Igen, és nem csak ő. A 3 legértékesebb játékosunk (aki alighanem tisztán tényleg a 3 legjobbunk) így néz ki egy évvel ezelőtthöz képest:
Rapha 50--->90
Yamal 90--->200
Pedri 80--->140
Összesen hárman 220--->430.
A TM néhány hónapos csúszással, és némi stabilitást megvárva, de követi a trendet, az eredményeket, Flick alatt pár játékosból jó--->extra klasszis lett, kiváló szezonnal. Ad absurdum ha egy teljes noname masiás kerettel triplázott volna, akkor is lenne egy ilyen szezon után félmilliárd a keret értéke, vagy még több, akkor is, ha a valóságban senki nem taksálná őket ennyire. Ez ilyen.
A jelenlegi kerettel meg ha Flick bukott volna, akkor lenne az értékünk vagy 600-700 millió. Nagy százalékban diktálja az értéket az eredmény/szezon/csapat.
De még olyan kisebb játékosok is meghíztak értékileg, mint:
Casadó 2,5--->30
Martin 0,4--->12
Cubarsi 30--->80
Koundé 45--->65
Torres 28--->40
Fermín 30--->50
Ezt a pár Masiást és két külsös igazolást összeadva: 136--->277 Óriási ugrás, főleg, hogy egyedül Cubarsi fiatal közöttük, akinél evidens volt a javulás, max nem ekkora. Ő és Yamal az, akik mindenképp emelkedtek volna, ha ekkorát nem is. Ha Kessié előző nyáron jön 50 milliós értékkel, érne vagy 80-at, nem arab ligában bohóckodna jövőre. Ennyit számít a rendszer.
És pár nagyobb névvel pechünk is volt, akik sérülés miatt visszaestek értékben is, Ara, Chris, Frenkie, Gavi, TS.
De még Bernal is simán lehet, hogy 40-50-nél tartana, ha nem sérül meg az elején.
Úgy fogalmaznék, hogy félig mi kreáltuk (azaz a német Harry Potter) a magas keret értéket. Ugyanez egy gyenge, de akár közepes edző alatt lehetne a kétharmada is. Xavi nem volt rossz edző, valamiféle rendszer is volt, de a játékosok inkább alatta úgy a kötelezőt hozták.
Örülök, hogy most végre nekünk van olyan rendszerünk, mint ami miatt régen mi szívtunk az igazolásokkal, pl. amikor Cou-t megvettük 180-ért, mert a jól összerakott Poolban egy remek edző alatt nagyot játszott. Most szerintem nálunk van pár olyan játékos, akit ha kiemelnének, és beraknának a Chelsea-be, MU-ba, hirtelen nem értené senki, miért fizettek ki érte annyit, nem lennének olyan jók.
Nekem amúgy egy kérésem lenne idénre, hogy ne, vagy max óriási pénzért távozzon a jelenlegi keretből azok közül, akiknek van értéke, és érdeklődés is van feléjük: Fermín. Rá én valami 100 körüli árcédulát aggatnék, annyiért mehetne, a szezon második felére közel klasszissá érett, mire összekapta magát a sérülésből meg a horror nyarából, és minden megvan benne, ami kell nekünk. Szerintem Flick nagyot hibázott, amikor a már hetek óta gyenge Olmo helyett nem rakta be kezdőnek az akkorra már rendre bombaformában lévő Fermínt. Nem véletlenül kínál érte 80 körül elvileg a Pool több forrás szerint, az szerintem a minimum értéke. Szerintem ő szép csendben jobb lett annál, megérne 100-at egy top csapatban, és 100-ért is csak azért adnám el, mert sajna Olmóval megvagyunk, őt meg nem tudjuk elsózni senkire egy ilyen szezon után.