Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.07.27. 21:29:14

Azaz érdekes, h eddig mindegyik kezdőnél kezdő De jong. Azért ők csak jobban tudják… azt aláírom, h sok olyan meccs van amikor eltűnik és pl Casadó focija nekem is tetszik, de nem rossz annyira amennyire itt be van állítva. Nekem már kezd ilyen Sergi Robertos lenni a story. Egyébként pàr napja jöttem haza Barcelonából és beültem több helyre is és ott a többség szereti a hollandot és a fociját is csak a fizetését emelik ki többen is ami sztem itt kiveri a biztosítékot és ezért van ez már-már frusztráló állandó kritika felé.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.27. 20:21:30

davi10 írta:
2025.07.27. 19:35:10
bence0330 írta:
2025.07.27. 19:09:27
Csak DJ-nál a fizetésénél jobban félek attól, hogy beszállingózik a kezdőbe a nehezebb meccseken, és akkor végünk, mert oda egyértelműen nem szint. Ha az én kezemben lenne DJ, örülnék neki, és a meccsek felén (liga alsóházi csapatok ellen) bátran kezdetném vagy sokszor becserélném, mert erre kiváló lenne, ilyen csapatokat akár könnyebben is verünk meg vele, mint Casadóval. De a padon rá sem néznék ilyen Inter-RM-BM-Atleti féle csapatok ellen.
Mert tavaly melyik nagy meccsen jött ki, hogy nem szint? Nekem inkább az maradt meg, hogy a Real ellen többek között az Ő beállása után hoztuk a második félidőt 0-4-re. Casado meg gólpasszt adott de Paul-nak az Atleti ellen.
Egészen elképesztő mennyire le van nézve a fórumon de Jong. Hoz 1-2 jobb meccset akkor csönd van, de jön a nyáriszünet, még mindig nem hosszabbított és megint el van hordva mindennek.

Az meg hogy Gavi lenne előtte a sorban, szerintem komolyan vehetetlen, és itt ütközik ki, hogy itt nem teljesítmény, hanem szimpátia alapon van ekézve.
Gavit nem olvastam sehol, a tavalyi Gavi semmiképp(szerk: most már láttam). Őt nem tudom most hová tenni, volt jobb, mint most, talán lesz is, szóval őt nem venném ide. Casadó viszont jobb szerintem, nem is kicsivel, Bernal is annak tűnt azon a pár meccsen, de róla még nem merném ezt kijelenteni. Azt mondanám, hogy erősen gyanús. A top Gavi viszont szerintem megütheti a szintjét, volt ő már olyan, de más rendszerben. Flicknél 4-2-3-1-ben nem tudom. Jó formájában hasonlónak tartom, csak Gaviban legalább látni a tüzet, meg őt úgy is használjuk jelenleg, ami, egy ilyen mindenes cserének. DJ-ot is így képzelném el (nyilván kevesebb fizuért), és kifejezetten örülnék, hogy itt van.

Én 1-1 hibát sosem szeretek nézni, az még egy Messinek vagy Rodrinak is van, nem különösebben érdekel se Casadónál, se DJ-nál. Amíg Casadó-Pedri volt a középpályássorunk, alig bírt bárki gólt lőni nekünk, Madridok, BM-ek, stb (egy ponton csere nélkül elfáradtak, ők sem voltak már olyan jók azért nonstop játszva). Azokból a meccsekből jött le nálam, amikor sorra kaptuk a sok gólt, és nem is csak a gólok száma, hanem tényleg átjáróház voltunk középen, plusz hiányzott előre is a kreativitás, hirtelen ritmusváltás, amit Casadó tudott. Ilyen Dortmund, Inter féle meccseken (nem csak miatta, GM, meg Olmo is tartja pl. a kezét, de benne volt bőven) Korábbi években is ugyanz, PSG, United, Bayern és társai.
Hogy összefoglaljam, főleg azon meccseken, ahol nem volt egyértelmű az uralmunk a pályán. A teljesen megnyomorított RM ellen tényleg brillírozott egyszer, de ők kb a középpályáig nem értek el a "támadásaikkal", nem volt tesztelve az, amiben ő törékenyebb. Abban ő pont tud tényleg segíteni, mindig erényének írtam, hogy jobban tudjuk vele birtokolni kicsit a labdát. Vannak ilyen szituk. Sok meccsen jó ő, de helyette egy random középpályás is jó lenne sok meccsen, mint pl. Gavi, csak ő arra is van használva. A megítélésben ez óriási különbség, hogy egy nem túl extra játékost csereként használunk-e, vagy kezdőként.

Mindehol pont egy fél szinttel tűnt lassúbbnak és körülményesebbkek vele a védekezés és a támadásépítés is, mint kellene. Nem rossz, de tényleg hasonlítsd össze, mit művelt mellette ma is egy Casadó hozzá képest, mennyivel dinamikusabb volt minden, amit csinált, mennyivel célratörőbb előre és hátra is, mennyivel jobb puzzle darabka. Előre pláne látványos a különbség, nézz végig egy össze gól összefoglalót pl. tavalyról, amikor Casadó sorra adta egyérintőből előre a (gó)passzokat, Raphinha meg nyargalhatott vele, ilyen február után kb egy sem történt DJ-al, nem ugratott ki senki senkit mélységből, Rapha meg morgott amikor már a 89. beindulásánál nézik szellemnek, meg Ferrán is, teljesen elszállt ez a fegyverünk hónapokra. Yamal meg a szélsőbekkek, esetleg Inigóék próbálkoztak. Meg persze néha Pedri. DJ egy ilyen labdát átvesz, körbenéz, aztán esetleg csinál vele valamit, de akkor sem húz meg valami merészet. Ritkán értek egyet Gránittal, nagyjából ez a kivétel. :D

Jó játékos, de olyan SR féle mindenes és mégis semmilyenes, ő is jó volt középpályán, de annyira nem, hogy a nagy meccseken elég legyen (tudom, a híres kivételét én is láttam. :) ). Ha Casadóék előtte maradnak, sok szót nem is fogok szólni rá.

Legjobban nálam viszont Olmóhoz hasonlít. Ő az, aki ha eleve megy a szekér, akkor meg tudja könnyíteni a dolgot, folyékonyabbnak, könnyedebbnek érződnek a dolgok. Amikor viszont elő kell lépni, húzni a csapatot, akár hátra nagy mentésekkel, akár előre, nagy meccsen, akkor síri csend. Nyilván nem kivétel nélkül, az van oda-vissza is, de átlagban. Pedri, Yamal, Rapha, Koundé, Casadó, Inigo, korábbi Chris, Ara, de még Lewy meg Ferrán (Inter ellen mondjuk pont nem) is simán előlépnek pl ilyenkor, és hozzáteszik az extrát, akár előre, akár hátra. Na ő nem, hanem tartja ezt a langyosabb, jó, de nem kiemelkedő szintet. És ezzel semmi gond nem lenne, ha nem kezdő meg első számú kapitány lenne, meg az egyik legjobban fizetett játékos (nem az ő hibája, de attól még a megítélésében számít). Szerintem a kritikák 70-80%-a a státuszához mért minőségnek szól, nem megának a szintjének, mert egyáltalán nem rossz. Státuszhoz képest nálam ő a leggyengébb talán a keretben. Amúgy azért bőven nem. Szóval én magamról tudom, hogy ilyen szemmel nézem, mások nem tudom, hogy. Például EG meg Gavi jó példa, náluk azért főleg jelenleg jobbnak tartom, de ahogy használjuk őket, annak jobban megfelelnek, mint ahogyan és amire őt használjuk, nem adtunk ki értük egy vagyont sem és ehhez mérten őket jobbnak tartom (plusz a fizu, de ez óvatos kritika, mert nem tudom, mi az igazság). Fordítva, Griezt, Cout se szidná senki, ha nem alapkezdő sztárigazolások lettek volna 100+ misikért sztárgázsiért. Ha mi neveltük volna ki őket, vagy 5-10 misiért 10 millióért fociztak volna itt, semmi baj nem lett volna, azt a szintet bőven le is hozták.
Ja, meg a megítélésében szintén nagy szerepe van annak, hogy egy Gavi meg egy EG meghal a pályán, szívüket-lelküket beleteszik. DJ-on ezt soha nem láttam, de ahogy látom, más sem nagyon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2025.07.27. 19:35:10

bence0330 írta:
Csak DJ-nál a fizetésénél jobban félek attól, hogy beszállingózik a kezdőbe a nehezebb meccseken, és akkor végünk, mert oda egyértelműen nem szint. Ha az én kezemben lenne DJ, örülnék neki, és a meccsek felén (liga alsóházi csapatok ellen) bátran kezdetném vagy sokszor becserélném, mert erre kiváló lenne, ilyen csapatokat akár könnyebben is verünk meg vele, mint Casadóval. De a padon rá sem néznék ilyen Inter-RM-BM-Atleti féle csapatok ellen.
Mert tavaly melyik nagy meccsen jött ki, hogy nem szint? Nekem inkább az maradt meg, hogy a Real ellen többek között az Ő beállása után hoztuk a második félidőt 0-4-re. Casado meg gólpasszt adott de Paul-nak az Atleti ellen.
Egészen elképesztő mennyire le van nézve a fórumon de Jong. Hoz 1-2 jobb meccset akkor csönd van, de jön a nyáriszünet, még mindig nem hosszabbított és megint el van hordva mindennek.

Az meg hogy Gavi lenne előtte a sorban, szerintem komolyan vehetetlen, és itt ütközik ki, hogy itt nem teljesítmény, hanem szimpátia alapon van ekézve.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2025.07.27. 19:20:05

Laporta részéről most korrekt, hogy megmondta, hogy várhatóan nem lesz több érkező. Ebben végre nem áltatja a szurkolókat. Mindig így kellene kommunikálnia.
Troym írta:
2025.07.27. 18:46:00
DJ kapcsán a legrosszabb, hogy nem tudom mennyire általános jellegű a véleményem, hogy szakmai szempontból hidegen hagy, hogy nálunk van-e, vagy eladtuk.
Jó játékos, nem kiemelkedő, ennyi.
Előtte és utána is lesz középpályánk.
Nyilván más pénzügyi vonzatai vannak a különböző döntésnek, hogy marad, megy, de csak a pályán nézve ő csak 1 db középpályás a sokból, nem a legjobb, nem a legrosszabb.

Tegyenek Decoék, ahogy jónak gondolják, és innentől jön a pénzügyi rész: hosszabbíthatunk vele ugyanannyiért, fele annyiért, eladhatjuk, bármit kitalálhatnak, csak utána övék a felelősség.
Jelenleg szerintem a legrosszabb mélységi középpályásunk. A Pedri-Gavi-Casadó-de Jong felhozatalból szerintem az ő teljesítménye az utolsó. Nem csak anyagi, hanem minőségi előrelépés lenne tőle megszabadulni. Gyakran csak a mennyiségre gondolunk. Minőségi javulás lenne őt lepasszolni és egy pontosabb, erélyesebb, határozottabb és ötletesebb középpályást igazolni a helyére.
bence0330

Troym írta:
DJ kapcsán a legrosszabb, hogy nem tudom mennyire általános jellegű a véleményem, hogy szakmai szempontból hidegen hagy, hogy nálunk van-e, vagy eladtuk.
Alapvetően én is így lennék, az zavar jobban, ha a neve és a fizuja miatt megelőzné Casadóékat. SR-nél sem érdekelt, itt van-e vagy sem, amikor már minimális fizuval volt itt. Nálam nem lett volna, de nem zavar. Csak DJ-nál a fizetésénél jobban félek attól, hogy beszállingózik a kezdőbe a nehezebb meccseken, és akkor végünk, mert oda egyértelműen nem szint. Ha az én kezemben lenne DJ, örülnék neki, és a meccsek felén (liga alsóházi csapatok ellen) bátran kezdetném vagy sokszor becserélném, mert erre kiváló lenne, ilyen csapatokat akár könnyebben is verünk meg vele, mint Casadóval. De a padon rá sem néznék ilyen Inter-RM-BM-Atleti féle csapatok ellen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

Peter írta:
2025.07.27. 17:21:06
Előtte és utána is lesz középpályánk.
Nyilván más pénzügyi vonzatai vannak a különböző döntésnek, hogy marad, megy, de csak a pályán nézve ő csak 1 db középpályás a sokból, nem a legjobb, nem a legrosszabb.

Tegyenek Decoék, ahogy jónak gondolják, és innentől jön a pénzügyi rész: hosszabbíthatunk vele ugyanannyiért, fele annyiért, eladhatjuk, bármit kitalálhatnak, csak utána övék a felelősség.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.27. 17:21:06

Troym írta:
2025.07.27. 16:19:14
.
.
mondjuk a City vinné
.

(nem akarom én ragozni a ragozhatatlant, de bármilyen szándékról legyen is szó, azért van annak egy megfelelő folyamata)

Szerintem a komolynak tekinthető vételi szándék az nem áll meg ott, hogy érdeklődő, venné, vinné, elfogadná (kiolvasták a szavaiból, jó játékosnak tartja, örömmel látná a keretében)....stb...ezek max szurkolói riogatásokra alkalmasak.

Önmagában egy komoly érdeklődés sem jelent még feltétlen valódi szándékot.
A komoly, valós szándék feltétlenül valami "matekra matekkal" kezdődik a végeredménytől még teljesen függetlenül. (azon túl, hogy a játékos váltana egyáltalán vagy sem)

Pool vs Isak ügy számok repkedése, svédcsavar az ügyben...jelen állás szerint - tudtommal - lepattintották a poolt, de volt valódi adok-kapok a sztoriban, történtek konkrét események a vétel érdekében.
Avagy ami lezárult már, de valamikor elindult és maradva a poolnál, elindította és nem pattant le az első akadálynál a Wirtz ügyről, ahogy a Real sem (Mbappé vagy TAA), azokról akiket igazán magukhoz akartak vinni.

Beértve azt is, amikor hagyják kifutni a lejáró szerződést, hiszen amögött is ott van megfelelő szándék.
Avagy lsd Neymar sztori a kivásárlási ár kifizetése és pont.

Ha egy ajánlatra meg nincs válasz, akinek igazán fontos, legalább érdeklődik, hogy egyáltalán kézhez kapták az ajánlatot vagy sem.....aztán eldönti, hogy lepattan vagy nyomul egy licittel tovább....hogy valóban komolynak vegyék a szándékát.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.27. 11:44:24

Ahogy írtam, szerintem jobb lesz a keret mélysége, az is közrejátszik, hogy Flicknél kialakult a játszatott keret és a játékosok pozíciója, és 4 játékos nem sérülten kezdi a szezont.
Ehhez jött 2+1 ember.
Nagyon nagy valószínűséggel Flick továbbra is ugyanazt a taktikát fogja alkalmazni, míg a keret adott.
Így továbbra is benne van, hogy 2-3 akár 4 gólt is kapjunk egy meccsen, de ez igaz minden csapatra, még azokra is, akik 1 milliárdból hozzák össze a keretet.
Egyébként az Atletico és a Real nagy valószínűséggel 5 védővel fog felállni, és megfelelő mennyiségben és összegben képes bővíteni a saját keretét. Aki a védekezés szépségeire, vagy a sok új, drágán leigazolt játékos teljesítményére kíváncsi, bátran ajánlott a Madridi csapatok meccseinek követése :)
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.07.27. 11:40:26

Honnan tudjátok, h idén ismét elfárad a szezon fontos felére a védelem és lesz ismét két fontos sérült a vèdelemből? És mi a garancia, h idén ismét kifogjuk tömni az ellenfeleinket? Ez mind fikció mind”ha” van aki beleképzeli magát a lehetetlenbe ő mit, h csinálna stb…emberek egy kölcsönbe érkező embert is nehezen fogunk tudni regisztrálni nem, h egy drágán igazoltat. Hiába is lenne a világ összes pénze a Barcánál a liga akkor sem engedne költekezni minket( persze a többieket igen) mindig ezzel a tartozással jön itt több ember…igen tudom van nem kevés sztetek másnak nincs? Itt a ligában túl szigorúak főként ránk a szabályok, de ha engednének minket igazolni érzésem szerint eszetlen költekezés lenne( max Flick kérései tudnának ezen javítani) én bízom a Klubban a csapatban az edzőben és a játékosokban és persze az új massiasokban. Semmi elvárásom nincs csak az, h legyünk top 2 a ligában és top 4 a bl-ben. Az meg, h Deco mit, h csinál( nekem sem tetszik) külsőleg könnyű mit, h kéne. Tah-t én is hoztam volna, de nem tudtunk volna regisztrálni ennyi embert. Kapus kellett sztem is bal szélső nálam évek óta szintén( Flicknek is) nekem ami hiányérzetet kelt az jobb hátvéd és egy kp. Talán majd jövőre..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrsika 2025.07.27. 11:45:04-kor.
bence0330

2025.07.27. 11:38:06

Kovbal88 írta:
2025.07.27. 11:34:18
bence0330 írta:
2025.07.26. 21:38:01
Szerintem erősödött és mélyült is gyakorlatban a keretünk. Nem egészséges, nem tökéletes, de jobb, mint tavaly. 3 olyan játékos, akiknek van összesen párszáz perce, semmit nem számít két kezdő szintűhöz képest, hiszen igazából még cseréknek is alig nevezhettük őket.

És akkor ehhez ha hozzávesszük azokat a játékosokat, akiket Flick eleve sérülten kapott, kapnak egy alapozást (Chris, Gavi, Ara, DJ), és Bernalt, akkor egész korrekt lehet a dolog. Esetleg 1-2 fiatal még beépülhet, Torrents, Fort, meg valamelyik Fernandez a 3 közül, és még ott van Roony is, lehet hogy ő megüti majd a csereszintet, de még ezen bizonytalaok nélkül is gyakorlatban mélyebbnek érzem a keretet (ez alatt azt értem, hogy akit Flick ténylegesen használ, hiszen úgyis ez számít).
Szerintem nagyon optimista vagy, ennyire nem jó a helyzet sajnos. Értem, hogy anyagi gondok stb. De Deco már megint nem csinált semmit, kivásárolt egy kapust, meg elhoztuk az angolt, aki kemény 15 százalékot engedett a béréből. Amint a Barcelona fog állni.
BL-ben ez így nagyon kevés lesz, és hozzáteszem, tavaly nagy szerencsénk volt a sorsolással, lehetett volna sokkal keményebb is, valamint a meccsek is alakulhattak volna másképpen. Szinte minden lépés nekünk jött ki jól, ritka az ilyen.

Tah-t is hozni kellett volna, Martinez és Cristensen helyett. Illetve Mingueza-t vagy bármit szélsőhátvédnek, mert konkrétan nincs oda emberünk.
Illetve előre is kell még egy ember ez a négy és fél nagyon kevés lesz 3 posztra.
Nem modtam, hogy ideális, sőt, mondtam, hogy nem, de objektíve több használható/kezdő szintű játékosunk van, mint tavaly volt, nem is olyan kevéssel.

Azért nem mondanám véletlennek, hogy az elődöntőig végigvertünk mindenkit a BL-ben, BM szintű csapatok ellen is.

Előre most szerintem egész jól megvagyunk. Rashford, Rapha, Yamal, Ferrán, Lewy, ez alapból 5, emellé még hamis kilences lehet Olmo, és Roony is lehet csere Yamal mögött, ezt nem tudjuk, ha ezt a szintet megüti, akkor minden posztra van két emberünk ott.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.07.27. 11:34:18

bence0330 írta:
Szerintem erősödött és mélyült is gyakorlatban a keretünk. Nem egészséges, nem tökéletes, de jobb, mint tavaly. 3 olyan játékos, akiknek van összesen párszáz perce, semmit nem számít két kezdő szintűhöz képest, hiszen igazából még cseréknek is alig nevezhettük őket.

És akkor ehhez ha hozzávesszük azokat a játékosokat, akiket Flick eleve sérülten kapott, kapnak egy alapozást (Chris, Gavi, Ara, DJ), és Bernalt, akkor egész korrekt lehet a dolog. Esetleg 1-2 fiatal még beépülhet, Torrents, Fort, meg valamelyik Fernandez a 3 közül, és még ott van Roony is, lehet hogy ő megüti majd a csereszintet, de még ezen bizonytalaok nélkül is gyakorlatban mélyebbnek érzem a keretet (ez alatt azt értem, hogy akit Flick ténylegesen használ, hiszen úgyis ez számít).
Szerintem nagyon optimista vagy, ennyire nem jó a helyzet sajnos. Értem, hogy anyagi gondok stb. De Deco már megint nem csinált semmit, kivásárolt egy kapust, meg elhoztuk az angolt, aki kemény 15 százalékot engedett a béréből. Amint a Barcelona fog állni.
BL-ben ez így nagyon kevés lesz, és hozzáteszem, tavaly nagy szerencsénk volt a sorsolással, lehetett volna sokkal keményebb is, valamint a meccsek is alakulhattak volna másképpen. Szinte minden lépés nekünk jött ki jól, ritka az ilyen.

Tah-t is hozni kellett volna, Martinez és Cristensen helyett. Illetve Mingueza-t vagy bármit szélsőhátvédnek, mert konkrétan nincs oda emberünk.
Illetve előre is kell még egy ember ez a négy és fél nagyon kevés lesz 3 posztra.
bence0330

2025.07.27. 11:32:28

baas11 írta:
2025.07.27. 11:24:05
Szóval akkor meg van oldva es biztosítva higy ne kapjuk fel ora alatt harmakat ( madridi csapatok, BL kieséses szakasz ) vagy 2 meccsen 7 et stb…. ???

Mert ezt a jo isten se fogja elol kompenzálni, h majd rúgunk nyócat ….
Ez alapvetően akkor kezdett csak gond lenni, amikor a kevés rendelkezésre álló hátvédünk elfáradt, és mindkét igazi vkp lesérült, és amúgy a nyugdíjból visszatérő TEK is elfáradt mellé. A szezon első felében gyakorlatileg perfekt volt a védekezésünk, elég gyilkológép csapatok ellen is.

Ehhez jön végre egy top kapus a használhatatlan Stégen helyett, ez már eleve előrelépés. Christensen felépült, Araujo kap végre egy normális előszezont, ő is tuti, hogy jobb lesz, mint tavaly volt.

És akkor ott van a védekező középpályásaink visszatérése, DJ tavaly már egész jó volt, de nem az, aki a védekező részét jól megoldja, amikor ő van bent, jobban uraljuk a középpályát, de több gólt tudunk kapni. Casadó sokkal jobb volt ebben, Bernal meg reméljük, még jobb lesz.

Plusz eleve lehet még finomhangolni is a védekezés-támadás egyensúlyát, ezt Flick a végén nem oldotta jól meg minden szituációban, de azért még így is csak egy párharcot buktunk gyakorlatilag a szezon második felében.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.07.27. 11:34:25-kor.
baas11
Entrenador del Barça

2025.07.27. 11:24:05

Szóval akkor meg van oldva es biztosítva higy ne kapjuk fel ora alatt harmakat ( madridi csapatok, BL kieséses szakasz ) vagy 2 meccsen 7 et stb…. ???

Mert ezt a jo isten se fogja elol kompenzálni, h majd rúgunk nyócat ….
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
bence0330

Chino
Llegenda del Barça

2025.07.26. 19:16:58

gránit írta:
2025.07.26. 17:17:24
Számomra az a furcsa, hogy az előző szezonban a rövid keret miatt panaszkodtunk, a klubvezetés viszont nekiállt kiszórni a peremembereket. Valóban nem játszottak sokat (mondjuk az előző szezonban meg is úsztuk a sérüléscunamit), de egy komolyabb sérüléshullám esetén még hasznukat lehetett volna venni, főleg Torrét sajnálom.

A felmerült posztra volt két opciónk is, Valle és Mingueza, de egyik sem kellett. Mingueza sajnos valóban nem tud védekezni, ő 3-5-2-ben, 4-4-2-ben stb jó, az olyan hadrendekben, amelyekben kevesebb a védekező feladata. Valléről meg valószínűleg úgy gondolta a vezetés, hogy belőle pénzt tudunk csinálni, ami segít majd a regisztrációkban a fontosabbnak vélt posztokra. Nem vagyok nagyon meglepődve, mert Martinnal hosszabbított is a klub, bíznak benne, bár ezt a bizalmat a szurkolók többsége nem osztja, a klubvezetés elképzelhető, hogy nem lát problémát a jelenlegi felhozatalban.
Vallét Flick nem akarta. Már a tavalyi előszezonban is látszott. Ha szerepet is kapott, akkor is jobbhátvédként használta, nem hiszem, hogy a klubvezetésnek ebben szerepe lenne. Az csak plusz, ha sikerült még pénzt is csinálni belőle. Szidjuk GM-et, de nem tudom Valle mennyivel lenne jobb. Én ugyan nem néztem Como meccseket, de nem tudott stabil kezdő lenni a 33 éves Moreno mellett.

Torrenak bármennyire fájhat, de jobb a váltás, még annyi ideje sem lett volna mint tavaly. Egy Rashforddal van egy csere balszélsőnk, középső támadónk, tízesünk, sőt csere jobbszélsőnk. Ha akkora sérüléshullám lenne azon a poszton, hogy Raphinha, Olmo, Fermin, Gavi sem bevethető még mindig ott van Toni Fernandez.
Roony, ha beválik szintén lehet egy második/harmadik számú opciónk a jobbosra.
Plusz visszatér Bernal is, illetve vannak még olyan játékosok mint Torrents, Dro, Guille, Toni, akikből egy-kettő szintén erősítheti jövőre a keretet.

És azért azt sem kellene figyelmen kívül hagyni, hogy az olyan játékosok, mint Balde, Cubarsi, Bernal, Fort, Gavi, Pedri, Fermin, Yamal, Casadó egy évvel idősebbek lesznek, ami sokat számít ilyen korban, mert messze vannak még a plafonjuktól.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.26. 17:40:54

Valószínűleg még lesz távozó, de elsősorban Stegentől és Penatól várták volna, utóbbi + Romeu szerintem mennek még.

Garcia/TEK
Kounde/Eric-Cubarsi/Araujo-Inigo/Christensen-Balde/Martin+Fort és Torrents, szerintem itt lesz még távozó, lehet Fort megy kölcsönbe, ha Christensen vagy Martin távozna, valószínűleg jönne egy szélső védő

De Jong/Casado-Pedri/Gavi+ Bernal. Szerintem ez marad így, igazolás nem fér bele, Bernalt a hírek szerint sokan vinnék, de nem fogunk megválni tőle, főleg a sérülése után

Olmo/Fermin

Yamal/Roony-Lewy/Ferran-Raphinha/Rashford

És jöhetnek még fel az utánpótlásból.
Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb a keret mint tavaly, van minden posztra 2 játékos, és nagyobb a variációs lehetőség, reméljük Araujo, Gavi, Christensen és De Jong jobb szezont hoznak, mondjuk szerintem attól nem nehéz. Martin gyengécske csak, Torrentset meglátjuk.
Idénre sem várok semmit a csapattól, a riválisok 200+ milliókért igazolnak, úgy néz ki nálunk végleges a keret
https://www.transfermarkt.com/fc-barcel ... verein/131
Most -2 millión állunk, de valószínűleg idén is pozitív mérleggel zárunk. Így nagy csodákat nem érdemes várni.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.26. 17:17:24

Számomra az a furcsa, hogy az előző szezonban a rövid keret miatt panaszkodtunk, a klubvezetés viszont nekiállt kiszórni a peremembereket. Valóban nem játszottak sokat (mondjuk az előző szezonban meg is úsztuk a sérüléscunamit), de egy komolyabb sérüléshullám esetén még hasznukat lehetett volna venni, főleg Torrét sajnálom.

A felmerült posztra volt két opciónk is, Valle és Mingueza, de egyik sem kellett. Mingueza sajnos valóban nem tud védekezni, ő 3-5-2-ben, 4-4-2-ben stb jó, az olyan hadrendekben, amelyekben kevesebb a védekező feladata. Valléről meg valószínűleg úgy gondolta a vezetés, hogy belőle pénzt tudunk csinálni, ami segít majd a regisztrációkban a fontosabbnak vélt posztokra. Nem vagyok nagyon meglepődve, mert Martinnal hosszabbított is a klub, bíznak benne, bár ezt a bizalmat a szurkolók többsége nem osztja, a klubvezetés elképzelhető, hogy nem lát problémát a jelenlegi felhozatalban.
Peter írta:
2025.07.26. 17:24:47
Ez jópofi, mert a foci (is.... :D ) ugye olyan, hogy mindenki annyit játszik, amennyit a másik enged neki.
Szóval érdekes ez a vicc, mert de Jong jó meccseket játszik a vezetőséggel, kihasználja a lehetőségeit, ügyes gyerek, vitathatatlanul tehetséges.
Kár, hogy a pályán ezt az oldalát kevésbé képes megmutatni.
Ha a tárgyalóasztalnál lejátszott meccseket nézzük, ez legalább 10-0 de Jong javára a mindenkori klubvezetés ellen, pályán tőle még soha nem látott, hatalmas bombagólokkal tartítva.

Nagy húzás lenne a részéről, ha behúzná a klubot a csőbe a fizetésszéthúzós taktikával, így 2026 után is kaphatna olyan fizut, amit sehol máshol.
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.26. 17:01:13

Egyrészt én sem számítottam többre a vezetéstől, másrészt fura, hogy ezt el lehet adni ott.

Se stadion, se sztár igazolás (nekem utóbbi nem is kéne) de még a lyukas posztokra cserék sem érkeznek, cserébe lesz vagy 10 távozó és sajnos annak kell mára örülni, hogy Victor egész magas összegért távozik.
Lelkük rajta, mert szerintem 1 éve, fél éve, 1 hónapja is tudták, hogy 0 realitása a stadionba visszaköltözni idei naptári évben, így ugrik a komolyabb erősítés lehetősége, mégis eljátszották.
Érdekes lesz az év, Yamal fejlődési pályája határozza meg, hogy meddig juthatunk a sorozatokban, a védelmet ugyanazok alkotják, akik idén nem voltak túl stabilak, reméljük jól sikerül a felkészülés Flicknél, de ott szerintem kellett volna erősítés több helyen is.
bence0330

2025.07.26. 15:36:58

FcBarcelona1 írta:
2025.07.26. 07:36:23
Furcsa módon most nem vagyok csalódott, egy szélső védőnek örültem volna, de az esetleg még összejöhet, ha lesz olyan távozó, akiről Flick lemond.
Nekem ugyanaz az érzésem, mint az előszezon előtt: van két kifejezetten tehetségesnek tűnő szélsőbekk (mindkét oldalra egy), akiket meg akarunk nézni, mit tudnak. Fortról persze ezt tudjuk, ott az a kérdés, hogy az év végi meccseivel előrelépett-e Flick szemében tényleges cserének, Torrentsről meg most fog kiderülni, mit gondol. Ha valami nem tetszene neki, akkor egy olcsóbb megoldást szerintem még leakasztanánk valahonnan augusztusban, de ezt most jegeljük, hátha megoldjuk házon belül a cseréket, hiszen van rá reális esély.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.26. 07:36:23

Laporta szerint nem várható több igazolás, eladni sem akarnak olyan játékost, akivel az edző számol.
Gondolom pár perem ember távozhat.
Koundeval a L'equip szerint megegyeztek a hosszabbításról 2030-ig.
Furcsa módon most nem vagyok csalódott, egy szélső védőnek örültem volna, de az esetleg még összejöhet, ha lesz olyan távozó, akiről Flick lemond.
Regisztráció kapcsán az MD alternatívákat dobott be, ha nem fogadják el a VIP eladást, vagy Stegen bérének 80%-át, vagy nem sikerül annyi játékostól megválni. Ez az elnöki letét. Ezen felül adott a La Liga új szabálya.
https://tribuna.com/en/news/2025-07-25- ... nd-garcia/
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.25. 21:07:38

Pau Victor már orvosi vizsgálaton van Portugáliában, hamarosan hivatalosan is bejelentik, mint a Braga legújabb igazolását.
Ahogy korábban is írták 12 milliót fizetnek érte, ami még 3 millióval duzzad különböző változókkal.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.25. 12:51:05

FcBarcelona1 írta:
2025.07.24. 18:47:30
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... ictor.html
MD szerint 21 millió szabadult fel az FFP-ben a játékos eladás összegének 20%-val, és a felszabadult fizetés 60%-val számolva.
Ez elvileg elég (lenne) Joan Garcia és Rashford regisztrálására.
Gondolom ez nem ilyen "egyszerű" :)
https://barcauniversal.com/barcelona-ha ... two-years/
A Barca 100+ milliót keresett 2 év alatt(a cikk szerintem nem helyes mert pl. J. Araujo sem volt az akadémián)
a "fiatal játékosok" eladásából.
J. Araujot hivatalosan az Atleticbe igazoltuk, hiába nem lépett ott pályára a kerethez tartozott. Gondolom ezért számolták oda, ahogy pl. Bardghjival is ez a helyzet. Jelenleg az Atletic játékosa, aztán kiderül, hogy a szezon kezdetére felkerül az A-csapatba vagy marad az utánpótlásban és fel-fel játszik. Inkább Torre a kakukktojás, mert ő a Pedri-féle utat járta be, egyből a felnőttekhez érkezett.
Ugyanakkor még az idei szezon is bőven hátravan, ha PV lép az is komoly összeg (bár csak kölcsönben volt az Atleticben így nem tudom mennyire számít), de biztos lesznek még távozók, akár a Juvenilből is.

Azért ha az eddigi időszakot nézzük, PV távozásával kb. 0-án vagyunk és csak olyan játékosok távoztak, akiket nem használtunk vagy kölcsönben voltak, a másik oldalról pedig nagyon nagy erősítések érkeztek Garcia és Rashford személyében, plusz Bardghji, illetve esetlegesen további fiatal(ok). És még az előszezon előtt. Eddig nem néz ki rosszul,még ha bombaigazolások nem is lesznek, a legfontosabb minden esetre, hogy sikerült együtt tartani a csapatot és kulcspozíciókban nagyot erősíteni.
Azért elgondolkozok, hogy milyen változások lehettek volna, ha mi is elverhetünk vagy 150-200 milliót mint a másik két madridi alakulat.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.07.24. 18:47:30

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... ictor.html
MD szerint 21 millió szabadult fel az FFP-ben a játékos eladás összegének 20%-val, és a felszabadult fizetés 60%-val számolva.
Ez elvileg elég (lenne) Joan Garcia és Rashford regisztrálására.
Gondolom ez nem ilyen "egyszerű" :)
https://barcauniversal.com/barcelona-ha ... two-years/
A Barca 100+ milliót keresett 2 év alatt(a cikk szerintem nem helyes mert pl. J. Araujo sem volt az akadémián)
a "fiatal játékosok" eladásából.
bence0330

2025.07.24. 02:37:25

170 lehet nem volt Vini, de a 100 feletti értéke szeirntem abszolút jogos volt. Fiatal, de már jó korú játékos, aki konstansan a legjobbak között volt évek óta. Oké, aranylabdát nem érdemelt volna, de top10-ben jogos volt abszolút a jelenléte, nem csak tavaly, korábban is az volt/lett volna, Ancelotti érkezése óta. Nyilván a jellemét vegyük le, a TM azzal nem foglalkozik, pusztán a focitudása alapján évekig a legjobb balszélsőként emlegették Mbappén kívül, nem véletlenül, megvan benne minden hozzá, kiválóan cselez, villámgyors, gólerős, stb.

Rashford 50 milliós TM értéke szerintem teljesen korrekt közepes formánál is, és jól jelzi, mint a statok is, hogy az a gyengébb év sem volt gyenge, csak lehetett volna jobb is (20 gólpont 2400 perc alatt egyáltalán nem rossz olyan csapatokból, ahol játszott, sőt, inkább kifejezetten jó...). Reméljük, mi megemeljük az értékét. :) Ebben a korban ő már nem lesz 150 millió, de egy 70-80-ig szerintem simán felkúszhatna év végére, ha minden jól sülne el (Rapha 50-ről lett 90, csak picit fiatalabban), jó formában az bőven reális érték az angolnál. Persze ez nekünk mindegy, 35-ért van rá opciónk.

Olvasgattam amúgy néha olyan véleményt, hogy nem teszi oda annyira magát amúgy meccseken, ez szerintem a MU-val való összetűzéséből adódó hírek miatt terjed. Nekem két nagy kedvencem volt az elmúlt évek Unitedéből (főleg még az Ole által edzett csapatból), ő volt az egyik, nem volt neki büdös a munka akkor, amikor még sokat néztem őket. Szóval ettől nem félek, meg amúgy is hülye lenne Barcelonába jönni, és minden áron Flick alatt játszani, ha nem akarna 110%-ot nyújtani, szerintem tudja, hogy az itt alap.
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.23. 23:33:54

Peter írta:
2025.07.23. 19:41:55
Andrsika írta:
2025.07.23. 17:28:05
rashford 25-35-t sztem ér( ma ilyenek az árak) utálom Vinit, de ha jó formában van sztem top a posztján és akkor a Mai árak mellett éri az árát nálam.
25 - 35 az azért nem 50 és Vini akár ér(het) is 170-et - ha és amennyiben érvényes az, amit írtál - , ha olyan formában van, amivel top a posztján.... :D

Mindenesetre ma se jó forma, se top a posztján.
Egy top Rashford sem 50 millió, hanem legalább 70, de nem a top forma határozza meg elsősorban egy játékos árát. Ha a formája visszaesik nem ér annyit. Így is elég elszálltak az árak, ha mindenkit a legjobbja alapján vennének még durvább lenne. Az angol is évekig 80-85 millió volt, az utóbbi egy-két szezonban esett vissza.
A tm nem rossz kiindulópont, de nem elsősorban egy játékos minőségét tükrözi. Számít a kor, szerződésből hátralévő idő, válogatottság, milyen klubban játszik stb., ami amúgy teljesen jogos.
Egy Vini ugyanakkor szerintem a legjobb időszakában sem ért 170 milliót.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése