Troym írta: ↑2025.06.05. 13:21:16
Chino írta: ↑2025.06.05. 12:58:44
Bárki mástól érteném a rutintalanság kritikát, de tőled fura, amikor más témában Bernalban látod a megoldást 4 meccs és ACL sérülés után, vagy dobálod be azon fiatal srácok nevét, akik felnőtt meccset még nem játszottak, mások jószerével a nevüket nem hallották.
Garcia azért végignyomta a szezont Laligában, több játékosunknak nincs ennyi tapasztalata több év alatt, mint neki.
Cubarsi kb ugyanennyi meccsel alapember, Ferminnek kb 10-el több Laliga meccse van, Casadonak 25 meccse van, a cserék egy részenek meg 20 alatti.
Másik serpenyőben ott van Tek, aki sokszáz meccsel a háta mögött kifut és az ember nem mer odanézni, hogy 11-es lett-e ismét.
Flick azért egészen racionális az esetek 95%ban, így ha Garcia nem válik be, gondolom padra kerül, de az elmúlt 2 év 3 kapusteljesítményét látva, szerintem nem lesz ilyen probléma.
Eléggé a számba adod a szavakat, mert sem Bernalról sem másról, nem írtam, hogy egyből ő a megoldás. Mindenkivel óvatosan fogalmaztam Bernalt említve sem azt mondtam, hogy azért nem kell oda igazolni, mert ő jó lesz első számú cserének ne adj' Isten kezdőnek, hanem még ott van Casado, De Jong és ha beválik, akkor hosszú távon lehet megoldás, mert a tehetsége megvan hozzá. (mellesleg Flick sem látta nagyon rosszul)
Ahogy a többiekről is mindig megemlítem, hogy még fiatal maradni kell és fejlődni (pl.TF), a bal oldalra is favorizáltam csereigazolást és nem Torrentsre mondtam, hogy fix. megoldás hanem hogy GM-nél sokkal jobb, van benne potenciál Flickék is látványosan foglalkoznak vele és egy jó előszezon után ha nem igazolunk bal oldalra, akkor meglátjuk egy csere lehet belőle GM helyett. (a neveket tekintve pedig szerintem Garciáét sem sokan hallották vagy látták játszani)
Ugyanakkor teljesen más egy középpályást fokozatosan beépíteni, próbálgatni, ha nem jön be padra tehető, mint egyből bevágni fixen a kezdőbe, valakit a kapuba, ahol a legnagyobb felelőssége van. Őt nem cserélgetheted, ha nem jó teljesítményt nyújt, sőt szezon végén sem tudod kirakni. Ha Cubarsi rossz teljesítményt nyújtott volna, akkor kikerül a csapatból és annyi, nem történik tragédia, valószínűleg mindenki elfelejti.(járt így jó pár fiatal)
A rutinról pedig szintén nem mondtam, hogy csak az a fontos. De az ő posztján igenis nagyon lényeges. Lehet mondani, hogy 24 éves, de eddig játszott pár meccset a negyedosztályban, egy fél szezont a másodosztályban és egy szezont az elsőosztályban egy kiesőjelölt csapatban. Casadó, Fermin kb ugyanennyi tapasztalattal jött fel mégis még mindig fiatalnak mondjuk őket. És őket lehet rotálni, le/becserélni, de egy gyenge/közepes kapussal mit csinálsz? Bemegy helyette Tek? Mert most itt tartunk. Penával ezt eljátszottuk.
Amit pedig fentebb a lengyelnél írtál az ilyen tapasztalatlan játékosra fokozottan igaz lehet, főleg a mi játékrendszerünkben.
Ahogy azt sem mondtam soha, hogy nem fog beválni, sőt nagyon reménykedek vele kapcsolatban, csak érveket amellett, hogy milyen kockázati tényezők vannak benne, főleg ha hosszútávra tervezünk vele. És egy ter Stegennel mellette ez sokkal könnyebb lehetne. Az egyik pedig pont ez a nyomás, amit a váltás jelent, részben amiatt, hogy eddig nagyon keveset, bár inkább egyáltalán nem játszott ilyen szinten, főleg nemzetközi színtéren. Egy Barcánál egy gyengébb mérkőzéssel vagy egy meccsen bekapott 2 góllal (akár az ő hibája, akár nem) már előveszik a kapust, mindegy hogy mellette 2-3 bravúrja is volt.