Na igen, minden csapat, aki BL-t nyert az elmúlt jó sok évben, szélsőkkel játszott. Szerintem az utolsó RM győzelem lehet kivétel, de Ancelottinál szerintem ez mindegy, fekete mágiával nyertek akkor is, meg előtte két szélsővel játszva is még Benzema idején.

Meg az is inkább egy hibrid rendszer volt, sok esetben Bellingham árnyékék két brazillal az oldalán, de ez még belefér abba, amit mondasz. Ezen kívül PSG, City, RM, CFC(ők asszem 3-4-3-al?), BM, Pool, stb, rendre két szélsős, három támadós rendszerrel nyertek. Akik úgy tényleg dominálták a világot, pláne, mi, PSG, BM, City, ez a négy csapat nyert úgy szerintem BL-t az elmúlt 10 évben, akik úgy tényleg megérdemelten végigverték a mezőnyt, minde teljesen tiszta 3 támadós rendszer volt, két szélsővel, egy centerrel/árnyékékkel.
A 4-2-3-1 meg szerintem a legmodernebb rendszer, meg általánosan is annak van tartva. Meg könnyű az átjárás a 4-3-3-ban, alapvetően szerintem csak a középpályás állománytól függ, ha nincs igazi 10-es, és van egy olyan mélységi középpályás, aki egyedül megoldja, akkor az előnyösebb, de ez a ritkább eset, igazi top klasszist kíván oda (bízzunk Bernalban), meg hát nálunk van egy halom 10-es.
1, talán 2 csapat van az élcsapatok közül, akik 2 centeres, klasszikus szélső nélküli felállással nyomják, jellemzően defenzív csapatoknak is tartjuk őket, akik jók, de BL-t nem nyertek 15 éve. Inter (ők se 4-4-2-vel), és az ATMA. Atma 4-4-2 lehet, de ők is alapvetően már egy ideje két szélsővel nyomják, támadó 4-4-2-ben. Én nem mondom, hogy ez ne jöhetne szóba, de ugyanúgy hiányozna hozzá 2-3 szélső a keretből, és Flicknek esze ágában sincs ezt nyomni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy