bence0330 írta: ↑2025.05.26. 01:03:43
davi10 írta: ↑2025.05.25. 16:06:19
Na itt nem értek egyet, Bellingham egyelőre inkább tűnik egyszezonos játékosnak. Valverde-ről nem is kell beszélni, egy gép.
A 2 francia szerintem nagyon túl van dicsérve, főleg Tchouameni-től 1-2 veszélyes lövésen kívül nem sok mindenre emlékszem (jobban megmaradt amikor kh-ként szerencsétlenkedik), szerintem hatalmas bizniszt csinált vele a Monaco. Camavinga egy fokkal ügyesebb, de klasszisnak őt se mondanám. Emellett egyre többet sérült Ő is.
Güler-re kiváncsi leszek mit hoz ki belőle Xabi, nála valahogy azt érzem, hogy se nem szélső se nem klasszikus középpályás, talán ilyen second striker-féle poszton tudná a legjobban tolni, de ez csak tipp, annyira sokat nem láttam mert ugye a szezon 90%-ában a padon ült
Valverde bír a legkevesebb intelligenciával köztük, ez tény, de ettől még atom a fickó. Nem véletlenül annyi az értéke is, amennyi, szerintem rászolgált. Irányítani sosem fog, de bármikor utolér az ellen kontrájánál bárkit, és közben bármikor durrant egy gólt 25 méterről. Ő az etalon box-to-box játékos, tempóval, erővel bejátssza a pályát. De pont ez a lényeg, egy jó rendszerben bele sem merek gondolni, mit ad. Ha tőle várjuk, hogy "adjuk neki a labdát és mozgassa a csapatot", akkor azt leshetjük. De jól használva... huhh. És félek attól, hogy jól lesz használva.
Bellingham szerintem még jobb szezont futott, mint tavaly, igazából szintet lépett, csak hát hátrébb meg szélre került, ezért a gólpontok nem jönnek úgy (persze ez relatív, megnézném azt a játékost, aki elsősorban baloldali középpályás és hatos posztről 28(!) gólpontot harácsol össze csapatjáték és elképzelés nélkül is). Ahogy nézem a madridi médiákat, szerintük is. Az az ember az elejétől a végéig teljesen elmebeteg posztokon alázva is konstans világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, folyamat húzza a csapatot. Még ellenünk is a 4 meccsből 3-szor kb egyedül tartotta a frontot, amennyire lehetett (végén Mbappéval ketten). Kapar, szerel, nagyon intelligens, labdakihozataloknál is penge, de kicsit egyedül volt idén. Nem tudom nála, hogy 3-4-3-ban ő középpályás lesz-e, mert tényleg csak két poszt van, neki meg muszáj fociznia, és élek a gyanúperrel, hogy hamis kilences lesz, mint tavaly Ancelottinál, de ki tudja. De szerintem ő idén is top5-6 környéki játékos volt. Csak csapat nélkül.
Szerintem ez az idei szezonjára pont nem igaz. Az igaz, hogy sokat kapart (bár nála is sokszor előjött az ego, ami miatt kb. tett az egészre, de posztot tekintve annyira nem kiugró és 70-75. percre már teljesen készen volt, ami nem a szezon végére jött elő. Nyilván nem ilyen Pedri-féle 11,5-12 kilometereket várnak tőle, de fizikálisan neki ez a poszt sok.
Nem tudom mennyire ebből a posztból adódik, de annyira hátrébb se volt rendelve, inkább tavalyhoz képest, amikor igazából hamis kilencest játszott. Ha a Valverde-Modric-Tchouameni/Camavinga trióból ketten fent voltak bőven tkp szerepe volt. Szélen is akkor volt, mikor 4kp-val álltak fel (4:0

), ami szintén nem olyan sokszor fordult elő. A 28 gp szép, de ha mondjuk hozzávesszük, hogy Ferminnek pl.jóval kevesebb mint fele perc alatt megvolt 10+8 (büntetők nélkül, ellenben az angollal), aki szintén széthajtotta magát és vette ki a részét a kp-s védekezésből, mégsem mondjuk olyan kiemelkedő szezonjának már kicsit árnyaltabb. Ráadásul nem is a számok lennének fontosak Bellinghamnél. Wirtz szerintem nem igazán oldotta volna meg a problémákat, akár van Vinicius akár nem túl sokan lettek már ott. Egy Bellingham -Wirtz kp. a brazillal és Mbappéval (plusz másik szélső). Biztos fejlődne a játékuk, mert egy nagyon intelligens játékos és lehet, hogy be lehet "törni", de elég necces, sanszos, hogy ugyanúgy lehetett volna megoldani mint a válogatottban, amikor Musialával van fent, de akkor meg a támadórészlegben lenne probléma. Ami biztos, hogy az angol és/vagy ő nem tudná kihozni magából, amiben igazán jó.
Abszolút egy Vitinha-féle karakterre van szükségük (de szerintem Fabian Ruizzal is sokat lépnének előre, ha már PSG), nem véletlenül merült fel legkomolyabban Enzo, Zubimendi neve. Előbbi is max. akkor hozható, ha a Chelsea-vel megállapodnak a Rodrygo+cash-ben.
Igazi sztárigazolásuk (100-110 +) nem hiszem, hogy lesz, legfeljebb ha brutál összegért eladják Viniciust, a szaúdiakon kívül pedig nem is nagyon tudnák máshova. Legfeljebb a City, PSG tudna kifizetni 200/200+-t, de náluk már lassan tumultus is van a széleken, nem tudom mennyire kellene oda Pepnek vagy Luchonak. Ráadásul most tárgyalnak a hosszabbításról, a bér matt nincs még konszenzus a hírek szerint. Ő valami nettó 15-ös emelést akar, a Real 15-öt kínál, de Mbappé, a Real meg talán 30+bónuszra emelné, gondolom, hogy Mbappé maradjon a legjobban fizetett. Nem tudom ő mennyire menne az arabokhoz, annyira szerintem ő sem IQ-vákum, hogy 25 évesen tönkrevágja a karrierjét. Ráadásul még TAA is kap egy szép fizut (jövőre Bellingham is csatlakozik a brazilhoz), nem tudom meddig tudnak nyújtózkodni, ott sem végtelen a zseb, ahogy Perez sem szeretne az FFP-veszély közelébe kerülni. De ez csak egy gondolat, semmi konkrétumot nem ismerik hozzá. Valószínűleg hozzák Carrerast 60 millió körül, ennyi elment már Huijsenre, a kp-ra egy embernek mindenképp jönni (főleg, hogy tovább keskenyedtek), aki megüti legalább a stabil csere/rotáció szintet + Mbappét még fizetik. Ez már alapból 200-200+ millió, Rodrygo lehet Jolly Joker, ha meg tudnak hülyíteni egy Chelseat.
bence0330 írta: ↑2025.05.26. 01:03:43
A két francia meg a két legjobb francia középpályás, ami azért elég sokat jelent. Amíg volt némi rendszer Carlónál, nagyon jók voltak, amikor úgy szétesett az egész, akkor ők is így tettek, ez ilyen. Tchoua kh-ként szerintem max közepes, tényleg túl sokat volt ott az elmúlt két évben. Vkp-nak elég komoly szint, minden megvan benne, erélyes, gyors, labdaügyes, lát. Cama szerintem kifejezetten igényli a jó rendszert.
Güler tényleg sötét ló. Volt mostanság sokat ilyen jobboldali nyolcas-szerű, elsősorban irányító szerepkörrel, kb ahogy mondod, ő ilyen kettő közötti játékos (mint talán Di Maria sok esetben) és jó volt, kifejezetten jó. Belőle tényleg nem lehet tudni, mi lesz, de finesz van benne, fejben és a lábában is.
Güler szerintem is nagyon vakfolt. Ügyes, tud szép labdákat adni, de hogy középen mit tudna számomra hatalmas kérdés. Szélen viszont szerintem semmi extra. Igaz, hogy fiatal, csak két éve van Madridban, de jelenleg Brahim is előtte van és kopp ugyanaz a poszt. Szerintem egy Ödegaard 2.0 karrier lesz belőle.
A két franciát én nagyon cáfolom, főleg utóbbit. Semmi olyan kis plusz nincs benne, ami egy minden évben triplát kitűző csapathoz elég lenne, ha pedig De Jongot vádoljuk, hogy hibára hajlamos ez a franciánál sokszoroosan igaz. Ő is az első egy-két évében volt "nagy" játékosnak, míg benne volt, hogy fiatal és Kante-utód stb. A középpályájuk magasan leggyengébb pontja.
Alonsonál inkább én attól tartok, hogy az EGO-kat képtelen lesz kezelni. Mbappénak is már a második éve lesz, ráadásul egy gyengébb Vinicius-Bellingham szezon után, úgy hogy ő volt a keret játékosa, még jobban kijön belőle az egyén. A brazilról nem kell beszélni, az angol sem fogja vissza magát, ha valami nem tetszik, kap még ráadásban egy Trentet (plusz Rüdiger sem az a szerényen beállok a sorba típus). Ráadásul még Modric és Lucas V. is megy akiknek valamennyire még szavuk volt. Egyedül talán Carvajal a hírmondó, de ő sem egy Puyol, ráadásul jó eséllyel utolsó éve lesz.
Szerintem még itt taktikáról stb. beszélni nagyon korai, először meg kell tanulni végigvinni az akaratát. Ha mondjuk az első-második Clasicó újra csúfos lesz, az csak fokozza a hangulatot (negatív irányba).