Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Gavit nem olvastam sehol, a tavalyi Gavi semmiképp. Őt nem tudom most hová tenni, volt jobb, mint most, talán lesz is, szóval őt nem venném ide. Casadó viszont jobb szerintem, nem is kicsivel, Bernal is annak tűnt azon a pár meccsen, de róla még nem merném ezt kijelenteni. Azt mondanám, hogy erősen gyanús. A top Gavi viszont szerintem megütheti a szintjét, volt ő már olyan, de más rendszerben. Flicknél 4-2-3-1-ben nem tudom. Jó formájában hasonlónak tartom, csak Gaviban legalább látni a tüzet, meg őt úgy is használjuk jelenleg, ami, egy ilyen mindenes cserének. DJ-ot is így képzelném el (nyilván kevesebb fizuért), és kifejezetten örülnék, hogy itt van.davi10 írta: ↑2025.07.27. 19:35:10Mert tavaly melyik nagy meccsen jött ki, hogy nem szint? Nekem inkább az maradt meg, hogy a Real ellen többek között az Ő beállása után hoztuk a második félidőt 0-4-re. Casado meg gólpasszt adott de Paul-nak az Atleti ellen.bence0330 írta: ↑2025.07.27. 19:09:27Csak DJ-nál a fizetésénél jobban félek attól, hogy beszállingózik a kezdőbe a nehezebb meccseken, és akkor végünk, mert oda egyértelműen nem szint. Ha az én kezemben lenne DJ, örülnék neki, és a meccsek felén (liga alsóházi csapatok ellen) bátran kezdetném vagy sokszor becserélném, mert erre kiváló lenne, ilyen csapatokat akár könnyebben is verünk meg vele, mint Casadóval. De a padon rá sem néznék ilyen Inter-RM-BM-Atleti féle csapatok ellen.
Egészen elképesztő mennyire le van nézve a fórumon de Jong. Hoz 1-2 jobb meccset akkor csönd van, de jön a nyáriszünet, még mindig nem hosszabbított és megint el van hordva mindennek.
Az meg hogy Gavi lenne előtte a sorban, szerintem komolyan vehetetlen, és itt ütközik ki, hogy itt nem teljesítmény, hanem szimpátia alapon van ekézve.
Mert tavaly melyik nagy meccsen jött ki, hogy nem szint? Nekem inkább az maradt meg, hogy a Real ellen többek között az Ő beállása után hoztuk a második félidőt 0-4-re. Casado meg gólpasszt adott de Paul-nak az Atleti ellen.bence0330 írta: ↑2025.07.27. 19:09:27Csak DJ-nál a fizetésénél jobban félek attól, hogy beszállingózik a kezdőbe a nehezebb meccseken, és akkor végünk, mert oda egyértelműen nem szint. Ha az én kezemben lenne DJ, örülnék neki, és a meccsek felén (liga alsóházi csapatok ellen) bátran kezdetném vagy sokszor becserélném, mert erre kiváló lenne, ilyen csapatokat akár könnyebben is verünk meg vele, mint Casadóval. De a padon rá sem néznék ilyen Inter-RM-BM-Atleti féle csapatok ellen.
Jelenleg szerintem a legrosszabb mélységi középpályásunk. A Pedri-Gavi-Casadó-de Jong felhozatalból szerintem az ő teljesítménye az utolsó. Nem csak anyagi, hanem minőségi előrelépés lenne tőle megszabadulni. Gyakran csak a mennyiségre gondolunk. Minőségi javulás lenne őt lepasszolni és egy pontosabb, erélyesebb, határozottabb és ötletesebb középpályást igazolni a helyére.Troym írta: ↑2025.07.27. 18:46:00DJ kapcsán a legrosszabb, hogy nem tudom mennyire általános jellegű a véleményem, hogy szakmai szempontból hidegen hagy, hogy nálunk van-e, vagy eladtuk.
Jó játékos, nem kiemelkedő, ennyi.
Előtte és utána is lesz középpályánk.
Nyilván más pénzügyi vonzatai vannak a különböző döntésnek, hogy marad, megy, de csak a pályán nézve ő csak 1 db középpályás a sokból, nem a legjobb, nem a legrosszabb.
Tegyenek Decoék, ahogy jónak gondolják, és innentől jön a pénzügyi rész: hosszabbíthatunk vele ugyanannyiért, fele annyiért, eladhatjuk, bármit kitalálhatnak, csak utána övék a felelősség.
Alapvetően én is így lennék, az zavar jobban, ha a neve és a fizuja miatt megelőzné Casadóékat. SR-nél sem érdekelt, itt van-e vagy sem, amikor már minimális fizuval volt itt. Nálam nem lett volna, de nem zavar. Csak DJ-nál a fizetésénél jobban félek attól, hogy beszállingózik a kezdőbe a nehezebb meccseken, és akkor végünk, mert oda egyértelműen nem szint. Ha az én kezemben lenne DJ, örülnék neki, és a meccsek felén (liga alsóházi csapatok ellen) bátran kezdetném vagy sokszor becserélném, mert erre kiváló lenne, ilyen csapatokat akár könnyebben is verünk meg vele, mint Casadóval. De a padon rá sem néznék ilyen Inter-RM-BM-Atleti féle csapatok ellen.
DJ kapcsán a legrosszabb, hogy nem tudom mennyire általános jellegű a véleményem, hogy szakmai szempontból hidegen hagy, hogy nálunk van-e, vagy eladtuk.
Nem modtam, hogy ideális, sőt, mondtam, hogy nem, de objektíve több használható/kezdő szintű játékosunk van, mint tavaly volt, nem is olyan kevéssel.Kovbal88 írta: ↑2025.07.27. 11:34:18Szerintem nagyon optimista vagy, ennyire nem jó a helyzet sajnos. Értem, hogy anyagi gondok stb. De Deco már megint nem csinált semmit, kivásárolt egy kapust, meg elhoztuk az angolt, aki kemény 15 százalékot engedett a béréből. Amint a Barcelona fog állni.bence0330 írta: ↑2025.07.26. 21:38:01Szerintem erősödött és mélyült is gyakorlatban a keretünk. Nem egészséges, nem tökéletes, de jobb, mint tavaly. 3 olyan játékos, akiknek van összesen párszáz perce, semmit nem számít két kezdő szintűhöz képest, hiszen igazából még cseréknek is alig nevezhettük őket.
És akkor ehhez ha hozzávesszük azokat a játékosokat, akiket Flick eleve sérülten kapott, kapnak egy alapozást (Chris, Gavi, Ara, DJ), és Bernalt, akkor egész korrekt lehet a dolog. Esetleg 1-2 fiatal még beépülhet, Torrents, Fort, meg valamelyik Fernandez a 3 közül, és még ott van Roony is, lehet hogy ő megüti majd a csereszintet, de még ezen bizonytalaok nélkül is gyakorlatban mélyebbnek érzem a keretet (ez alatt azt értem, hogy akit Flick ténylegesen használ, hiszen úgyis ez számít).
BL-ben ez így nagyon kevés lesz, és hozzáteszem, tavaly nagy szerencsénk volt a sorsolással, lehetett volna sokkal keményebb is, valamint a meccsek is alakulhattak volna másképpen. Szinte minden lépés nekünk jött ki jól, ritka az ilyen.
Tah-t is hozni kellett volna, Martinez és Cristensen helyett. Illetve Mingueza-t vagy bármit szélsőhátvédnek, mert konkrétan nincs oda emberünk.
Illetve előre is kell még egy ember ez a négy és fél nagyon kevés lesz 3 posztra.
Szerintem nagyon optimista vagy, ennyire nem jó a helyzet sajnos. Értem, hogy anyagi gondok stb. De Deco már megint nem csinált semmit, kivásárolt egy kapust, meg elhoztuk az angolt, aki kemény 15 százalékot engedett a béréből. Amint a Barcelona fog állni.bence0330 írta: ↑2025.07.26. 21:38:01Szerintem erősödött és mélyült is gyakorlatban a keretünk. Nem egészséges, nem tökéletes, de jobb, mint tavaly. 3 olyan játékos, akiknek van összesen párszáz perce, semmit nem számít két kezdő szintűhöz képest, hiszen igazából még cseréknek is alig nevezhettük őket.
És akkor ehhez ha hozzávesszük azokat a játékosokat, akiket Flick eleve sérülten kapott, kapnak egy alapozást (Chris, Gavi, Ara, DJ), és Bernalt, akkor egész korrekt lehet a dolog. Esetleg 1-2 fiatal még beépülhet, Torrents, Fort, meg valamelyik Fernandez a 3 közül, és még ott van Roony is, lehet hogy ő megüti majd a csereszintet, de még ezen bizonytalaok nélkül is gyakorlatban mélyebbnek érzem a keretet (ez alatt azt értem, hogy akit Flick ténylegesen használ, hiszen úgyis ez számít).
Ez alapvetően akkor kezdett csak gond lenni, amikor a kevés rendelkezésre álló hátvédünk elfáradt, és mindkét igazi vkp lesérült, és amúgy a nyugdíjból visszatérő TEK is elfáradt mellé. A szezon első felében gyakorlatileg perfekt volt a védekezésünk, elég gyilkológép csapatok ellen is.
Vallét Flick nem akarta. Már a tavalyi előszezonban is látszott. Ha szerepet is kapott, akkor is jobbhátvédként használta, nem hiszem, hogy a klubvezetésnek ebben szerepe lenne. Az csak plusz, ha sikerült még pénzt is csinálni belőle. Szidjuk GM-et, de nem tudom Valle mennyivel lenne jobb. Én ugyan nem néztem Como meccseket, de nem tudott stabil kezdő lenni a 33 éves Moreno mellett.gránit írta: ↑2025.07.26. 17:17:24Számomra az a furcsa, hogy az előző szezonban a rövid keret miatt panaszkodtunk, a klubvezetés viszont nekiállt kiszórni a peremembereket. Valóban nem játszottak sokat (mondjuk az előző szezonban meg is úsztuk a sérüléscunamit), de egy komolyabb sérüléshullám esetén még hasznukat lehetett volna venni, főleg Torrét sajnálom.
A felmerült posztra volt két opciónk is, Valle és Mingueza, de egyik sem kellett. Mingueza sajnos valóban nem tud védekezni, ő 3-5-2-ben, 4-4-2-ben stb jó, az olyan hadrendekben, amelyekben kevesebb a védekező feladata. Valléről meg valószínűleg úgy gondolta a vezetés, hogy belőle pénzt tudunk csinálni, ami segít majd a regisztrációkban a fontosabbnak vélt posztokra. Nem vagyok nagyon meglepődve, mert Martinnal hosszabbított is a klub, bíznak benne, bár ezt a bizalmat a szurkolók többsége nem osztja, a klubvezetés elképzelhető, hogy nem lát problémát a jelenlegi felhozatalban.
Ha a tárgyalóasztalnál lejátszott meccseket nézzük, ez legalább 10-0 de Jong javára a mindenkori klubvezetés ellen, pályán tőle még soha nem látott, hatalmas bombagólokkal tartítva.Peter írta: ↑2025.07.26. 17:24:47Ez jópofi, mert a foci (is....) ugye olyan, hogy mindenki annyit játszik, amennyit a másik enged neki.
Szóval érdekes ez a vicc, mert de Jong jó meccseket játszik a vezetőséggel, kihasználja a lehetőségeit, ügyes gyerek, vitathatatlanul tehetséges.
Kár, hogy a pályán ezt az oldalát kevésbé képes megmutatni.
Nekem ugyanaz az érzésem, mint az előszezon előtt: van két kifejezetten tehetségesnek tűnő szélsőbekk (mindkét oldalra egy), akiket meg akarunk nézni, mit tudnak. Fortról persze ezt tudjuk, ott az a kérdés, hogy az év végi meccseivel előrelépett-e Flick szemében tényleges cserének, Torrentsről meg most fog kiderülni, mit gondol. Ha valami nem tetszene neki, akkor egy olcsóbb megoldást szerintem még leakasztanánk valahonnan augusztusban, de ezt most jegeljük, hátha megoldjuk házon belül a cseréket, hiszen van rá reális esély.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.26. 07:36:23Furcsa módon most nem vagyok csalódott, egy szélső védőnek örültem volna, de az esetleg még összejöhet, ha lesz olyan távozó, akiről Flick lemond.
J. Araujot hivatalosan az Atleticbe igazoltuk, hiába nem lépett ott pályára a kerethez tartozott. Gondolom ezért számolták oda, ahogy pl. Bardghjival is ez a helyzet. Jelenleg az Atletic játékosa, aztán kiderül, hogy a szezon kezdetére felkerül az A-csapatba vagy marad az utánpótlásban és fel-fel játszik. Inkább Torre a kakukktojás, mert ő a Pedri-féle utat járta be, egyből a felnőttekhez érkezett.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.24. 18:47:30https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... ictor.html
MD szerint 21 millió szabadult fel az FFP-ben a játékos eladás összegének 20%-val, és a felszabadult fizetés 60%-val számolva.
Ez elvileg elég (lenne) Joan Garcia és Rashford regisztrálására.
Gondolom ez nem ilyen "egyszerű"
https://barcauniversal.com/barcelona-ha ... two-years/
A Barca 100+ milliót keresett 2 év alatt(a cikk szerintem nem helyes mert pl. J. Araujo sem volt az akadémián)
a "fiatal játékosok" eladásából.
Egy top Rashford sem 50 millió, hanem legalább 70, de nem a top forma határozza meg elsősorban egy játékos árát. Ha a formája visszaesik nem ér annyit. Így is elég elszálltak az árak, ha mindenkit a legjobbja alapján vennének még durvább lenne. Az angol is évekig 80-85 millió volt, az utóbbi egy-két szezonban esett vissza.