Nem sok olyan nyilatkozatot láttam még játékostól
utólag, amikor már egy bizonyos klubhoz került (vagy maradt), hogy ja, ő amúgy a másik helyre akart menni.

Ezzel betenne magának, a klubnak, beintene a drukkereknek, csapattársaknak... Ilyen nem sok lehetett a történelem során, senkinek nem lenne jó. Egy baszk területen meg aztán pláne nem mondana ilyet senki. Még arab, vagy "európaiarab" klubokba kerülve is simán lenyilatkozzák, hogy itt akartak lenni, sőt, akár odáig mennek néha a kamuval, hogy ez volt álmaik klubja. Néha persze ez igaz is, de sokszor nem.
Meg azt se mondom, hogy utál Bilbaóban játszani, szerintem minden ottani játékos büszke erre, de azért mégiscsak itt volt a lehetősége űrfociban 40 gólpontot termelni Flick alatt, spanyol haverokkal.
De mint kiderült, ahogy régen FcBarcelona1 is írta, meg most sokkal komolyabb források is megerősítették, az ffp mellett igazából konkrétan lehetetlen volt, hogy jöjjön, innentől kezdve már nem is logikus azt gondolni, hogy visszautasított minket.
Nekem az az elképzelésem az idővonalról, hogy nagyon akartuk, megpróbáltuk, kivártunk, hátha, ő is kivárt, hátha, kiderült, hogy nincs esély, és jó baszkhoz híven akkor már gond nélkül maradt, és a szerződést is szívesen meghosszabbította, pláne olyan bérért, amit a hírek szerint kapott. Persze ez elmélet, sose tudjuk meg, mi volt, lehet akár igazad is részemről, de semmiképp sem jelenteném ki kerek perec, hogy kikosarott minket egy játékos, akit fizikailag nem lehetett volna leigazolni, mert semmiképp sem (csak) rajta múlott.
Egyébként nagyon szívesen leigazolnám, tetszik, hogy megint kezd a Barcelona lenni a spanyol válogatott gerince, és ha tényleg minőségi spanyollal tudunk erősíteni hiányposztra, akkor hozzuk. Na ő tényleg minőségi játékos, és nincs balszélsőnk egy sem, nemhogy kettő, ahogy annak lennie kéne. Flick alatt 40 körül lenne szerintem a minimum gólpontban, ameddig eljutna, és emellett rengeteget ad még (kicsit azt, ami nálunk jelenleg Yamal egyedül), és elég harcos játékos is, még ha nem is Diaz szintjén.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy