gránit írta: ↑2025.07.07. 23:25:40
Troym írta: ↑2025.07.07. 22:51:45
Nekem Tek hosszabbítása azért logikus
Szerintem csak akkor volt értelme, ha Pena végül megy. Feleslegesen lenne itt két kenyérpusztító. Én nem láttam annyival meggyőzőbbnek Penánál. Véleményem szerint mindkettő béna volt,
Alapvetően ebben a pénzügyi környezetben nem tudunk csak úgy igazolni, egy kezdőnek szánt kapus sikerült. (Hurrá!)
Most a többi közül kéne összegereblyézni 2. és 3. számút.
- TS szakmailag nem kell Flicknek, pénzügyileg túl nagy teher és ott akar lenni a vb-n, ezért eladnám.
- Pena szakmailag nem kell Flicknek, pénzügyileg túl nagy teher és viszonylag fiatal, gondolom focizna még pár évet, ezért őt is eladnám
Tek 2-3 milliós fizuval, 35 évesen, egyszer már visszavonult, belement a csere szerepbe, különben nem írt volna alá, nekem logikus, hasonlóan bénákat lehetett volna hozni ingyen, pénzt meg ne fizessünk.
A 3. kapus már érdekesebb, mert Astralaga már ment a Granadába és Áron is távozik, talán Kochen lehet az.
Chino írta: ↑2025.07.07. 17:56:48
A szélső hátvéd kérdést én is hasonlóan látom. Egy Dumfriest hozni 25 milliós kivásárlási árért elég luxus a jelenlegi körülményeket tekintve. Koundé betonbiztos játékos a jobb oldalon, ráadásul a legkevésbé sérülékeny játékos, a terhelést pedig teljesítmény romlás nélkül bírja. Ezekben az aspektusokban toronymagasan a legerősebb játékosunk. Grimaldo szintén nagyon jó játékos, de arra az oldalra is max. cserejátékost lenne célszerű, ráadásul a bére egyik játékosnak sem alacsony, illetve az sem egy utolsó szempont, hogy utóbbi a szezon kezdetekor már 30 éves, előbbi sem mai gyerek. Ráadásul ahogy Bence is írta Torrents lehetőségei is korlátozódnak, nem egy Gerard Martint kellene már kiszorítani a stabil csere szerepre. Egy mindkét szélen stabilan bevethető, Cancelo szerű (vagy akár a portugál) játékos jó megoldás lehetne, főleg ha tűri a padot.
A szezon legfontosabb meccsen nem voltak szélsőhátvédek, ami jelentősen hozzájárult a kieséshez, de Dumfries és Grimaldo egyúttal taktikai szabadságot adna Flicknek, mert egy 3-5-2 felállás is szóba jöhetne onnantól. A 3 khv poszton bevethetővé válna Kounde is, így 5-6 ember lenne oda, szélekre Balde / Grimaldo 50-50%ban és túloldalon Dumfries / Kounde 70-30 és a többi meccsen Kounde játszhatna középen.
Ezzel egyúttal beljebb tolnánk a kapuhoz közelebb Yamalt gólokat lőni.
Torrents még egy alapozáson sem vett részt a nagyokkal, egy európai topcsapat nem kockáztathat ekkorát, nem érdekelnek a lehetőségei, azt ki kell érdemelni először is. Flick bevállalja a fiatalokat, ha jobb mint a többiek. Először legyen jobb. (ha ez nem történne meg a szezonban és már most látható, adjuk kölcsön egy szezonra)