Egyéb Barça meccsek

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!

Legyen külön Barca Femeni topic?

Igen
11
35%
Nem, ez a topic is megfelel
20
65%

Szavazatok száma: 31
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.27. 22:20:27

Andrsika írta:
2025.07.27. 21:34:45
Nekem meg pont az ellenkezője Fatinak. Fati soha nem volt nekem agilis a svéd nekem ezen egy meccsen is jobb volt ebben. Sztem, ha lessz Yamal mellett lehetősége nem fogunk benne csalódni.
Azért Fati is agilis volt. Ő sem tudta 3-4 emberen áthámozni magát, nem volt ehhez sebessége sem, viszont jól tartotta meg a labdát, jól robbant be hirtelen szűkebb helyekre, pont annyit tudott cselezni is, hogy finom testcselekkel, 5-8 méternyi labdavezetéssel, jó látással odakeveredjen lövőhelyzetig, és hihetetlen jól érezte a kaput. Nem véletlen hogy őt a kezdetektől ilyen vegyes pozikban játszatták középfelé, Brightonban is rögtön 10-es/second striker lett. Raphinha is ilyen, annyit jól cselez, amíg arról van szó, hogy 1-2 ember verjen meg, hogy kapura lőhessen, ezt bármikor megteszi, de amúgy sosem tudná azt megcsinálni szélről, mint Yamal. Vonalszélsőnek gyenge lett volna Fati is, Rapha is. Roony talán kicsit jobban cselez nála, alapvetően úgy értettem, hogy ha azt a két végletet nézem, ahol az egyik inkább egy cselgép, aki nem feltétlenül a kapu előtt a legjobb (Yamal, Barcás/PSG 1. éves Dembélé), a másik meg inkább egy kicsit kevésbé jól cselez, de a kapu előtt jobbak az ösztönei, akkor egyértelműen az utóbbi felé raknám Fatit, és eddig Roonyt is, még ha nem is ennyire egyértelműen. Ha megnézed, minden vonal mellett labdát passzolt, vagy visszafelé vezetett, nem láttam jeleket szélvészgyorsaságra sem. Amikor meg odakeveredett a kapu elé, látszott, mennyire jól érkezett, higgadtan, tudatosan fejezte be az akciót, szinte rutinból. (Oké, egyet előtte Rashford passzából csúnyán fölédurrantott, de akkor is jól érkezett, és jól támadta az üres területet. Yamalnak pl. ha van egyáltalán gyengepontja, az pont ez, nem olyan ösztönösen viselkedik a kapu előtt egy Fatihoz képest, nem úgy érkezik meg az üres területekre a túloldalról.
Szóval én inkább látom a főbb erényeit a kapu előtti viselkedésében, mint a szélen mutatottat, na, oda egyelőre súlytalannak éreztem, de tényleg jetleges, brutál párás, meleg időben lezajlott meccs volt, ebből Yamalra is azt mondhattuk volna, hogy képtelen megcsinálni egy cselt, aztán meg tudjuk, hogy a világ egyik legjobbja benne, szóval majd meglátjuk.
Ha megmarad a nagycsapatnál, majd 1-2 hónap után visszatérünk rá, lehet te láttad jól. :) De szerintem is simán tehermentesítheti Yamalt, még ha nem is pont ugyanabban a stílusban, ahhoz egy ilyen Paixao-Kubo féle figurát kellett volna hozni, akik hasonlóan bontanak.

Ha lenne ilyen, és mondjuk Rashford kezdene a baloson, akkor egyenesen mehetne az asszimetrikus rendszer fordítva, Rashford tartja jobban a szélességet, Roony meg beljebb helyezkedne, tükörben az, amit tavaly Rapha-Yamal csinált (persze ez kicsit nehezebb úgy, hogy a jobb bekk erre nem feltétlenül a legjobb, a balbekkünkel ellentétben, úgyhogy összességében nem biztos, hogy jó lenne, de pusztán a két szélsőt nézve lehetne így).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
fanbarca
Entrenador del Barça

2025.07.27. 21:43:20

Megmosolyogtató, hogy egyesek milyen kritikusak már vagy mennyire gyorsan vonnak le hosszútávú következtetéseket az első edzőmeccsből, amely egy idegesítő hercehurca után, hathatós jetlag-gel folyt le.

Számomra annyi, hogy Olmoval nagyot kéne forduljon a világ, hogy igazán hasznunkra legyen, Christensen tanár, Rashford és Roony meg jók lesznek. De ne vicceljetek, Yamal helye nem lesz veszélyben. Joan Garcia is biztató.
més que un club
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.07.27. 21:34:45

bence0330 írta:
2025.07.27. 21:25:07
Fecooo írta:
2025.07.27. 21:03:36
Aki végignézte a meccset, az kérem válaszoljon:

Hogy szerepelt a skandinâv sokbetűsünk? Néztem róla videókat, és nyilván túlzás, de láttam tőle messis mozdulatokat korábban és van olyan, aki szerint őrületes potenciál van a gyerekben... Mutatott valamit, ami tényleg figyelemfelkeltő volt már most? (a gólt leszámítva)

Bízom benne, hogy nagy fogás lesz, de nyilván óvatosan állok hozzá...
Köszi a választ!
https://www.youtube.com/watch?v=s-GdAVR ... rsenKveFCB

Itt van minden érintése. Jól váltott a társakkal, meg ügyesen keveredett ki cselekkel a necces szitukból, mint Pedri pl, de én egyelőre ebből, amit láttam, azt gondolom, hogy ő inkább egy Fati stílusú szélső lesz, akinek jobbak az ösztönei a kapu előtt, mint a cselei, mint egy igazi Dembélé-Yamal féle cselgép vonalszélső. De azért elég kicsi a minta, maj meglátjuk. :)
Nekem meg pont az ellenkezője Fatinak. Fati soha nem volt nekem agilis a svéd nekem ezen egy meccsen is jobb volt ebben. Sztem, ha lessz Yamal mellett lehetősége nem fogunk benne csalódni.
bence0330

2025.07.27. 21:25:07

Fecooo írta:

Hogy szerepelt a skandinâv sokbetűsünk? Néztem róla videókat, és nyilván túlzás, de láttam tőle messis mozdulatokat korábban és van olyan, aki szerint őrületes potenciál van a gyerekben... Mutatott valamit, ami tényleg figyelemfelkeltő volt már most? (a gólt leszámítva)

Köszi a választ!
https://www.youtube.com/watch?v=s-GdAVR ... rsenKveFCB

Itt van minden érintése. Jól váltott a társakkal, meg ügyesen keveredett ki cselekkel a necces szitukból, mint Pedri pl, de én egyelőre ebből, amit láttam, azt gondolom, hogy ő inkább egy Fati stílusú szélső lesz, akinek jobbak az ösztönei a kapu előtt, mint a cselei, mint egy igazi Dembélé-Yamal féle cselgép vonalszélső. De azért elég kicsi a minta, maj meglátjuk. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.07.27. 21:16:35

Én könnyen meg tudtam különböztetni, a mi mezünkben ráadásul jelenleg több a kék. Viszont sem a kék, sem és vörös árnyalat nem egyezik a címerben szereplő árnyalatokkal. A vicc az, hogy a Vissel Kobe mezének a színe inkább hasonlít a címerünkben szereplő vörösre. A miénk már egy ideje inkább cékla, mint gránátvörös.
Fecooo
Llegenda del Barça

Köszi a választ!
bence0330

2025.07.27. 20:34:23

A mez rondasága nekem nem tűnt fel, nincs vele gondom, szerintem teljesen jól néz ki, persze ízlés dolga. Azt hittem (lehet én értettem félre, de most is főleg ilyet találok), hogy a mezkritikus hozzászólások nem magának a meznek szólak, hanem hogy a Kobe is hasonló színben játszott, ilyet nem szoktak normál körülmények közt megengedni, igazából amikor két játékos rástartolt egy szabad labdára, dunsztom nem volt, melyik a mi játékosunk, és kinek szurkoljak, hogy hamarabb odaérjen. :D
gránit
Director del Fútbol

2025.07.27. 18:55:40

Chino írta:
2025.07.27. 15:39:36
Pont, hogy ezen a poszton tud élni. Ha beljebb húzod már akkor ahogy labdát kap már 2-3 ember veszi körbe, minimális területe sem lenne.
Az nagggyon jó, ha 2-3 ember veszi körbe a kapu előtt, rögtön nyílik a tér a társak számára, és máris tudunk ajtó-ablak helyzeteket teremteni. Én úgy látom, hogy a jelenlegi posztján kevésbé tud élni. A vonal mellett a lehető legkevesebb vizet zavarja. Kilép rá a szélső hátvéd, ennyi. A védelmek gyomrát kevésbé bolygatja így.

A mez rondasága meg komoly probléma. Már évek óta meg sem veszem a mezeket, annyira csúnyák. Inkább simán átutalom a 115 eurót, de ilyen ronda mezt nem veszek magamra. Évek óta nem látok aktuális barcelonás mezeket az embereken, ez a probléma valószínűleg komoly érvágás a klubnak. Ha el akarjuk adni a mezeket, azoknak a mezeknek valahogy ki kellene nézniük. Sok pénztől esünk el emiatt.
bence0330

2025.07.27. 15:43:06

Chino írta:
gránit írta:
2025.07.27. 14:22:42
Yamal ezen a poszton nem nagyon tud varázsolni. A vonal mellé szegezve, még ha át is verekszi magát egy emberen, még mindig messze van a kaputól. Az elvárások és a posztja nincs összhangban. Nagyon ki van esve a játékból. Azért amikor a második félidőben inkább befelé húzott a csapat, már veszélyesebbek voltunk.

Pont, hogy ezen a poszton tud élni. Ha beljebb húzod már akkor ahogy labdát kap már 2-3 ember veszi körbe, minimális területe sem lenne.
Hát igen, pont hogy most is nagyon élhetett volna, megvolt rá a lehetősége, csak valamiért egy csele sem sikerült, ami azért elég ritkán esik meg vele, néha-néha becsúszik egy ilyen, túléljük. Enervált volt, utazás, borzasztó idő, tét nélküli meccs, tudja a fene, miért, lényegtelen is, egy jobb napján ugyanitt elmegy vagy 5-ször a védői mellett. Borzasztó meccse volt, ennek nem sok köze van a posztjához.

Rashfordot lebénázni ilyen félidőben? :O Pár napja érkezett, nyilván nem illeszkedett be tökéletesen még, főleg a beállása után közvetlenül volt 1-2 rossz döntése tényleg, bár a dinamika és a potenciálja akkor is látszott rajta, csak még bizonytalansággal volt ötvözve, de aztán szépen tört be többször is és váltott Torrentsel, és a Roony gól előtt is forintos labdával indította Lewyt. Több mint korrekt bemutatkozás volt. És pont miatta fog majd Rapha bemenni középre.

Most is kb csak valamennyi plusz magabiztosság hiányzott a gólhoz és a még jobb teljesítményhez, ez Flick alatt meglesz, csak nem két nap alatt feltétlen, majd átragad a németről meg Raphinháról rá ez a mentalitás, remélem a szezon kezdetére már.

Szerk: Úgy látom a játékosok is úgy érezték, ahogy én a képernyőről:

EG: "Kicsit jet lag-esek vagyunk. Nehéz mérkőzés volt ez számunkra a magas páratartalom miatt, kevés időnk volt a leszállás óta.”

Ez tippre egy 18 éves kölyöknél még jobban kijön, akinek nincs ebben még gyakorlata sem.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
Yamal ezen a poszton nem nagyon tud varázsolni. A vonal mellé szegezve, még ha át is verekszi magát egy emberen, még mindig messze van a kaputól. Az elvárások és a posztja nincs összhangban. Nagyon ki van esve a játékból. Azért amikor a második félidőben inkább befelé húzott a csapat, már veszélyesebbek voltunk.

De szerintem így a meccset értékelve adjuk el az egész csapatot az első barátságos, felkészülési meccs után, legfeljebb két-három játékos maradjon, aztán majd meglátjuk. ](*,)
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador del Barça

2025.07.27. 15:15:21

FCBsteve írta:
2025.07.27. 14:59:02

Arról volt szó, hogy az út elején, még a Kobe meccs előtt bemutatják az idegenbeli mezt és abban játszik a csapat...

Gondolom, a klubnál (és Nike-nál) szokásos gondos tervezés eredménye lett ez a mezbemutató is... :mrgreen:
Hát mondjuk úgy hogy egyszer már lemondtuk a meccset mert nem fizetett a szervező, majd más pótolta és így még is utaztunk nem is csodálom hogy elcsúszott a bemutató.
Hogy ez miért a klub, vagy a Nike hibája azt nem tudom. :roll:
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.07.27. 14:59:02

gránit írta:
kmb írta:
2025.07.27. 12:48:48
Ki volt az a felőrült aki kiengedte ezekben a mezekben őket?Eltiltanam egy életre mindenféle focival kapcsolatos tevékenységtől.
Ezért is szólt érv a saját márka mellett a Nike helyett. A Nike már nagyon régóta nagyon csúnya mezeket csinál. Pedig a sötétvörös, sötétkék színekkel nagyon szép mezeket lehetne tervezni, ennek ellenére hányadék, amit évről évre kapunk.
Arról volt szó, hogy az út elején, még a Kobe meccs előtt bemutatják az idegenbeli mezt és abban játszik a csapat...

Gondolom, a klubnál (és Nike-nál) szokásos gondos tervezés eredménye lett ez a mezbemutató is... :mrgreen:
gránit
Director del Fútbol

Joan Garcia: lábbal magabiztos volt, feltűnően sokat vonták be a passzjátékba. A Barcelonában ez alap elvárás egy kapus felé, hogy jól passzoljon. Valószínűleg ezért is esett rá a választás. Volt két jó védése, a kontráknál jól jött ki, de nagyon nem tették próbára, így ezen a meccsen nem derült ki, mennyire lesz majd jó védésekben.

Cubarsí: a leggyengébb láncszem. Ismét bebizonyosodott, hogy minden lánc csak olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme.

Martinez: hozta a kötelezőt.

Eric Garcia: az első félidő embere. A védekezést a maga részéről megoldotta, és szerzett egy gólt. Nem lesz érkező arra a posztra, ott van ő és Koundé.

Balde: küzd, hajt, semmi extra.

Pedri: apró hibák, nem nagyon mozgatta az első sort, az első félidő elég álmosra is sikeredett.

Gavi: semmi extra.

Raphinha: nem lett behúzva középre, maradt az előző szezonban megszokott posztján, pedig többet tudna ott adni, mint Fermín vagy Olmo. Az első félidőben csak neki jutott eszébe, hogy lőni is lehet, amikor szembe került a kapuval. Szerintem neki kéne középen játszania.

Fermín: az általa beadott szögletből gól lett, de a mezőnyben nagyon el volt veszve. Vannak nagy góljai, de a mezőnymunkához nem sokat tesz hozzá.

Yamal: ahogy írtam fentebb. Tőle varázslatot várnak, de ebben a vonal mellé szegezett szerepkörben ezt nem nagyon lehet hozni. Olyan ez a szerepkör, mint egy sarokba állított kisgyereké.

Torres: nem került helyzetbe, eléggé beleszürkült a szürke első félidőbe.

A második sor már aktívabb, energikusabb volt.

Szczesny: dolga nem volt, ami a csapatot dicséri.

Araújo: Cubarsí elé kellene kerülnie a sorban.

Christensen: nagyszerűen játszott, szép mentés, szép blokk, ha egészséges, a csapat egyik legfontosabb tagja.

Koundé: pontos, sallangmentes játék, mint általában.

Torrents: nem tűnik olyan darabosnak, mint Gerard Martin. Az ódákat még korainak tartom róla, de lehet, hogy bejátssza magát a csapatba.

De Jong: a szokásos nagy semmi megint. Ismét. Mint mindig.

Casadó: leradírozta de Jongot, remekül játszott, érzésem szerint a második félidő embere. Ha kellett, hátul söprögetett, a mezőnyben remekül osztogatott, pontosan játszott, volt egy szenzációs indítása is Olmónak. Tanárian játszott.

Rashford: béna volt, egyelőre senki nem tud meggyőzni arról, hogy ez a deal a Unitednek előnytelen lett volna. Az összes párharcát elvesztette, belevezeti az emberbe, rossz lövés, rossz döntések. Béna volt.

Olmo: Raphinhának kellene kezdeni ezen a poszton, Olmo és Fermín lehetnének a tartalékok. Nem sokat tett hozzá a győzelemhez, kapott egy szenzációs indítást Casadó-tól, elbénázta. A harmadik gólunk ironikus módon pont az ő ügyetlenkedése után született, amikor a szerencsétlenkedése után odapattant a labda Dróhoz.

Dro: hát ezzel most berobbant. Szemben a kapuval lehet nyugodtan lőni, nem kell húszszor körbepasszolni a védelmet. Az első félidőben Raphinhának, a második félidőben neki jutott ez eszébe, csak Dro pontosabban célzott.

Roony: jól játszott, remélhetőleg ő nem vonalszélsőt fog játszani, mint Yamal. Szépen kilőtte a hosszút. Yamalt érték most kritikák, azt gondolom, hogy ha továbbra sem mer beljebb játszani, lehet, hogy Roony még a végén kihívója lesz a játékpercekért.

Lewandowski: szép volt a gólpassza Roony-nak. Ha fellép mellé egy társ, feljavul a játéka. 3-5-2-ben még inkább állat lenne. Lekötötte a védőt, máris megnyílt a tér a társnak mellette.

kmb írta:
2025.07.27. 12:48:48
Ki volt az a felőrült aki kiengedte ezekben a mezekben őket?Eltiltanam egy életre mindenféle focival kapcsolatos tevékenységtől.
Ezért is szólt érv a saját márka mellett a Nike helyett. A Nike már nagyon régóta nagyon csúnya mezeket csinál. Pedig a sötétvörös, sötétkék színekkel nagyon szép mezeket lehetne tervezni, ennek ellenére hányadék, amit évről évre kapunk.
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.27. 14:13:29

dingdong írta:
2025.07.27. 14:01:48
kmb írta:
2025.07.27. 13:57:38
dingdong írta:
2025.07.27. 13:53:25

Yamal ultra gyenge :DDDDDDDDDD

Néhány embert itt megsütött a nap vagy nem tudom. Hallgat rád Deco és eladja őket aztan köthetünk jo kis Dembele Coutinho Griezman uzleteket ebbol a penzbol amit te itt megalmodsz.
Nem volt ultra gyenge?Vagy te mit néztél?
Ja hogy te az eladását az eloszezon elso azsiai baratsagos meccsere meg a szülinapi bulira alapoztad? Oriasi :D Azt irtad már a szezon vegen dobtad volna. Ebből ugy tunt mintha az ellenszenved melyebbre menne a mai performancenal de szori vagyok. A mai alapjan mehet 50ert a sociedadba persze
Nem a tudásával van a baj,írtam is hogy cafoljon rám,viszont én pesszimista vagyok vele szemben.Semmi bajom nincs vele viszont amit elkezdett képviselni a hírneve óta,az nálam gáz.Rugjon 30 gólt,meg gólpasszt,akkor talán elnezheto az a lazasag hogy majd szét pereg.Egyenlore nincs azon a szinten amit gondol,mert csapaton belül is legalább 2 3 jobb volt tőle.Ők nem akarnak séta közben szetperegni meg gengszterkedni.Bizonyitson aztán el fogok dugulni,de addig ez a véleményem.
bence0330

2025.07.27. 14:12:15

Andrsika írta:
2025.07.27. 14:05:24
Casadó köröket ver Frenkire. Torrents is tetszik illetve Dró nem csak a gólja volt szép, technikás kis srác.. Rashi sztem brutál lesz, ha belejön, de aki meglepett az Roony nagyon jól mozog jól tartja a labdát is sztem sok jót fogunk még róla halllani
Ezt és az előző előszezon meccskeretét összahasonlítva, a meccset elnézve tartom, hogy sokat erősödött és mélyült a csapatunk (volt honnan). Ha Roony is bejön, akkor igazából 3 peremember helyére érkezett 3 kezdő/jó csere, plusz ugye a felépült játékosok, meg esetleg Dro és Torrents a kicsik közül.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.07.27. 14:05:24

Casadó köröket ver Frenkire. Torrents is tetszik illetve Dró nem csak a gólja volt szép, technikás kis srác.. Rashi sztem brutál lesz, ha belejön, de aki meglepett az Roony nagyon jól mozog jól tartja a labdát is sztem sok jót fogunk még róla halllani
dingdong
Capitá del Barça

2025.07.27. 14:01:48

kmb írta:
dingdong írta:
kmb írta:
2025.07.27. 12:56:55
Yamal ultra gyenge,Cubarsi fele olyan jó sincs mint aminek be van állítva.Most kéne eladni 80 ért,Yamalt meg a psg nek 200+Doué

Néhány embert itt megsütött a nap vagy nem tudom. Hallgat rád Deco és eladja őket aztan köthetünk jo kis Dembele Coutinho Griezman uzleteket ebbol a penzbol amit te itt megalmodsz.
Ja hogy te az eladását az eloszezon elso azsiai baratsagos meccsere meg a szülinapi bulira alapoztad? Oriasi :D Azt irtad már a szezon vegen dobtad volna. Ebből ugy tunt mintha az ellenszenved melyebbre menne a mai performancenal de szori vagyok. A mai alapjan mehet 50ert a sociedadba persze
pep71
Entrenador del Barça

2025.07.27. 13:59:26

Felkészülési meccs volt, nyílván sokat nem lehet ezért sem levonni ebbből, de Garcia nagyon jónak tűnt, talán stabil lesz a kapus poszt. Olmo viszont ugyanolyan bűngyenge mint a szezon vége felé..Roony és Rashi jók lesznek a szélre cserének, gyorsak, lőni és cselezni is mernek, ez jól jöhet majd. Chris és Ara nálam sokkal jobb duó mint Iingo és Cub.
bence0330

2025.07.27. 13:58:53

PR42 írta:
2025.07.27. 13:55:32
Casado és Pedri mellett nehéz lesz bárkinek perceket kapnia a kp-n.
Nagyon remélem (Bernalon kívül persze, ha felér a tudása a beharangozáshoz). És azt is, hogy DJ csak azért szorította ki télen Flicknél Casadót, mert addigra csere nélkül kicsit elfáradt.

20 perceket remélem bárki kaphat előnyben, az lenne a lényeg.
kmb
Jugador d'estrella

dingdong írta:
kmb írta:
Yamal ultra gyenge,Cubarsi fele olyan jó sincs mint aminek be van állítva.Most kéne eladni 80 ért,Yamalt meg a psg nek 200+Doué

PR42
Jugador del Barça

2025.07.27. 13:55:32

Casado és Pedri mellett nehéz lesz bárkinek perceket kapnia a kp-n.
bence0330

2025.07.27. 13:53:34

Húha, mekkora gól Drótól, aki így teljesen a semmiből került a keretbe, lehet ő lesz az új Fermín.
dingdong
Capitá del Barça

kmb írta:

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.27. 13:44:09

Roony is bemutatkozott, de maskepp, mint Cubarsi. :)

Gogogo
kmb
Jugador d'estrella

2025.07.27. 13:43:05

Roony Yamal azonos szintű alternatívája lesz.
Válasz küldése