Nyilván muszáj fenntartanom a tévedés jogát, de szerintem nem mondatokat kiragadva, hanem az írásomat egészében, értő olvasás után tekintve világos, hogy ezek a saját következtetéseim, attól függetlenül, hogy elég biztosnak gondolom.
Nem Hansiból, senkiből nem nézem ki, hogy visszatérés után pár héttel megmondja valakiről, hogy mi a szitu. Minden további nélkül elhiszem, hogy láttak okot aggodalomra, azt is, hogy szükségesnek érezték egy kapus igazolását (pluszban!!), de azt nem, hogy ennyi idő alatt eldöntenének egy kapustól való megszabadulási szándékot. Sztem ez fizikai képtelenség, az idő rövidsége miatt. És azt meg végképp nem hiszem el, nem akarom elhinni Hansiról, hogy ha erre is jutna, azt ne közölje nyíltan és egyenesen a csapatkapitánnyal, honfitársával, stb. Ez pedig nem történt meg, legalábbis abból kiindulva, hogy Marcról sem feltételezem a nyílt és egyértelmű hazugságot.
Ami Marc teljesítményét illeti, én nem tudom hogy ki mit néz, láttam egy cikket a főoldalon ami pl kapott gólokat, meg várható kapott gólokat, hasonló számadatokat vesz alapul, de én ezeket továbbra is mellékes nonszensznek tartom, ha mellé megvan a két szemem és az emlékezetem is. Marc szerintem hosszú évekig, így Xavi utolsó szezonjában is a csapat egyik legjobbja volt, többnyire olyan teljesítményt nyújtott, ami bármely topcsapatban elférne. És arra is tisztán emlékszem, hogy a sérülésekor fogtam a fejem, hogy vajon ez mennyire dönti majd be az ígéretesen induló Hansi projectet.
Inteligenciáját, személyiségét, reflexeit, kijöveteleit, lábjátékát, megbízhatóságát tekintve én mindig is elitként gondoltam rá. Ez az én vélemnyem, de másnak lehet más. A számokat viszont a fociban továbbra sem vagyok hajlandó objektív vagy perdöntő érvként, főleg nem komplett érvrendszerként elfogadni. Még egy részletes játékosprofil is csak egy töredékét adja a valóságnak, ha egyáltalán bármit. Egy ennyire komplex csapatjátéknál a játékszituáció, a környezeti kontextus konkrétan a MINDEN. Ennél fogva még a csapatszintű statisztikák is közel semmitmondóak szerintem a kialakítandó képek árnyalására, de egyéni statisztikák meg végképp.
Mindezt ráadásul úgy mondom, hogy szoftverfejlesztőként és mérnökként pontosan tudom, hogy az egyébként számokkal valóban (közel) maradéktalanul leírható dolgonál és rendszereknél az adat nagyjából a mindenséget jelenti.
A 33 éves kor pedig szerintem a legjobb kor egy kapus esetében. Ez a személyes véleményem, gondoltam jobb ha tisztázzuk, ilyen fórumos vitákba már bele nem állnék, csak gondoltam megosztom én is az alap gondolatokat, mert ez egy jelentős ügy.
Kellemes, napi aktivitástól mentes uborkaszezont mindenkinek!