Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
A konstans szó jelentése nem az, hogy nincs kiemelkedő teljesítménye, hanem, hogy ingadozó van hogy jó, akad, hogy nagyon jó, akad, hogy gyenge, mint az általad említett meccs előtt 3 nappal a BL-ben, ahol semmit nem mutatott 90 perc alatt.
Vagy ferdítesz, vagy csak rossz a memóriád.Troym írta: ↑2025.07.15. 11:15:29
Most kicsit vegyük le az fsr / ffp témát, maradva a szakmai résznél.
Az első pont anno érvényes volt, de szerintem nem igaz mára. Balszélen egy bójának is több hasznossága van, jobbszélen nem használja Flick, ezért akarja a fórum 88%-a Nicot / Diazt / Rashfordot (akárkit), különben nem kéne.
FT mára egy csere 9es, egy poszton tudjuk használni, máshol vagy nincs értelme, vagy mi nem akarjuk.
Amikor sérült volt Yamal, többnyire Fermin játszott a helyén. EG inkább jobbhátvéd, mint FT szélső mára.
A második meg az "érvem". Van egy 37 éves kezdő 9esünk, és egy csere egy jó szezonnal. Lewy 40 gólos szezon után szerintem már mindenki most aláírna 30 gólos szezont, FT viszont, amikor Lewy sérült volt, akkor egyáltalán nem tudott konstans teljesítményt hozni, az ő plafonja a csereszint, ott vannak jobb időszakai.
Anno a Newcastle érdeklődött utána, de ha nem Newcastle, akkor AtMA. 40m+ FT Alvarezért.
Teljesen megértem az aggályaidat. De nem 1:1-ben mit csináljunk? Adjuk el 50 millióért és szerezzünk 25 millióért egy másik támadót? Nem nagyon lennénk beljebb. Semmi garancia nincs arra, hogy egy ma 25 milliós játékos akár csak egy olyan szezont tudna, mint Torres legutóbb. Ez akkor lett elrontva, amikor Julian Alvarez helyett őt igazoltuk le. Az is egy rossz döntés volt, meg ugyanabban az évben nyáron volt hely Kessié-nek is, majd egy év múlva bagóért megváltunk tőle, csak hogy megszerezhessük Roque-t, akitől fél év múlva megváltunk. Hibát hibára halmoz a vezetőség.
Most kicsit vegyük le az fsr / ffp témát, maradva a szakmai résznél.gránit írta: ↑2025.07.15. 10:56:42Torres-nek végre volt nálunk egy értékelhető szezonja, ráadásul több poszton is bevethető.
Az persze kínos lenne, ha a korosodó Lewandowski és ő egyszerre fújnának ki, így megértem az aggályokat, hiszen egy vállalható szezonja volt eddig Torres-nek a Barcelonában, Lewandowski pedig nem lesz fiatalabb. Az előző szezonban mutatott formája viszont bíztató volt.
Torres + 60 millió Isakért jó üzlet lenne, de nem 1:1-ben megvalósíthatatlan, meg a Newcastle miért is menne bele?
Azt ugyan nem akarom, hogy 38 évesen innen vonuljon vissza, de nagyon remélem, hogy 30-32 éves koráig itt lesz. Ahogy látom, feljebb írta Zozzy, de én sem értem, hogy egyáltalán miért akarnánk, miért akarná bárki eladni? Lőtt az ember szűk 2000 perc alatt 19 gólt és mellé még egy rahedli asszisztot is hozott. Most nem emlékszem, hogy gólban vagy gólpontban első-e egész Európában arányaiban, asszem előbbi. Szóval el sem tudom képzelni, miért akarnánk mi, vagy épp Flick eladni a top5 ligák Flick-korszak alatti leggólerősebb játékosát. Utolsók közt lenne, akit elengednék, soha az életben nem tudnánk pótolni, a padra semmiképp. Még szabadon igazolva is nagyon nehéz lenne, jelenleg meg egyszerűen lehetetlen. És nem csak a sok gól, hanem a sok clutch is, a legnehezebb helyzetekben meccsek végén képes eldönteni azt, Dortmund, kupadöntő, stb. Hőse volt a csapatnak ő is idén.
radar alatt lehet meg is próbálták, annak pont az a lényege, hogy arról elvileg nem tudunk.Troym írta: ↑2025.07.15. 10:14:18Lehet bejönne, lehet nem, de nem kell hirdetni és radar alatt megpróbálni.
Így, ahogy írtam marad az alternatíva, szerződéshosszabbítás, 15m fizetés még 3-4 év szerződés a cserecsatárnak, holott ha tényleg lett volna 60 milliónk Nicora, akkor akár felajánlani azt a 60m + Torrest Isakért, aki viszont kezdőszint lenne hosszútávon is
fun fact: tegnap kezdtünk róla beszélgetni, ma kinn is van cikk róla
Barcelona plan to renew Ferran Torres, but there's no rush.
His contract expires in 2027, but the club could offer a new deal until 2030.
mundo
Lehet bejönne, lehet nem, de nem kell hirdetni és radar alatt megpróbálni.
ezt az egész eszmefuttatást egy blindre bemondott átigazolási értékre húzod fel, nem tudom h mire alapozva h érte 50 millió körül lehetne kapni egy 13 millió fizus játékosért, miközben Tebas hetente vázolja fel a nyilvánosságnak az anyagi helyzetünket, mittomén hány százmillió tartozásunk van és szökőévente fordul elő ilyen összegért nálunk játékos értékesítés. majd aztán azzal folytatva, hogy valaki talán szintén lehet ilyen jó, ha lefő a 37 éves kezdő centerünk, úgyhogy nyomassuk. azt meg készpénznek veszed, hogy az itt tartása csak azért merülhet fel a vezetőségben, mert nem akarnak szívtelenek lenni. hát, engem ezzel nem győztél meg ennek a pénzügyi projektnek a racionalitásáról. ha valamivel alá tudod támasztani, hogy reális 50 milliós árról gondolkodni nála, az általam említett és nyilván általad is ismert nehezítő körülmények között, akkor úgy megérné diskurálni ezen, de addig ez egy fantázia alapú elégedetlenkedés Torres ittléte miatt.Troym írta: ↑2025.07.15. 09:41:40Minden összefügg.
Most teszem azt eladnánk Torrest pl, amikor végre nincs gödörben fél éve, akkor kb visszakaphatnánk azt a pénzt, amennyiért vettük és a fizetése sem kevés, tehát ha eladnánk 50m körül és kikerülne innen a 13 milliós éves bére, akkor jöhetne olyan szélső, akire itt sokan vágynak.
De ameddig nem merül fel "szívtelen" módon, hogy végre van piaci értéke Torresnek 5 év alatt talán másodszor, most kell eladni, mert talán más cserecsatár olcsóbban is lehetne nálunk 16 kanadai pontos cserecsatár, addig nem jutunk előre.
Sőt, mivel emberünk szerződése 2027-ben jár le, gondolom adunk neki új szerződést fizetésemeléssel és majd csodálkozunk, hogy 5 év múlva sem tudunk senkit igazolni.
Na az ilyen húzások kellenének ahhoz, hogy egyszer magunk mögött tudhassuk ezt a pénzügyi csődöt, amivel lassan 6 éve nem jutunk sehova.
Minden összefügg.
nyugi, innen fog visszavonulni, talán előtte 33-35 évesen talán elmegy a sivatagba, vagy ilyesmi, szóval már csak 8-10 évig marad
Számomra mindent elmond a srácról, hogy nagyon hosszú idő után csak és kizárólag arról jutott eszembe egyáltalán a barcelonai létezése is, amikor itt és most megláttam a topicját.....
Igen, viszont azért mégiscsak elég hosszú sérülés után (ez azért szerintem kicsit elnézhető), kevés perccel, egy teljesen összeomlott csapatban.
Nézz utána jobban.
Ferrán azért már kb két éve ugyanezt hozza stabilan, nyilván tavaly Flick-kel még kicsit javult, de nem is olyan sokat. Szerintem ez a szintje. Elépesztő gólerős, nem ügyetlen összejátékban sem, a centermunka egy, főleg fizikális részét nem tudja ellátni, ennek megfelelően az elit tömörülő csapatok ellen esélytelen (1-2 ilyen van egész Európában, túléljük), ez a gyengesége, pusztán a gólerőssége alapján lehetne top5 center is. Tőle szerintem ezt lehet várni továbbra is, amit tavaly, max nem lesz arányaiban Európa leggólerősebb centere, hanem mondjuk 10%-ot visszaesik, vagy ilyesmi, az még mindig elit szint.
Ezért írtam, hogy a visszatérése óta. Amúgy nem néztem utána, az angol kommentátorok olvasták fel, szerintem stimmel, mivel még egész szezonra is szoros, Ferrán november 30-án tért vissza, Lewy meg előtte lőtte a góljai... mittudomén, felét? Október végéig egészen abszurd számokat hozott.gránit írta: ↑2025.05.11. 21:04:52Nem jobb a gólátlaga.
Ferran Torres: 1921 perc alatt 19 gól. Ez 101,1 perc/gól.
https://www.transfermarkt.com/ferran-to ... ler/398184
Lewandowski: 3701 perc alatt 40 gól. Ez 92,5 perc/gól.
https://www.transfermarkt.com/robert-le ... eler/38253
Csak azért írok, mert lejjebb látom, hogy egy hónapja mit írtam.....hát nem volt képes tartani azt a korábban is jóindulattal halványan javulónak látszó szintet, nem szeretnék éppen ma ünneprontó lenni, de mindenki lövi a gólokat Lewa hiányában csak éppen Ferran nem....szóval a létszámot tekintve mindenképpen lehet hasznosnak minősíteni....