Ami az Atletit illeti, nem csodálkozok, a La Liga csak minket szívat, a többiek gond nélkül igazolhatnak. Kivéve a Sevillát, ami majdnem csődbe vitte magát.
Troym írta: ↑2025.06.27. 09:08:22
Mbappe zsarolás miatt pert indított a psg ellen, mondván kikényszerítették a szerződéshosszabbítását 3 éve azzal, hogy kitették a csapatból és kényszerítették, hogy a tartalékokkal készüljön, így sérültek munkavállalói jogai.
Ez a bírósági ítélet szerintem precedens értékű lehet, mert nem egy olyan eset van, hogy XY nem hosszabbít és lelátóra küldik, tartalékokkal készül, stb.
Ha Mbappe javára ítélnek, akkor szerintem még hatványozottabban el fognak adni mindenkit akinek 1 év van hátra a szerződéséből.
Már vissza is vonta Mbappé.
https://www.goal.com/en/lists/kylian-mb ... 2ce7b39097
Ez így helyes. A szervezetnek is megvan a joga a saját érdekeihez. Emellett azt gondolom, hogy a focistákat nem is szabad a munkavállalók mércéjével mérni. Ők egy átlag munkavállalóhoz képest hihetetlen kiváltságokat élveznek, így fura munkavállalói jogokra hivatkozniuk, amikor azon bőven túlmenő előjogokat élveznek, így a szervezet is nyilván ezen túlmenő eszközökhöz kell, hogy folyamodjon olykor. Egy munkavállalót méltányolhatatlanul gyenge teljesítmény után, ami gallyra vágja a szervezetet, bárhol kirúghatnak, a többi munkavállalónak sem érdeke, hogy az ilyen maradjon. A futballisták meg érinthetetlenek, mert van szerződésük... Egy átlag munkavállalónak is van szerződése, mégis kirúgják, ha leírhatatlanul gyenge teljesítményt nyújt, és sajnos nem csak akkor... Egy focistát meg nem lehet. Őket nem lehet munkavállalói státusszal mérni, szerintem. Ők messze azon túlmenő jogokkal rendelkeznek, így a szervezetnek is nyilván más eszközökhöz kell folyamodnia, ha az érdekei mellett akar állni. Ha a szervezet nem rúghat ki egy méltányolhatatlanul gyenge teljesítmény nyújtó vagy a szervezetnek ártó játékost, mit tehet? Fellövi a lelátóra. Miért? Mert nem rúghatja ki. Ez a focisták számára nem büntetés, hanem éppenhogy előjog, ami messze több, mint amivel egy munkavállaló rendelkezik. Egy focista vígan elgolfozgathat munkaidőben, "mErT vAn sZeRzŐdÉsE". Ha ezt egy munkavállaló tenné meg, azonnal repülne.
De valaki írta is még évekkel ezelőtt (talán Feast?), hogy a focisták megbízásos szerződésekkel rendelkeznek, nem olyannal, mint egy átlag munkavállaló. Gondolom, az előjogaik is ebből fakadnak egy átlag munkavállalóhoz képest. Én azt gondolom, hogy nem is szabad a kettőt egy lapon említeni, mert ők sokkal több joggal rendelkeznek, mint egy hétköznapi munkavállaló. Egy hétköznapi munkavállaló sajnos nem is álmodhat olyan jogokról, mint egy kiváltságokkal rendelkező, érinthetetlen focista. A szervezet eszközei is nyilván mások így. Egyelőre a PSG-t igazolják a történtek, és amikor jegelték őt, akkor sem tűntek gyengébbnek, sőt. A PSG sikerei kínosak lehetnek Mbappé-nak, aki persze még megfordíthatja ezt, de nekem már a mellőzöttségének az idején is úgy tűnt, hogy nem gyengült nélküle a PSG.