Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Onnan látható, hogy nem tudnak mit kezdeni vele, hogy még a csapat körül lebzselő "újságírók" sem írnak róla semmit, mert 1. ennél jobban nem lehet lehúzni már a sárba, 2. így sincs valós érdeklődés. Szerintem ha végigfuttatja a szerződését, még utána is elszerződhet Katarba, vagy az MLS-be, nagyobb szakmai perspektívája meg most sincs....gránit írta: ↑2025.06.20. 19:18:53Neki már sportszakmailag is annyi. Egy Brightonból kiszorult. Egy Brightonból... Ha már padozik, inkább a Barcelonában padozik, mint egy no name csapatban, tizedannyi pénzért. Őt még lelátóra való fellövéssel sem tudjuk elmozdítani, mert nem érdekli. Ő máshol is a padot koptatná. Akkor meg már évi 14 millióért teszi ezt, mint sokkal kevesebbért. A lelátóra fellövést a de Jong-féle játékosokkal lehet hatékonyan eljátszani, akik máshol még nagy pénzeket kapnának, és hosszú távon nagyon rosszul járnának egy teljes szezonnyi lelátózással.
Találó, hogy éppen Te kérdezed, mert - bár egészen biztosan számodra nem maradt meg - tavaly amikor olvastam, hogy szívesen jönne Barcelonába, hát első felindulásból valami nagyon törléshatárhoz közeli megjegyzést tettem.
Neki ehhez nem kicsit kéne engednie a fizujából, hanem nagyot. A Monacóban az átlagfizetés évi 2 millió euró alatt van. Fati ennek kb a hétszeresét keresi. Más persze könnyen mondja, hogy miért a pénzt választja, nem ő esne el évi kb 12 millió eurótól.
Ezt én sem értem,elhiszem,hogy ezeknek a mélyről jövö srácoknak a pénz a főmotiváció,nem a játék. Ha a sportkarrier nem érdekli,akkor ezt a sivatagban is megteheti,hogy keres egy vagon pénzt és ott még pályára is kerülhet.
A 2012-2013-as idényben a csúcson lévő Fernando Llorente, aki akkor a spanyol válogatott első számú csatára volt kapott egy ajánlatot a Juventustól. A Juve nem akarta kifizetni a teljes kivásárlási árát, mert már csak egy év volt a szerződéséből. A baszk cuki csapat, mindent megtett, hogy maradjon, százerer féle fajta ajánlat, királlyá koronázzák stb., de a Juve 10-12 évvel ezelőtt sokkal magasabb polc volt, mint a Bilbao menni akart. Végül amikor nem hosszabbított Llorentét a Bilbao egy évre a szerződése lejártáig kivágta a lelátóra. Az az egy év olyan törés volt a karrierjében, hogy hihetetlen, hónapokba telt, mire erőlétben visszatért, a formája pedig szerintem sose érte el azt ami miatt megvették.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.20. 13:00:26
Ha viszont a játékos is menni akar, akkor a klub érdeke is hogy segítsék az átigazolást minél hamarabb, ugyanis a Bilbaonak sem mindegy hogy most nyár elején rakjuk le és végleges az átigazolás, vagy augusztus utolsó napjára sikerül elintézni mindent hogy meglegyen és akkor meg már nem tudják pótolni sem ha visszük, márpedig kivásárlási áron az utolsó napon is vihetjük ha a Barca és Nico is úgy akarja.
Biztos naív vagyok, de tényleg inkább ül még 3 évet a padon, a karrierje kuka, mintsem enged kicsit a fizuból, és esélyt kap? Nagyon bírtam régen őt, de sportemberileg ez …
Humor?
Ha viszont a játékos is menni akar, akkor a klub érdeke is hogy segítsék az átigazolást minél hamarabb, ugyanis a Bilbaonak sem mindegy hogy most nyár elején rakjuk le és végleges az átigazolás, vagy augusztus utolsó napjára sikerül elintézni mindent hogy meglegyen és akkor meg már nem tudják pótolni sem ha visszük, márpedig kivásárlási áron az utolsó napon is vihetjük ha a Barca és Nico is úgy akarja.Chino írta: ↑2025.06.20. 12:08:39
Nico megszerzése elég bonyulultnak tűnik. A klub nem tudja lehívni a kivásárlási záradékot és győzködi a Bilbaot, hogy menjen bele más konstrukcióba, a Sport szerint akár többet is lenne hajlandó fizetni, mint ahogy azt az Arsenal Zubimendivel is tette. A baszkoknak viszont amilyen jó viszony van a két klub között eszük ágában sincs engedni, ragaszkodnak az egyösszegű kivásárláshoz. Ha nem fognak engedni könnyen meghiúsulhat a transzfer. (Sport)
Hát igen, az egyetlen szerencsénk hogy Nico csak nálunk akar játszani. Aztán majd meglátjuk hogy ez mire lesz elég. Laporta mindenesetre nagyon bizakodó, de egyenlőre még szerintem semmilyen előrelépés sem történt.Chino írta: ↑2025.06.20. 12:08:39A Juvenilből nem azért jönnek fel játékosok, mert a harmadosztályban játszanak, hanem mert pont perspektíva nekik a B csapat. Sokan 18-19 évesen még az U19-ben vannak. Ha a B-csapatban vannak már sokkal inkább szem előtt vannak. Dro Fernandez, Juan Hernandez, Ibrahim Diarra mind ott vannak az utazócsapatban pedig egyáltalán nem vagy csak néhány percre mutatkoztak be az Atleticben, sőt a Juvenilben sem voltak feltétlenül alapemberek.Troym írta: ↑2025.06.20. 09:11:35Előbb a meglévő tehetségekkel kellene valamit kezdeni, mert nem túl nagy perspektíva a negyedosztály. Minimum 4-5 olyan 17 körüli srác van, akiknek nehéz most valós lehetőségeket mutatni.
A scoutrendszerünkkel meg semmi gond, eddig sem volt, csak ritkán vették meg, akiket javasoltak, de az egyértelmű sikersztorikon túl (Pedri, Araujo) azért hoztak Faye, Abde, Riad, Torre, Victor, Tobido játékosokat, akiken meg pénzt kerestek.
Szerintem Flick is nagyban tesz rá, hogy hol játszanak semmivel sem kevesebb tehetséges játékos, ahogy fordítva is igaz. Tavaly is pl. ha nincs egy Pau Victor közelebb lettünk volna a kiesőzónához, mint a feljutóhoz és ugyanennyi ponttal a 10-12. helyen fejeztük volna be. Ha igazolunk egy fiatalt is az Barcelona B "név" miatt jön, ahonnan feljebb lépési lehetőség van, nem az motiválja, hogy melyik osztályban van éppen.
Ráadásul most nyílik az afrikai piac a Barca előtt.
Nico megszerzése elég bonyulultnak tűnik. A klub nem tudja lehívni a kivásárlási záradékot és győzködi a Bilbaot, hogy menjen bele más konstrukcióba, a Sport szerint akár többet is lenne hajlandó fizetni, mint ahogy azt az Arsenal Zubimendivel is tette. A baszkoknak viszont amilyen jó viszony van a két klub között eszük ágában sincs engedni, ragaszkodnak az egyösszegű kivásárláshoz. Ha nem fognak engedni könnyen meghiúsulhat a transzfer. (Sport)
A Juvenilből nem azért jönnek fel játékosok, mert a harmadosztályban játszanak, hanem mert pont perspektíva nekik a B csapat. Sokan 18-19 évesen még az U19-ben vannak. Ha a B-csapatban vannak már sokkal inkább szem előtt vannak. Dro Fernandez, Juan Hernandez, Ibrahim Diarra mind ott vannak az utazócsapatban pedig egyáltalán nem vagy csak néhány percre mutatkoztak be az Atleticben, sőt a Juvenilben sem voltak feltétlenül alapemberek.Troym írta: ↑2025.06.20. 09:11:35Előbb a meglévő tehetségekkel kellene valamit kezdeni, mert nem túl nagy perspektíva a negyedosztály. Minimum 4-5 olyan 17 körüli srác van, akiknek nehéz most valós lehetőségeket mutatni.
A scoutrendszerünkkel meg semmi gond, eddig sem volt, csak ritkán vették meg, akiket javasoltak, de az egyértelmű sikersztorikon túl (Pedri, Araujo) azért hoztak Faye, Abde, Riad, Torre, Victor, Tobido játékosokat, akiken meg pénzt kerestek.
Talán a negyedosztályből lenne hova felfelé lehetőség.....mutatni sem kell, hiszen adja magát a valós lehetőség.....harmad, másodosztály.....elég valós és kézzel tapintható, megfogható lehetőségek......és ebben még a fejlődés folytonossága is benne van....
Senki nincs, de nem is akarja megfogni őket senki sem.Mascherano14 írta: ↑2025.06.19. 19:38:11Egyedül a club de amigos-t kéne elkerülni, ki van itt, aki megfogja őket?
Nem lenne megoldás legalább a spanyol II-be kölcsönadni őket? Aki megugorja azt a szintet, az talán segítség lehet a jövőben, aki nem, azt meg el kell engedni. Nyilván évente 8-10 játékost nem lehet felvinni a nagyokhoz.
Szerintem ha Nico jönne akkor nem feltétlenül kellene Yamalnak még csere is. Tudná ott játszani Raphinha, adott esetben Ferran is, az elég. Meglátjuk.bence0330 írta: ↑2025.06.20. 01:31:25
Én se. Ez azt jelenti, hogy végre valami látszik a scoutrendszerből, Nico kiszúrásához bárki elég lenne a fórumról. Látom RW, Yamal cseréje lenne talán. Alapesetben örülnék egy ilyen igazolásnak, de jelenleg én nem hoznék 20 év alatti játékost (max igazi extraklasszist, mint pl Wirtz volt, vagy Musiala-Bellingham), van elég kölykünk.
Én se. Ez azt jelenti, hogy végre valami látszik a scoutrendszerből, Nico kiszúrásához bárki elég lenne a fórumról. Látom RW, Yamal cseréje lenne talán. Alapesetben örülnék egy ilyen igazolásnak, de jelenleg én nem hoznék 20 év alatti játékost (max igazi extraklasszist, mint pl Wirtz volt, vagy Musiala-Bellingham), van elég kölykünk.