Raphinhát árnyékcsatár pozícióban tudnám elképzelni. Ha ő játszana Lewy "helyén" és Olmo mögötte/mellette középen, a védelemnek ki kellene mozdulnia, főleg ha Nico és Yamal bontanak a széleken.
Én bírom Lewyt, de nagyon statikus, 2-3 védő figyel rá, és összjátékban gyenge. Így képzeltem Raphinhát elől, és nem statikus középcsatárban, inkább Messi szerű kötetlen pozícióban. Persze kérdés Olmoval nem szűkítenék e középen a területet.
De ha Raphinhát konkrétan statikus középcsatárnak tolnánk be, szerintem akkor is lehet majdnem olyan eredményes lenne. Védekezésben, presszingben pedig pontosan ez kellene szerintem Flick feltolt védelméhez, mert Nico és Yamal is jól visszazár.
Szerintem mindenki igazolna még kp-st, vkp/mélységi irányítót, de ahogy Bence is írja, nem sok esély van De Jong távozására. Igaz a jelenlegi keretből senki nem tudja pótolni Pedri kp-s kreativitását, de a helyén mondjuk De Jong-Casado(Bernal,Gavi) szerintem nem vészes. Nico és Raphinha viszont kompenzálná Pedri kiesését kulcspasszokban.
Továbbra is tartom, hogy szélsőre van szükség elsősorban, mert ha Yamal vagy Raphinha kiesik hosszú időre, óriásit esik vissza a csapat.
Ezen felül jó lenne egy csere bhv, Grimaldo szerintem tökéletes, azt nem tudom, hogy kp-n hogy szerepelne, vagy csere jhv poszton akár ő, vagy Balde.
Nem sok igazolás fog szerintem beleférni, talán egy kh-et keresnénk, ha Araujo vagy Christensen távozik.
Joan Garcia érkezése biztosra vehető, a szponzora gratulált, hogy az egyik legnagyobb klubhoz távozik. Reméljük mi vagyunk azok