Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Sajnos ebben is nagyon hasonlít Iniestára. Amíg Yamaloknak, Mbappéknak, Viniciusoknak, Raphinháknak, Dembeléknek van akár egyénileg akár csapatszinten kiugró szezonjuk, addig Pedri legfeljebb a szegény ember aranylabdáját (év játékosa) kaphatja meg. De ahhoz is kontinenstorna vagy BL győzelem fog kelleni. Talán Rodri volt az egyetlen, üdítő kivétel, viszont neki voltak egyéni díjai, EB győzelme a szezonban. Ennek ellenére nagyon szoros és megosztó lett a vége, amihez kellett a Fair play is.szbsz írta: ↑2025.06.06. 14:06:34A gólja tegnapról: https://x.com/Pedri_World8/status/1930750124336017849 Ahogy maga elé teszi a labdát... ...zseniális! Nálam idén ő viszi az aranylabdát.![]()
Az maradt meg amúgy pont nekem is.
Egy kupa+bajnokság+BL elődöntő esetén szerintem nem kérdés, hogy tőlünk kapná valaki. Lehet, hogy számít a klub VB, de nem lesz kontinensviadal, ami bekavarna az esélyekbe. Sajnos Pedrinek semmi esélye, de még ha ilyen szezonokat is fut sem hiszem, hogy igazán a tűz közelébe kerülne. Nincs komoly marketingértéke és a posztjából/játékából adódóan sem annyira látványos. Egy Yamalnál, Raphinhánál stb. fel tudnak idézni élményszámba menő momentumokat, Pedrinél kevésbé. Ha anno nem Ini dönti el a VB döntőt nem hiszem, hogy igazán a tűz közelébe került volna. Legfeljebb ilyen kompenzációként megkaphatja egy kiemelkedő BL döntőért a szegény ember Aranylabdáját, mint az Év játékosa cím.bence0330 írta: ↑2025.04.27. 23:02:22Nem hiszem, hogy egy gól egy meccsen számítana, azért mégiscsak egy nagyobb skálán nézik a dolgokat - amúgy is sokadrangú szerintem a szavazóknál egy kupa. BL, bajnokság, és most belerondít a klubvb is sajnos, nem tudom, az hová kerül fontossági sorrendben, az a gond, hogy az lesz a legfrissebb élmény.
A játékára megkaphatná, de szerintem még triplázásnál is "csak" 3.-4. helyre futna be.
Bízzunk benne, hogy a szavazók nemcsak az összefoglalókat nézik, és nem a PR-cikkekből tájékozódnak.
Kulcspasszokban sem szűk elit Pedri, de azért nagyon jó. 20. Európában (Rapha pl. 3. még ebben is, amúgy Ito vezeti a statot, de a L1-t levenném, más világ, után Baena jön). Szó szoros értelmében vett előrejátékban összességében szerintem "csak" nagyon jó, nem extra. De neki nem is ez a dolga. Labdaszerzés, vagy labdakihozatal, aztán eljuttatni a két (vagy ha Olmo a pályán van akkor 3) kulcspassz/gólpassz gépunkhöz.ElBartimaeus írta: ↑2025.04.23. 13:09:54Szerintem is ő jelenleg a legjobb a posztján. Mindig is volt benne egy kicsi "Iniestás" szlalomozás előrefele több játékos gyűrűjében, de idén ezt még magasabb szintre hozta. Ez elképesztő hozzáadott érték és a védelmek megbontásában hatalmas szerepe van, amiket lehet nem tudunk statokban mérni, mert ő csak a kulcspasszt adja, nem a gólpasszt mondjuk.
bence0330 írta: ↑2025.04.23. 10:26:32Plusz ha már meló és védekező statok, Raphinha is elvégzi azt bőven, ráadásul a termelés mellett. Szerintem idén kb mindent kipipál, ami az aranylasztihoz kell (kb minden támadóstatban európa egyik, vagy legjobbja, legnagyobb meló, vezér, cluch, BL, stb). Pedri nem. És ezzel nem azt mondom, hogy jobb játékos, ez aranylabda szemszög csak. Nálam pusztán mint játékos, a kettő egy szint kb. Csapaton belül fontosságban Yamalt is odaveszem az egy szintbe. Mindhárman olyat adnak, ami létfontosságú az esetleges címekhez, teljesen más módon.
De részemről legyen az első kettő Barcás, mindegy milyen sorrendben, akkor az azt jelenti, hogy nagy dolgokat értünk el.![]()
Szerintem akkor sem sok, hacsak nem lő most 2-3 BL meccsen clutch gólokat, amire felkapják a fejüket azok, akik nem néznek full meccseket. A kontinenstorna szerintem két okból is más, mint 3 saját kupa. Egyrészt ott a közös metszet (Carvajal majdnem aranylasztit kapott emiatt
Rodri döbbenetes mennyiségű gólpontot hozott a posztján (24), sokat ebből clutch helyzetben. Szerintem pont ez volt az a plusz, amivel meg tudta nyerni, plusz MVP volt a kontinenstornán is.18Barca99 írta: ↑2025.04.23. 09:19:29Mondjuk Rodri aranylabdája pont az ellenkezőjét igazoljaYokozuna írta: ↑2025.04.23. 08:33:27Nagyon jól játszott tegnap is, de azért az aranylabdához talán több kell. Ügyes labdákat ad, sok labdát szerez, de az ellenfél kapuját nem veszélyezteti olyan mértékben, amennyire egy arnylabdástól elvárná az ember. Kevés beérkezés, kevés jól sikerült, veszélyes lövés, kevés gól. Vitattuk Olmó leigazolását a középpályára, de nagy szerencse, hogy itt van. Pedri hiányosságait ő tudja pótolni a csapat számára, főleg éles helyzetekben, szoros mérkőzés állásoknál.
A tegnapi meccs legjobbja sem Pedri volt talán, hanem a Mallorca kapusa Leo Román.![]()
Mondjuk Rodri aranylabdája pont az ellenkezőjét igazoljaYokozuna írta: ↑2025.04.23. 08:33:27Nagyon jól játszott tegnap is, de azért az aranylabdához talán több kell. Ügyes labdákat ad, sok labdát szerez, de az ellenfél kapuját nem veszélyezteti olyan mértékben, amennyire egy arnylabdástól elvárná az ember. Kevés beérkezés, kevés jól sikerült, veszélyes lövés, kevés gól. Vitattuk Olmó leigazolását a középpályára, de nagy szerencse, hogy itt van. Pedri hiányosságait ő tudja pótolni a csapat számára, főleg éles helyzetekben, szoros mérkőzés állásoknál.
A tegnapi meccs legjobbja sem Pedri volt talán, hanem a Mallorca kapusa Leo Román.
Mondjuk Busi leginkább a végén kapta a sarat, ott 32 évesen érezhető volt, hogy amikor ilyen lendületesebb ellenfelek jöttek, akkor egyszerűen kevés volt már, elment mellette az idő úgy, hogy régen sem volt gyors, és megkoptak a reflexei is hozzzá. Amúgy a Ligában kb a Reál kivételével mai napig jó lenne bárki ellen. Persze akkor is klasszis szinten olvasta a passzsávokat, de az már kevés volt szerintem.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.31. 00:43:59Ez megint csak ilyen "vékony gyenge középpályás" mantrázásnak hangzik, mint ahogy a fiatal, technikás szélsők sem védekeznek soha, az idősek fáradtak, a nagy állatok meg nem tudnak jól passzolni. Mi kell neked, mint jól védekezés, hogyha nem a megszerzett labdák száma? Hányszor mentette meg ő a csapatot kontráktól? Még csak az se lehet mondani, hogy "low impact" szerelései lennének, amikor épp csak ő piszkálja el, gyakran bravúrral kapcsolja le a támadást. Sose volt ő gyenge védekezésben, csak nem leütközi az embereket, hanem elveszi a labdát rendesen.
Kicsit Busquets érzésem van vele kapcsolatban, ő is rettentő sok sarazást kapott a védekezését illetően, miközben elképesztő érzékkel akasztotta meg a támadások nagyját, csak ő ugye nem Yaya Touré volt, úgyhogy ha egyszer elszaladtak mellette meccsenként, akkor ő lassú, körülményes és gyenge lesz védekezésben.
Ez megint csak ilyen "vékony gyenge középpályás" mantrázásnak hangzik, mint ahogy a fiatal, technikás szélsők sem védekeznek soha, az idősek fáradtak, a nagy állatok meg nem tudnak jól passzolni. Mi kell neked, mint jól védekezés, hogyha nem a megszerzett labdák száma? Hányszor mentette meg ő a csapatot kontráktól? Még csak az se lehet mondani, hogy "low impact" szerelései lennének, amikor épp csak ő piszkálja el, gyakran bravúrral kapcsolja le a támadást. Sose volt ő gyenge védekezésben, csak nem leütközi az embereket, hanem elveszi a labdát rendesen.andras953 írta: ↑2025.03.30. 12:27:25Sajnálom, én nem így látom. Az én szememben a védekezése a gyenge pontja, amit a nála gyorsabb és erősebb ellenfelek ki is használnak. A Chino által dicsért meccsenként lefutott 11 km-e önmagában csalóka mérőszám, mert semmit nem árul el a futása intenzitásáról.Bár futna kevesebbet, de azt dinamikusabban, hasznosabban. Ezzel együtt szükség van rá a csapatban!bence0330 írta: ↑2025.03.29. 20:11:20
... Szerintem Pedrit pont az extraklasszis védekezése teszi a jelenleg legmeghatározóbb középpályássá Európában. Simán vezeti szerelésekben a Ligát, egészen extra, amit hátrafelé művel, szerintem jobb, mint amit előre, pedig az sem piskóta...
...Tartom, szerintem Pedri talán a legjobb védekező, vagy a legjobban védekező középpályás jelenleg. És nem nálunk. Ha van 1-2 jobb, akkor se sok...
...Nem lehet megtartani mellette a labdát, úgy szerel ilyen döbbenetes számokkal, hogy kb sosem szabálytalankodik, nem téveszt ütemet, és nem lehet tőle elvenni sem...