette a posztra egy magasabb szinten játszó futballista.
Ismétlés a tudás anyja, de szerintem nincs annál megfelelőbb és újabb jellemzés a játékára, hogy "megalszik a tej a szájában".

Hosszabbítunk vele, csk lesz vagy marad, de nekem az lesz majd a csúcs, ha esetleg Casadó eladásra kerül saccperkábé FdJ egy éves fizetésének összegéért aztán április májusban az lesz a probléma, hogy a csatárok nem lőnek elegendő gólt és a védelem egyéni hibákat vét.

Frenkie aludttejéhez még annyi, hogy nem bírja a nyomást és nem képes nyomás kifejtésére sem.
Amire kíválóan alkalmas, az oldalpasszos időhúzó csere biztos vezetés tudatában.
Ez is erény, ha és amennyiben....
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.08.06. 11:31:24

bence0330 írta:
2025.08.06. 10:08:44
Tőle se azt olvastad, hogy "beton volt", "nem bírtunk vele", mittudomén, hanem hogy nem vesztett labdát egy NB1 alsóház szintű csapat ellen egy szétdominált meccsen, hullagyenge játékosokkal szemben.
Lehet, hogy nem ér sokat egy gyenge csapat edzőjének a dícsérete, de ezek szerint mégiscsak valami látványosat csinál. Nem érdemes ezt szakmailag ennyire ízekre szedni, mégha megfontolandó is amilyen következtetésre jutsz ebből.
Nekem egyébként a hét hármas, erősebb ellenfél elleni meccsen még jobban tetszett az első félidős játéka. Lehet, hogy erős a hasonlat, de Beckenbauer sem attól volt a világ egyik legjobbja, hogy "beton volt" meg eltakarított mindenkit.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.06. 10:08:44

FCBsteve írta:
2025.08.06. 10:03:24
bence0330 írta:
2025.08.05. 21:39:08

...
És akkor legyen itt egy másik vélemény is:
https://barcauniversal.com/daegu-fc-sta ... 0-triumph/
Hát, a lényegével egyetértek, leírta azt az erényét, amit én is. Egy koreai liga utolsó helyezettje ellen egy teljesen hibátlan semmit tud játszani, ami ezen a szinten tök pozitív is lehet, elegáns, ügyes, nem veszít labdát, nem is itt van a baj vele, semmilyen nyomást nem kapott, vagy semmi igény nem volt rá, hogy bármit hozzátegyen előre, hátra. Ha megkérdeznéd a MU, BM, PSG, Inter edzőit, ugyanezt válaszolnák, csak még egy kicsit jobban dicsérgetnék, és közben reménykednének, hogy megint őt rakja be ellenük az edző.

De egy ennyire gyenge csapat ellen valóban csak a pozitív tulajdonságai jöttek ki, ami jól néz ki.

Tőle se azt olvastad, hogy "beton volt", "nem bírtunk vele", mittudomén, hanem hogy nem vesztett labdát egy NB1 alsóház szintű csapat ellen egy szétdominált meccsen, hullagyenge játékosokkal szemben. Soha nem azt kérdőjeleztem meg DJ-ban, vagy senki más sem szerintem, aki szerint nem ő a legjobb vkp-s a poszton nálunk. És eleve megkérdőjelezhető annak az edzőnek a szeme, aki messze leszakadva utolsó a csapatával a ligájában. :D Legalábbis nem ő lesz a véleményem alapja, bár az indoklásában nem látok ellentétes véleményt az enyémmel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.06. 10:03:24

bence0330 írta:

...
És akkor legyen itt egy másik vélemény is:
https://barcauniversal.com/daegu-fc-sta ... 0-triumph/
bence0330

Yokozuna írta:
2025.08.05. 21:33:16
bence0330 írta:
2025.08.05. 12:17:53
Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
Végre valaki érti, hogy mire gondolunk. Ha a meccsek 70 százalékában ott lesz a kezdőben, az mindenképpen a csapat hasznára lesz. Mások is kaphatnak majd néha akár kulcsszerepet is, de az ő kvalitásait egyszerűen használni kell. Casadót és Fermint én is szuper helyetteseknek érzem. De a középpályás rangsor szerintem, és az eddigi meccsek alapján Flick véleménye szerint is, Pedri, De Jong, Olmo.
A 10-est vegyük ki, kicsit más téma.

Nem tudom, Flick szerint ez-e a sorrend, és senki nem is tudhatja. Casadó elfáradt és meg is sérült, mire DJ kb belejött, gyakorlatilag nem voltak a valóságban posztiválisok egy percig sem Amí DJ bénázott a sérüléséből visszatérve, nemigen számít, amikor meg belejött, Casadó kimúlt. Majd kiderül. Azért remélem, hogy Casadó lesz az első, látványos volt a különbség előszezonban is. Mikor egymás mellett fociztak, olyan volt, mintha az egyik egy sebességgel gyorsabban és precízebben csinálna mindent (nem DJ). Az más kérdés, hogy szerintem is a meccseink jó részén annyira brutálisan dominál a csapat, hogy DJ-nak igazából nem jönnek ki a gyengéi, nincs szükség arra az élességre, ami benne nincs meg, és akkor egy nagyon jó középpályás teljesítményt tud lerakni ezzel az elegáns, ügyes, langyos témával, de ettől még Casadó egy jobb focista. Szemre, érte mutatott érdeklődésben, mindenben mérhető szerintem. Az a gond, hogy amikor egy szétdominált meccsen ő is jó (sosem húzóember vagy extra akkor sem, csak jó), az nem feltétlen őt dicséri, azt a szerepet rengeteg focista tudja megoldani a világon, harmadekkora fizuért is. Ettől még jól csinálja, csak pont nem erről ismerszik meg az igazi jó focista, hogy el tud bújni a többiek mögé, és ott jól játszani, mikor nagyon megy a szekér. És az a baj, hogy évek óta ugyanez, nem látom, mitől lenne jobb. Szívesen bevetném csereként bárhová, annak kitűnő, minőséggel kompenzálja azt, amit Gavi energiával old meg, ha Gavit tényleg belejön, akkor szerintem még ő is hasznosabb lehet, pedig kicsit vele is ugyanaz a baj poszt szempontjából, mint Frenkie-vel, igazából pont egy olyan középső középpályás, akinek nem annyira fekszik ez a rendszer, olyan posztok közötti keverék, amit tud.

Én amúgy a hollandról mai napig nem tudom, hol az igazi. Koeman alatt box-to-boxként 3-5-2-ben tűnt annak, de olyat nem játszunk még egyszer. 4-3-3-ban egyedüli pivotként esélytelen. Duplapivot "védekezőbb" játékosaként kijönnek a védekezésbeli, és szervezésbeli hiányosságai is, még ha jól is hoz ki lasztikat, nem rossz, de nem extra. Duplapivot támadóbb játékosaként eleve megoldhatatlan problémája nyilván Pedri létezése, de amúgy sincs meg benne hozzá a váratlan, a kreativitás, ott se rossz Pedri cserékeként, de nem extra. Talán 4-3-3-ban és 3-5-2-ben box-to-box nyolcasként lehetne a legjobb, kevésbé jönne ki a hátránya, többet futhat a labdával, de azt meg úgysem játszunk, főleg nem olyan rendszerben, mint Koeman, kb kontrára berendezkedve, ahol sok az üres terület előtte. Azt sem tudom, az edzők, vagy ő maga tudja-e, mi az ő igazi posztja. És ez szerintem pont azért van, mert úgy mindenben jó, és semmiben sem kiváló, és pont ez a jó cserék jellemzője. Egy igazi jó kirakósdarabé a kezdőben meg inkább az, amikor kevesebb dolgot tud, de abban extrát tud hozni. Hollandiában hatosként amúgy Reijnders nagyon hasonló, elegáns, nem védekezik túl jól (ügyesebb), viszont a tizenhatos előterében extra klasszis, ezzel bőven előzi őt. A válogatott szerintem kicsit jobb volt nélküle, szemre is, meg az elmúlt sok év legjobb eredményét is nélküle hozták.

Ne felejtsük el, hogy a Flick rendszer annyira brutálisan erős, hogy még egy GM-et is csak az Inter ellen nem bírt el kb, és még ott is majdnem. Nála 1-2 alibi simán belefér.

És akkor most még csak Casadóhoz képest tűnik gyengébbnek, amikor Bernalról azt rebesgették (meg első meccseken úgy is tűnt), hogy még jobb is, mint az idősebb Masiás társa. Adja az ég. És amikor két masiás jobb a tökéletes korú közel 100 milliós top keresetű igazolásnál, ott nagy a baj. Én ezért gondolom úgy, hogy amúgy egy közepesen jó játékos, de státuszhoz, mindenhez képest nagyon lazán bottom 5 a csapatban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.08.05. 21:33:16

bence0330 írta:
Én értem, hogy mire gondoltok, szerintem is nagyon elegáns játékos. És van egy bizonyos szint, ami alatt azt mondanám, hogy a legjobbak között is van akár, ha hagyják. A meccseink 70%-a ilyen kb. Tényleg elegánsan játszik, passzol, okosan mér fel dolgokat, a labdakihozatalokban talán pengébb is, mint Casadó pl, jól indul be üres területekbe, ehhez megvan a végsebessége is.
Végre valaki érti, hogy mire gondolunk. Ha a meccsek 70 százalékában ott lesz a kezdőben, az mindenképpen a csapat hasznára lesz. Mások is kaphatnak majd néha akár kulcsszerepet is, de az ő kvalitásait egyszerűen használni kell. Casadót és Fermint én is szuper helyetteseknek érzem. De a középpályás rangsor szerintem, és az eddigi meccsek alapján Flick véleménye szerint is, Pedri, De Jong, Olmo.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.05. 19:36:27

Troym írta:
2025.08.05. 14:00:02
Szerintem senki nem mondja sehol, hogy csereként / rotációban ne férne el a csapatban
Én igen. A három barátságos meccsen szerintem a leghaloványabb volt a csapatban, az meg főleg érdekes így utólag, hogy szentségtörésnek tartották a Gavival való összehasonlítást. Végül is, vehetjük annak, csak nem de Jong javára. A holland válogatott is nagyon jól elvan nélküle, ott voltak tavaly az elődöntőben de Jong nélkül. Schouten véleményem szerint köröket ver rá, erősödtek azáltal, hogy ő játszott ott de Jong helyett, őt szívesen elhoztam volna, pletykálták is, de az előző szezonban sajnos folyton lesérült.

Én állítom, hogy a legmegfelelőbb döntés az lenne, ha eladnánk, és jönne helyette a posztra egy magasabb szinten játszó futballista. Ezeken a mérkőzéseken sem láttam tőle semmit, csak a szokásos alibizést. A többiek, Casadó, Pedri, Gavi, rendben voltak, kifejezetten bíztató formát mutattak. Gavi talán szintet is léphet erre a szezonra.

A négy csk nálam Raphinha, Lewandowski, Pedri, Koundé.
PR42
Jugador del Barça

2025.08.05. 15:01:26

Osztom a véleményt.

FDJ hasznos tagja lehet a keretnek, akár 3-5 év távlatra is lehetne vele együtt tervezni a keretet, de csak akkor ha a fizuja is illeszkedik ehhez.

Kár lenne elengedni ingyen, de inkább tenném azt hogy elengedem, mint hogy még emeljek neki fizut.

Az hogy CSK lehessen-e vagy sem azt nem tudom, edzéseken és összetartásokon jó lenne látni milyen a viselkedése. Ha példaértékű és segítőkész akkor az pozitív. A pályán én nem látom tőle se a tüzet se a határozottságot ami szalagot érdemelne. Ha ezt pályán kívül tudja ellensúlyozni akkor kb. 4. számú CSK lehetne is, akár.
bence0330

2025.08.05. 14:32:39

Troym írta:
Viszont a csk szerepe nagyon megkérdőjelezhető, szerintem minimum 5-6 játékos meg kéne előzze abban. (Raphinha, Araujo, Inigo, Lewy, Pedri)
Igen, a nevekkel teljesen egyetértek, nálam Rapha-Inigo-Pedri lenne talán jelenleg a sorrend. Remélem idén végre elhagyjuk ezt a TS-DJ vonalat, semmi értelme, se szint, se személyiség nincs meg. Nagy jelentősége persze ennek azért nincs, de legyen az a csk, aki amúgy is vezér a pályán. Rapha egyértelműen Flick pályára benyúló balkeze, Pedri játékban szintén vezér, és cserébe van egy ilyen intelligens magabiztossága, vitáknál is hibátlan, rég itt van már és top 3 játékosunk. Yamal is csk material, csak most még nem adnám neki oda védelemből, csinálja csak a dolgát.
Troym
Llegenda del Barça

Szerintem senki nem mondja sehol, hogy csereként / rotációban ne férne el a csapatban (a pénz kérdését tényleg tegyük félre)
Viszont ennyi a szerepe, ENNEK a csapatnak szerintem Pedri és Casado egyszerűen többet tud adni azon a poszton, így Frenkie a 3. számú játékos arra a posztra, támadó középpályások közé mégse számolhatjuk, azért ott Olmo, Fermin hasznosabb.
Innentől ha nekünk belefér szakmailag és anyagilag, hogy Frenkie az elsőszámú csere 6os poszton, akkor nincs teendő, én személyesen jövő nyáron elengedném ingyen, sértődés nélkül.

Viszont a csk szerepe nagyon megkérdőjelezhető, szerintem minimum 5-6 játékos meg kéne előzze abban. (Raphinha, Araujo, Inigo, Lewy, Pedri)
bence0330

2025.08.05. 13:39:11

Chino írta:
2025.08.05. 13:15:59
De Jongot jelenleg a jelenlegi keretet tekintve egy nagyon jó cserének/rotációs játékosnak tartom, akit bátran be lehet vetni akár első perctől fogva, viszont stabil kezdő szintet nem üti meg.

A hollandban én nem igazán látom, hogy kulcspasszokat osztogatna vagy a támadóharmadba osztogatná a labdákat.
Kb én is. Feleekkora fizuval tökre örülnék, hogy itt van a keretben. De nem csak a fizu miatt konkrétan, a státusza is ezzel elég durva. Azért ebbe Flick is beleesik néha, mint mindenki. Lásd a tavalyi tavaszt, mikor a bombaformában lévő Fermín helyett konstansan az akkoriban teljes zéró Olmót kezdette ott az Inter meccsek környékén. Ha két ugyanolyan státuszú játékos lett volna, vagy épp fordítva, Olmó padozik, Fermín kezd. Ez mindenhol erősen belejátszik a válaszásba. Ezért Frenkie ekkora fizuval és ilyen vételárral könnyebben szállingózik vissza a kezdőbe. Remélem az előszezonban látottak alapján ez idén nem történik meg, akkora volt a különbség Casadó és közte, hogy az kb világított. Az sem véletlen, hogy őt vinnék 70 millióért. Egyszerűen jobb játékos.

Azt nem tudom, hogy gólpassz előtti passza mennyi lehet, mert hát Európa két legjobb előkészítője van előtte, ha egy sima passzt adsz Yamalnak vagy Raphinhának, erős esély van rá, hogy gólpassz lesz belőle. Két ilyen játékos mögött bárkinek a fórumon lenne alighanem sok ilyen gólpassz előtti passza. :D De vonalakat áttörő, vagy okos löbb, vagy egyérintőből a sprintelő játékos elé tálalt labdákból, tehát ahol tényleg extrát hoz, kb 1-2 van neki egy évben, ezt nem magyarázza meg a posztja, ebből a belső védőink többet mutatnak, de konkrétan.

Igen, az extra hiányzik, ahogy írod. Sosem teszi hozzá, amikor kell, vezér a pályán (nem csk értelemben, hanem tejesítménnyel) már vagy két éve nem volt. Lehet ez több különböző dolog, nyilván nem azt várom tőle, hogy eldöntse az Inter meccset két góllal.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.05. 13:15:59

bence0330 írta:

De valahogy pont az éles dolgok hiányoznak előre és hátra is, ami Casadóban pl. pont megvan. Ez amúgy jellemző 1-2 ilyen elegánsabb stílusú játékosra. Hiányzik az a kullancsos viselkedése, amivel nem hagyja élni az ellenfelet, amivel megakaszt kontrákat, mert azonnal ugrik a labdás emberre, vagy sávot zárni, ő is csinálja, de egy fél fokozattal lassabban, mint Casadóék. Hiányzik a gyors döntéshozatal, ami Casadóban-Pedriben megvan, mai napig túl sokat dédelgeti a labdát necces szitukban (még ha javult is benne az évek alatt). Váratlan passz előre meg egyáltalán nincs benne, mint Casadóban, kapu elé sem érkezik, támadójáték szintjén teljesen értékelhetetlen, nyilván nem a G+A az ő megítélési alapja, de azért lehetne ebben jobb (2+2, ezzel egy középhátvéd nem lenne elégedett), Casadó is osztogatta a vagány gólpasszokat/gólpasszértékű labdákat. De nem csak a számok, látványra is ez van, ha ott van nála a labda, érzi az ember, hogy oké, jó helyen van, meg hülyeséget nem csinál, de az ellenfél relaxálhat arra az időre. A passzjátéka elegáns, de kicsit lassú. Nem nagyon, de a riválisaihoz képest egy fél szinttel gyengébb.

Szóval részemről ott vannak a hiányosságok, amikor tényleg élesnek kéne lenni, több szempontból is. Nem jut eszembe olyan tényleg fontos, gólt érő, vagy annak megakadályozásában fontos téma, amiben ő kiemelkedő lenne, mindenben okés, és pár olyan dologban jó, aminek szintén van értelme, de kicsit megfoghatatlanabb, mint egy kulcspassz, gópassz, stabil védekezés, szerelés. Nem akarom Gavit elé tenni, azért jelenleg szerintem nincs így, de ő kb pont az ellenkezője, ha odarakod, tud szerelni látványos helyzetekben, és jó eséllyel lő egy gólt vagy tevékenyen részt vesz benne. Nem mondom, hogy ez elég a poszthoz, de ha legalább Gavi jó tulajdonságainak a fele ott lenne DJ-ban, már más szint lenne.

Szerintem léteznek olyan csapatok, ahol a marketingértékét kb tényleg megérné, de olyan nagyon nem keresik (persze ennek az egyik oka a fizetése). A korábbi edzője volt kb a kivétel.
De Jongot jelenleg a jelenlegi keretet tekintve egy nagyon jó cserének/rotációs játékosnak tartom, akit bátran be lehet vetni akár első perctől fogva, viszont stabil kezdő szintet nem üti meg. Casásó szinte minden tekintetben alkalmasabb erre a szerepre és nem csak az említett offenzív játékot tekintve, hanem ami védekezést illeti is. A szerelésekben köröket ver például a hollandra, ahogy labdaszerzésekben is előrébb tart nála. Labdakihozatalokban valóban jó a holland, ugyanakkor rendkívül körülményes és a gyors döntéshozatalok hiányoznak. Illetve nem látni tőle olyan pluszt, ami olykor döntő jelentőségű lehet. Egy olyan ember akire lehet számítani, képes egy stabil teljesítményt hozni, de semmiben sem kiemelkedő, inkább mindenben egy közepes szint.
Lehet, hogy a játékrendszer, az összehang nem fekszik!nincs meg neki, mert Koeman alatt rendre top3 volt, még ha gyengébb is volt a konkurencia csapatszinten, ahogy kezdetben Xavinál is a legjobbak között szerepelt. Azóta viszont nagyon visszaesett, amolyan jó munkás ember szintre. Egy korrekt cserének megfelelő, ami alapjában véve egy top csapatban teljesen jó, de ennél többet nem hiszem, hogy el lehetne várni tőle.
Én amúgy Pedri helyére is inkább Casadót tenném, korábban rendszeresen játszott abban a pozícióban, főleg Bernallal együtt és ami az offenzív játékot tekinti is sokkal többet ad. A hollandban én nem igazán látom, hogy kulcspasszokat osztogatna vagy a támadóharmadba osztogatná a labdákat.

És ez az egész teljesen független a bértől, amin folyamatosan megy a vita vagy attól, hogy ki a saját nevelés és ki nem.
Forca Barca!!!!
Atlantis
Capitá del Barça

2025.08.05. 13:04:52

Én ezzel egyáltalán nem értek egyet, szerintem kulcspasszokból is jó volt, amikor az volt a feladata. A legtöbb dolog amit leírtál abból is jön, hogy például pont az tavaszi időszakban elsősorban védekező feladatai voltak és Pedri feladata volt a támadásépítés. Rengteg alkalommal utolsó emberként tisztázott meccseken kp létére.
Szerintem nagyon szűk szemüvegen nézi mindenki egy-egy időszakát csak magában, és sosem a teljes sok évet amit itt töltött. Marc Casadót is mindenki előrébb helyezi automatikusan egy jó félszezonnal nála, amikor épp az egész csapatnak is nagyon jól ment, és mindenki jobb formában volt, mint tavasszal.

Persze ezek nagyrészt szubjektív dolgok, szurkolók vagyunk, ki mire figyel egy meccsen, így nem is kell egyetértenünk benne.

Ettől függetlenül az is biztos, hogy ha a csapat szempontjából nézzük a helyét, akkor valóban erősen megkérdőjelezhető. Nem nyújt Frenkie senkinél annyival extrábbat, mint amennyivel a fizetése nagyobb. Minden poszton ahol tud játszani, olyan vetélytársa van, aki fiatalabb, kevesebbet keres ( saját nevelésű, Pedrit leszámítva). Ilyen szempontból ha a klubb úgy döntene elengedi, az egy teljesen érthető racionális döntés lenne.

Én csak önmagában, mint középpályás úgy gondolom nagyon alul lett értékelve az utóbbi időben, hála annak, hogy majdnem 1 éven keresztül agyon volt fikázva és minden apró hibája felnagyítva meg be lett sározva a sajtó által. Ez amúgy egyszerű pszichológia: ha valakit kedvelünk a pozitív tulajdonságait nagyítjuk fel, ha valakit nem kedvelünk a negatívabbat. Nem véletlenül van a médiának akkor befolyása az emberekre minden téren.
bence0330

De valahogy pont az éles dolgok hiányoznak előre és hátra is, ami Casadóban pl. pont megvan. Ez amúgy jellemző 1-2 ilyen elegánsabb stílusú játékosra. Hiányzik az a kullancsos viselkedése, amivel nem hagyja élni az ellenfelet, amivel megakaszt kontrákat, mert azonnal ugrik a labdás emberre, vagy sávot zárni, ő is csinálja, de egy fél fokozattal lassabban, mint Casadóék. Hiányzik a gyors döntéshozatal, ami Casadóban-Pedriben megvan, mai napig túl sokat dédelgeti a labdát necces szitukban (még ha javult is benne az évek alatt). Váratlan passz előre meg egyáltalán nincs benne, mint Casadóban, kapu elé sem érkezik, támadójáték szintjén teljesen értékelhetetlen, nyilván nem a G+A az ő megítélési alapja, de azért lehetne ebben jobb (2+2, ezzel egy középhátvéd nem lenne elégedett), Casadó is osztogatta a vagány gólpasszokat/gólpasszértékű labdákat. De nem csak a számok, látványra is ez van, ha ott van nála a labda, érzi az ember, hogy oké, jó helyen van, meg hülyeséget nem csinál, de az ellenfél relaxálhat arra az időre. A passzjátéka elegáns, de kicsit lassú. Nem nagyon, de a riválisaihoz képest egy fél szinttel gyengébb.

Szóval részemről ott vannak a hiányosságok, amikor tényleg élesnek kéne lenni, több szempontból is. Nem jut eszembe olyan tényleg fontos, gólt érő, vagy annak megakadályozásában fontos téma, amiben ő kiemelkedő lenne, mindenben okés, és pár olyan dologban jó, aminek szintén van értelme, de kicsit megfoghatatlanabb, mint egy kulcspassz, gópassz, stabil védekezés, szerelés. Nem akarom Gavit elé tenni, azért jelenleg szerintem nincs így, de ő kb pont az ellenkezője, ha odarakod, tud szerelni látványos helyzetekben, és jó eséllyel lő egy gólt vagy tevékenyen részt vesz benne. Nem mondom, hogy ez elég a poszthoz, de ha legalább Gavi jó tulajdonságainak a fele ott lenne DJ-ban, már más szint lenne.

Szerintem léteznek olyan csapatok, ahol a marketingértékét kb tényleg megérné, de olyan nagyon nem keresik (persze ennek az egyik oka a fizetése). A korábbi edzője volt kb a kivétel.
Atlantis
Capitá del Barça

2025.08.05. 11:59:38

Troym írta:
2025.08.05. 11:36:49
Bocs, hogy beleszólok, de ha ez az érv FdJ mellett, az ugyan teljesen valid a hollandok, vagy holland kapitány szemszögéből, de nálunk irreleváns.

Barcelonában biztos nem ő a legjobb középpályás, ahogy nem is a legrosszabb, egy játékos a középpályások közül.

A 2. és 3. mondat még a hollandokra vonatkozik, mert szerintem nálunk nem ő ad fazont a játékunknak, kulcspasszokat szerintem keveset ad és nyomás alatt simán elveszti a labdát meccsenként akár több alkalommal is. ( A hollandok meccseit nem nézem, ott nem tudom milyen)
Ha egyet hátrébb lépve nézed, akkor egy nagyon labdabiztos játékos, aki tökéletesen képes beilleszkedni és lekövetni a rövidpasszos kényszerítőket (ami nem túl gyakori a nem saját nevelésű játékosoknál). Szorult helyzetben is ritkán veszít labdát, kiváló hosszú passzokat ad, és képes hirtelen ritmusváltásra is, és akár 2-3 játékos között is szlalomozik néha, a labdát nem eladva.
Rendkívül univerzális játékos, mióta itt van játszott már a középpálya minden részén, de még középhátvédként is. Természetesen nem ugyanazon a szinten, de bevethető volt.

Egy nagy hátránya van, hogy fizikálisan nem elég erős, és emiatt néha a kelleténél könnyebben elnyomják, bár voltak meccsek amikor vért ivott és olyankor ezt tudta kompenzálni agresszivitással. De nála nem ez az agresszív stílus a jellemző, habár Flick alatt a szezon végére ebben fejlődött egy keveset.

Egy Pedrihez összehasonlítva valóban sokszor veszti el a labdát. Csakhogy Pedri jelenleg az világ egyik, ha nem a legjobb formában lévő középpályása, akit aranylabdára is predesztinálnak sokan. Ha alapvetően a jelenlegi középpályás felhozatalhoz nézzük Frenkiet, akkor azért még mindig a TOP kategóriában van középső középpályásként, amikor elkerülik a sérülések.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.05. 11:36:49

Yokozuna írta:
Peter írta:
2025.08.02. 13:48:32
Mi az, ami neked tetszik a holland játékában?
Ne felejtsük el, hogy a holland válogatott legjobbjáról beszélünk, talán nem véletlenül. Fazont ad a középpályának, elegáns a játéka, többnyire labdabiztos és képes megtartani a labdát, ha szükség van rá. Lát a pályán, kulcspasszokat ad, és általában előre irányban halad, támadó felfogásban játszik, nem alibizik.
Bocs, hogy beleszólok, de ha ez az érv FdJ mellett, az ugyan teljesen valid a hollandok, vagy holland kapitány szemszögéből, de nálunk irreleváns.

Barcelonában biztos nem ő a legjobb középpályás, ahogy nem is a legrosszabb, egy játékos a középpályások közül.

A 2. és 3. mondat még a hollandokra vonatkozik, mert szerintem nálunk nem ő ad fazont a játékunknak, kulcspasszokat szerintem keveset ad és nyomás alatt simán elveszti a labdát meccsenként akár több alkalommal is. ( A hollandok meccseit nem nézem, ott nem tudom milyen)
Yokozuna
Entrenador del Barça

Peter írta:
Yokozuna írta:
2025.08.02. 13:29:18
Ha ötös csoportokat képzelünk el, akkor így fest a lista nálam.
1-5. Yamal, Pedri, De Jong, Inigo, Rapha
Mi az, ami szerinted nélkülözhetetlen tőle a csapat számára és mit tesz hozzá a csapat játékához, eredményességéhez, teljesítményéhez, nézhetőségéhez, élvezhetőségéhez?
Hogyan és mi alapján állítottad össze magadnak ezt a listát?
Ne felejtsük el, hogy a holland válogatott legjobbjáról beszélünk, talán nem véletlenül. Fazont ad a középpályának, elegáns a játéka, többnyire labdabiztos és képes megtartani a labdát, ha szükség van rá. Lát a pályán, kulcspasszokat ad, és általában előre irányban halad, támadó felfogásban játszik, nem alibizik.
Nélkülözhetetlen nincs tőle a csapat számára, de ilyen nélkülözhetetlen kategóriájú játékosunk csak egy van a csapatban, szerintem Yamal.
A listám szubjektív, őket kedvelem a legjobban. Nem tarthatod valóságtól elrugaszkodottnak.
Peter
Director del Fútbol

Yokozuna írta:
2025.08.02. 13:29:18
Ha ötös csoportokat képzelünk el, akkor így fest a lista nálam.
1-5. Yamal, Pedri, De Jong, Inigo, Rapha
Mi az, ami szerinted nélkülözhetetlen tőle a csapat számára és mit tesz hozzá a csapat játékához, eredményességéhez, teljesítményéhez, nézhetőségéhez, élvezhetőségéhez?
Hogyan és mi alapján állítottad össze magadnak ezt a listát?
bence0330

2025.07.31. 12:51:36

brazilfan írta:
2025.07.31. 12:46:36
Bernal mint konkurencia emlegetésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ő a sérüléséig 3 darab Liga-meccsen játszott, ez értékelhetetlenül kevés az összehasonlításhoz. Casado sem játszott még végig egyetlen felnőtt szezont sem, nem bírta a sorozatterhelést. Bármilyen tehetségesek, bármennyire illenek is ide, nem szabad velük megismételtetni velük a tavalyi idényt. A sérüléséből felépült és formába lendült Frenkie-re nagyon nagy szükség van.
Persze, Bernalról nem tudunk biztosat, de mostanában amit jósoltak a kicsikről, elég szépen bejött, és mindenhol egyértelműen jobbnak tartják Casadónál. De ez majd kiderül. Ha tényleg jobb Casadónál, akkor Frenkienek tényleg köze sem lehet a kezdő poszthoz, de még az első sámú cserénél is rezeghetne a léc, inkább Pedri helyére képzelném akkor el cserének.

Casadó meg csere nélkül tolt végig fél szezont. Ezt elég sokan nem bírnák, még tökéletes korú, top ligában edződött játékosok közül is. Gavi, Frenkie, Bernal is mind sérült, vagy épp visszatérőben-formában lendülőben voltak végig, ez ritka pech volt. Ha lett volna cseréje, azért jó eséllyel végig bírta volna játszani a szezont. Jelenleg is ebben reménykedem, most mindenki egészséges (Bernal lehet, hogy az első 1-2 meccsre még nem), lehet rotálni, de cserélni mindenképp, más világ lesz.

Persze, szükség van, mert nem lennénk meg néha (tavaly nem lettünk volna meg) darabra. De helyette bárki másra is szükség lenne, és lehet, hogy jobb puzzle darab lenne.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.07.31. 12:46:36

Bernal mint konkurencia emlegetésekor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ő a sérüléséig 3 darab Liga-meccsen játszott, ez értékelhetetlenül kevés az összehasonlításhoz. Casadó sem játszott még végig egyetlen felnőtt szezont sem, nem bírta a sorozatterhelést. Bármilyen tehetségesek, bármennyire illenek is ide, nem szabad velük megismételtetni velük a tavalyi idényt. A sérüléséből felépült és formába lendült Frenkie-re nagyon nagy szükség van.
Válasz küldése