Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.21. 19:40:32

A Mamelodi előtt le a kalappal. Ki fognak kapni, mert gyengébb minőség van náluk a pályán, ebben nyilván nem tudnak versenyezni, de mezőnyben, fociban magasan verték a Dortmundot, kétszerannyi kapuralövés, 60-40% labdabirtoklás, gyönyörű játék, és azért mégiscsak egy öngól van a két csapat közt eredményben is. Szerintem a klub vb-n bőven az övék a legattraktívabb foci.

Ilyen kerettel főleg az edzőé az érdem, gondolom.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Damask
Jugador del Barça

2025.06.20. 22:17:02

Chino írta:
2025.06.20. 12:45:54
Nem veszik túlságosan komolyan az európai csapatok, egy Bl-ben vagy akár bajnokságban nem ilyen eredmények születnének, látszik, hogy kb. mindenkinek inkább nyűg ez.
Pont annyira veszik komolyan a klub VB csoportkörét a top csapatok amennyire komolyan vették az előző lebonyolítás BL csoportkörét a top csapatok.
Tovább kell jutni, tökmindegy hogy az 9 ponttal van meg vagy 4-5-el.
Komolyan venni a BL-ben is csak a kieséses szakaszt szokták a "halálcsoportokat" leszámítva.

Nincsenek B csapatok meg ifisták tömkelege, az összes top csapat a legjobb játékosaival játszik, hatalmas pénzeket osztanak, ez egy teljesen komoly torna, csak annyira távol vannak egymástól a topcsapatok hogy a csoportkör ugyan annyira érdektelen a legtöbbnek, mintha az Aukland city helyett a Victoria Plzen ellen játszanának a BL csoportban.

Vagy a szuper új 48 csapatos VB-n ha majd a Spanyolok játszanak egy szuper fontos meccset a csoportban Üzbegisztánnal vagy Jordániával.
(Igen, megnéztem, ez a 2 football nagyhatalom már kvailifikálta magát a VB-re)
bence0330

2025.06.20. 21:27:28

Ez a Flamengo is elég jó. Igazából jobbak, mint a CFC, több kapuralövés, stb, most jött is jogosan az egyenlítés. Bárki nyerheti a meccset.

Közben már vezetnek is, igazából ezt is teljes joggal.

Most mondták be (utánaolvastam, tényleg) a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező nem európai csapat, 15. helyen, az Inter mögött, kb azonos számú követővel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.06.20. 15:07:51

MessiNeymarSuarez írta:
2025.06.20. 14:13:47
a többi klub felhozását nem azzal lehetne elérni hogy ilyen NB2-es európai csapatoknak esélyt adnak 10 évente 1-szer, hanem ha a többi kontinens csapatainak adnának lehetőséget az európai töltelékcsapatok helyett, ugyanis a klubfoci csúcsa továbbra is az UEFA Bajnokok Ligája, ezért akar minden játékos olyan klubban játszani ami BL résztvevő. Ellenben ha egy Flamingo-Palmeirasnak lehetősége lenne Bl-ben szerepelni akkor a helyi, jelenleg brazil tehetségek nem feltétlen kizárólag Európába tartanának hanem ott is maradhatnának mivel a legjobb csapattal ugyanúgy jöhetnének Európába BL meccsre ami nem kis löketet adhatna.
Hú, hogy le lettem hurrogva, amikor ezt felvetettem :mrgreen: A szuperkupa szerintem működhetne úgy, hogy más régiók legerősebb csapatai is szerepelnének benne, amelyek megütik ezt a szintet, bár szerintem nem sok van. Tehát a világ legerősebb csapatait gyűjtené magába, nem csak Európából. Sokan lelkesek némely eredmény miatt az elmúlt napokból, de hát láttunk azért itt 10-0-ás meg 5-0-ás veréseket is. Elég korlátozott azoknak a csapatoknak a száma, amelyeket érdemes lenne bevonni, de talán vannak ilyenek. A csapatok a tengerentúli meccseiket meg egyhuzamban, pár hét alatt lejátszhatnák, így nem kellene folyamatosan oda-vissza repkedni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.06.20. 14:13:47

bence0330 írta:
2025.06.20. 12:49:43

Jobban küzdenek, de azért szerintem ez nem akkora hakni. Iszonyat mennyiségű pénz van benne. Pláne egy PSG-nél nem értek egyet vele, ahol két játékos aranylabda-esélyes, ha ezt megnyerik, gyakorlatilag garantált, hogy az egyik megkapja, meg hát a 6 kupás(?) történelmi szezon is motiváló kicsit, Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha. Fullos kezdővel állnak fel, nem láttam, mert hajnali volt, de a bő highlights alapján azért nagyon mentek. Szerintem a dél-amerikai csapatok legjobbjai megütik az ilyen BL nyolcaddöntős csapatok szintjét, simán játszhatnának a BL-ben, sokkal-sokkal rosszabb csapatok indulnak ott évről évre. A legjobb amerikai csapat is szerintem ott lenne talán egy Lipcse szinten, akik úgy hadakoznának némi eséllyel a BL csoportkörből való továbbjutásért, de 1-2 szaúdi csapatot is legalább erre a polcra tennék már, főleg a Hilalt, de őket lehet, hogy már inkább egy ilyen Benfica-Porto szintre, főleg Inzaghival.

Nem mondom, hogy ez egy annyira nagy szám, hisz pl. a Hilal kerete közel topcsapat szintű, Miamiban meg ott van Messi, és alapvetően európai játékosokat "rabolnak". De attól még szerintem ez van, zárkóznak. Az egész ligák jóval kevésbé, de a krém szerintem igen. Onnan még a Puig kidőlése előtti Galaxy lehetne ez a szint, tavaly kb Miami szinten voltak, de a kicsi kiesésével összeomlottak. Neki nagyobb befolyása volt már talán a csapatra, mint Messinek, gondolom ha Leo kidőlne egy szezonra, a Miami is egy átlag középcsapat lenne, klub vb-n teljesen esélytelenül.

Ettől még persze, nekik ez nagyobb dolog, jobban mennek alighanem. De én ezt nem venném klasszikus hakninak egyáltalán, az előszezonban ilyen tinédzserekkel állnak fel, kísérletezgetnek, és úgy szoktak szorosabb meccsek lenni.
Sőt, pontosítok, extrém esetben a PSG akár 7, Vitinha pedig 8 kupát is nyerhet a 2025-ös évben, bár egy kis zsákbamacskával:
Mivel hátravan még a FIFA Klub VB mellett az UEFA Szuperkupa és a decemberi FIFA Interkontinentális Kupa(a régi Klub VB) így 6 kupás évet is zárhatnak ugyanis a Bajnokság-Francia Kupa-BL mellé már az idei év elején megnyerték a 2024-es Trophée des Champions-t(ami a Francia Szuperkupa) is a január 5-ödikei döntővel. Viszont most jön a csavar, ugyanis az idei, 2025-ös Francia Szuperkupát is most nyáron játszották volna le ha nem lett volna Klub VB, így átkerül az őszi időszakra, ami akár még ebben az évben is megtörténhet mivel jelenleg még nincs dátum kitűzve így elképzelhető hogy nem 2026 január eleji dátum lesz hanem még ebben az évben. Kampányfogásnak biztos hogy 5 csillagos lenne ha beszúrnák idénre és 7 trófeát nyerhetne a PSG, megelőzve a Barca 6/6-osát.
De ez nézőpont kérdése, technikailag továbbra is mi vagyunk egyedül a 6 trófeások, ugyanis a Bayern a koronavírus csúszás miatt a KlubVB-t végül 2021-ben nyerte meg, hiába 2020-as kiírás :twisted:

Mindenesetre érdekes lenne 1 évben ugyanazt a kupát kétszer is megnyerni :D van ilyen szabály vajon ami megszabja hogy nem nyerheted meg ugyanazt kétszer egy naptári évben? :D

Amúgy egyetértek a többivel, a többi klub felhozását nem azzal lehetne elérni hogy ilyen NB2-es európai csapatoknak esélyt adnak 10 évente 1-szer, hanem ha a többi kontinens csapatainak adnának lehetőséget az európai töltelékcsapatok helyett, ugyanis a klubfoci csúcsa továbbra is az UEFA Bajnokok Ligája, ezért akar minden játékos olyan klubban játszani ami BL résztvevő. Ellenben ha egy Flamingo-Palmeirasnak lehetősége lenne Bl-ben szerepelni akkor a helyi, jelenleg brazil tehetségek nem feltétlen kizárólag Európába tartanának hanem ott is maradhatnának mivel a legjobb csapattal ugyanúgy jöhetnének Európába BL meccsre ami nem kis löketet adhatna.
bence0330

2025.06.20. 13:18:29

Rohamcsiga írta:
2025.06.20. 13:17:25
"Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha."
Dani Alves ha jól emlékszem a 6 kupás szezonunkban.
Ja oké, köszi. :) Azért alighanem így is történelminek lehetne hívni. :)
Rohamcsiga
Jugador del Barça

2025.06.20. 13:17:25

"Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha."
Dani Alves ha jól emlékszem a 6 kupás szezonunkban.
bence0330

2025.06.20. 12:49:43

PR42 írta:
2025.06.20. 12:36:42
Az európai csapatoknak ez hakni, a többieknek pedig életük lehetősége.

Az a játékos aki most megmutatja magát egy európai élcsapat ellen, annak van lehetősége jó szerződést kiharcolni európában.
Ez nyilván az amerikai és dél-amerikai csapatokra igaz főleg.

Mert hát aki már ma is Szaud-Arábiában focizik annak ugye nincs már hova feljebb :lol:

Nem meglepők az eredmények ebből a szempontból. Ugyanolyan eredmények vannak itt most, mint amik lesznek 1 hónap múlva a Barca, Milan, Arsenal és Liverpool felkészülési meccseken / ázsiai turnékon, vagy amik a múltban voltak.
Jobban küzdenek, de azért szerintem ez nem akkora hakni. Iszonyat mennyiségű pénz van benne. Pláne egy PSG-nél nem értek egyet vele, ahol két játékos aranylabda-esélyes, ha ezt megnyerik, gyakorlatilag garantált, hogy az egyik megkapja, meg hát a 6 kupás(?) történelmi szezon is motiváló kicsit, Vitinha akár 7 kupával is zárhat, nem tudom, volt-e ilyen valaha. Fullos kezdővel állnak fel, nem láttam, mert hajnali volt, de a bő highlights alapján azért nagyon mentek. Szerintem a dél-amerikai csapatok legjobbjai megütik az ilyen BL nyolcaddöntős csapatok szintjét, simán játszhatnának a BL-ben, sokkal-sokkal rosszabb csapatok indulnak ott évről évre. A legjobb amerikai csapat is szerintem ott lenne talán egy Lipcse szinten, akik úgy hadakoznának némi eséllyel a BL csoportkörből való továbbjutásért, de 1-2 szaúdi csapatot is legalább erre a polcra tennék már, főleg a Hilalt, de őket lehet, hogy már inkább egy ilyen Benfica-Porto szintre, főleg Inzaghival.

Nem mondom, hogy ez egy annyira nagy szám, hisz pl. a Hilal kerete közel topcsapat szintű, Miamiban meg ott van Messi, és alapvetően európai játékosokat "rabolnak". De attól még szerintem ez van, zárkóznak. Az egész ligák jóval kevésbé, de a krém szerintem igen. Onnan még a Puig kidőlése előtti Galaxy lehetne ez a szint, tavaly kb Miami szinten voltak, de a kicsi kiesésével összeomlottak. Neki nagyobb befolyása volt már talán a csapatra, mint Messinek, gondolom ha Leo kidőlne egy szezonra, a Miami is egy átlag középcsapat lenne, klub vb-n teljesen esélytelenül.

Ettől még persze, nekik ez nagyobb dolog, jobban mennek alighanem. De én ezt nem venném klasszikus hakninak egyáltalán, az előszezonban ilyen tinédzserekkel állnak fel, kísérletezgetnek, és úgy szoktak szorosabb meccsek lenni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.20. 12:45:54

bence0330 írta:
2025.06.20. 10:54:34
Na, a brazil 8. megverte Európa legjobb csapatát. Egyre érdekesebb eredmények születnek.
Nem veszik túlságosan komolyan az európai csapatok, egy Bl-ben vagy akár bajnokságban nem ilyen eredmények születnének, látszik, hogy kb. mindenkinek inkább nyűg ez. Túl vannak egy durva, megerőltető szezonon, válogatott meccseken és ahelyett hogy pihennének itt kell bohóckodniuk a kánikulában. A PSG meccsbe belealudtam, de ha ott egy 15-20 percet igazán megnyomnak simán hozzák.
Többségüket szerintem abszolút nem érdekelné ha kiesnek, a Bayern, PSG, Real, Inter stb. játékosai is sokkal inkább lennének szabin, pihennének, nyaralnának amíg van idejük. Nemsokára kezdődik az előszezon utána pedig májusig maxon kell pörögniük. Arról nem beszélve, hogy benyalhatnak egy komolyabb sérülést egy 110%-on pörgő hajtó, brazil stb. csapat ellen.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador del Barça

2025.06.20. 12:36:42

Az európai csapatoknak ez hakni, a többieknek pedig életük lehetősége.

Az a játékos aki most megmutatja magát egy európai élcsapat ellen, annak van lehetősége jó szerződést kiharcolni európában.
Ez nyilván az amerikai és dél-amerikai csapatokra igaz főleg.

Mert hát aki már ma is Szaud-Arábiában focizik annak ugye nincs már hova feljebb :lol:

Nem meglepők az eredmények ebből a szempontból. Ugyanolyan eredmények vannak itt most, mint amik lesznek 1 hónap múlva a Barca, Milan, Arsenal és Liverpool felkészülési meccseken / ázsiai turnékon, vagy amik a múltban voltak.
bence0330

2025.06.20. 10:54:34

Na, a brazil 8. megverte Európa legjobb csapatát. Egyre érdekesebb eredmények születnek.
bence0330

2025.06.20. 00:20:26

Azért szerintem egyértelműen kiderült, hogy a top szaúdi és amcsi csapatok már nincsenek leszakadva a top-közeli európaiaktól. A nevek mellett az edzők révén is lassan bekerül a vérkeringésbe a futball kultúra. PSG-féléktől mindenképp, de az ilyen BL egyenes kiesést rendszeresen elérő csapatok ellen helytállnak döntetlenekkel, most még egy győzelem is kijött, persze Messi kellet hozzá.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.19. 22:18:22

0-1-rol 2-1 :)

Mekkora gol...
Troym
Director del Fútbol

2025.06.19. 22:18:00

Messi még mindig király :D 16. gólja a szezonban
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.06.19. 11:40:34

MLS-ben is bemondjak, azert van most ez.

Bar athoznak europaba is...
ktm
Capitá del Barça

2025.06.19. 07:54:12

bence0330 írta:
2025.06.18. 01:53:10
Amúgy úgy 20 évnyi lemaradással a bíró hangosan bemondja, mi történt 1-1 komolyabb döntésnél, remélem átmentik a top bajnoksáőgokba, BL-be. Sokat nem jelent, de amilyen lassan őrölnek a malmok, sajna egy ilyen kis lépésnek is örülni lehet.
Attol tartok, hogy ez csak azert jutott az eszukbe, mert az USA-ban van a torna es ott megszokott, hogy bemondjak mit miert csinaltak(major league sportagak, challenges).
bence0330

2025.06.18. 01:53:10

Hát ezt a Mamelodit élmény nézni. Nem véletlenül "stylish guys" a becenevük. Nyilván egy fokozattal lassabb minden, mint egy top bajnokságban, de szép passzos focit tolnak, és a klub "házirendjében" van kb a flikk-flakk is, szándékosan a nézők szórakoztatása az elvük. De jó lenne, ha Európában is így működne néha, csak magasabb szinten (mi állunk hozzá a legközelebb). Persze a sok pénz agyoncsapja az egészet. A csatáruk is egy elvett bekotort után két szép gólt szerzett(még ha egyiket pár centis les miatt el is vették), mindkettő külsővel lőtte el helyzetben, szerintem ez nekik kb kötelező. :D Kicsit hasonlít az alapstílusuk Xavi Al Saddjára, csak sokkal l'art pour l'art módon szórakoztatnak mellé. Nagyon elnyomják a koreai csapatot, kíváncsi vagyok, mit csinálnak majd a Dortmund-Fluminese kettős ellen, ki tudnak-e fejteni legalább valamiféle ellenállást ezzel a szép, de eléggé idejétmúlt örömfocival, gondolom ott már kijön a sebességkülönbség.

Amúgy úgy 20 évnyi lemaradással a bíró hangosan bemondja, mi történt 1-1 komolyabb döntésnél, remélem átmentik a top bajnoksáőgokba, BL-be. Sokat nem jelent, de amilyen lassan őrölnek a malmok, sajna egy ilyen kis lépésnek is örülni lehet.
bence0330

2025.06.17. 01:16:49

Azért ezek a top argentin és brazil csapatok fel tudják venni a versenyt a jobbacska európai csapatokkal. Lehet fordít a Benfica, de amúgy talán kicsit jobb volt a Boca. Nyilván logisztikailag nem megoldható, de őket szívesen megnézném pár Zágráb féle helyett a BL-ben, kíváncsiságból is, mit tudnának hosszabb távon alkotni.

A második félidő undorító pankrációba torkollott mindkét csapat részéről, foci már alig volt.

Közben a brazil 6. Fluminense teljes egálban nyomja a BL negyeddöntős Dortmund ellen.
Damask
Jugador del Barça

2025.06.15. 23:23:28

Rdinho10 írta:
2025.06.03. 13:35:27
Ez a Klub Vb hianyzas meg jol johet nekunk a kovi szezonra..vegyek csak komolyan,faradjanak.A kieso bevetelt meg tudjuk potolni,par Azsia,Usa haknival.
Nem tudom utána néztél-e, több pénzt osztanak ezen a bohóc tornán mint a BL-ben. Jövő nyárig kellene haknizni érte.
vidra
Entrenador del Barça

2025.06.15. 22:50:08

Van instán az a videós, aki így mutatja, hogy mennyit kell nyújtani a kapun, hogy gól legyen. Tuti bekerül.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.15. 22:46:04

Vannak dolgok, amik nem változnak, mint Lenglet és a pirosak :D

Sorloth meg be akar kerülni az évvégi összefoglalókba, 1 méterről 10 méterrel fölé
gránit
Director del Fútbol

2025.06.15. 21:49:35

Semmi értelme ennek a bohóckodásnak. Félidőben 6-0 volt, drukkoltam, hogy legyen meg a kétszámjegyű különbség, legyen minél erősebb üzenet arról, hogy ez csak egy értelmetlen hülyéskedés. Nyilván a nagyobb csapatok is összecsapnak ezen a tornán, de ennek a BL-ben kellene többször megtörténnie. Akkora a szakadék Európa és a többi régió között, hogy értelmetlen ez a föderális koncepció. A FIFA-nak ez a mániája, a háromszáz csapatos focivb-n is ott lesz majd a Lakatlan-szigetek meg a Senkiföldje válogatottja, ahelyett, hogy a szűkebb élmezőny játszana egy izgalmas tornát. Lesznek majd nagy meccsek is ezen a tornán, de ezeket a BL-be kellene beépíteni, így feleslegesnek látom ezt a kupát.

Annak is örülök, hogy az érdeklődés hiánya miatt a jegyeket is alig tudják eladni. Fel kéne már fognia a FIFA-nak, hogy a mikiegér csapatokra nem kíváncsiak.
bence0330

2025.06.15. 21:34:10

Engem inkább azok érdekelnek, ahonnan vagy nagy tehetségek jönnek (dél-amerika), vagy nagyon felzárkózni próbálnak, amcsi, közel kelet főleg. Az Al Ahly-Barca öregfiúk amúgy nem volt egy rossz meccs. Ezek a kaliberek lehetnének érdekesek, ha nem is a PSG meg a BM, de legalább egy Porto ellen (az a csoport egészen nyíltnak is tűnik). Az Auckland gondolom még a többi kicsihez képest is egy zéró lehet.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.15. 21:05:07

Komoly minőség a klub vb, Bayern - Auckland 10-0 :D remélem a PSG-Atma valami focimeccsre fog emlékeztetni
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.03. 18:28:10

Inzaghi otthagyta az Intert-hivatalos
MD szerint az Al Hilalhoz szerződik évi nettó 30 millióért.
Válasz küldése