davi10 írta: ↑2025.06.15. 11:19:23
Raphinha-t azért követelte mindenki középre, mert 1v1-ben szinte senkit nem tudott megverni.
Yamal ezt bárkivel megcsinálja, jó ütemben húzódik befelé és onnan is remek labdákat ad, a lába is el szokott sülni. Beljebb még ennyi területe se lenne, szerintem tökéletes helyen van a szélen.
Igen, én is hasonlóan látom. Arról nem is beszélve, hogy bent így is túltengésünk van egy posztra, és akkor egy balszélső mellett még egy jobbszélsőt is venni, csak azért, hogy beljebb tuszakoljuk Rapha/Olmo/Fermín mellé, elé? Arról nem is beszélve, hogy nem csak a góltermést kell nézni, hanem amit ad a csapatnak, jobbra el tud szívni 2-3 embert, ami komoly fegyvertény. Középen meg ott lenne előtte egy fal, ami kicsit tolódna max. Pont azt nem tudná adni, amivel szerintem idén a legtöbbet adott a csapatnak. Bontani, lekötni 2-3 védőt, kirángatni őket középről. Pont ez az egyik fő zsenije, ez aztán nem lenne elpazarolva ott. Szerintem kifejezetten jó, hogy van egy nagyobb üres területe. És onnan is hozott 40 gólpontot 17 évesen, úgy, hogy tényleg rengeteg gól maradt a lábában a tapasztalatlansága miatt, ami nyilván javulni fog.
És azért nem egy nagyon klasszikus vonalszélsős szerepe van, szintekkel szabadabb, mint pl. Xavi rendszerében volt a szélső, amikor a piros foltja a hőtérképen konkrétan a vonalon volt.
És ja, pont a szezon végén kezdett a befelé húzásokból gólt lőni, alá Robben. Én még mindig hozzá látom hasonlónak legjobban stílusban, csak jobb (lesz) nála. És azért rengeteg ziccerbe is került középen, amit jövére már lehet, hogy jó százalékban fog értékesíteni. Vagy két év múlva. Ellesi még kicsit jobban a vonal mögé indulásokat is, kicsit többet megy így labda nélkül, még többször kerül majd oda.
Pluszban alighanem a brazil lesz középen, amikor hébe-hóba így volt idén percekre, akkor Yamal eleve többet húzódott be időszakosan, tudtak forogni kicsit, én valami ilyesmit várok a következő szezonban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy