Az igazolást és a tartozást nem lehet összemosni, mert a hitelnek/tartozásnak csupán egy része, ami érinti a transzferek megkötéseit.Andrsika írta: ↑2025.07.16. 13:05:23A stadion építès hitelből finanszírozza kb minden klub. Itt az okoz mínuszt, h nem ott játszottuk a meccseinket. Az atletis részre meg is adtad a választ. A liga nekik engedi, h erősödjenek nekünk nem! Ez a tartozásos téma…tudom, h van de arab csapatokon kívül kb hitel nélküli csapat nincs. Ha hitel alatt érted a tartozást az nekem nem releváns ugyanis azt fizeted, ha nem akkor van a baj. ( attól még tudom, h van)A valós tartozásokat elviekben rendezte a klub( elmaradt bérek játékosok felé stb) illetve a részletre vett játékosok ára is tartozás( kb minden klubnál ez van, ha nem fix a kivásárlási ár) ezekkel nem azt akarom alátámasztani, hogy minden happy nálunk, de már közel sem olyan mint volt és a hurrogo emberek ezt nem bírják felfogni/ elfogadni! Könnyebb valakit negatívan megítélni mint mondjuk elismerni vagy megdicsérni. Nagyon bonyolult és összetett ez a egész ami csapatunknál vagy a csapattal van. Ismét várjunk amíg a liga eldönti, most éppen mit is engednek meg
Ahogy a Real is hitelből újította fel a Bernabeut, amit 5 év után adtak át és szídjuk Laportát a Barca Studios, a stadion átnevezés vagy a VIP páholyok miatt, de a Real ugyanúgy megcsinálta ezeket. A páholyokat például szintén értékesítette, de még az üzemeltetési jogot is eladta a Sixth Streetnek, mert leállt volna az építkezés. Viszont azóta iszonyatosan megugrottak a bevétleik. A stadionhoz kapcsolódó mindennemű összeg nagyon magas százélákát teszik ki az éves költségvetésnek. Ezért volt hatalmas veszteség, hogy elköltözött a csapat.
A tárgyalások pedig az utolsó fázisban vannak, így jövő héten minden valószínűség szerint megkapja a klub a 40 milliós szponzori pénzt. De igazából az audit elkészítése miatt van még a herce-hurca. Plusz azon is a vita az Uefával és a Ligával, hogy a Liberoból származó bevételt elfogadják-e. Az egyik fél igent nmondott, a másik nemet, így megint megy a lavírozás. Szerintem elég szűk az a kör, akik teljesen tisztában vannak a helyzettel.
A bérkeret pedig szintén nincs túl korrekten megítélve. A 2020/21-es szezonhoz képest több mint 120 millióval apadt, de a 21/22-es szezonban, amikor már Messi és Griezmann távozott is 60 millióval magasabb volt a jelenleginél.
Az mondjuk tényleg elég érdekes, hogy a Real akármennyiért igazolhat és brutális fizetéseket oszthat. TAA is kapott egy közel 17 milliós fizut. Nyilván jobban állnak anyagilag, ez nem kérdés, de nem tudom elképzelni, hogy annyival, hogy majd 100 millióval többet költenek fizetésre és még így is annyival növelhetik és annyiért vehetnek játékost amennyiért szeretnének. Eddig elköltöttek 170 milliót igazolásra, 27 milliós bérrel, amiben még Mastantuono és Carreras benne sincs. Ennek ellenére még hoznák Konatét meg középpályást. Csak azért kell eladniuk embert mert nem férnek be a 25 fős keretbe.
Az esélyek nem igazán egyenlőek. Bartomeuék nagyon komolyan elcseszték a dolgokat, de nehezen hiszem, hogy ilyen durva helyzetnek kellene még mindig lenni. Az utóbbi 5 évet tekintve csupán egy szezonban voltunk mínuszban vétel/eladás tekintetében, a többiben mindig plusszal jöttünk ki, amellett radikálisan csökkentek a fizetések, de még így sem engednek akár csak 60 millióért igazolni Eközben az Atma és a Reál csak szórja a pénzt. Nagyon kíváncsi lennék a liga hogyan kezeli ezeket a dolgokat.