Andris írta: ↑2025.07.17. 10:08:15
Élesen emlékszem, hogy én akkor is és utána 1-2 évig minden héten leírtam: felejtsük el azt, hogy a klub újraépítése és teljes stabilizálása majd évtizedesnél kisebb távon működhet...
Mit értesz ezalatt? Még el sem nagyon veztettük a sportszakmai stabilitásunkat, főleg ahhoz képest, ami történhetett volna. Nem értünk el másodiknál rosszabb helyet a La Ligában, és azért a 2 BL kiesésünk inkbáb edzői tapasztalatlanságnak tudható be, nálunk gyengébb csapatok ellen, főleg a második. És akárhogy is, még az is csak 2 év volt, tavaly már tőlünk rettegett Európa a PSG mellett, szinte sosem, vagy csak 1-2 évben látott, szemkápráztató focival. Messi nélkül mindenképp sosem látott szinten. És ha már itt tartunk, igen, mindezt Messi után, ami csak növeli, és még érthetetlenebbé teszi, hogy hogy értük el mindezt. Kb Mission Impossible rész is lehetett volna belőle.
Én úgy érzem (lehet rosszul), hogy a te víziód az lett volna, hogy hagyjuk az eredményeket pár évig, ne igazolgassunk felső polcosokat, adjunk el 1-2 top játékost és akkor mostanra talán lehet, hogy tényleg beléphetnénk szabadabban a piacra.
Na ebből lehetett volna tragédia is. Tragédia lett nagy angol és olasz kluboknál is. Ha egyszer kikerülünk a top csapatok körforgásából, fene tudja, visszatérhetünk-e néhány év alatt, vagy egyáltalán. Így meg felszín felett tartottuk végig a fejünket, jó eredményekkel, top csapatként. Nyertünk bajnokságot, tavaly tripláztunk is. Nem tökéletes a keretünk, inkább mélyésgre, de elég jó a Masiával kigészítve. Egy triplázáshoz + elődöntőhöz felül kellett teljesíteni egy edzőzsenivel, de egy 2. hely plusz top16 szintje mindenképp megvan a csapatnak. Ez óriási dolog, extra teljesítmény szerintem Laportáéktól. Részemről inkább ez, és egy elhúzódóbb ffp gond (aminek egy része már szerintem a stadion miatt alakult ki, ami viszont kb már kötelező volt), mint az, hogy az Konferencia ligáért kaparjunk a Masiával. A Klub miatt is jobb szerintem lényegesen, és nekem mint szurkoló, nem kell évekig egy középcsapatot néznem, hanem élvezhetem hétről hétre a minőségi focit, nagy dolgokért harcolva.
És még a te(szerintem) verziód sem garantálta volna, hogy mostanra igazolhatunk, hiszen akkor meg alighanem a bevételek is drasztikusan csökkentek volna, az adósság meg kb semmit, no meg azért akkor se lett volna egyszerű kipenderíteni és leépíteni azt a rengeteg horror fizetést. Rengeteg egyoldalú szerződésbontással kb, egyben kifizetve, és akkor elindulhattunk volna ilyen 8 fős felnőtt kerettel a ligában, kiegészítve a B-vel. És micsoda szurkolói bázist vesztettünk volna, hová zuhanunk le, szponzori szerződések hová zuhantak volna le, tényleg szó szerint tragédia is történhetett volna.
Azt megértem, hogy zavar a populista elnök, a jelenségért én sem vagyok oda, de pusztán amit letett az asztalra szakmai oldalról, az szerintem 1-2 hibájával együtt is a csoda kategória.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy