Bocsi, ezt nem teljesen értem most, a gól/perc statot mire írod pontosan, vagy mi mellett/ellen. Amit értettem, arra reagálok. Dehogy mindegy, kik vannak a pályán. De ez a mondat két dolgot is feltételez, egyik, hogy Lewy klasszis - szerintem ez már necces. Van, amiben az, de sok dologban gyengült már annyit, hogy ez szerintem ne legyen már igaz - a másik pedig hogy jelentősen gyengébb játékosok játszanak helyette. Ferrán meg tavaly szerintem már jobb volt, mint Lewy, de legrosszabb esetben is tartotta a frontot. És Ferrán azért nem egy übervilágklasszis játékos. De jól működött vele, és Olmóval is a ss-es játék. Látványosan jól. Ferrán kiegyensúlyozottabban, jobb statokat is hozott (mint bárki egész Európában, nem csak Lewyhez képest, és azért nem 300 perccel, hanem jó sokkal.Troym írta: ↑2025.07.01. 19:07:33Visszafordíthatom, mert a gólperc mutatókat meg pont te szoktad felhozni, holott minden gólt be kell lőni, az nem olyan, hogy statisztikailag kb ugyanannyi gólt lövünk, mindegy kik vannak pályán és nem egyenes arányosan egy játékos esetén sem, hogy kétszer annyi gólt lő dupla annyi idő alatt. Ha így lenne, nem kellenének klasszisok.
Nem minden meccsen centire 7 db helyzetünk van és nem ugyanolyanok, nem ugyanolyan kapussal áll szemben az ember, ez nem írható le statisztikai adattal. Fermin gólperc mutatója jobb, mint Yamalé, mégsem gondolnám, hogy akkor itt váltani kéne.
Persze itt most nem is kettejükről vitáznánk igazából, hanem a két stílusról. Az lenne a kérdés, hogy egy Lewy-típusú, csak prime korú centerrel (Haaland, Gyökeres), vagy egy ss-típusúval lennénk-e előrébb, jelen pillanatban szerintem a legjobb ilyen Marmoush, a második legjobb Alvarez. Szerintem ebben a szezonban ezt kell kideríteni, és meg is lehet tenni, mert lesz két vagy három hasonló szintű, de teljesen ellentétes stílusú centerünk. És valami nagy nevet majd szerezni kell jövőre, kérdés, milyet.
Mindennel egyetértek gyakorlatilag. Ehhez még ezt fűzném hozzá, hogy nem csak, hogy többet figyelhet a védekezésre, hanem meg is védjük vele. Pont azért zakatolt le-fel sprintben egész meccsen, mert nem volt balszélsőnk. Ezt senki nem bírta volna szerintem, embertelen amilyen terhelést kapott, nem csoda, hogy a sérülése előtt is sűrűn cseréltük GM-re, pedig ő aztán tényleg magasan a keret leggyengébb játékosa volt. Egy Nicóval normál feladatköre lenne, kisebb sérülés és kimerülésveszéllyel.FcBarcelona1 írta: ↑2025.07.01. 19:13:38Egy szélső igazolással Balde többet figyelhet a védekezésre, ha Nico jön, azért ő hozzátesz a védekezéshez