Troym írta: ↑2025.07.01. 18:10:21
bence0330 írta: ↑2025.07.01. 17:59:37
Ezt a memót LE nem kapta meg

Lehet hoz egy 7 kupás szezont, gyönyörű focival.
Odáig egyetértek, hogy néha kell a torony, néha máshogy nem megy. Lewy nekem egy párharcon hiányzott igazán a sérülésekor, az pedig az Inter elleni, és nem csak utólag, ezt előre is lehetett sejteni, annyira egyértelmű volt már előre a meccs képe.
LE rendelkezik a világ két legjobb szélsőhátvédjével, pont ez az, amit hiányolok nálunk, de ha már ezt feszegetjük, ki is volt a döntő legjobbja?

Mendes és Vitinha.
Arra meg, hogy az Inter ellen hiányzott Lewa az egyik válaszom, hogy az volt az első utunkba kerülő tényleg topcsapat, korábban is hiányolhattad volna, ha összekeveredünk az egyik PL naggyal, Bayernnel, Reallal, Párizzsal, másrészt jó, ha neked nem hiányzott a BL-ben, de más csapatoknál a BL-ben azért a középcsatár 11 lőtt gólja egészen jól jön.
Ez továbbra se lineáris így, hogy kiveszel egy centert és akkor eltűnik 11 gól, valaki játszik helyette, aki szintén gólerős, max nem annyira, csak sokkal jobban focizik. Télen, mikor elkezdett kikeveredni a kezdőből, nagyobb gólátlagot hoztunk nélküle. Volt ezek közt ATMA meccs is azért, nem csak Valenciák. Lehet a 11 gólja egyáltalán nem hiányzott, és lőttünk volna kollektíve 13-at helyette. Ezt nagyon nehéz megítélni. Az Interrel szerintem nem a szint volt a gond, hanem a stílus. Még csak nem is az, hogy mennyire visszaálltak, hanem kikkel. Óriási, brutális védők, elég szervezetten is, nem is tudom, van-e még egy ilyen csapat Európában. Na ott nem volt esélye senkinek center poszton, Lewynek is gondja lett volna, de villanhatott volna.
Amúgy a szezont nézve Ferrán szerintem legalább annyit villant egymaga, nagyon nehéz helyzetekben, nagy pillanatokban. Dortmund, ATMA, kupadöntő, stb.
Vitinha és Mendes nagyon jók, de azért a támadógépezetüktől is rettegett a világ. Nyilván a világ két legjobb szélsőbekkjére nincs pénzünk, ezt nem tudjuk megoldani, neki erre tényleg sokkal több lehetősége volt. Canceloval támadófronton lenne olyan jó, Hakimi sem védekezik jól, Cancelo egy kicsit gyengébb Hakimi. És igazi szélsőbekk, nem kihelyezett cb, de ha jól rémlik (nem vagyok benne biztos), őt nem hoznád.
Nyilván mindez ffp keretek közt, teljesen máshogy írnék, ha szabadon vásárolgathatnánk. Szeretnék jobb centert, mint Lewy. Elviselnék pl. egy Mainoot, Caicedot, Rice-t a középpályára. De ezeken a posztokon megvagyunk mennyiségben, és nem is rossz minőségben azért, max nem tökéletes a helyzet. Oda kell igazolni, ahol még mennyiségben sem vagyunk meg. Alapvetően az "abból főzzünk minél jobbat, amink van" elv alapján írok, és hogy mik azok a minimális változtatások, amiket még megengedhetünk magunknak, és a legnagyobb szükség van rá, legalábbis szerintem.
Nem túl rég beszéltünk a balbekk posztról, oda amúgy csatlakozhatok még én is, de csak előszezon után, mert én bízom Torrentsben. De ha nem lesz jó, akkor persze, oda kell valaki, GM nem játszhatna 100 percnél többet egy top klubban, de ha Cancelót idehozzuk, megoldunk sok gondot, ezt is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy