Marc-André ter Stegen
Ter Stegen refused to terminate his contract just by receiving next season's salary.
He wants his full salary until 2028 [€42 million].
Maga a hír kacsának érződik, hogy mit követel, vagy mit nem, de ha a fizetése tényleg 42 millió 3 évre, akkor az 14 millió évente, azért az lehet magyarázat, hogy nem akarnak 14 milliós fizuval cserekapust, kezdőként meg szerintem nem számol vele Flick.
He wants his full salary until 2028 [€42 million].
Maga a hír kacsának érződik, hogy mit követel, vagy mit nem, de ha a fizetése tényleg 42 millió 3 évre, akkor az 14 millió évente, azért az lehet magyarázat, hogy nem akarnak 14 milliós fizuval cserekapust, kezdőként meg szerintem nem számol vele Flick.
Én úgy érzem Stegennek nincs is esélye bizonyítani, versenyhelyzetbe kerülni.
Kellett egy új kapus. Lett. De arra nincs pénzünk, hogy TS is maradjon, így megint a szokásos kibeszélős, hangulatkeltős módon akarjuk közellenséggé tenni, hogy teljesen elmenjen a kedve.
Aztán, ha az új srác megsérül, akkor a lengyelt nézhetjük megint..
Ha 1 szezont ki akarunk fizetni a lelépésért, akkor akár maradhatna is arra az1 évre..
ha nem játszana, magától is menne szerintem. De ha kell, itt lenne.
Deco azért ügyi, értem a régi rossz szerződéseket, de.. TS, Lenglet nem egy túl előnyös kilépés. Ezt bárki tudná..
Kellett egy új kapus. Lett. De arra nincs pénzünk, hogy TS is maradjon, így megint a szokásos kibeszélős, hangulatkeltős módon akarjuk közellenséggé tenni, hogy teljesen elmenjen a kedve.
Aztán, ha az új srác megsérül, akkor a lengyelt nézhetjük megint..
Ha 1 szezont ki akarunk fizetni a lelépésért, akkor akár maradhatna is arra az1 évre..
ha nem játszana, magától is menne szerintem. De ha kell, itt lenne.
Deco azért ügyi, értem a régi rossz szerződéseket, de.. TS, Lenglet nem egy túl előnyös kilépés. Ezt bárki tudná..
Csak akkor szoktam kommentelni amikor nem értek egyet valakivel, direkt azért hogy ne híguljon a fórum ilyen "adom/teljesen igazad van/stb" hozzászólásokkal, de most kivételt teszekgránit írta: ↑2025.06.09. 00:30:21
Ter Stegen sztorija meg egyértelmű. Fél évekre, teljes szezonokra kidől. Igazolni kell valakit mindenképp. Ha ez neki nem tetszik (még csak meg sem hajlandó küzdeni a kezdő tagságért), az az ő hibája, nem a klubé.
Most már nagyon nincs abban a helyzetben, mint 2016-ban, amikor megzsarolta a klubot, hogy elmegy, ha nem ő lesz a kezdő a bajnokságban is. De úgy tűnik, nálunk csak a játékos zsarolhatja a klubunkat, ezt elnézik a szurkolók, csak azt nem, ha a klub nem hagyja, hogy valaki a fejére nőjön. Nálunk első a játékos, második a klub. A "senki nem lehet nagyobb a klubnál" már rég felejtős.

Teljesen igazad van!
Tényleg kérdés hogy mennyi az igazság és mennyi az újságírói feszkókeltés, esetleg abból mennyi az amit a klub pénzzel (reméljük semennyi).
De a sztori morálján túl a tények egyszerűek. Új kapos kell, a maradék 3-ból az maradhat aki megbizhatóan egészséges, hajlandó küzdeni a helyéért és elviselni ha az edző nem őt hozza ki győztesnek, és elviseli az alacsony fizut, és egyébként nem fő le ha hirtelen be kell állni.
Ez az átlag csere kapus szintnél annyival több, hogy nem garantált hogy az első számú kapus beválik... de mégis mindenki ebben bízik.
A klubról/szurkolókról és morálról tett megjegyzésed az ami kifejezetten igaz. A klub gyakran személytelen, emiatt könnyebb a játékosokkal azonosulni. Pedig sajnos nem kéne, mert ők se szentek. A klub sem az, viszont a klub marad, a játékos megy.
Hát igen, 30%-os hatékonysággal felesleges annyi hárompontos kísérletet elvállalnia. Ilyen hatékonyság mellett ha mindig lő, lehet, hogy sok pontot dob, de a csapata meg kikap.csababarca írta: ↑2025.06.08. 21:10:39Nah igen, valahol itt van a lényeg.
Egy espanollal majdnem kieső csókát akarnak idehozni elé, nonszensz. Biztos kiváló xg-je volt, de olyanok ezek a statik mint Westbrook statjai az nba-ben, tök jók, csapatai meg rendre alulmúlták a várakozásokat.
Semmit nem érnek.
Mondjuk ha ts spanyol, neadj isten katalán lenne, itt a fórumon se ekéznék folyamatosan.
De mindegy , ha mennie kell menjen.
Csak ez a szurkolói attitűd, hogy a kifelé álló játékosainkat egyből lehúzzuk, komikus.
Holnap Pedri bejelentené hogy menni akar, mindjárt egy sokadrangú kp-snak kezdenék itt beállítani.
Ter Stegen sztorija meg egyértelmű. Fél évekre, teljes szezonokra kidől. Igazolni kell valakit mindenképp. Ha ez neki nem tetszik (még csak meg sem hajlandó küzdeni a kezdő tagságért), az az ő hibája, nem a klubé.
Most már nagyon nincs abban a helyzetben, mint 2016-ban, amikor megzsarolta a klubot, hogy elmegy, ha nem ő lesz a kezdő a bajnokságban is. De úgy tűnik, nálunk csak a játékos zsarolhatja a klubunkat, ezt elnézik a szurkolók, csak azt nem, ha a klub nem hagyja, hogy valaki a fejére nőjön. Nálunk első a játékos, második a klub. A "senki nem lehet nagyobb a klubnál" már rég felejtős.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nah igen, valahol itt van a lényeg.
Egy espanollal majdnem kieső csókát akarnak idehozni elé, nonszensz. Biztos kiváló xg-je volt, de olyanok ezek a statik mint Westbrook statjai az nba-ben, tök jók, csapatai meg rendre alulmúlták a várakozásokat.
Semmit nem érnek.
Mondjuk ha ts spanyol, neadj isten katalán lenne, itt a fórumon se ekéznék folyamatosan.
De mindegy , ha mennie kell menjen.
Csak ez a szurkolói attitűd, hogy a kifelé álló játékosainkat egyből lehúzzuk, komikus.
Holnap Pedri bejelentené hogy menni akar, mindjárt egy sokadrangú kp-snak kezdenék itt beállítani.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- szbsz
- Capitá del Barça
Ezért is írtam oda, hogy HA igaz, mert nyilván az újságírók is tévedhetnek.PR42 írta: ↑2025.06.08. 20:37:30Elküldeném.szbsz írta: ↑2025.06.08. 20:25:09https://x.com/BarcaWorldwide/status/1931673901538636208
![]()
Elvileg nem volt elégedett a kapott játékpercekkel a felépülése után (mjuk érthető mert alig kapott), ezért bedurcizott és nem akart a szurkolóknak beszédet mondani az ünnepi bulikán![]()
Ha ez tényleg igaz, akkor viszont instant takarodó van innen, egy csk. így nem viselkedhet a saját szurkolóival!!!![]()
#TerStatueOut
Annyira viszont ne bízzunk az bajkeverő újságírókba.
Mennie kell, ez már nem is lehet kérdés, annyira elmérgesedett közte és a szurkolók között a kapcsolat, hogy innen már nincs visszaút számára!
#TerStegenOut
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Elküldeném.szbsz írta: ↑2025.06.08. 20:25:09https://x.com/BarcaWorldwide/status/1931673901538636208
![]()
Elvileg nem volt elégedett a kapott játékpercekkel a felépülése után (mjuk érthető mert alig kapott), ezért bedurcizott és nem akart a szurkolóknak beszédet mondani az ünnepi bulikán![]()
Ha ez tényleg igaz, akkor viszont instant takarodó van innen, egy csk. így nem viselkedhet a saját szurkolóival!!!![]()
#TerStatueOut
Annyira viszont ne bízzunk az bajkeverő újságírókba.
Teszem azt azt mondta MATS hogy figyu, alig volt közöm ehhez a szezonhoz, inkább mondjon beszédet a 2. vagy 3. vagy akár 4. számú CSK aki igazán a szezon arca volt, és emiatt nem akart beszédet mondani.
Ebből megfogták a lényeget, hogy nem akar beszédet mondani, kerestek rá a saját fejükben egy indokot, egy fantáziát hogy vajon miért nem? és aztán elkezdték terjeszteni a hírt és gerjeszteni a vihart.
Ez egy példa, lehet még írni másik 100-at akár lejárató akár ellenkező célból. Így működik az újságírás, és ezért felesleges elhinni.
amúgy meg mennyen csak, én szeretnék teljesen új csapatot, a 8-2 és egyéb tragédiák PTSD-jével küzdő egyénekre már nincs szükség.
- szbsz
- Capitá del Barça

Elvileg nem volt elégedett a kapott játékpercekkel a felépülése után (mjuk érthető mert alig kapott), ezért bedurcizott és nem akart a szurkolóknak beszédet mondani az ünnepi bulikán

Ha ez tényleg igaz, akkor viszont instant takarodó van innen, egy csk. így nem viselkedhet a saját szurkolóival!!!

#TerStatueOut
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
-
- Barça B
Én sajnálom TS-t, nem ezt érdemli. Simán jobb kapus most is, mint Tek legjobb időszakában. Vannak hülye hibái, de cserébe vannak bravúrjai is. Teknek is volt pár nagy hibája, és sok bravúrt tőle nem láttam. Amúgy bírom a lengyelt is és én neki is mennék a szezonnak a TS, Tek duoval. Kapus nálam most még - ismerve a lehetőségeinket - még nem prioritás. Ha engednek igazolni és lenne lóvé akkor persze lehetne itt is erősíteni, de most vannak égetőbb posztok. A probléma az, hogy eltapsolunk 25 milliót egy kapusra és ingyen el fogjuk engedni TS-t kifizetve a bérét, vagy kölcsönadjuk állva a fizetése egy részét...szóval ez anyagilag sem jön ki jól
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
A szelektív memóriámat könnyen alá tudom statisztikailag támasztani az elég egyértelmű szemteszt mellett is.
https://fbref.com/en/comps/12/2020-2021 ... Liga-Stats
https://fbref.com/en/comps/12/2021-2022 ... Liga-Stats
Rakd PSxG /90 szerint sorrendbe. Ez kivesz minden "béna védőt" maga elől, csak az ellene kialakult helyzeteket nézi, nehézség alapján, szóval állhat a Las Palmas és a Pool védelme mögött is valaki, ugyanazt a statot fogja kb megkapni, ha ugyanolyan jól véd. A 0 jelenti az átlagot, a + azt, hogy meccsenként hány góllal többtől "mentette meg" a csapatát az átlaghoz képest, a - pedig hogy annyival többet kapott az átlagnál meccsenként. Egy jó kapusnál a + nyilvn alapelvárás, de azért inkább 0,1 felett kéne lennie benne, hogy tényleg jó szezonról lehessen beszélni. 20/21-ben TS enyhe mínuszban volt már ez is gond, -0,04 (La Liga 11. hely), 21/22-ben már -0,11, (La Liga 20. hely) ami kb a tragédia szint, nem véletlen mentek egész szezonban a "hogy lőj gólt ter Stegennek? Találd el a kaput, a többit ő megoldja" típusú mémek. Ami kapura ment, gól volt, és nem csak a ziccerek.
https://fbref.com/en/comps/12/2021-2022 ... Liga-Stats
22/23 - szenzációs szezonja volt, szemre is, statra is. +0,23-al fejezte be, az kicsivel jobb, mint most Joan Garcia volt.
https://fbref.com/en/comps/12/2022-2023 ... Liga-Stats
23/24: átlagosan védett, +0,03, 14. helyezett a ligában.
24/25: csak nyolc+egy meccset játszott, de a nyolc La Liga meccsén egy botrány -0,34-et hozott össze meccsenként, ez a 24. a ligában plusz az egyetlen vereségünk vele született az alapszakaszban. Amíg játszott, tragédia volt. Még Pena is hozott egy -0,08-at, ami egy valamivel átlag alatti teljesítmény.
Szóval xg alapú védési mutatóban az elmúlt öt éve úgy nézett ki, hogy az átlaghoz mérve -0,04, -0,11, +0,23, +0,03, -0,34, utóbbi talán javult volna hosszútávon. 5 szezonból 4 alkalommal nem volt a 10 leghatékonyabban védő kapus között a Ligában, nem a világon. És ez csak a konkrét védési mutató, nem kerülnek bele a felpasszos hülyeségei, vagy azok az általa nem megakadályozott helyzetek, ami a tragikus szinten kezelt pontlövéses szituk után alakulnak ki, szóval alapvetően szerintem ezek a statok még erősen felfelé húzzák a mezőnyben. Az elmúlt öt évében volt két tragikus szezonja, egy tragikus szezonkezdés utáni egész éves sérülése, egy okés szezonja, és egy szenzációs. Az elmúlt 5 év alatt egy évben volt top kapus szint. Na ez nem tartható.
Összehasonlításképp Joan Garica olyan, vagy talán jobb szezont hozott, mint az az egy volt, amikor tényleg kiváló volt a Xavi bajnoki évben. Még egy összehasonlítás: az öreg Bravo a legtöbb évben jobban teljesített nála.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.06.08. 20:30:15-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
És nem ugyanez történt / történik Dest vagy Fati esetén?
Ők is meccseken sérültek meg súlyosan, előbbinél meg sem vártuk, hogy mi lesz, kidobtuk sérülten, utóbbi esetén a klub által preferált orvosok és rehab szakemberek rontották el a felépülését, de menniük kell.
Ezek a sportolók milliókat keresnek, minket átlag munkavállalóként is elküldenek, ha egy sérülés után a cégünknek nem hajtunk elég hazsnot, ők meg máshol még "dolgozhatnak és kereshetnek" hasonlóan
Leszámítva a focisták összehasonlítását a sajnos sokkal kevesebbet kereső többi melóssal, egyetértek. Egy dolgot ne felejtsünk el: két éve alig volt egészséges. Három brutális sérülés után hatalmas hiba lenne vele elsőszámú kapusként számolni. Ha meg nem fogadja el egy sztárkapus érkezését (aki nálam nem Joan Garcia), akkor nincs mit tenni, el kell tőle búcsúzni. Ha nem fogadja el a klub racionális döntését, az az ő döntése, nem a csapaté.varota57 írta: ↑2025.06.08. 18:57:37Nagyon szelektív a memóriátok! Én kb 25 éve minden Barca meccset megnézek ha tehetem.
Ter Stegen amikor ide jött valóban nem védett jól,Bravo sokkal jobb volt.De utána szuperül védett minden szezonban, arról nem ő tehet hogy a többiek kutyaūtők voltak , számtalanszor megmentette a csapatot!Egyik kapusnál sem éreztem soha amit nála,hogy amikor az ellenfél 100%-os helyzetben ment a kapura, biztos voltam benne hogy ő kivédi ! És eznagyon sokszor előfordult!
Ami gusztustalan az az,hogy nem a saját konyhájában esett pofára hanem védés közben a csapatért!Erre visszatér és semmi türelem rögtön kirúgják?Ez olyan mint amikor valaki elmegy beteg állománybs és utána kirúgják a munkahelyéről! Még jó hogy Pedrit és De Jongot nem rúgták ki a hosszú sérülés után!Ha ez így megy akkor nem tudok az ilyen magatartással azonosulni ,pedig már Cruyff óta Barca fan vagyok, más meccset meg se nézek Spanyolországban
Ha valaki látta a mai meccset a franciák ellen, Ter Stegen olyan bravúrokat mutatott be amit ez a garcia vagy ki a f.sz soha nem fog!
Csak a Barca!!!
Az utolsó lennék, aki védi Deco, mert még ma kirúgnám, ha tehetném, de Stegen esetén nem gondolom őt döntéshozónak.
Nem sportigazgató dönt a csapatkapitány kapusról, hanem az edző.
Most vagy hiszünk Flickben, vagy nem.
Szerintem nem kezelte jól pl Fort és Torre ügyét, de elfogadom, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács, mellette egy legyengített csapattal triplázott.
Nem kell neki Stegen.
Biztos van oka, tök mindegy micsoda.
Hagyjuk építkezni.
Nem lennék Stegennel sem nyugodt BL-ben, sokkal rosszabb Garciaval sem a BLben 14 meccsen kapott 24 gólnál.
Nem sportigazgató dönt a csapatkapitány kapusról, hanem az edző.
Most vagy hiszünk Flickben, vagy nem.
Szerintem nem kezelte jól pl Fort és Torre ügyét, de elfogadom, hogy ahol gyalulnak, ott hullik a forgács, mellette egy legyengített csapattal triplázott.
Nem kell neki Stegen.
Biztos van oka, tök mindegy micsoda.
Hagyjuk építkezni.
Nem lennék Stegennel sem nyugodt BL-ben, sokkal rosszabb Garciaval sem a BLben 14 meccsen kapott 24 gólnál.
- bence0330
Volt egyszer. Utoljára a 22/3-as szezonban - szerintem az lehetett talán élete legjobbja -, azelőtt meg 19/20 környékén volt elit utoljára, a nagy zakó előtt, de nagy meccseken már ott is remegős volt kicsit. Azóta volt két évet liga legrosszabb kapusai környékén statban 20/21 és különösen 21/22-ben, messze alulvédte a kötelezőt is, aztán jött egy hatalmas szezon, azóta meg okés lenne, de inkább sérült. Ez így nagyon nem elég stabilitásban. És fiatalabb sem lett közben. Amúgy egy meccset buktunk a BL-ben az elődöntőig, azt az ő szokásos "Iniesta vagyok" hülyesége miatt sikerült összehozni. Sokszor húzta le a saját extra teljesítményeit azzal, hogy nem jól mérte fel a képességeit és hogy mit követel meg egy ilyen szitu. Rémálmaim vannak ezektől a laposan felpasszolt labdáiról, amiből vagy épp jön az ellen kapásból a rendezetlen védelmünkre, vagy épp megússzuk. Nem mondom, hogy Teknél nem jobb egészségesen, még ezekkel együtt is persze, hogy az, de egy tényleg jó kapussal szemben szerintem ezekkel marad alul. Meg nem tud szögleteknél kijönni sem.varota57 írta: ↑2025.06.08. 16:57:53Felháborító amit Ter Stegennel csinálja bacca!
A világ egyik legjobb kapusa ha nem a legjobb!
Nem ezt érdemli,,mindig csodálatosan védett ,nagyon sok pontott hozott a csapatnak,amikor sehol nem voltunk! Én Decot killdeném el, eddig semmi jót nem csinált!És flick is elgondolkodhatna,túl nagy a mellénye!!
Top formában valóban a legjobb kapusok között lehetne még most is, de hát az kérdés, mennyire lesz releváns, ha állandóan sérült. És még akkor is félnék a fenti butaságaitól, nem tudom, 33 évesen ezeket ki lehetne-e nevelni belőle.
Flick meg azért történelmi szezont hozott mégiscsak egy innen-onnan összeguberált, tavaly óta jelentősen legyengült kerettel, hozzáteszem, TS nélkül. Még akkor is, ha a BL elődöntőben alighanem jobb lett volna, mint Tek, ez nem egy merész kijelentés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Felháborító amit Ter Stegennel csinálja bacca!
Nem ezt érdemli,,mindig csodálatosan védett ,nagyon sok pontott hozott a csapatnak,amikor sehol nem voltunk! Én Decot killdeném el, eddig semmi jót nem csinált!És flick is elgondolkodhatna,túl nagy a mellénye!!
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Mondjuk az inter ellen éppen játszhatott volna, 7 gólnál többet ettől az erőtlen intertől ő sem kapott volna, de Pena sem. Mindezt azért mert nem is találtak kaput többször.
El kell adni, nyilván kezdőszintű kapus, röhejes lenne ha egy Szcezny/egyszezonos spanyol gyerek mögött padozna.
Amúgy meg kb mindegy ki véd, amíg minden jöttment csapat 1v1-es ziccereket rúg a kapusoknak, állhatna ott Buffon, Casillas, Neuer is egyszerre.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Én nem fizetném ki neki az éves bérét. Szerintem menne ő enélkül is, ha nem lesz kezdő, a német válogatottban ott akar majd lenni.
Az újságírók szeretnek nagyot mondani, hazudozni is, de ha csak a fele is igaz a pletykáknak, akkor inkább menjen. Én őt tartanám meg tartaléknak a jelenlegi három kapusból, egy sztárigazolás mellett, de ha tényleg azt csinálja, amiről a pletykák szólnak, akkor inkább menjen, minthogy végigkárogja a szezont és bomlasszon az öltözőben.
Barça will talk to Ter Stegen and offer to pay his salary for next season in exchange for terminating his contract.
—
@sport
Ez korrekt ajánlat szerintem. Megkap 1 évnyi fizut és még idén találhat csapatot, ahonnan eljut a VB-re.
—
@sport
Ez korrekt ajánlat szerintem. Megkap 1 évnyi fizut és még idén találhat csapatot, ahonnan eljut a VB-re.
- bence0330
Még bízom abban, hogy, hogy igazat mondtak a Batmanben, hogy ha elég sokáig hord valaki egy maszkot, akkor az végül a valós arcává válik.superman írta: ↑2025.06.07. 10:39:24Úgy látszik megint nincs annyi gerinc a vezetőségben, hogy Mats szemébe mondja, hogy "Köszi mindent, de már nem éred el a szintet, amire szükségünk van", inkább megint elkezdi a sárdobálási hadműveletet a szponzorált influenceren keresztül. Hányok.soadroli írta: ↑2025.06.07. 10:06:29Hansi Flick decided to sell Ter Stegen because the manager is DISAPPOINTED with his attitude after coming back from injury, reports Xavi Torres.
“Ter Stegen's agent called Deco telling him that he was fully recovered, demanding to play against Inter”. (Fabrizio Romano)![]()

Szorítsd össze a fogad, és akkor a sűrűje bent marad!superman írta: ↑2025.06.07. 10:39:24Úgy látszik megint nincs annyi gerinc a vezetőségben, hogy Mats szemébe mondja, hogy "Köszi mindent, de már nem éred el a szintet, amire szükségünk van", inkább megint elkezdi a sárdobálási hadműveletet a szponzorált influenceren keresztül. Hányok.soadroli írta: ↑2025.06.07. 10:06:29Hansi Flick decided to sell Ter Stegen because the manager is DISAPPOINTED with his attitude after coming back from injury, reports Xavi Torres.
“Ter Stegen's agent called Deco telling him that he was fully recovered, demanding to play against Inter”. (Fabrizio Romano)![]()
Légy nyugodt, közölték TS-el hogy mire számíthat!
Nem kellene teljesen hülyének és gerinctelennek nézni a stábot!
Ha már mást "szponzorált influencer"-nek titulálsz, téged ki szponzorál?
Hansi Flick decided to sell Ter Stegen because the manager is DISAPPOINTED with his attitude after coming back from injury, reports Xavi Torres.
“Ter Stegen's agent called Deco telling him that he was fully recovered, demanding to play against Inter”. (Fabrizio Romano)
“Ter Stegen's agent called Deco telling him that he was fully recovered, demanding to play against Inter”. (Fabrizio Romano)

Egy profi csapat nem jótékonysági intézmény!
Amikor a teljesítmény már nincs arányban a juttatással vagy(!) csak egyszerűen nem illik valaki a csapatba, akkor nincs mit tenni, meg kell válni a játékostól.
A kiemelkedő juttatás a kiemelkedő teljesítményért jár!
A játékos részéről az lenne a tisztességes, hogy tudomásul veszi ha már nem képes megfelelni az elvárásoknak, és szépen távozik, nem pedig blokkol egy státuszt a keretben. Felesleges ígérgetni, hogy: "megküzdök a helyemért", mert jó teljesítménnyel meg is őrizhette volna.
Nem számít, hogy sérülés vagy a laza hozzáállás miatt inog meg valakinek a helyzete., ha alkalmatlan akkor alkalmatlan.
A klubokkal szemben miért lenne természetes elvárás, hogy a szerződtetett játékosokat mindenképp regisztrálniuk kell?!
Többnyire csak arról van szó, hogy a játékos érdekében nem akarják regisztrálatlanul hagyni, mert azzal jelentősen csökkentenék az érintett piaci értékét, személyes érdekeit.
Ha valakit kiemelkedő juttatásért a lelátón dekkoltatnak, azzal a klub komoly anyagi áldozatot hoz.
Gondoljunk Arda Turan esetére! Nem fért bele a stáb terveibe, és rossz néven vettük, hogy kiüli a magas fizetését. TS-el is pontosan ez lenne a helyzet. Ne tudom sajnálni, de nem is vetem meg érte.
Mennyivel tisztességesebb volt Claudio Bravo, aki anno ugyan jobb kapus volt mint TS, látván, hogy a jelen az övé, de a jövőt TS-ben látják, nem állt útjában a csapat vélt érdekeinek.
(Említhetném pl. Ronaldinho, Alba, Suarez, Busquets, Griezmann, Gündogán és sok más játékos esetét is.)
Amikor a teljesítmény már nincs arányban a juttatással vagy(!) csak egyszerűen nem illik valaki a csapatba, akkor nincs mit tenni, meg kell válni a játékostól.
A kiemelkedő juttatás a kiemelkedő teljesítményért jár!
A játékos részéről az lenne a tisztességes, hogy tudomásul veszi ha már nem képes megfelelni az elvárásoknak, és szépen távozik, nem pedig blokkol egy státuszt a keretben. Felesleges ígérgetni, hogy: "megküzdök a helyemért", mert jó teljesítménnyel meg is őrizhette volna.
Nem számít, hogy sérülés vagy a laza hozzáállás miatt inog meg valakinek a helyzete., ha alkalmatlan akkor alkalmatlan.
A klubokkal szemben miért lenne természetes elvárás, hogy a szerződtetett játékosokat mindenképp regisztrálniuk kell?!
Többnyire csak arról van szó, hogy a játékos érdekében nem akarják regisztrálatlanul hagyni, mert azzal jelentősen csökkentenék az érintett piaci értékét, személyes érdekeit.
Ha valakit kiemelkedő juttatásért a lelátón dekkoltatnak, azzal a klub komoly anyagi áldozatot hoz.
Gondoljunk Arda Turan esetére! Nem fért bele a stáb terveibe, és rossz néven vettük, hogy kiüli a magas fizetését. TS-el is pontosan ez lenne a helyzet. Ne tudom sajnálni, de nem is vetem meg érte.
Mennyivel tisztességesebb volt Claudio Bravo, aki anno ugyan jobb kapus volt mint TS, látván, hogy a jelen az övé, de a jövőt TS-ben látják, nem állt útjában a csapat vélt érdekeinek.
(Említhetném pl. Ronaldinho, Alba, Suarez, Busquets, Griezmann, Gündogán és sok más játékos esetét is.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoldbela 2025.06.07. 21:42:31-kor.
A felével tudok egyetérteni. Szerintem 30 év múlva is tudni fogják, ki volt Sztojcskov, Romárió, Gerd Müller. Nyilasi, Ebedli vagy Törőcsik, Fazekas, Bene. Sőt abban se vagyok biztos, hogy München utcáin ne ismernék Wohlfarth nevét.gránit írta: ↑2025.06.06. 21:27:04Szerintem rövidtávon mindenképpen gyengültek ezzel, de nem fogják a klubot egy fenntarthatatlan pályára állítani miatta, akire 30 év múlva a legelkötelezettebb rajongóikon kívül a kutya nem fog emlékezni. Ha most elkezdeném kérdezgetni az embereket akár München utcáin, ki volt Rainer Ohlhauser vagy Roland Wohlfarth, alig Lewandowski mögött az örök góllövőlistájukon, azt se tudnák, kik ők. A játékosok jönnek-mennek. Az egyesület örök.
Pontosan. A játékosok jönnek-mennek. Pápá, Casillas, jött Navas. És nyerték tovább a BL-eket. Ennyi. Nem kell őket pátyolgatni. Helyettesíthetők. Jó játékosból van elég. Igazán nagy klubból sokkal kevesebb van, nekik kell pedálozniuk, hogy ezekbe a klubokba bekerüljenek, és ezt rajtunk kívül mindenki tudja is. A Bayern is elbúcsúzott Lewandowskitól, amikor úgy vélték, már nem ér meg nekik évi 30 millió eurót. Szerintem rövidtávon mindenképpen gyengültek ezzel, de nem fogják a klubot egy fenntarthatatlan pályára állítani miatta, akire 30 év múlva a legelkötelezettebb rajongóikon kívül a kutya nem fog emlékezni. Ha most elkezdeném kérdezgetni az embereket akár München utcáin, ki volt Rainer Ohlhauser vagy Roland Wohlfarth, alig Lewandowski mögött az örök góllövőlistájukon, azt se tudnák, kik ők. A játékosok jönnek-mennek. Az egyesület örök.
Én még a "kapitalizmus" szóhoz sem ragaszkodok egyáltalán, nem kívánom, hogy a játékosok anyagi juttatásainak a kárára más járjon jól. De azt is be kellene már fejeznünk, hogy lábon lövögetjük magunkat. Amúgy az lenne az A-tervem, hogy igazoljunk egy világklasszis kapust, és ter Stegen legyen a tartalék. Ő meg vagy elfogadná ezt, vagy nem. Nem hiszem, hogy bármi inkorrektség lenne abban, ha utóbbi esetben megköszönnénk neki a rengeteg trófeát, én még búcsúmeccset is adnék neki, ahol minden róla szólna. Nem hiszem, hogy ez lenne inkorrekt, inkább az ellenkezője az önfeladás, a klub érdekeinek semmibevétele.
Ráadásul ezt minden topcsapat ilyen kapitalista módon űzi.
Nincsenek érinthetetlen játékosok és tartós bérletek, minden teljesítmény alapú.
Kanyar nélkül elengednek CR-t, friss aranylabdás Benzemát, de bajnoki cím ide-oda gondolom Dominik is mehet a Poolból, ha megérkezik Wirtz, Barcola helyére is érkezett Kvara, Lewa kezét is zokszó nélkül elengedte a Bayern, csak mi tördeljük a kezünket többnyire, hogy jajj szegény XY, pedig innen akart visszavonulni.
Emiatt sokra tartottam pl Xavit. Nem feltétlen abban az ütemben nyugdíjaztam volna a katalán kommandót, ahogy ő, de volt egy elképzelése és végigvitte.
Flicknek van egy képe a keretről és játékosokról.
Fati nem elég - mehet
Torre nem elég - mehet
és igen úgy tűnik Stegen nem elég, mehet. Az ő felelőssége a sportszakmai értékelés, eddig 97%ban bejött, amit gondolt, bízzunk benne, hogy tudja mit miért akar.