Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Asensi
Jugador del Barça

2025.07.12. 20:28:46

bence0330 írta:
2025.07.11. 21:32:21
A számok sosem fognak hazuni, kisebb-nagyobb eltéréseken lehet vitatkozni, de aki évekig (egy kivételével) konstansan a liga legrosszabbjai között van a releváns statokban, az semmiképp sem top kapus, közepesig esetleg fel lehet tornászni.
"Én csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok."
Egyébként nem is kell hamisítani. A statisztika az adatok olyan csoportosítása, amivel alá kívánjuk támasztani a mondanivalónkat. Nem kell itt tovább alázni játékosokat, védhetett volna vagy két évet, de a döntés megszületett, bármit mutatnak a számok, mennie kell.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.07.12. 09:52:54

Tegnap Flick tudtára adta, csak 3. számú kapusként számít rá.
Innen nincs visszaút, mint ahogy Fatinak se volt.
Ha védeni akar el kell hagynia a Barcát ez világosan látszik.
Mivel Flick új és fiatalabb kapus mellett döntött, az ő fizetése is fontos lett a bérkeret miatt, hiába van magasabb szinten Tek-től. Ezt persze nem kommunikálhatja a klub, ezért így próbálják rávenni (3. kapusként leminősítve) a távozásra. Ez persze nem szép dolog a klubtól, de valószínűleg annyira feszes a bérkeret, hogy ez is sokat számítana.
Ha igazak a hírek, a közös megegyezésbe (mármint a szerződése felbontása) is belemenne a klub úgy, hogy a hátralevő 3 éves szerződéséből 1 évet kifizetnének neki. Ezek szerint érte sem kapnánk egy eurót se.
A Barcelona lassan bekerül az oktatási anyagba a menedzsereknél, a hogyan ne csináld fejezetbe...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.11. 21:32:21

Objektíve két évig a liga utolsó kapusai közt volt minden stat szerint. Tavaly keveset játszott, de azért volt 9 vagy 10 meccse, annyi idő alatt is sikerült liga utolsónak lennie percarányosan, annyira gyenge volt, azért az a meccsszám már valamelyest releváns legalább a formája megítélésében, persze ezt azért csak feljebb tornászta volna kicsit, utolsó nem lett volna talán, mondjuk ilyen középmezőny (alja). Azt azért mindenképp megmutatta, hogy Flick rajta már nem tudott segíteni, nem javult semmit, nem találta meg a 20 előtti, formáját, nem védett jól, hülyeségeket csinált. Nyilván nem lehetetlen, hogy megtalálná/megtalálta volna, de ő top formájában is gyenge volt a nagy meccseknél, meg pár dologban, pl. kijövetelekben, ez is hozzájárult a pontrúgásos sebezhetőségünkhöz az évek során. Szóval szerintem még top formában is kicsit necces, hogy ő kellene-e nekünk, 22/23-ban nagy ász volt, de ott is bekukorékolt a kupameccseken (MU pl.) Pedig akkor tényleg élete formájában védett, a bajnokságot félig neki köszönhettük.

A kapusok megítélésével pont az a baj, hogy nem sémában gondolkodik velük kapcsolatban az ember, a rengeteg hibája nem marad meg, inkább csak a bravúrjai, főleg egy TS féle kapusnál, aki kiemelkedően jó ezekben a közeli reflexvédésekben, amik nagyon látványosak. Főleg, ha korábban azért jó volt, ez a status quo kapusnál nagyon ott tud maradni. A számok sosem fognak hazuni, kisebb-nagyobb eltéréseken lehet vitatkozni, de aki évekig (egy kivételével) konstansan a liga legrosszabbjai között van a releváns statokban, az semmiképp sem top kapus, közepesig esetleg fel lehet tornászni. Én szeretnék egy magabiztos, erős, megbízható kapust látni a kapuban, TS ennek még top formájában sem nagyon felelne meg, a nem játszós-sérülős állapotában meg köze nincs ehhez. Garciára nincs garancia, de annál rosszabb már nem lehet, amit TS-től kaptunk az években. Nem a szintjénél, annál van bőven rosszabb, de amit összességében hozzá tudott tenni minden sérülésével együtt, az tényleg nagyon-nagyon gyenge, ennél csak jobb lehet, minden váltásban van rizikó, de a váltás már 2-3-4 éve kötelező lett volna, most meg pláne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
NewNagyatyesz
Barça B

2025.07.11. 21:19:41

Én sem értem miért így lehúzni TS-t?! Voltak hibái, de bravúrjai is akadtak bőven. Utóbbiból egy sem volt kb TEK-nek, de itt sokan már őt is százszor jobbnak tartják. Plusz szerintem a keret egyik legnormálisabb és legszimpatikusabb embere. Sajnos ez van, ilyenek a szurkolók. Ne legyen igazam, de lesz itt emlegetve a neve a szezonban az új kapusunk hibái után. De arra is kíváncsi leszek, hogy szezon végén mit hazudnak majd a statisztikák Garciarol. Amúgy drukkolok neki, csak én sem tudom hova tenni ezt a ligalegszarabbkapusaiköztvoltévekótaTS hozzáállást. Ja arról nem is beszélve, hogy itt a fél fórum már régen elküldte volna Pedrit is, mert gyenge, súlytalan, mindig sérült, élsportra alkalmatlan, ami bőven túlzás volt természetesen. Idén még kb a legfontosabb játékosunk volt. Láttuk hogy az új edzői stáb mennyire összerakott embereket, akiket a többség már rég kiutalt innen. Ki tudja ezekkel a kapusedzőkkel mennyire ugrott volna meg TS teljesítménye is, ami idén a sérülése miatt nem derülhetett ki?! Mindegy is...én sajnálom hogy megy, mert szerintem mindkét itt maradó kapusnak jobb, de sok sikert neki máshol. Aztán ha elment felkészül De Jong, Araujo duo... :-)
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.11. 17:03:53

Subinho írta:
2025.07.11. 16:27:32
bence0330 írta:
2025.07.11. 16:01:35
Remélem nem lesz hülye, és megy. Mivel mindenki tudja, milyen helyzetben vagyunk, gondolom őt is ingyen vinnék csak, esetleg jelképes 2-3 millióért, főleg ennyire gyenge 5 év után, ennyire gyenge/közepes teljesítménnyel, ennyire sérülékenyen, 33 évesen, eleve nem lehet a valós értéke 5 millió felett. Valami pénzes klubnak max 10. De egy ffp gondokkal küzdő klubból ennek a fele se sanszos.

Nyilván egy Galatának adhatna még, de nekik is rizikó egy olyan kapus, aki nem bírja nagyon a teljes szezonokat.
Évekig azt olvastam itt a fórumon, hogy TS mentett meg minket, mert top kapus, aztán amikor sérült volt idén, akkor alig várjuk, hogy visszatérjen, mert hiányzik nagyon, a lengyen nem szint, stb.... Most meg már ennyire gyenge 5 év, meg gyenge teljesítmény..... Nem értem igazán. Sérült volt, nyilván nincs olyan formában, mint 10 éve, de azért így leírni azonnal. Mondjuk ki akkor, hogy a pénz miatt kell mennie, de sajnáljuk, mert azért évekig megnettette a hátsónkat. Félreértés ne essék, nem voltam soha odáig TS-el, de ezek a pálfordulások érdekesek azért.....
Ezt igazán én sem értem. Az utóbbi 25 évet tekintve szerintem egyedül Bravo az aki versenyez vele a teljesítményét figyelembe véve. Bár hosszútávon róla sem tudjuk, hogy tartani tudta volna azt, tekintve a Barca utáni pályafutását. (én VV elé is odatenném ter Stegent) Sőt megkozkáztatom, hogy Baia-ig is visszamehetünk.
Mivel megvettük Joan Garciát és elsőszámú kapusként tekintünk rá, így az utóbbi két évi sérüléseit és fizetését is figyelembe véve létszám felülivé vált, a bérének megspórolása pedig nagy segítség lenne a klubnak, akár Garcia regisztrálásához is. Emiatt jönnek most ezek a vélemények, hogy gyenge, közepes volt, Tekkel sem járnánk rosszabbul stb.
Igazából annyiról van szó, hogy két ilyen játékost tartani kapusposztra hatalmas luxus, úgy pláne, hogy fizetést kell felszabadítani a keretben. (plusz Garcia számára is volt egy ígéret, ő nem versenyezni jött)
A cserekapus igazolás ezért is az egyik legnehezebb, mert ha az elsőszámú nem sérül meg, ami azért a valószínűbb forgatókönyv a cseréje végigpadozik akár szezonokat, válogatottságot is elfelejtheti ezt pedig egy jobb játékos nem sűrűn vállalja be, ugyanakkor ahhoz elég jónak kell lennie, hogy ha be kell vetni se legyen gond. Az a poszt nem a rotálgatásról szól, vagy meccs közbeni cseréről/egyszer ő-másszor ő játékról. Legfeljebb a sorozatokat/sorozatok kezdeti fázisát osztják meg.
Köztes megoldást baromi nehéz találni, talán Cilessen volt az aki tökéletesen ellátta ezt a szerepet. Meret is hozható lett volna ingyen és akkor lehetett volna egy JG-Meret első -és második számú páros, csakhogy ezt egyik játékos sem vállalta volna be.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.07.11. 16:43:59

Subinho írta:

Évekig azt olvastam itt a fórumon, hogy TS mentett meg minket, mert top kapus, aztán amikor sérült volt idén, akkor alig várjuk, hogy visszatérjen, mert hiányzik nagyon, a lengyen nem szint, stb.... Most meg már ennyire gyenge 5 év, meg gyenge teljesítmény..... Nem értem igazán. Sérült volt, nyilván nincs olyan formában, mint 10 éve, de azért így leírni azonnal. Mondjuk ki akkor, hogy a pénz miatt kell mennie, de sajnáljuk, mert azért évekig megnettette a hátsónkat. Félreértés ne essék, nem voltam soha odáig TS-el, de ezek a pálfordulások érdekesek azért.....
Ez csak a magyar barcás tempó, szóra sem érdemes.
De várjuk a megváltást az espanyollal majdnem kieső kapustól, meg a nyugdíjból visszaesett lengyeltől, ők mennyivel jobbak.

Legszebb, hogy az utolsó két évben alig tudott pályára lépni, de sérülten is gyenge volt. OK.

Mondjuk én drukkolok a spanyol gyereknek, még ha sok reményt nem is fűzök hozzá, de a bizalmam megkapja, viszont egyből leszarozni azt akinek kifelé áll a szénája, elég gyerekes.

Pedri éppen bejelentené, hogy inkább menne, egyből ő is le lenne nézve, meg hát nem is volt olyan jó, jönnének a bohócstatok hogy mennyi jobb kp-s van az Osasunában, stb. Mondjuk ezen statisztikák szerint, amik szerint TS nagyon gyenge volt, aszerint Oriol Romeu is a liga legjobb kp-i között volt a posztján, aztán láttuk mit érünk vele.

Ilyenkor elég annyi mondani, hogy köszönjük, ennyi volt, a legjobbakat.
De itt pár ember mindig felhatalmazva érzi magát, hogy ilyenkor elkezdje lehúzni a távozó játékosokat, de az érkezők bezzeg mindenidők legjobbjai egyből.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

2025.07.11. 16:36:10

Subinho írta:
bence0330 írta:
Remélem nem lesz hülye, és megy. Mivel mindenki tudja, milyen helyzetben vagyunk, gondolom őt is ingyen vinnék csak, esetleg jelképes 2-3 millióért, főleg ennyire gyenge 5 év után, ennyire gyenge/közepes teljesítménnyel, ennyire sérülékenyen, 33 évesen, eleve nem lehet a valós értéke 5 millió felett. Valami pénzes klubnak max 10. De egy ffp gondokkal küzdő klubból ennek a fele se sanszos.

Nyilván egy Galatának adhatna még, de nekik is rizikó egy olyan kapus, aki nem bírja nagyon a teljes szezonokat.
Tőlem nem. :D 22/3-ban igen, mert akkor tényleg így volt. Ha van kedved, keress vissza, mit írtam róla. Azt, amit most, pocsék szezonjai voltak, liga legrosszabjai között, nem értettem, mire várunk az eladásával. Azóta sem értem, mire vártunk, 1 szezonra összekapta magát, akkor reméltem, hogy tévedtem, és nagyon örültem neki, de aztán kettőt megint a kezdő kapusunk nélkül kellett félig-egészben lejátszani, és akkor is gyenge volt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Subinho
Director del Fútbol

bence0330 írta:

bence0330

gránit
Director del Fútbol

2025.07.11. 15:45:35

Az lenne a poén, ha ter Stegen és Pena sem távozna, és lenne négy kapusunk.

Ha távozik, remélem nem bagóért adjuk el. Nagyon sok csapatnak jelenthet ő még komoly erősítést.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.07.11. 15:31:49

Flick has informed ter Stegen today that he will not be the starting goalkeeper.
Inside the club, they have ruled out taking any harsh measures, such as excluding him from the matchday squad if he refuses to leave.
The idea is to make it clear that he has every right to compete, but he is no longer the automatic first-choice goalkeeper for the team, and he holds no advantage over Joan García or Szczęsny. [TV3]
Kép
bence0330

2025.07.09. 20:52:13

A mundo szerint a Galata erősen érdeklődik, volt már szóbeszéd, hogy TS-el már meg is egyeztek személyes feltételekről, de a játékos stábja tagadta. Nekik mondjuk fizukra általában van keretük, ott vannak a BL-ben is... gondolom minél jobb csapat ajánlatát várja, és majd eszerint dönt, azért a Galatánál meg a Monacónál van feljebb. Az Inter biztos érdekesebb lenne neki.
Damask
Jugador del Barça

2025.07.05. 22:32:53

Cseri írta:
2025.07.05. 15:56:06
soadroli írta:
2025.07.05. 12:26:49
Inter Milan are interested in Ter Stegen and are expected to make an offer in the coming days. They have already made preliminary contact with Barcelona. @sport
És mi lesz a világ legjobb kapusával?
Volt idén 2 jó meccse, szóval gondolom viszi a Chelsea?
Cseri
Entrenador del Barça

2025.07.05. 15:56:06

soadroli írta:
Inter Milan are interested in Ter Stegen and are expected to make an offer in the coming days. They have already made preliminary contact with Barcelona. @sport
És mi lesz a világ legjobb kapusával?
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Alcantara
Director del Fútbol

2025.07.05. 14:55:09

soadroli írta:
Olasz klub igazolási politikája szerint ez a következőt jelentheti: kölcsön veszik, kötelező vételi opció nélkül, fizetése 20 %-át állják.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330

2025.06.28. 10:52:28

A Mundo szerint a Monaco érdeklődést mutat, volt már kapcsolatfelvétel is. Nem tudom, TS-t érdekli-e a dolog, de Fati ugye megy, a nyelvi akadály is át van kicsit hidalva német ajkú edzővel, BL-ben vannak... hátha. Mondjuk felteszem, náluk kicsit nagyobb csapatot preferálna.
Troym
Llegenda del Barça

2025.06.27. 22:48:34

Asensi írta:
2025.06.27. 21:50:47
Kb egyetértek, annyival kiegészítve, hogy a 34 éves sérülésektől sújtott Puyol visszavonult, a 34 éves Xavi ugyanúgy kispadra szorult Rakitic érkezésével, ahogy most TS-el előfordulna, a 34 éves Iniesta meg jelezte, hogy nem bírja, ahogy a 34 éves Busi és Alba is, nincs ebben szégyellnivaló. (Írhattam volna Suarezt, Piquet, akárkit)

Kapusoknál ez az életkor ónmagában nem feltétlen sok, de ennyi sérüléssel már az lehet. Plusz hétről hétre az edzéseken látják az edzők a szemükkel, hogy még mire képes Stegen, meg egy vagon érzékelő konkrétan adatot is mutat a fizikai állapotáról, Flick meg elég racionális edzőnek tűnik, biztos nem kapust kért volna először, ha nem ott érezné a legnagyobb szükségét.
Asensi
Jugador del Barça

2025.06.27. 21:50:47

Nincs itt semmiféle látnivaló!

Teljesen világos minden. Van egy kapus aki a Barcelonában töltötte a sportpályafutásának legszebb éveit. Együtt játszott olyan ikonokkal mint Messi, ... Kitartott a klub mellett a Koeman-érában, a Xavival megnyert bajnoki idény után egekig magasztaltuk, és most vége az itteni pályafutásának. Hoztak egy fiatal, sikeréhes riválist. El fog menni azért, mert még vannak céljai. De ez nem olyan egyszerű. Olyan mint egy döntőt elbukni. Egy ideig arra gondolunk ilyenkor, hogy nyerhettünk volna..., aztán évek múltán szép lesz az egész. Nyilván nem egyszerű egy családdal egyik pillanatról a másikra elhagyni Barcelonát. Ez mindenkit megviselne, de nincs miért szemrehányást tenni. Szeretjük ter Stégent, de a csapat már nélküle fog új címekért küzdeni.
Az hogy itt van az új kapus és TEK-kel hosszabbítottak, akár még a tisztelet jelének is tekinthető. Tisztelünk téged annyira, hogy tudjuk, vagy olyan jó kapus, aki még nem elégszik meg a cserekapus pozícióval, de nekünk nem akkor kell cserekapust keresni, amikor te elmész. Úgy gondolom, hogy ez az egész történet már akkor el lett döntve, amikor ter Stégen még nem volt hadra fogható.

Auf Wiedersehen und alles Gute wünschen wir.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.06.27. 21:34:09

Cseri írta:
2025.06.27. 20:15:00
Bravo mivel volt jobb? Mi az,hogy "kigolyózta",saját magát állította a csapatba vagy mi? Én értem,hogy mindig kell valakit,akit utálni lehet,de azé' ez már vicces,hogy lassan ott tartunk,hogy Stéga egy Karius,vagy hogy hívják.
Egyáltalán nem utálom TS-t!

A "kigolyózás" annyiból állt, hogy közölte: vagy ő lesz az első számú kapus vagy távozik. A vezetőség pedig beáldozta az idősebb, de akkor még jobb kapust a jövőt jelentő igen tehetséges fiatalabbért.

Nem tudom, hogy ebben hol az utálat!
Cseri
Entrenador del Barça

2025.06.27. 20:15:00

Zoldbela írta:
2025.06.27. 19:51:37

TS ne viselné el a tartalék dzerepet, és csak feszültség keletkezne a csapaton belül.
Anno a nála sokkal jobb Bravo-t is kigolyózta!
Bravo mivel volt jobb? Mi az,hogy "kigolyózta",saját magát állította a csapatba vagy mi? Én értem,hogy mindig kell valakit,akit utálni lehet,de azé' ez már vicces,hogy lassan ott tartunk,hogy Stéga egy Karius,vagy hogy hívják.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.06.27. 19:51:37

NewNagyatyesz írta:
2025.06.27. 09:53:00
Én továbbra is hibának tartom, hogy elengedjük őt. Stegen egy stabil kapus, akinek a magabizotssága a védőkre is átragad, tipikus csapatkapitány tulajdonságokkal rendelkezik.
Drukkolok Garciának, mint új igazolásnak, hogy tudja megugrani azt, amit a csapat elvár tőle. De azért ne felejtsük el, hogy nem egy-két kapus volt aki megégett ebben a csapatban, nem bírták elviselni a nyomást. Msszebb nem megyek vissza, de elég csak visszaemlékezni, hogy került Valdes a kapuba. Megvettük Rüstüt, aki elit kapusnak számított akkor, és az első meccsein hibát-hibára halmozott, így került a kapuba Valdes. Bírom benne, hogy Garcia fogja bírni a nyomást, de mi van ha nem? Akkor ott marad Tek, aki jó fej ember, de az idei szezon megmutatta, hogy kevés ide. A kötelezőt védi, de nagy bravúrt nem tudott felmutatni emlékeim szerint.
Arról nem beszélve, hogy statisztika ide vagy oda, azért az Espanol kapujára sok lövés ment meccsenként. A kapust könnyen belövik és ez bizalmat ad nekik. Itt viszont néhány lövés megy csak kapura.
Összességében szerintem jobb lenne egy Garcia - TS páros, és majd kiderül ki a jobb. TS-nek nem hiszem, hogy a versenyhelyzettel lenne baja.
De ha mennie kell, akkor kívánom hogy jó szezont hozzon valahol és bízom benne, hogy Garcia is megugorja a szintet.
TS ne viselné el a tartalék dzerepet, és csak feszültség keletkezne a csapaton belül.
Anno a nála sokkal jobb Bravo-t is kigolyózta!
NewNagyatyesz
Barça B

2025.06.27. 09:53:00

Én továbbra is hibának tartom, hogy elengedjük őt. Stegen egy stabil kapus, akinek a magabizotssága a védőkre is átragad, tipikus csapatkapitány tulajdonságokkal rendelkezik.
Drukkolok Garciának, mint új igazolásnak, hogy tudja megugrani azt, amit a csapat elvár tőle. De azért ne felejtsük el, hogy nem egy-két kapus volt aki megégett ebben a csapatban, nem bírták elviselni a nyomást. Msszebb nem megyek vissza, de elég csak visszaemlékezni, hogy került Valdes a kapuba. Megvettük Rüstüt, aki elit kapusnak számított akkor, és az első meccsein hibát-hibára halmozott, így került a kapuba Valdes. Bírom benne, hogy Garcia fogja bírni a nyomást, de mi van ha nem? Akkor ott marad Tek, aki jó fej ember, de az idei szezon megmutatta, hogy kevés ide. A kötelezőt védi, de nagy bravúrt nem tudott felmutatni emlékeim szerint.
Arról nem beszélve, hogy statisztika ide vagy oda, azért az Espanol kapujára sok lövés ment meccsenként. A kapust könnyen belövik és ez bizalmat ad nekik. Itt viszont néhány lövés megy csak kapura.
Összességében szerintem jobb lenne egy Garcia - TS páros, és majd kiderül ki a jobb. TS-nek nem hiszem, hogy a versenyhelyzettel lenne baja.
De ha mennie kell, akkor kívánom hogy jó szezont hozzon valahol és bízom benne, hogy Garcia is megugorja a szintet.
szbsz
Capitá del Barça

2025.06.26. 11:09:40

soadroli írta:
2025.06.26. 10:04:02
Chelsea are considering a deal for Ter Stegen. @sport
Vagy akár a Cityben is el tudnám képzelni. Imo mindkét csapatnak ramaty a kapuja, szóval elférne kezdőnek mindkettőbe és még BL-re is lenne esélye. Win-win? =D>
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.26. 10:04:02

Chelsea are considering a deal for Ter Stegen. @sport
Kép
Válasz küldése