Chino írta: ↑2025.06.14. 01:00:31
Azért érdekes ez az egész, mert eddig ahányszor szóba került a vezetőség többször kizárta, mint lehetséges célpontot. Vele inkább az a gondom, hogy nem olyan játékos, akit úgy tűnik Flick a koncepciójába szán. Ha pedig egy szimpátiaigazolás a szurkolók és Yamalék felé csak rosszul sülhet el.
Nálam az a lényeg, hogy olyan játékos jöjjön bármely posztra, akire Flicknek szüksége van és használja. Másrészt a klubteljesítménye alapján nem egy olyan játékos akitől el lehet ájulni. A válogatottban nagyon jó, de az Atleticben valamiért nem tudja hozni, a fizetése pedig egy másik dolog. A végállomása szerintem neki a Bayern lesz nyáron.
Abban a Bilbaóban szerintem Yamal és Raphinha hoztak volna 15 és 20 gólpontot fejenként. Nem véletlenül két szinttel jobb a válogatottban, ott csapat van, és foci van. Oké, csapatot bizonyos értelemben Valverde is összegyúrt, de nem olyan értelemben, ami egy támadót segítene, szépen stabilan együtt mozognak, és ennyi, amúgy gyilkolja a nagybetűs Focit edzőként. Én alapkezdőként, sérülés nélkül kb garanciát mernék adni a 40 gólpontos szezonra, de még egy Rapha-féle 60 körülit sem zárnék ki, és a gólpontja mellett ne feledkezzünk meg arról, mit tud még adni a csapatnak. Az életkora tökéletes, és emiatt Rashfordék elé tenném. Stílusban meg közelebb van Yamalhoz, mint pl. az angol, vagy akár egy Lookman, és Yamalnak jelenleg nincs pótlása.
És milyen kémia is lenne ott. Rapha-Yamal, Nico-Yamal közt már most megvan, felteszem a harmadik kombó is szépen összeállna., és ha ez megtörténik, sok sikert az ellenfeleknek, akik már balszélső nélkül féloldalasan is retteghettek tőlünk.
Nekem szimpatikus Diaz, Rashford is, de a koruk miatt nem őket venném. Lookman is tök jó mindenhová cserének, de jó lenne, ha kezdő balszélsőt hoznánk, mert az azért hiányzott egész évben. Persze egy PL-ben helyi ffp nélkül nem kéne választani, jönne Nico a kezdőbe, Lookman meg a padra, mert amúgy legalább két szélső hiányzik a mélységből, de hát ez van.
Nálam a támadókvartett a realitás talaján maradva így nézne ki:
Nico(Rapha) - Rapha(Fermín) - Yamal(Nico,Rapha), előttük meg persze Torres/Lewy aktuális forma meg meccskép alapján. Így sincs sajna két ember a posztokra, mint ahogy kéne, de ha megússzuk sérülések nélkül, akkor így már lehet keverni a kártyákat, és 1 sérülésnél még komoly kezdőt tudnánk kitenni. Jó lenne, ha még valahonnan beesne egy elfogadható csereszélső a kezdő mellé, utánpótlásból, kis pénzből, vagy valami ilyesmi, hogy ne egymás cseréje legyen mindenki.
Olmó lenne nálam létszámfeletti Rapha várható behúzódásával, persze ha Fermínért tényleg 70 körül kínálnak, és eladjuk, akkor maradna csere 10-esnek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy