bence0330 írta: ↑2025.06.20. 12:49:43
Jobban küzdenek, de azért szerintem ez nem akkora hakni. Iszonyat mennyiségű pénz van benne. Pláne egy PSG-nél nem értek egyet vele, ahol két játékos aranylabda-esélyes, ha ezt megnyerik, gyakorlatilag garantált, hogy az egyik megkapja, meg hát a 6 kupás(?) történelmi szezon is motiváló kicsit, Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha. Fullos kezdővel állnak fel, nem láttam, mert hajnali volt, de a bő highlights alapján azért nagyon mentek. Szerintem a dél-amerikai csapatok legjobbjai megütik az ilyen BL nyolcaddöntős csapatok szintjét, simán játszhatnának a BL-ben, sokkal-sokkal rosszabb csapatok indulnak ott évről évre. A legjobb amerikai csapat is szerintem ott lenne talán egy Lipcse szinten, akik úgy hadakoznának némi eséllyel a BL csoportkörből való továbbjutásért, de 1-2 szaúdi csapatot is legalább erre a polcra tennék már, főleg a Hilalt, de őket lehet, hogy már inkább egy ilyen Benfica-Porto szintre, főleg Inzaghival.
Nem mondom, hogy ez egy annyira nagy szám, hisz pl. a Hilal kerete közel topcsapat szintű, Miamiban meg ott van Messi, és alapvetően európai játékosokat "rabolnak". De attól még szerintem ez van, zárkóznak. Az egész ligák jóval kevésbé, de a krém szerintem igen. Onnan még a Puig kidőlése előtti Galaxy lehetne ez a szint, tavaly kb Miami szinten voltak, de a kicsi kiesésével összeomlottak. Neki nagyobb befolyása volt már talán a csapatra, mint Messinek, gondolom ha Leo kidőlne egy szezonra, a Miami is egy átlag középcsapat lenne, klub vb-n teljesen esélytelenül.
Ettől még persze, nekik ez nagyobb dolog, jobban mennek alighanem. De én ezt nem venném klasszikus hakninak egyáltalán, az előszezonban ilyen tinédzserekkel állnak fel, kísérletezgetnek, és úgy szoktak szorosabb meccsek lenni.
Sőt, pontosítok, extrém esetben a PSG akár 7, Vitinha pedig 8 kupát is nyerhet a 2025-ös évben, bár egy kis zsákbamacskával:
Mivel hátravan még a FIFA Klub VB mellett az UEFA Szuperkupa és a decemberi FIFA Interkontinentális Kupa(a régi Klub VB) így 6 kupás évet is zárhatnak ugyanis a Bajnokság-Francia Kupa-BL mellé már az idei év elején megnyerték a 2024-es Trophée des Champions-t(ami a Francia Szuperkupa) is a január 5-ödikei döntővel. Viszont most jön a csavar, ugyanis az idei, 2025-ös Francia Szuperkupát is most nyáron játszották volna le ha nem lett volna Klub VB, így átkerül az őszi időszakra, ami akár még ebben az évben is megtörténhet mivel jelenleg még nincs dátum kitűzve így elképzelhető hogy nem 2026 január eleji dátum lesz hanem még ebben az évben. Kampányfogásnak biztos hogy 5 csillagos lenne ha beszúrnák idénre és 7 trófeát nyerhetne a PSG, megelőzve a Barca 6/6-osát.
De ez nézőpont kérdése, technikailag továbbra is mi vagyunk egyedül a 6 trófeások, ugyanis a Bayern a koronavírus csúszás miatt a KlubVB-t végül 2021-ben nyerte meg, hiába 2020-as kiírás
Mindenesetre érdekes lenne 1 évben ugyanazt a kupát kétszer is megnyerni

van ilyen szabály vajon ami megszabja hogy nem nyerheted meg ugyanazt kétszer egy naptári évben?
Amúgy egyetértek a többivel, a többi klub felhozását nem azzal lehetne elérni hogy ilyen NB2-es európai csapatoknak esélyt adnak 10 évente 1-szer, hanem ha a többi kontinens csapatainak adnának lehetőséget az európai töltelékcsapatok helyett, ugyanis a klubfoci csúcsa továbbra is az UEFA Bajnokok Ligája, ezért akar minden játékos olyan klubban játszani ami BL résztvevő. Ellenben ha egy Flamingo-Palmeirasnak lehetősége lenne Bl-ben szerepelni akkor a helyi, jelenleg brazil tehetségek nem feltétlen kizárólag Európába tartanának hanem ott is maradhatnának mivel a legjobb csapattal ugyanúgy jöhetnének Európába BL meccsre ami nem kis löketet adhatna.