Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
davi10
Llegenda del Barça

2025.06.11. 23:08:01

Soha nem értettem miért és kit kell győzködni, hogy az egyik szurkolótábor jobb-e mint a másik.
Ti se tegyétek.

A túloldalról eleve tilos idézni, a nem szó szerinti közvetítesre sincs szükség. Akit érdekel mi megy ott, látogasson és/vagy írjon oda is nyugodtan.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
gránit
Director del Fútbol

2025.06.11. 22:15:50

A megnyilvánulások stílusában össze sem lehet hasonlítani a két tábort. Ott olyan jelzőket okádnak a Barca játékosaira, amelyeket fordított esetben maguk a barcelonás moderátorok szankcionálnának, teljes joggal. Amikor erőt vettem magamon és ellátogattam a Real Madrid magyarországi szennyoldalára, Yamalt A dzsungel könyve főszereplőjének nevével illették. Ez ott a "színvonal". Hánnyadék egy szint. Én örülök, hogy itt és más barcás fórumokon nem ez megy.

Azon pörögnek, hogy Yamal szerintük mennyire el van szállva magától, és hogy ez majd ki fog hatni a játékára. Én semmilyen elszállást nem látok tőle. Próbálnak mindenbe belekapaszkodni, hogy a sajtótájékoztatón hátrafelé fordított baseballsapkában jelent meg, próbálnak mindent túllihegni. Amellett, hogy néhány hozzászólás elolvasása után már a hányinger kerülgetett, mulatságosnak találtam, hogy ennyire be vannak tojva tőle. Lehetnek is, bár azt gondolom, hogy nem a megfelelő helyen játszik, túlságosan a szélen, kisodródva az események fókuszából. Inkább beljebb tolnám őt, Lewandowski mellé, sokkal több gólt tudna úgy szerezni.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.06.11. 21:25:56

Engem pont nem erdekel a bl cimetek,ez a tipikus realos,fel vilag tudja mar a kotelezoen benyogott bl kommenteket:D ha massal nem tudtok ervelni.Messi zsakszamra nyerte a bajnoksag+kupa kombot,cr meg alazva volt meg akkor is amikor blt nyertetek.Ezek a tenyek.Var koraban az eletben nem fogtok ennyi blt nyerni abban biztos vagyok,de amugy meg le is [auto_cenzúra],ha kozbe alazunk titeket folyamat..amugy mi vesz ra,h regisztralj egy Barca forumra?! Menjel haza es porogjel Yamalon…
superman
Jugador d'estrella

2025.06.11. 18:16:54

Rdinho10 írta:
2025.06.10. 18:30:20
En meg azt kivanom a feher kollegaknak,h Yamal ugyanugy alazza oket,ahogy a szezonban tette,es kapja meg az aranylabdat,csipjen nekik!ahogy Messi csipi oket a mai napig. :) komoly az a forum, irogatjak,h nem szamit azvaranylabda,bohoc dij lett bla bla,de azert porognek rajta ,h Yamal eselyes..
Itt meg nem bohóc díj a BL, be is ígérte Messi, mégsem ért ide, a túloldalon meg 10 év alatt 6-nak örülhettek. Itt meg az csíp. Többnek, mint a Barca teljes történelme során. Akkor melyik tábor járt jobban? Kinek csíp jobban?

Legalább annyit foglalkoztatok itt azokkal a bl címekkel, mint ők a Barcával. Melyik tábor lett nemesebb bármivel is?
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.03. 11:12:29

A COPE szerint az elmúlt órákban előrelépés történt az Asencio-ügyben. Az áldozatok védőügyvédei további dokumentumokat nyújtottak be az ügyészségnek, aminek egy részét nyilvánosságra is hozták. Ezekkel fokozódik az esély, hogy az ügy bíróság elé kerül az ügy, ami ami a napokban el is dőlhet és a spanyol törvények szerint négy évig történő szabadságvesztéssel is sújtható.
Lehet, hogy a Realnak nem ártana biztos ami biztos alapon egy újabb védőbe beruházni.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.27. 14:57:00

ultrasur írta:
2025.05.26. 13:46:04
Amúgy egyetlen játékos van a Barcábol, akit bármikor hoznék, az Pedri a KP-ra.
Vinnél Te innen többet is, nem ciki bevallani :wink:
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.27. 14:38:16

Amikor a főoldali cikken lévő statokat a büntetők kicsit különböztek (lehet, hogy a szuperkupa nem volt belevéve 2:5 vagy én néztem el) kíváncsiságból megnéztem a top bajnokságok 1.-2./3. helyezettjeit is. Nem akarok vitát generálni, csak folyamatosan hallani, hogy a csúnya spanyol bírók a Real ellen vannak és nem fújják be a tizenegyeseket, nekünk meg mindenre adnak.
Ugyanazokat a sorozatokat nézem, ugyanannyi (38+14+6+2=60) meccs:

Spanyol:
Real: 16 (14 liga, 2 Bl, 0 kupa, 0 Szk)
Barca: 12 (8/3/0/1)
Atma: 9 (7/0/2/0) Náluk 55 meccs, a kevesebb Bl-CdR-SZK miatt.

4 Clasico: Real 1 ( La Liga), Barca: 1 (Szk)

A többi top bajnokság csapatainá lehet kis eltérés a meccsszámok között, de nem hiszem hogy annyira releváns
A PSG közelíti /haladja meg a saját országukat + Bl-t tekintve össz. 15-el, illetve a Bayern (16) és Inter (17).
(tm adatok)

Még egyszer leszögezem nem vitaindítónak szánom, inkább érdekesség.
Forca Barca!!!!
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.05.26. 14:22:16

ultrasur írta:
Az a vicc ebben, hogy ott volt eloszor a Madridnal, de nem tunt elegge jo jatekosnak, elengedtetek, majd jott a Barcaba...
ultrasur
Madridista

Beli végig sérülten játszott a szeozonban (Rüdigerrel egyetemben - őt meg is műtötték már), teljesen elfogyott az erőnléte ebben a fejetlen taktikában.
Klub vébé után műtik, ezáltal kimarad a teljes nyári felkészülése...

KP-ra a legnagyobb eséllyel Angello Stiller jön, stuttgárti KP, komplet játékos, viszonylag olcsón hozható, Kroos és Xabi nagy rajongója, pont olyan képességei erősek, melyek a jelenlegi KP-n gyengébbek Kroos távozás után.

Idén a játék formálásért, Ara, TAA és ha jön, Stiller leheta felelős.

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.26. 11:27:36

Fermín egy sokkal gólerősebb, sokkal jobban összerakott csapattal, bombaformába hozott társakkal, szintek kizárólag 10-es poziból hozza a számokat (meg Fermínnel a formajavulása óta szerintem akármilyen fura kimondani, felső polcos játékosként kell számolni, tartom, hogy az ő kihagyása a kezdőből jobban számított a BL kiesésünknél, mint GM ottléte). Bellingham is volt néha elöl, de sok esetben balszélső középpályás volt 4-4-2-ben, néha egyenesen hatos, ez sem volt ritka. Szerintem Bellingham olyan szinten kimagaslott a Reálból mezőnyben, amennyire nem szabadott volna neki. Mbappé a második félévében zárkózott persze, ott már ők ketten magaslottak ki. De ha megnézed a madridi oldalakat, minden egyes meccs után rá mondják kb, hogy hát igen, rajta semmi nem múlott, ő az, akire 1-2 viselkedésbeli hülyeségén kívül pusztán a focit nézve minden meccs után csak jót tudnak mondani. Én ahány meccsét láttam, nem találkoztam klasszis alatti teljesítménnyel kb, max 1-2 esetben. 0 gólponttal is ezt mondanám, 28-al meg pláne, egy ennyire zéró madridból.

Ja, az egó más kérdés, de Xabi azért kb legenda. Nyilván nem akkora, mint Zidane volt, de legenda. Az ilyeneket tisztelik a játékosok, max akkor lenne gond, ha jó ideig nem működne a dolog, akkor tényleg lehet, hogy megennék reggelire. Majd meglátjuk, szurkolok, hogy valamiért becsődöljön a dolog, de az tuti, hogy lesz rendszer, és nem fogunk röhögve átgázolni már rajtuk, miközben az ellenfél edzője értetlenül huzigálja a szemöldökét, mert nem érti, miért nem oldják meg a játékosai maguktól, hiszen sorra igazolták le neki a világ legjobbjait, meg kéne tenniük.

Amúgy nem érvelek az ellen, hogy hozzanak egy Vitinhát, nyilván erősödnének egy ilyennel. Viszont van 4-6 nagyon magas szintű játékosuk 2 posztra, akiket nagyon ki lehetne használni, és nem ezen fog múlni náluk egy tripla, megvannak ott bőven, ha Bellingham középpályás lesz, akkor az ész is megvan eleve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.26. 11:11:35

bence0330 írta:
2025.05.26. 01:03:43
davi10 írta:
2025.05.25. 16:06:19
Na itt nem értek egyet, Bellingham egyelőre inkább tűnik egyszezonos játékosnak. Valverde-ről nem is kell beszélni, egy gép.
A 2 francia szerintem nagyon túl van dicsérve, főleg Tchouameni-től 1-2 veszélyes lövésen kívül nem sok mindenre emlékszem (jobban megmaradt amikor kh-ként szerencsétlenkedik), szerintem hatalmas bizniszt csinált vele a Monaco. Camavinga egy fokkal ügyesebb, de klasszisnak őt se mondanám. Emellett egyre többet sérült Ő is.

Güler-re kiváncsi leszek mit hoz ki belőle Xabi, nála valahogy azt érzem, hogy se nem szélső se nem klasszikus középpályás, talán ilyen second striker-féle poszton tudná a legjobban tolni, de ez csak tipp, annyira sokat nem láttam mert ugye a szezon 90%-ában a padon ült :D
Valverde bír a legkevesebb intelligenciával köztük, ez tény, de ettől még atom a fickó. Nem véletlenül annyi az értéke is, amennyi, szerintem rászolgált. Irányítani sosem fog, de bármikor utolér az ellen kontrájánál bárkit, és közben bármikor durrant egy gólt 25 méterről. Ő az etalon box-to-box játékos, tempóval, erővel bejátssza a pályát. De pont ez a lényeg, egy jó rendszerben bele sem merek gondolni, mit ad. Ha tőle várjuk, hogy "adjuk neki a labdát és mozgassa a csapatot", akkor azt leshetjük. De jól használva... huhh. És félek attól, hogy jól lesz használva.

Bellingham szerintem még jobb szezont futott, mint tavaly, igazából szintet lépett, csak hát hátrébb meg szélre került, ezért a gólpontok nem jönnek úgy (persze ez relatív, megnézném azt a játékost, aki elsősorban baloldali középpályás és hatos posztről 28(!) gólpontot harácsol össze csapatjáték és elképzelés nélkül is). Ahogy nézem a madridi médiákat, szerintük is. Az az ember az elejétől a végéig teljesen elmebeteg posztokon alázva is konstans világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, folyamat húzza a csapatot. Még ellenünk is a 4 meccsből 3-szor kb egyedül tartotta a frontot, amennyire lehetett (végén Mbappéval ketten). Kapar, szerel, nagyon intelligens, labdakihozataloknál is penge, de kicsit egyedül volt idén. Nem tudom nála, hogy 3-4-3-ban ő középpályás lesz-e, mert tényleg csak két poszt van, neki meg muszáj fociznia, és élek a gyanúperrel, hogy hamis kilences lesz, mint tavaly Ancelottinál, de ki tudja. De szerintem ő idén is top5-6 környéki játékos volt. Csak csapat nélkül.
Szerintem ez az idei szezonjára pont nem igaz. Az igaz, hogy sokat kapart (bár nála is sokszor előjött az ego, ami miatt kb. tett az egészre, de posztot tekintve annyira nem kiugró és 70-75. percre már teljesen készen volt, ami nem a szezon végére jött elő. Nyilván nem ilyen Pedri-féle 11,5-12 kilometereket várnak tőle, de fizikálisan neki ez a poszt sok.
Nem tudom mennyire ebből a posztból adódik, de annyira hátrébb se volt rendelve, inkább tavalyhoz képest, amikor igazából hamis kilencest játszott. Ha a Valverde-Modric-Tchouameni/Camavinga trióból ketten fent voltak bőven tkp szerepe volt. Szélen is akkor volt, mikor 4kp-val álltak fel (4:0 :D ), ami szintén nem olyan sokszor fordult elő. A 28 gp szép, de ha mondjuk hozzávesszük, hogy Ferminnek pl.jóval kevesebb mint fele perc alatt megvolt 10+8 (büntetők nélkül, ellenben az angollal), aki szintén széthajtotta magát és vette ki a részét a kp-s védekezésből, mégsem mondjuk olyan kiemelkedő szezonjának már kicsit árnyaltabb. Ráadásul nem is a számok lennének fontosak Bellinghamnél. Wirtz szerintem nem igazán oldotta volna meg a problémákat, akár van Vinicius akár nem túl sokan lettek már ott. Egy Bellingham -Wirtz kp. a brazillal és Mbappéval (plusz másik szélső). Biztos fejlődne a játékuk, mert egy nagyon intelligens játékos és lehet, hogy be lehet "törni", de elég necces, sanszos, hogy ugyanúgy lehetett volna megoldani mint a válogatottban, amikor Musialával van fent, de akkor meg a támadórészlegben lenne probléma. Ami biztos, hogy az angol és/vagy ő nem tudná kihozni magából, amiben igazán jó.
Abszolút egy Vitinha-féle karakterre van szükségük (de szerintem Fabian Ruizzal is sokat lépnének előre, ha már PSG), nem véletlenül merült fel legkomolyabban Enzo, Zubimendi neve. Előbbi is max. akkor hozható, ha a Chelsea-vel megállapodnak a Rodrygo+cash-ben.

Igazi sztárigazolásuk (100-110 +) nem hiszem, hogy lesz, legfeljebb ha brutál összegért eladják Viniciust, a szaúdiakon kívül pedig nem is nagyon tudnák máshova. Legfeljebb a City, PSG tudna kifizetni 200/200+-t, de náluk már lassan tumultus is van a széleken, nem tudom mennyire kellene oda Pepnek vagy Luchonak. Ráadásul most tárgyalnak a hosszabbításról, a bér matt nincs még konszenzus a hírek szerint. Ő valami nettó 15-ös emelést akar, a Real 15-öt kínál, de Mbappé, a Real meg talán 30+bónuszra emelné, gondolom, hogy Mbappé maradjon a legjobban fizetett. Nem tudom ő mennyire menne az arabokhoz, annyira szerintem ő sem IQ-vákum, hogy 25 évesen tönkrevágja a karrierjét. Ráadásul még TAA is kap egy szép fizut (jövőre Bellingham is csatlakozik a brazilhoz), nem tudom meddig tudnak nyújtózkodni, ott sem végtelen a zseb, ahogy Perez sem szeretne az FFP-veszély közelébe kerülni. De ez csak egy gondolat, semmi konkrétumot nem ismerik hozzá. Valószínűleg hozzák Carrerast 60 millió körül, ennyi elment már Huijsenre, a kp-ra egy embernek mindenképp jönni (főleg, hogy tovább keskenyedtek), aki megüti legalább a stabil csere/rotáció szintet + Mbappét még fizetik. Ez már alapból 200-200+ millió, Rodrygo lehet Jolly Joker, ha meg tudnak hülyíteni egy Chelseat.
bence0330 írta:
A két francia meg a két legjobb francia középpályás, ami azért elég sokat jelent. Amíg volt némi rendszer Carlónál, nagyon jók voltak, amikor úgy szétesett az egész, akkor ők is így tettek, ez ilyen. Tchoua kh-ként szerintem max közepes, tényleg túl sokat volt ott az elmúlt két évben. Vkp-nak elég komoly szint, minden megvan benne, erélyes, gyors, labdaügyes, lát. Cama szerintem kifejezetten igényli a jó rendszert.

Güler tényleg sötét ló. Volt mostanság sokat ilyen jobboldali nyolcas-szerű, elsősorban irányító szerepkörrel, kb ahogy mondod, ő ilyen kettő közötti játékos (mint talán Di Maria sok esetben) és jó volt, kifejezetten jó. Belőle tényleg nem lehet tudni, mi lesz, de finesz van benne, fejben és a lábában is.
Güler szerintem is nagyon vakfolt. Ügyes, tud szép labdákat adni, de hogy középen mit tudna számomra hatalmas kérdés. Szélen viszont szerintem semmi extra. Igaz, hogy fiatal, csak két éve van Madridban, de jelenleg Brahim is előtte van és kopp ugyanaz a poszt. Szerintem egy Ödegaard 2.0 karrier lesz belőle.
A két franciát én nagyon cáfolom, főleg utóbbit. Semmi olyan kis plusz nincs benne, ami egy minden évben triplát kitűző csapathoz elég lenne, ha pedig De Jongot vádoljuk, hogy hibára hajlamos ez a franciánál sokszoroosan igaz. Ő is az első egy-két évében volt "nagy" játékosnak, míg benne volt, hogy fiatal és Kante-utód stb. A középpályájuk magasan leggyengébb pontja.

Alonsonál inkább én attól tartok, hogy az EGO-kat képtelen lesz kezelni. Mbappénak is már a második éve lesz, ráadásul egy gyengébb Vinicius-Bellingham szezon után, úgy hogy ő volt a keret játékosa, még jobban kijön belőle az egyén. A brazilról nem kell beszélni, az angol sem fogja vissza magát, ha valami nem tetszik, kap még ráadásban egy Trentet (plusz Rüdiger sem az a szerényen beállok a sorba típus). Ráadásul még Modric és Lucas V. is megy akiknek valamennyire még szavuk volt. Egyedül talán Carvajal a hírmondó, de ő sem egy Puyol, ráadásul jó eséllyel utolsó éve lesz.
Szerintem még itt taktikáról stb. beszélni nagyon korai, először meg kell tanulni végigvinni az akaratát. Ha mondjuk az első-második Clasicó újra csúfos lesz, az csak fokozza a hangulatot (negatív irányba).
Forca Barca!!!!
bence0330

davi10 írta:
Na itt nem értek egyet, Bellingham egyelőre inkább tűnik egyszezonos játékosnak. Valverde-ről nem is kell beszélni, egy gép.
A 2 francia szerintem nagyon túl van dicsérve, főleg Tchouameni-től 1-2 veszélyes lövésen kívül nem sok mindenre emlékszem (jobban megmaradt amikor kh-ként szerencsétlenkedik), szerintem hatalmas bizniszt csinált vele a Monaco. Camavinga egy fokkal ügyesebb, de klasszisnak őt se mondanám. Emellett egyre többet sérült Ő is.

Güler-re kiváncsi leszek mit hoz ki belőle Xabi, nála valahogy azt érzem, hogy se nem szélső se nem klasszikus középpályás, talán ilyen second striker-féle poszton tudná a legjobban tolni, de ez csak tipp, annyira sokat nem láttam mert ugye a szezon 90%-ában a padon ült :D
Valverde bír a legkevesebb intelligenciával köztük, ez tény, de ettől még atom a fickó. Nem véletlenül annyi az értéke is, amennyi, szerintem rászolgált. Irányítani sosem fog, de bármikor utolér az ellen kontrájánál bárkit, és közben bármikor durrant egy gólt 25 méterről. Ő az etalon box-to-box játékos, tempóval, erővel bejátssza a pályát. De pont ez a lényeg, egy jó rendszerben bele sem merek gondolni, mit ad. Ha tőle várjuk, hogy "adjuk neki a labdát és mozgassa a csapatot", akkor azt leshetjük. De jól használva... huhh. És félek attól, hogy jól lesz használva.

Bellingham szerintem még jobb szezont futott, mint tavaly, igazából szintet lépett, csak hát hátrébb meg szélre került, ezért a gólpontok nem jönnek úgy (persze ez relatív, megnézném azt a játékost, aki elsősorban baloldali középpályás és hatos posztről 28(!) gólpontot harácsol össze csapatjáték és elképzelés nélkül is). Ahogy nézem a madridi médiákat, szerintük is. Az az ember az elejétől a végéig teljesen elmebeteg posztokon alázva is konstans világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, folyamat húzza a csapatot. Még ellenünk is a 4 meccsből 3-szor kb egyedül tartotta a frontot, amennyire lehetett (végén Mbappéval ketten). Kapar, szerel, nagyon intelligens, labdakihozataloknál is penge, de kicsit egyedül volt idén. Nem tudom nála, hogy 3-4-3-ban ő középpályás lesz-e, mert tényleg csak két poszt van, neki meg muszáj fociznia, és élek a gyanúperrel, hogy hamis kilences lesz, mint tavaly Ancelottinál, de ki tudja. De szerintem ő idén is top5-6 környéki játékos volt. Csak csapat nélkül.

A két francia meg a két legjobb francia középpályás, ami azért elég sokat jelent. Amíg volt némi rendszer Carlónál, nagyon jók voltak, amikor úgy szétesett az egész, akkor ők is így tettek, ez ilyen. Tchoua kh-ként szerintem max közepes, tényleg túl sokat volt ott az elmúlt két évben. Vkp-nak elég komoly szint, minden megvan benne, erélyes, gyors, labdaügyes, lát. Cama szerintem kifejezetten igényli a jó rendszert.

Güler tényleg sötét ló. Volt mostanság sokat ilyen jobboldali nyolcas-szerű, elsősorban irányító szerepkörrel, kb ahogy mondod, ő ilyen kettő közötti játékos (mint talán Di Maria sok esetben) és jó volt, kifejezetten jó. Belőle tényleg nem lehet tudni, mi lesz, de finesz van benne, fejben és a lábában is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.25. 20:11:43

Sztem cama es csuhamoni nem egy nagy eresztes,veluk biztos nem oldodik meg a kp.Agy tovabbra sincs naluk kpn,Vitinha vagy Wirtz kene nekik,de szerencsere Wirtz Pool lesz,Psg bol meg ok fixen nem hoznak el senkit…Tovabbra sem felnek toluk,mi csapatunkon 1-2 finomhangolas es megvagyunk.Plussz nsluk nem latom ezeken az uj hullamu jatekosokon ,h meghalnanak a cimerert,Bellingham es Valverden kivul.Trent erdekes lesz,mert labdakat jol osztogat,de hatrafele keves.Sztem jovore is behuzzuk a ligat
davi10
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.05.24. 21:41:40
Nagyon jó középpályásaik vannak, mind gyors, relatíve erős, labdaügyes, gólveszélyes, hajtós, tudnak védekezni kivétel nélkül. Bellingham, Valverde, Cama, Tchoua 4 klasszis/felső polcos játékos, és emellé van még egy Ceballos, aki az öreg Modric szintjét kb megütötte, és kicsit stílusban is pótolja, ha nagyon ezt kívánná valamikor meccsen belül a helyzet.

Ja, és ott van Güler, akit majdnem kifelejtettem, és aki mióta kezdőbe kerülgetett, elég jól működött, mint "agy", és ő csak fejlődni fog. Szóval 4-en vannak 2 posztra, akik alapkezdők lehetnének, összesen érnek vagy félmilliárdot négyen, és még ketten, akik legalább korrekt cserék. Ez bőven elég kellene, hogy legyen.
Na itt nem értek egyet, Bellingham egyelőre inkább tűnik egyszezonos játékosnak (ott is inkább az ősszel robbant be nagyon). Ő ha minden igaz nyáron megműtteti a vállát, szóval benne van, hogy visszatér a tavalyi formájához. Valverde-ről nem is kell beszélni, egy gép.

csababarca írta:
2025.05.24. 21:46:36
Majd odaviszik Wirtz-t és probléma megoldva.

Ha okosan igazolnak [eddig úgy tűnik], és lesz egy Xabi féle koncepció, akkor jövőre igen komoly ellenfelek lesznek.
Wirtz a legújabb hírek szerint a Pool-ba megy, ahol úgy néz ki kinyílt a pénzeszsák.

Sokkal nehezebb lesz a következő idény, pláne ha Deco az idei nyár nagyrészét is malmozással tölti. Xabi is egyelőre egyszezonos edző, de biztos hogy jót fog tenni az új impulzus a Real-nak. Inkább az lesz a kérdés, hogy ha a az egyik legnagyobb tekintélyű Ancelotti se bírt az öltözővel, akkor Xabi-nak hogy fog ez menni.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.24. 21:46:36

Majd odaviszik Wirtz-t és probléma megoldva.

Ha okosan igazolnak [eddig úgy tűnik], és lesz egy Xabi féle koncepció, akkor jövőre igen komoly ellenfelek lesznek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

2025.05.24. 21:41:40

davi10 írta:
2025.05.24. 15:59:56
recrea írta:
2025.05.24. 15:32:52
Nem hiszem, úgyis igazolnak helyette.
Kroos helyett se igazoltak, már így is hiányos ez a kp.
Nem vagyok benne biztos, hogy szükségük lenne rá. Sőt, úgy gondolom, hogy nem. Ancelottinál nagy volt a gáz, mert ő tényleg annyi kb, hogy valaki csináljon valamit, és ha ott nincs egy Kroos féle agy, akkor meghalt az egész, a Milanban is volt ugyebár egy pont ilyen irányító zsenije, nem véletlen, hogy ott nyert BL-eket még. Nagyon jó középpályásaik vannak, mind gyors, relatíve erős, labdaügyes, gólveszélyes, hajtós, tudnak védekezni kivétel nélkül. Bellingham, Valverde, Cama, Tchoua 4 klasszis/felső polcos játékos, és emellé van még egy Ceballos, aki az öreg Modric szintjét kb megütötte, és kicsit stílusban is pótolja, ha nagyon ezt kívánná valamikor meccsen belül a helyzet.

Ja, és ott van Güler, akit majdnem kifelejtettem, és aki mióta kezdőbe kerülgetett, elég jól működött, mint "agy", és ő csak fejlődni fog. Szóval 4-en vannak 2 posztra, akik alapkezdők lehetnének, összesen érnek vagy félmilliárdot négyen, és még ketten, akik legalább korrekt cserék. Ez bőven elég kellene, hogy legyen.

Bellingham persze lehet, hogy néha árnyékék lesz, ezt nem tudni. Ha nem, akkor középpályás. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Xabi 3-4-3 párti, azaz kettő kell csak belőlük a kezdőbe, így igazából még Modric kiesésével is megvannak. Szerintem sajna teljesen meg fog szűnni a középpályás probléma. Ancelottinál is megszűnhetett volna, csak ő ehhez kevés volt, neki Kroossal meg Pirloval megy csak, de Xabinál szerintem ez nem lesz olyan fontos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.05.24. 21:53:47-kor.
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.24. 21:35:57

davi10 írta:
recrea írta:
Igazolták előtte a 2 franciát, csak egyik sem tudja azt, amit a német…mondjuk azt kevesen tudják.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.05.24. 18:32:10

teknőc behúzta a góllövőt, kár, hogy játszania sem szabadna, no mindegy :evil:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
davi10
Llegenda del Barça

recrea írta:
Kép
recrea
Llegenda del Barça

LG írta:
2025.05.24. 13:20:11
Padról beállva még azért most is tudott adni nekik, szóval azért kicsit gyengülnek.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.05.24. 13:20:11

Padról beállva még azért most is tudott adni nekik, szóval azért kicsit gyengülnek.
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.23. 11:02:11

Érdekes döntés, elvileg Ő is meg Xabi is nyitott volt a +1 évre.

Nem volt alapkezdő, de így még lyukasabb lesz az a Real kp. Tényleg olyan, mintha Perez-nek nem lenne rendes víziója a csapattal, csak a neveket meg a brandeket látja.
Kép
bence0330

2025.05.23. 10:43:24

Modric nem kapott hosszabbítást, szabad ügynök lett, elvileg még akar egy évet focizni, mert a VB-n részt akar venni. Én azt hittem, ezt már megadják neki akár még csak tiszteletből is, kisebb fizuval senkit nem zavart volna a keretben. Remélem talál magának egy jó csapatot, ahol kb játékban tarthatja magát. :)

Egy korszak végleg lezárult így asszem, a CKM teljesen eltűnt. Alighanem a legjobb ütemben jön Xabi, mert egy teljesen új fejezetet kell nyitni minden szempontból. Félek, hogy a 100-200 milliós középpályásaik 100-200 milliós középpályásokként fognak végre focizni, mert Ancelottinak sejtelme nem volt róla, mit kezdjen velük.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.18. 22:13:14

Fecooo írta:
2025.05.16. 19:20:10
Megkezdték a pénzszórást, megvették a holland-spanyol bekket... Valószínűleg idén is elköltenek min. 100-at... (forrás az igazoláshoz a "here we go")
Rájuk is fér, a mi védelmünknél még az övék is rosszabb.
Kp-n is kellene nekik ember, mert Valverde kéttüdejű, Bellingham is nyilván rendben van, de mellettük nincs senki más aki konstans.
Remélem Wirtz nem megy oda Xabi miatt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.05.18. 21:47:02

Az elso olyan piros volt, amilyet nem kaptak meg ellenunk a lerantasnal, ugyanaz a pozicio, ugyebar ott minden 50-50-et ellenuk fujtak :D

Masodikat nem lattam, az allitolag tenyleg az volt...
Válasz küldése