Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Amelyik törvényre ez tíz éve ráillik, az már nem is törvény.
Szerintem ezt pontosan, hogy nem szabad sem elfelejteni, sem figyelmen kívül hagyni, hanem ez az, amire kíváló lehetőség keletkezik a klub számára, erre muszáj, sőt kötelező lenne zsigerből építeni a szerződések megkötésekor. Vonzó a klub, jelenleg a szakmai stáb is kíváló, ideális a környezet, szóval minden a helyén van.
Sokminden igaz ebben.gránit írta: ↑2025.07.16. 23:33:35Ez egy nagyon jó téma.
Amit leginkább át kellene venni, az az egységes fizetési sapka. A nehézség az lenne, hogy a labdarúgásban elképesztően nagyok a különbségek a bevételek terén, sokkal nagyobbak a különbségek sportágon belül, mint az NBA-ben. Nehéz lenne úgy meghúzni egy határt, hogy ugyanabban a ligában játszanak évi 30 millió eurós meg több mint 200 millió eurós bérkerettel rendelkező csapatok is. Éppen ezért tartom a szuperligát egy jó ötletnek, mert lehetőséget adna az egységes szabályozásra.
Azt nagyon nem tartom jónak, hogy egy amerikai játékost úgy lehet adni-venni, csereberélni, mint egy rabszolgát, és egyik napról a másikra költözhet az ország másik végébe, ha játszani akar, mert éppen elcserélte a volt csapata, mint egy tárgyat. A dolgozói jogok az USA-ban nyilván meg sem közelítik a nyugat-európai szintet, és ez pont nem egy követendő példa, ebben inkább nekik kellene példát venniük. Viszont azt sem tartom helyesnek, ha egy mihaszna játékos markában tartja az egyesületet. Abszurd, hogy méltányolhatatlanul gyenge teljesítményt nyújtó játékosok bármit megtehetnek, akár golfozgathatnak is munkaidőben, arra hivatkozva, hogy nekik szerződésük van, miközben egy dolgozót bárhol máshol ugyanilyen méltányolhatatlanul gyenge teljesítmény után úgy kirúgnának, hogy a lába nem érné a földet. Nem kell a végkielégítéssel jönni, mert aki tojik dolgozni, azt bárhol máshol úgy kipenderítik, hogy a lába nem érné a földet, és nem kapna egy garast sem. Ha nem a teljesítményével van a gond és leépítések vannak, akkor igen, ha egy céget felszámolnak, akkor is a dolgozókat kell először kifizetni, de ha golfozgatna munkaidőben vagy egyszerűen elfogadhatatlanul gyenge teljesítményt nyújt, az egy valid indoklás a kipenderítésre. Spanyolországban néhány éve például nem lehet pontos, részletes indoklás, bizonyítottan nyomós ok nélkül senkit kirúgni (ami nagyon helyes), de hát egyes játékosokról olyan bűnlajstromot lehetne összeállítani, ami bőven elegendő indoklás lenne.
Sőt, még egy szuperligás alapot is létre lehetne hozni a rengeteg pénzből, ami a kipenderített kenyérpusztítókat fizetné, nem feltétlenül az eredeti fizetésük teljes összegére, és a klubok ki tudnák szórni a mihaszna játékosokat erre a parkolópályára. Azt mindenesetre abszurdnak találom, hogy komolytalan teljesítményt nyújtó, olykor már bohóckodó játékosok azzal mentegetőznek, hogy szerződésük van. Miközben a szerződésben azért kötelezettségek is rögzítve vannak.
Sok mindent lehetne tanulni, a klubvb-n például a játékvezetőknek meg kellett indokolniuk a nagyobb lélegzetvételű döntéseiket, mert az ottani közönség ehhez szokott. A tiszta játékidőtől kezdve nagyon sok dolgot lehetne átvenni. Azt a keveset, amit eddig eltanult a labdarúgás másoktól, csak javára vált a sportágnak.
Amit jelenleg tehetünk, hogy nem száz évre kötünk szerződéseket, bátran alkalmazzuk a lelátóra való fellövést, és nem kötünk irreális szerződéseket, mert azt ne mondja senki, hogy Gavi vagy Martinez bárhol máshol keresne 9 millió eurót évente. Nekünk már rögeszménkké vált, hogy rossz az alkupozíciónk, miközben semmiféle alkupozícióban nem volt a két említett úriember sem a 9 millió eurós szerződés eléréséhez, egyszerűen csak simán a rögeszménkké vált, hogy mi nem tehetünk semmit és csak a másik fél akarata érvényesülhet.
Teljesen egyetértek.Peter írta: ↑2025.07.16. 21:03:24A kifogások keresése csak konzerválja a nulla fejlődés lehetőségét.
A klub zéró alkupoziciójához csak nullát lehet reflektálni vagy éppenséggel tovább sopánkodni, sajnáltatni magunkat, hogy azok a csúnya körülmények, miközben magukat a körülményeket a klub alakította ilyenné.
Ez egy nagyon jó téma.
Teljesen egyetértek.Peter írta: ↑2025.07.16. 21:03:24A kifogások keresése csak konzerválja a nulla fejlődés lehetőségét.
A klub zéró alkupoziciójához csak nullát lehet reflektálni vagy éppenséggel tovább sopánkodni, sajnáltatni magunkat, hogy azok a csúnya körülmények, miközben magukat a körülményeket a klub alakította ilyenné.
A hogyan, az egyszerű lenne, de a miért sem túl bonyolult.Sonoma írta: ↑2025.07.14. 22:37:11
Így hirtelen nem tudom, hogyan kellene másképp csinálni, de az nonszensz, hogy rajtunk kívül mindenki más el tudja adni a játékosait több-kevesebb pénzért, mi meg csak ingyen és még a fennmaradó bére egy részét is kifizetjük, hogy megszabaduljunk tőlük. Aztán csodálkozunk, hogy mindig üres a kassza.
Az igazolást és a tartozást nem lehet összemosni, mert a hitelnek/tartozásnak csupán egy része, ami érinti a transzferek megkötéseit.Andrsika írta: ↑2025.07.16. 13:05:23A stadion építès hitelből finanszírozza kb minden klub. Itt az okoz mínuszt, h nem ott játszottuk a meccseinket. Az atletis részre meg is adtad a választ. A liga nekik engedi, h erősödjenek nekünk nem! Ez a tartozásos téma…tudom, h van de arab csapatokon kívül kb hitel nélküli csapat nincs. Ha hitel alatt érted a tartozást az nekem nem releváns ugyanis azt fizeted, ha nem akkor van a baj. ( attól még tudom, h van)A valós tartozásokat elviekben rendezte a klub( elmaradt bérek játékosok felé stb) illetve a részletre vett játékosok ára is tartozás( kb minden klubnál ez van, ha nem fix a kivásárlási ár) ezekkel nem azt akarom alátámasztani, hogy minden happy nálunk, de már közel sem olyan mint volt és a hurrogo emberek ezt nem bírják felfogni/ elfogadni! Könnyebb valakit negatívan megítélni mint mondjuk elismerni vagy megdicsérni. Nagyon bonyolult és összetett ez a egész ami csapatunknál vagy a csapattal van. Ismét várjunk amíg a liga eldönti, most éppen mit is engednek meg
Tippre senkit nem köt ennyire az ffp, vagy max 1-2 spanyol középcsapatot, mint a Sevillát. Nekünk kötelező eladni, általában sürgősenm hogy kb elindulhassunk a ligában. Mások meg eladnak, ha úgy tartja kedvük. Képzeld el, mit kapsz egy autóért, ha felrakod használtan, és másnapra el kell adnod, különben éhen halsz, ahhoz képest, mintha felraknád, hogy majd elviszi valaki, ha akarja, neked mindegy. Második esetben el fog kelni piaci áron. Az első esetben meg már eleve feleolyan áron tennéd fel, és ha a vevő tudja, hogy holnapra neked el kell adnod (ami nálunk sajna igaz, mindenki tudja), akkor még azt is lealkudja a harmadára, mert megteheti, és te kb semmit nem tehetsz ellene, mert a szükség vezet. Ha azt mondod, hogy márpedig piaci árért adod csak el, kiröhög, azt mondja, hogy jó, akkor nem veszi meg, és te kúsznál oda másnap, hogy vigye el, bármennyiért is.Sonoma írta: ↑2025.07.14. 22:37:11Így hirtelen nem tudom, hogyan kellene másképp csinálni, de az nonszensz, hogy rajtunk kívül mindenki más el tudja adni a játékosait több-kevesebb pénzért, mi meg csak ingyen és még a fennmaradó bére egy részét is kifizetjük, hogy megszabaduljunk tőlük. Aztán csodálkozunk, hogy mindig üres a kassza.
Így hirtelen nem tudom, hogyan kellene másképp csinálni, de az nonszensz, hogy rajtunk kívül mindenki más el tudja adni a játékosait több-kevesebb pénzért, mi meg csak ingyen és még a fennmaradó bére egy részét is kifizetjük, hogy megszabaduljunk tőlük. Aztán csodálkozunk, hogy mindig üres a kassza.
Hát igen, kb 1+ milliárdos adóssághoz hozzájön a stadionprojekt, ami kb 1,5 milliárd, és hitelből van finanszírozva. Az eddigi adósságaink valamicskével csökkenhettek, nemrég jelentették be, hogy az eddig elmaradt fizetéseket törlesztette a klub. De így is brutálisan nagy az adósság.
Én most innen másoltam:
Ez benne lehet így is, bár sosem tudjuk már meg, de azért mi sem bizonyítottuk sehogy, hogy elkaptuk volna a PSG-t vagy sem.....
Utálod, ha felhozom, de akkor is ott vannak az adósságokFcBarcelona1 írta: ↑2025.07.13. 19:54:09PSG fizetések 225
Barca fizetések 210
(Capology 2024/2025)
PSG bevétel 850
Barcelona 950 (várhtó, nem hivatalos)
Annyit tennék hozzá, hogy véleményem szerint a döntőben el tudtuk volna kapni a PSG-t. Ezért is sajnálom, hogy most őket tartják a legerősebb csapatnak, mert sosem derült ki, hogy velünk el tudtak-e volna bánni. Sosem bizonyították, hogy ezt a Flick-Barcát el tudták-e volna verni. Mégis őket tartják a legerősebbnek. Miért? Mert elcsúsztunk egy banánhéjon. Pont egy olyan banánhéjon, amiről évek óta beszéltünk. Hogy nem voltunk hajlandók komolyan venni a kapuskérdést. Ha lett volna egy rendes tartalékkapusunk, ami nem volt, csont nélkül ott vagyunk a döntőben, és most róluk áradozna mindenki, nem a PSG-ről. Penának meg úgy adtak szerződést, hogy még egy meccset sem játszott a spanyol elsőosztályban. Aztán az első két meccsén fogtam a fejem, hogy milyen elhamarkodott döntés volt.Peter írta: ↑2025.07.13. 19:24:26Felőlem azt csinálnak amit akarnak elnököstül játékostul, de amikor azt látom, hogy néhány logikus változtatással szinte minden más mederbe kerülhetne......ezt szurkolóként sajnálom, mert simán ott liheghetnénk a psg nyakán vagy ők a mi nyakunkon.....kár érte, de ez van.
PSG fizetések 225Peter írta: ↑2025.07.13. 19:24:26Felőlem azt csinálnak amit akarnak elnököstül játékostul, de amikor azt látom, hogy néhány logikus változtatással szinte minden más mederbe kerülhetne......ezt szurkolóként sajnálom, mert simán ott liheghetnénk a psg nyakán vagy ők a mi nyakunkon.....kár érte, de ez van.
Annyit neked update megjegyeznék, hogy számomra önmagában bármelyik játékos fizetése érdektelen.
Egyetértek veled, nekem is ez volt a bajom a fizetésekkel. Azt viszont nem értem, miért veszitek készpénznek a mostani fizetéseket, híres neves Capology egyik napról a másikra felére írta De Jong fizetését. Ezért szerintem nem érdemes "vérre menni"Peter írta: ↑2025.07.13. 18:42:47“The players refused to lower their wages, and honestly, as a club member, I was ashamed. Not as a manager—but as a fan.”
Egyébként alapvetően a játékosok kedvében járás tekintetében - véleményem szerint - Laporta sem igen különbözik Bartotól, mert ugyan talán talán vékonyabban fog az a ceruza, de a kiválasztottjainak ugyanúgy szórja a pénzt, mint elődje, viszont amikor szembesül azzal, hogy a továbbiakban akadályokba ütközik, akkor látványosan elcsodálkozik.
Mennyit kaptam én ezért annó itt a fórumon.....
Több, mint egy klub......Troym írta: ↑2025.07.12. 19:40:16A 37 éves játékosunk 20+ milliót keres - egyedülálló Európában
A cserecsatár 13 milliót - ez is
Gavi a 10 perces csereközéppályás 9 milliót
Az évente 4szer megsérülő Olmo 14 milliót
Frenkie bónuszokkal 25 milliót
Tudod pl mennyire jól alkudoztunk Garciával?
6,3 millió a fizetése, az eddigi 0,7 helyett. 10szeres pénzt adtunk, nehéz, izzasztó tárgyalás lehetett Deconak.
Én nem Deco és nem Laporta fan vagyok, nem is leszek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.12. 20:22:51Teljesen más szubjektív véleményt alkotni pl. Gavi fizetéséről, De Jong focijáról ár/érték arányban, amivel egyet is tudok mindenkivel érteni, mint szubjektív vélemény alapján úgy, hogy rengeteg az ismeretlen tényező, napi szinten becsmérelni a klub vezetését, ami számomra meglepő egy FC Barcelona szurkolói oldalon.
A lehetőségek megítélése teljesen szubjektív, mint már sokszor kiderült akár a szövetségek, vagy a klub részéről is, szóval ezzel egyet tudok érteni.