Troym írta: ↑2025.02.03. 00:58:19
Nem látok benne semmi újat / jobbat.
Ez egy sima cserejátékos szint, csak többet szeretnél belelátni. Nézd meg a számait, szereted a statisztikákat, állítom a pályára lépő középpályásaink között is full átlagos volt, de nem néztem meg, lehet titokban ő lett meccs embere. (mondjuk röhejes lenne)
Kaparást meg nem láttam nála azóta, hogy itt van, tipikusan az érződik, hogy pont annyit tesz, amennyit elegendő, 1 méterrel nem megy tovább.
De remekül tud teátrálisan kiburolni bíró döntéseire, az nagy segítség egy csapatkapitánynak.
Remélem, nekem lesz igazam, de nem a vita kedvéért, azt szívesen veszteném el, ha fordított előjellel tennénk, hanem a csapat érdekében, majd elválik.

Sosem nézek statisztikát középpályásnál. Néha 1-2 új pletyinél, ilyen Zubimendi-Merino féle összehasonlítást, de annak sem látom semmi értelmét, annyira más szerepe van mindenkinek, még akár azonos felállásnál is. Pl. Ha Pedri játszik Casadó mellett, vagy ha DJ, abszolút más dolguk van, hiába ugyanaz elvileg a poszt. Szerintem a pontokkal legkevésbé mérhető poszt a középpálya. Meg a CB is kicsit. A támadókra lehet jó statokat nézni, meg a kapusra, szerintem.
Nálam simán lehetne a meccs embere. Ha Yamal valamennyivel gyengébb meccset tolt volna, nálam kérdés nélkül ő lett volna. Akkora volt a változás megint a beállásával, hogy élmény volt nézni. Jól kapcsolta szerintem össze a csapatrészeket, hasznosan lódult meg, komoly közbeavatkozásai voltak védekezésben, stb. És nem úgy változtatta meg a meccset, mint 1-2 hónapja, amikor még te magad is rendre azt írtad az élőben, hogy jön Frenkie, vége a meccsnek. Megváltozott az előjele a dolognak.
Én nagyon sok akaratot látok most rajta. Arra tippelnék, hogy kb 3 éve akármit csinált, alapkezdő volt, és belekényelmesedett.
Talán el is fogadta a gyengeségeit, vagy legalábbis nem akart minden erejével fejlődni bennük. Ki tudja, ez csak spekuláció. Ezt most nem teheti meg.
Most vissza kell kaparnia magát a kezdőbe, és meg is tesz érte mindent, ahogy én látom. És Flicknél eléggé forma alapú meritokrácia van (1-1 kivétellel max), ha bekerül, akkor azért kell kaparnia, hogy benn maradjon, mert azért Casadó és Gavi pályázna arra a kezdőségre, ha DJ bekerülne. Azt meg Flick világosan értésére adta, mikor visszatért, és gyenge volt, hogy a neve őt nem hatja meg. Ez szerintem marad is így.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy