Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ők szélső bekkek. Persze, az minden felállásban is van, ez alap, csak 3-5-2-ben általában kicsit kevesebb védőmunkával.
Úgy, hogy te egyetlen dologhoz ragaszkodsz. Hogy a illető játszik olykor a szélen is.
Elfogadom a véleményedet. Szerintem bitang jó lenne. Raphinha szemben a kapuval, hihetetlen potenciál van ebben. Ahogy az Inter ellen tette. Szemben a kapuval, rátűzte, bombagól. Sokkal több ilyet látnánk tőle, ha nem olyan szögben játszana a kapuhoz képest, mint a 3-1-es támadófelállásban. Hozzáteszem, hogy ki van ki előtt, legfeljebb a stúdiós rajzolgatásokban lényeges, a mérkőzés folyamán rengeteg helyváltoztatás van, azért a labdarúgás nem egy olyan statikus játék, hogy mindenkinek ott kell tartózkodnia, ahová a beszélgetős műsorokban berajzolták őket.
Hogy lehet azonos információkból teljesen más következtetésekre jutni?
Teljesen egyetértek. A Barca DNS-nek sosem lesz semmi baja, csak a megfelelő emberek kellenek hozzá. És miközben Barcelonában a Barca DNS-en gúnyolódtak, Luis Enrique megvert minket az élő és létező Barca DNS-sel.
A másik topikban, ahol ezt fejtegettük, pont a 4-3-3-as rendszert méltattuk, és hogy a Pep-féle felállás egyáltalán nem elavult, ahogy a 4-4-2 sem, ma is játszanak csapatok 4-4-2-ben. Semmi nem avult el, a megfelelő játékosokat kell megtalálni hozzá.
Lewandowski Yamal
Bingó. És ezzel alá is támasztod, amit írok. Amikor Ferguson felfedezte, hogy ez az ember tud gólt lőni, rögtön kiszedte a beckhami szerepkörből. Aki tud gólokat lőni, azokkal felesleges ilyen szerepkörben pazarolni.
Ribery - Bárki - Robbengránit írta: ↑2025.07.10. 11:20:19
Nem vagyok egy szélső igazolása ellen, de nem is tartom feltétlenül szükségesnek. Dumfries szerintem jó megoldás lenne egy teljes szerkezetváltás felé. De enélkül is működne Yamal beljebb tolása. Gyerekkoromban gyakorlatilag mindenki 4-4-2-t játszott, és nem emlékszem ilyen bontogató emberekre. Kell bent kent góllövő, add be nekik és belövik. Szinte mi voltunk az egyetlenek, akik három támadóval álltunk ki, Rivaldo le is lépett, mert nem akart kitolva játszani. Messi volt az, akinek nagyon feküdt az a poszt, Henry is megbirkóztott vele (bár a pályafutása nagyrészét ő is 4-4-2-ben játszotta le, nem emlékszek, ki volt a bontogató ember a világbajnok és európabajnok francia válogatottban, amikor Trezeguet-vel voltak elől párban), de nem igazán szerette. Azóta azt gondoljuk, hogy ezt kell erőltetnünk, de Messiből csak egy van, és ő is inkább középen szeretett játszani.
Felőlem jöhet szélső, de nem is tartom létszükségletnek. Tegnap is megmutatkozott, hogy aranyat ér, ha egy villámgyors és gólérzékeny játékos azonnal kapura tud törni, ha az ellenfél lyukat hagy a védelemben egy hiba után. Nagy húzás volt Luis Enrique részéről.
Áthozom.bence0330 írta: ↑2025.07.10. 14:11:29Szerintem a kapusposzton nem a cserével volt baj, pláne nem tavaly, jó ha egy csapatnak van Tek szintű cseréje, szerintem simán top3 cserekapus a világon. Én 21-2 körül elküldtem volna Stegent, az első, de legkésőbb a második horror szezonja után (igazából már Bravóval szemben sem tartottam volna meg, de az abszolút védhető, kor is faktor volt). A kezdő kapusunk nem volt sem jó, sem elérhető évek óta. Ezzel volt a gond.
Neto sem volt rossz kapus, eligazolása után egy PL középcsapatban volt kezdő. Ez egy elég jó csere szint, máshol sincs jobb. Persze az megint más kérdés, hogyha egy cserekapustól remek védési mutatók mellett még azt is várjuk, hogy labdazsonglőr legyen, akkor... kezdőkapust keresünk. Senki ilyen nem jönne cserének, sehol nincs ilyen, vagy csak iszonyú ritkán. Nála is az volt a gond, mikor azt vártuk el tőle, hogy Iniesta szinten kezdelje a labdát, ez nem ment neki, elment az önbizalma, kapta a sarat, vége volt. Sok játékosnál volt ez, nem csak kapusoknál, hogy nem igazítottuk a skilljeihez a szerepkörét, Flick ebben komoly megújulást hozott.
Talán a Penás év volt az egyedüli, amikor nem volt jó cserekapusunk, de azért őt is bőven lehúztuk, a fentiekkel, idén már kb megütötte a cserekapus szintet, még ha nem is a jobb félét. De ja, ő nem volt jó, persze akkor mást se tudtunk igazolni, nem csak kapust.
Eleve ha egy jó, bevethető, nem sérülékeny kapusunk van, akkor a cserekapus tényleg cserekapus lesz, és nem kezdő. Tek annak sem volt rossz, de azért annak nem is volt elég jó.
Meg régen napalmbomba se volt, ma meg van, hogy drasztikusabb példákat ne is említsek. Nem minden változás fejlődés, és kifejezetten nem gondolom, hogy a labdarúgás jó irányba ment el az utóbbi évtizedekben. És ma sem minden csapat játszik úgy, ahogy írod. A Real Madrid vagy a többször BL-döntőt játszó Internazionale sem. Az Atleti sem. Értem, hogy neked az a felfogás tetszik. Én sem vagyok ellene. De nem tartom létszükségletnek. Lehet, hogy nem lesz szerkezetváltás, attól még lehet olyan vélemény, hogy lehetne. Igazából szerintem erre vannak a fórumok.bence0330 írta: ↑2025.07.10. 11:48:16De nem lesz szerkezetváltás, Flick mindkét klubcsapatánál 4-2-3-1-et játszott, 1-1 4-3-3-as próbával, de ezek közel állnak egymáshoz. Persze, papám gyerekkorában meg még nem volt oltás, és halomra haltak meg a gyerekek, de ettől még jó, hogy ez most nem így van, fejlődött az orvostudomány. Nem volt mobiltelefon sem, ettől még használjuk, mert fejlődött a technika, régen trabanttal jártak, de azért a mai autók jobbak mégiscsak.
De nem lesz szerkezetváltás, Flick mindkét klubcsapatánál 4-2-3-1-et játszott, néha 4-3-3-as próbával, de ezek közel állnak egymáshoz. Ezekkel tarolta le a világot ő is. Persze, papám gyerekkorában meg még nem (alig) volt oltás, és halomra haltak meg a gyerekek, de ettől még jó, hogy ez most nem így van, fejlődött az orvostudomány. Nem volt mobiltelefon sem, ettől még használjuk, mert fejlődött a technika, régen trabanttal jártak, de azért a mai autók jobbak mégiscsak, lehet egyfajta retro hangulatban visszasírni, de minőségben alulmaradnak mindenképp. A világ fejlődik, a foci is fejlődik, ha az összes európai topcsapat szélsőkkel játszik kb egy kivétellel, akkor vagy mindenki hülye, Pep, Klopp, LE, Flick, vagy ez a hatékonyabb megoldás. Én hiszek a szakértői többségnek.gránit írta: ↑2025.07.10. 11:20:19Nem vagyok egy szélső igazolása ellen, de nem is tartom feltétlenül szükségesnek. Dumfries szerintem jó megoldás lenne egy teljes szerkezetváltás felé. De enélkül is működne Yamal beljebb tolása. Gyerekkoromban gyakorlatilag mindenki 4-4-2-t játszott, és nem emlékszem ilyen bontogató emberekre. Kell bent kent góllövő, add be nekik és belövik. Szinte mi voltunk az egyetlenek, akik három támadóval álltunk ki, Rivaldo le is lépett, mert nem akart kitolva játszani. Messi volt az, akinek nagyon feküdt az a poszt, Henry is megbirkóztott vele (bár a pályafutása nagyrészét ő is 4-4-2-ben játszotta le, nem emlékszek, ki volt a bontogató ember a világbajnok és európabajnok francia válogatottban, amikor Trezeguet-vel voltak elől párban), de nem igazán szerette. Azóta azt gondoljuk, hogy ezt kell erőltetnünk, de Messiből csak egy van, és ő is inkább középen szeretett játszani.
Felőlem jöhet szélső, de nem is tartom létszükségletnek. Tegnap is megmutatkozott, hogy aranyat ér, ha egy villámgyors és gólérzékeny játékos azonnal kapura tud törni, ha az ellenfél lyukat hagy a védelemben egy hiba után. Nagy húzás volt Luis Enrique részéről.
Nem vagyok egy szélső igazolása ellen, de nem is tartom feltétlenül szükségesnek. Dumfries szerintem jó megoldás lenne egy teljes szerkezetváltás felé. De enélkül is működne Yamal beljebb tolása. Gyerekkoromban gyakorlatilag mindenki 4-4-2-t játszott, és nem emlékszem ilyen bontogató emberekre. Kell bent kent góllövő, add be nekik és belövik. Szinte mi voltunk az egyetlenek, akik három támadóval álltunk ki, Rivaldo le is lépett, mert nem akart kitolva játszani. Messi volt az, akinek nagyon feküdt az a poszt, Henry is megbirkóztott vele (bár a pályafutása nagyrészét ő is 4-4-2-ben játszotta le, nem emlékszek, ki volt a bontogató ember a világbajnok és európabajnok francia válogatottban, amikor Trezeguet-vel voltak elől párban), de nem igazán szerette. Azóta azt gondoljuk, hogy ezt kell erőltetnünk, de Messiből csak egy van, és ő is inkább középen szeretett játszani.
Nem, viszont írtad, hogy Yamalt betolnád, akkor nem bontogatna nálunk senki.gránit írta: ↑2025.07.10. 10:58:14Nem írtam, hogy ne bontogasson senkiAzt írtam, hogy a leggólerősebb játékosnak középen kell játszania. Mi ott tartunk, hogy Roque-t is kitoltuk a szélre, nálunk ma Eto'o, Ronaldo vagy Hidegkuti is szélső lenne. Nálunk Dembelé bármilyen formában való középre húzása is szentségtörésnek számított volna. Luis Enrique meg meghúzta a logikus döntést. Amit én állítok, hogy a leggólerősebb játékos középen játsszon.
Bárki is legyen az, aki még nem nyerte magát "halálra" és nálunk esélyes, hogy ezt elkezdheti, nem fog elmenni, eszébe sem jut elmenni és aláír örömmel a feléért.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.07. 12:44:20a mérleg másik serpenyőben (legrosszabb eset) az ingyen távozás a lehetőség.
2+ milliárdos tartozással, La Liga+RFEF hozáállással.
A klub "igenis" van abban a helyzetben, hogy határozottan kézben tartja a kormányt miközben a játékosok "tudják, hogy hol van a helyük".....
Én is így látom. (Pl. Fermin 75 milliós ajánlat, ha igaz)De ezt mi leírhatjuk itthonról a fotelből.
Ezt a felfogást követném én is.
Ja, de őt azért nemigen láttuk tétmeccsen, azért nem számolom ide, az "ő elvesztése nyomot hagyott a csapaton" kategóriába, Casadóval azért végigvertük a nagycsapatokat, fél év alatt kialakult egy kép, mit ad, mit nem, mennyire elég, nekem főleg tényleg azok a pazar egyérintős kiugratások tetszettek a legjobban benne a kullancssága mellett.Chino írta: ↑2025.06.02. 14:15:01Attól annyira nem félek, hogy Flick alatt csak a pad/lelátó törné fel Bernal hátsóját, az előszezonban a legtöbbet használt játékosa volt és a szezon kezdetén is inkább őt favorizálta. Plusz a kp. is sokkal stabilabb lenne. Az ő elvesztését sajnálom talán a legjobban a szezonban.
Ráadásul Flicknek volt egy nyilatkozata is szezon elején, hogy élmény látni kettőjüket egyszerre a pályán, akár be is köthetné a szemüket, akkor is megtalálnák egymást a pályán.
Remélem jövőre ez ki fog valamelyest derülni.
Ehhez a hármashoz én még valamennyire odatenném Bernalt is. Van benne kockázat, hogy nem jön be, mint bármely fiatalnál, főleg egy ilyen sérülés után, de a lehetőség simán benne van, hogy több-kevesebb idővel kitúrja mindkét játékost. Sőt Casádóval kapcsolatban a jelenlegi középpályáról talán őt tudom legijobban elképzelni aki tehermentesítheti Pedrit, leginkább a Bence által felsorolt skillek alapján, illetve tavaly is szinte végig kkp-t játszott 4-3-3-ban Bernal előtt. Sem Gaviban, sem Ferminben vagy De Jongban nem látom azt, hogy ezt igazán megoldja. Casadó sem egy az egyben Pedri, de őt legalább el tudom elképzelni, hogy erre a feladatra alkalmas.bence0330 írta: ↑2025.06.02. 13:44:29Igen, nem is úgy értettem, hogy Casadó az Isten, FDJ meg nem tud focizni. Van, amiben a holland jobb. Nem is kezdettem volna folyamatosan, kb megosztottam volna a 3 középpályás között a két posztot, Pedri felé azért több perccel. De szerintem kifejezetten sok meccs volt, ahol hiányzott Casadó. A kiesésével pl. az említett egyérintős támadásépítések, villámgyors mélységi kiugratások estek vissza jelentősebben, ami máshol visszajött, FDJ más skilljeivel, de néha pont erre lett volna szükség, a brazil kiugratásainál pl, ami nagy fegyvertény volt az erősebb csapatok ellen, amíg a kicsi volt a kezdő. Plusz nyilván azzal, hogy kiesett, DJ és Pedri és szét voltak járatva, ezt nem raktam bele valóban a fejtegetésbe, de ez is beletartozik. Nagyon nagy hiányzó volt/lett.Atlantis írta: ↑2025.06.01. 00:42:16Félreértés ne essék, Cassado kiesése egyértelműen komoly problémát jelentett a középpályán, de azért elég erős kijelentések ezek és megérzéseidet a statisztika kevéssé támasztja alá.
FDJ és Cassado két teljesen más stílusú és típusú játékos, akik ráadásul teljesen más időszakokban voltak 'csúcsformában' a szezon folyamán. Pont a különbözőségük miatt nagyon nagy fegyvertény lehet ha mindketten a keret tagjai, hiszen komoly variációs lehetőségeket ad az edzőnek a középpályán.