bence0330 írta: ↑2025.06.06. 12:23:34
gránit írta: ↑2025.06.06. 12:13:36
Ő utasított el minket. Nem először.
Engem nem lepett meg a sokak által vártnál gyengébb szezonja, az EB alatt is az volt a véleményem, hogy fel van fújva. Vannak jó meccsei, az EB-n szerzett két gólt, még akár el is férhetne a csapatban, de azzal, hogy mindig beint nekünk és kikosaraz minket, tárgytalanná tette a kérdést.
Ha mindenáron oda akarunk embert, akkor Igor Paixao lehetne egy jó jelölt, aki nem kerülne 80 millióba.
Én Paixao-párti vagyok, sajna Milan drukkerként jól megnézhettem.

Én ellennék vele, max annyi, hogy Nico jobboldalon kb ugyanolyan jó, mint baloldalon, Paixaónál ezt nem tudom, hogy van.
De nem tudom, mennyire igaz ez az elutasított minket téma. A hosszabbítása más kérdés, baszkoknál ez alap, ők nem húzzák le a saját klubjukat soha, ezt félretenném. Hozzáértőbb ember virtuális tollából a főoldali cikkekből:
"Tehát ha a kivásárlási ár 58 millió euró, akkor az egyszeri tételként jelenik meg az LCPD-ben. Ehhez még jön a játékos bruttó fizetése, így a pénzügyi terhelés brutálisan megnő.
Gyakorlati példa:
Dani Olmo:
55 millió euró, 6 éves szerződés, évi 9,5 milliós fizetés.
→ Amortizáció: 55 / 6 = kb. 9,2 millió
→ Teljes éves LCPD-terhelés: 9,2 + 9,5 = 18,7 millió euró
Nico Williams:
58 millió eurós kivásárlási ár, évi 9,5 milliós fizetés.
→ Amortizáció nincs, tehát
→ Egyszeri LCPD-költség: 58 + 9,5 = 67,5 millió euró
Ezért lehetett Olmót „könnyen” regisztrálni, míg Nico egyszerűen nem fért bele a keretbe – tehát nem Nico jönni akarásában, hanem a pénzügyekben keresendő a magyarázat az előző nyárra. Ha így nézzük, a klub nem választott a kettő játékos közül, mert Nico Williams soha nem is volt valós opció."
Szerintem Nico szívesen jött volna, de nem lehetett, és pont ez vágta kicsit földhöz. Az, hogy helyette miért Olmót vettük meg, aki szerintem nagyobb flop (és előre láthatóan is az volt), mint a híres hármas néhány éve, és miért nem egy másik balszélsőt pl, vagy kb bárkit, az más kérdés. De Nico szerintem nem utasított minket el.
Paixaot én nem nagyon ismerem, a Bl-ben láttam pár Feyenoord meccset, de azt is inkább fél szemmel, olyan sok dolog nem maradt meg belőle, illetve néhány videot, de én inkább egy tipikus balszélsőt szűrtem le belőle. Nicot sem tudom mennyire tud a másik oldalon játszani, de az szerintem annyira nem is lényeges, egy egy balszélsővel fedhető az a poszt. A Bilbaoban is inkább Inakié volt a jobb oldal, ha együtt voltak a pályán.
Ugyanakkor róluk és sok hasonló játékosról még egy Daily Mail lábjegyzetben sem lehetett hallani, (Nicoról ami volt az pont azt, hogy nem kell a klubnak) ezért is foglalkozok inkább azokkal, akik iránt valós az érdeklődés, bár a belga nem tudom mennyire van még képben. Nico FFP-jével kapcsolatban én is hasonlót hallottam, amikor hosszabban kifejtették. (talán Kopányi mondta el ezt részleteiben, azzal zárva, hogy ez a Barca számára valószínűleg lehetetlen üzlet lett volna)
Diaz helyett is van sok hasonló stílusú, ugyanazokat a posztokat lefedő játékos, de a két/három delikvensen kívül nem kerül szóba senki, pedig ha tényleg egy adott pozíció hetente 7-8 embert bedobnak.
Ugyanakkor az sem lehet véletlen, hogy a fentiek mind hasonló profilú, ugyanazokban (több) a pozíciókban otthonosan mozgó játékosok. És úgy tűnik Flick ezt nagyon favorizálja, Lewy miatt pláne. Ráadásul ők egyszerre is simán megférnek a pályán, nem egy csere szélső Raphinha mögé .
Az árát pedig nagyon belövik egyesek 80 millióra. Az, hogy a Liverpool ezt mondta semmit sem jelent, teljesen normális, pláne, hogy ezt Decoék kb.pofán is röhögték. Bármilyen igazolásnál -főleg a nagyobbaknál- sokkal magasabban kezdik a klubok, ha egy FT-t akarnának vinni tőlünk, mi sem egy 20-25 körül kezdenénk, ami a reális környékén van és a végösszeg lehet. Ha nem lett volna záradék az Espanol sem mondja azt, hogy itt van, vigyétek Garciát 25-ért vagy Nicoért sem 58-at kért volna a Bilbao az EB után. Ahogy Rashfordért is 45-50 körül kér a MU, amit tudja, hogy nem kap meg senkitől.
Ha a körülményeket tekintjük, azok ráadásul mind a Pool ellen játszanak.
Amúgy ez a Grimaldo 15 milliós opciója pontosan hogy működik? Van valami feltétel vagy egy sima kivásárlási záradék "aki kapja marja" alapon? Azért furcsa kicsit nekem, mert a Bayernél korábban azt mondták, hogy 40 alatt nem adják, illetve a Real is leginkább balhátvédet keres és egyelőre Carrerast kerülgetik 50 millió körül. Nekem kicsit gyanús, hogy 15 millióért nem vinnének egy Grimaldo szintű játékost, főleg Xabi Alonso alá.
Amire kiváncsi leszek még a szélső védő poszt. Vandersont elég sokat emlegették korábban 15-20 millió között. Forttal nem tudom mi a szándéka Flicknek. Nagyon nem vagyok híve a kölcsönöknek, de ha továbbra is inkább ilyen 3. számú epizódszereplező lesz, amikor leginkább szüksége lenne játékpercekre, lehet, hogy jobban járna egy középcsapatos stabil emberként, aztán ha szerencséje van fontos szereplőként térhet vissza.
Attól viszont félek, hogy Flicknél Gerard Martin ilyen SR 2.0 lesz. Egyrészt Balde hajlamos a sérülésekre, másrészt szokatlanul sokat rotálja az eddigiek alapján. Eddig a legjobb opciónak egy Torrents-Martin "csere" tűnik, de ez egyelőre még nagyon képlékeny az A-csapatot tekintve.