Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.05. 19:59:55

Nekem már régóta problémám van a teljesítményével. 2-3 szezononként lehoz egy klasszis szezont, közötte nagyon szürke teljesítményt nyújt.
A sérülései, érthetetlen hibái mellett én megemlíteném,
(már többször írtam, hogy nem alapoznék a Capology-s Barca fizetésekre, de )az ő fizetését tartom a legirreálisabbnak.
https://www.capology.com/player/marc-an ... gen-33724/
6 millió, ahol Lenglet 14+ De Jong 18+ az átütemezett bérek miatt.
Szerintem Stegené is közelebb van a 20-hoz, mint az 5-höz
https://www.marca.com/en/football/barce ... b45d0.html
Marca 2020-ban nettó 18-ról írt, ezt csökkentették/ütemezték át elvileg 2*
Kedvelem őt, és a 2023-as bajnokságot nyert szezonban neki adtam volna az év játékosa díjat, de lehet itt az ideje távoznia. Simán el tudnám képzelni egy Bayern, MU, City(Ederson távozásáról írtak), Inter csapatában.
gy
Jugador del Barça

2025.06.05. 19:52:48

De különben most miért is akar hirtelen mindenki szabadulni TStől? Ő mit követett el? Nem emlékszem hogy bűn rossz lett volna mielőtt lesérült és nem gondolnám, hogy arra kell számítani egy kapusnál, hogy nem lesz képes teljesen felépülni és az azelőtti szinten játszani.

Mitől lett a kapus a legnagyobb gondunk, amikor még mindig lehetne balszélsőt vagy egy Baldét hajazó balhátvédet kajtatni? Esetleg egy fiatal csatárt. Ezekre még konkrétan szükség is lenne.
gránit
Director del Fútbol

2025.06.05. 18:19:22

Troym írta:
2025.06.05. 17:39:50
Ő is az.
Tudod, ez olyan, hogy ha mikutyánkkölyke lenne, már rég arról szólna minden a házunk táján, hogy ő az új szupertehetség. Abból a szempontból volt most őszintébb ez a szezon, hogy most legalább nem botlottam minden barcás fórumon abba, hogy most éppen melyik mikutyánkkölyke megy majd nagyon fel az A csapatba, ebben a szezonban most a helyükön voltak végre kezelve. Korábban mindig röpködtek a nevek, akikről soha később nem hallottunk többet, nemhogy a Barcában, de más komolyan vehető, kisebb csapatokból sem. Most végre nem csaptuk be magunkat ezzel.

Ter Stegenre térdműtét és hátműtét után már egyáltalán nem kezdőként számítanék, én kezdő kapust igazolnék, és szerintem a vezetőség terve is ez. Ha ter Stegen frusztrált, lelke rajta, ha játszani akar és ott akar lenni a vb-n, lehet menni, máris pakolhat, felszabadulna egy csomó pénz, és szerintem lenne is rá vevő. A vb-vel most nagyon is sakkban tarthatók a játékosok. Ha ott akarnak lenni jövőre, akkor a 2025-2026-os szezonban játszaniuk kell. Ha megmondjuk XY-nak, hogy márpedig egy percet sem fogsz játszani, máris másképp állnának ők is az átigazolásokhoz. Vannak, mindig is voltak a kezünkben ászok, csak sosem mertük őket használni, mert mindig a játékosokat pátyolgattuk, a "senki nem lehet nagyobb a klubnál"-szöveg meg ment mindig a kukába.

Engem pont nem érdekel a játékosok érzékenysége, csak az egyesület a fontos. A játékosok jönnek-mennek, 30 év múlva már a legnagyobbakra sem emlékeznek. Ha egy mostani gyereknek azt mondom, hogy Sztojcskov vagy Laudrup, azt se tudná, miről beszélek. A játékosok jönnek-mennek, nem számítanak, helyettesíthetők. Csak és kizárólag a klub a fontos. Csak az egyesület a fontos, semmi más. Ha ter Stegen játszani akar, lehet menni, nyitjuk is neki az ajtót, mint Frédinek a kardfogú tigris a mesében. Annak kell már véget vetni, hogy a játékosok dirigáljanak a klubnak. Akinek mennie kell, annak mennie kell. De Jongot is simán betámadnám a vb-s ütőkártyával. Akinek mennie kell, annak mennie kell, bármilyen eszköz megengedhető, a játékos nem diktálhat. Ha most ter Stegen azt hiszi, hogy morcosan kiduzzogja magának a kezdő státuszt, akkor most azonnal fel kell világosítani őt arról, hogy itt nem ő dirigál. 20 év múlva néhányan fogunk emlékezni a nevére, senki más, ő nem számít. Csak a Barcelona számít.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.05. 17:39:50

Chino írta:
2025.06.05. 15:29:17
Eléggé a számba adod a szavakat, mert sem Bernalról sem másról, nem írtam, hogy egyből ő a megoldás.
Nem volt ilyen szándékom, csak talán rajtad érződik egy konstans mondjuk úgy "bizalom" a fiatal tehetséges játékosok felé.
Ő is az.
Kb olyan mintha egy saját nevelés lenne 1-2 év kölcsön után. A srác talán a Damm-ból került az Espanyolhoz, amikor ide Casado.

Ha Flick azt mondaná, hogy akkor holnaptól Kochen, vagy Áron a kezdőkapus, az tényleg meredek lenne, de a srác tehetséges és jó volt a szezonban.

Ő tipikusan olyan szerintem, mint amikor sokan (nem te) azon keseregnek, hogy hozhattuk volna a Salzburgból Haalandot, Argentínából Alvarezt stb, csak jóval kisebb a rizikófaktor, mert bajnokságon belülről érkezik.
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.05. 15:29:17

Troym írta:
2025.06.05. 13:21:16
Chino írta:
2025.06.05. 12:58:44
Bárki mástól érteném a rutintalanság kritikát, de tőled fura, amikor más témában Bernalban látod a megoldást 4 meccs és ACL sérülés után, vagy dobálod be azon fiatal srácok nevét, akik felnőtt meccset még nem játszottak, mások jószerével a nevüket nem hallották.
Garcia azért végignyomta a szezont Laligában, több játékosunknak nincs ennyi tapasztalata több év alatt, mint neki.
Cubarsi kb ugyanennyi meccsel alapember, Ferminnek kb 10-el több Laliga meccse van, Casadonak 25 meccse van, a cserék egy részenek meg 20 alatti.

Másik serpenyőben ott van Tek, aki sokszáz meccsel a háta mögött kifut és az ember nem mer odanézni, hogy 11-es lett-e ismét.
Flick azért egészen racionális az esetek 95%ban, így ha Garcia nem válik be, gondolom padra kerül, de az elmúlt 2 év 3 kapusteljesítményét látva, szerintem nem lesz ilyen probléma.
Eléggé a számba adod a szavakat, mert sem Bernalról sem másról, nem írtam, hogy egyből ő a megoldás. Mindenkivel óvatosan fogalmaztam Bernalt említve sem azt mondtam, hogy azért nem kell oda igazolni, mert ő jó lesz első számú cserének ne adj' Isten kezdőnek, hanem még ott van Casado, De Jong és ha beválik, akkor hosszú távon lehet megoldás, mert a tehetsége megvan hozzá. (mellesleg Flick sem látta nagyon rosszul)
Ahogy a többiekről is mindig megemlítem, hogy még fiatal maradni kell és fejlődni (pl.TF), a bal oldalra is favorizáltam csereigazolást és nem Torrentsre mondtam, hogy fix. megoldás hanem hogy GM-nél sokkal jobb, van benne potenciál Flickék is látványosan foglalkoznak vele és egy jó előszezon után ha nem igazolunk bal oldalra, akkor meglátjuk egy csere lehet belőle GM helyett. (a neveket tekintve pedig szerintem Garciáét sem sokan hallották vagy látták játszani)
Ugyanakkor teljesen más egy középpályást fokozatosan beépíteni, próbálgatni, ha nem jön be padra tehető, mint egyből bevágni fixen a kezdőbe, valakit a kapuba, ahol a legnagyobb felelőssége van. Őt nem cserélgetheted, ha nem jó teljesítményt nyújt, sőt szezon végén sem tudod kirakni. Ha Cubarsi rossz teljesítményt nyújtott volna, akkor kikerül a csapatból és annyi, nem történik tragédia, valószínűleg mindenki elfelejti.(járt így jó pár fiatal)
A rutinról pedig szintén nem mondtam, hogy csak az a fontos. De az ő posztján igenis nagyon lényeges. Lehet mondani, hogy 24 éves, de eddig játszott pár meccset a negyedosztályban, egy fél szezont a másodosztályban és egy szezont az elsőosztályban egy kiesőjelölt csapatban. Casadó, Fermin kb ugyanennyi tapasztalattal jött fel mégis még mindig fiatalnak mondjuk őket. És őket lehet rotálni, le/becserélni, de egy gyenge/közepes kapussal mit csinálsz? Bemegy helyette Tek? Mert most itt tartunk. Penával ezt eljátszottuk.
Amit pedig fentebb a lengyelnél írtál az ilyen tapasztalatlan játékosra fokozottan igaz lehet, főleg a mi játékrendszerünkben.
Ahogy azt sem mondtam soha, hogy nem fog beválni, sőt nagyon reménykedek vele kapcsolatban, csak érveket amellett, hogy milyen kockázati tényezők vannak benne, főleg ha hosszútávra tervezünk vele. És egy ter Stegennel mellette ez sokkal könnyebb lehetne. Az egyik pedig pont ez a nyomás, amit a váltás jelent, részben amiatt, hogy eddig nagyon keveset, bár inkább egyáltalán nem játszott ilyen szinten, főleg nemzetközi színtéren. Egy Barcánál egy gyengébb mérkőzéssel vagy egy meccsen bekapott 2 góllal (akár az ő hibája, akár nem) már előveszik a kapust, mindegy hogy mellette 2-3 bravúrja is volt.
Forca Barca!!!!
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.06.05. 15:05:06

Jo kapus, de pár évnél többet nem látok bele, plusz sok lett a sérülése. Jó áron tudunk hozni egy fiatal, ide passzoló kapust és ilyen ramaty pénzügyi helyzetben ezt nem szabad kihagyni. A klub érdekét kell nézni.
dingdong
Capitá del Barça

2025.06.05. 13:43:48

Cseri írta:
2025.06.04. 11:24:12
Stegen szerintem az egyik legjobb kapus a jelenlegi futball mezőnyben. Ha ő megremegett,-bár én nem emlékszem olyan hú de nagy bakira tőle- akkor egy nemzetközi színtéren teljesen tapasztalatlan kapus mit fog csinálni? Itt olyan nyomás lesz rajta egy sima bajnokin is-a fórumról nem is beszélve-,amiben neki még nem volt része. Értem én,hogy végre talán igazolunk pénzért,ennek üzenet értéke van,és az új mindig izgalamasabb,de én csodálkoznék,ha ez a fiú bevállna.
TS is vastagon benne van abban hogy 10 eve nem nyertunk BL-t. Tokeletesen latszodik, hogy mennyit er egy Curtois, Donnarumma, Allison, Sommer kaliber. Siman kihuztak a kozepes/rossz teljesitmenyu mezonyjatekosaikat a sarból. TS viszont ugyanugy osszeesett a csapattal egyutt.
Ugy csinalunk mintha TS nem a gladbachbol jott volna. Garcia semmivel nem jon rosszabb hatterrel es egy fiatal kapus ebbe a fiatal csapatba dukálna. Biztos vagyok benne hogy talalna motivaciot
Alcantara
Director del Fútbol

2025.06.05. 13:39:54

Troym írta:
Chino írta:
Bárki mástól érteném a rutintalanság kritikát, de tőled fura, amikor más témában Bernalban látod a megoldást 4 meccs és ACL sérülés után, vagy dobálod be azon fiatal srácok nevét, akik felnőtt meccset még nem játszottak, mások jószerével a nevüket nem hallották.
Garcia azért végignyomta a szezont Laligában, több játékosunknak nincs ennyi tapasztalata több év alatt, mint neki.
Cubarsi kb ugyanennyi meccsel alapember, Ferminnek kb 10-el több Laliga meccse van, Casadonak 25 meccse van, a cserék egy részenek meg 20 alatti.

Másik serpenyőben ott van Tek, aki sokszáz meccsel a háta mögött kifut és az ember nem mer odanézni, hogy 11-es lett-e ismét.
Flick azért egészen racionális az esetek 95%ban, így ha Garcia nem válik be, gondolom padra kerül, de az elmúlt 2 év 3 kapusteljesítményét látva, szerintem nem lesz ilyen probléma.
Ezzel egyetértek. Teljesen felesleges itt BL rutinra hivatkozni, ha csak az egy meccsen beszedett gólok számát (8:2 és 4:0) nem nevezzük tapasztalatszerzésnek. Volt valami spanyol kapus régebben, aki 17-18 évesen kezdőbe került egy sokszoros német válogatott ellenében, aztán a sors úgy hozta, hogy tizenvalahány évig senki nem tudott elé kerülni. Talán világ-és európabajnok is lett. Cassillasnak hívták. Teljesen mindegy mit rakott le eddig, a jövő csapatát építjük, ennyi sérüléssel nem lehet biztosra számolni vele. Évközben csak ilyen TEK féle vészmegoldást lehet találni.
Senki nem szeretné jövőre is a beugró Penát látni. Én maximálisan bízom Flick szakmai véleményében, eddig teljesen rászolgált a bizalomra. Ráadásul mindkettő német, így még elfogultság látszata sem merül fel.
Troym
Director del Fútbol

Chino írta:

Chino
Llegenda del Barça

Zozzy 5 írta:
2025.06.04. 21:38:06
Troym írta:
2025.06.04. 11:53:37
Azért látják edzéseken, vannak adataik és az edzői stáb megfigyelései.
Gondolom sem a gerincműtét, sem az ACL nem múlik el nyomtalanul, de utóbbi egész biztos.

Mivel nem volt kapustéma 2 hónapja, ameddig TS sérült volt, majd hetek óta viszont van, ezért arra tippelek, hogy felépülése óta látják, hogy gond van Stegen térdével, az nekem nem indok, hogy Garcia piaci lehetőség, mert 3 hónapja is az volt, de kb áprilisig senki egyszer nem említette kapus igazolását.

Még a bajnoki arany megszerzése után is volt, hogy Tek védett...
szerintem is ilyesmi lehet. el tudom képzelni, hogy ilyenkor kikérik az orvosok meg erőnléti szakemberek véleményét, hogy mondjanak valami valószínűséget a játékos jövőbeli elérhetőségéről az adott sérülések fényében, és mérlegelnek.
A kapustéma szerintem leginkább Garcia miatt jött fel. A szezon végére kapott egy jó nagy hype-ot és a záradék miatt a klubjával sem kell harcolni, emiatt jött fel a Villanál és a Newcastle-nél is az év végén, addig a kutyát sem érdekelte. Kb. olyan mintha felbukkan egy addig relatíve ismeretlen játékos és egyből több klubot is elkezdi érdekelni, főleg, hogy fixen aránylag olcsón hozható.
Lehet, hogy MAtS sérülékeny, de egy évet még le lehetett volna húzni vele. Courtois-nak ugyanez volt, aztán egyből tédsérülés, előtte és utána is voltak kisebb kihagyásai, most is az orvosi szobában van a hátával, lehet hogy nála is beavatkozásra lesz szükség.
A legnagyobb gond az, hogy Tek-et még ingyen sem lehet sehová elküldeni, Garcia és a német pedig első-második számú kapusnak luxus a fizetésükkel (főleg ha már előbbinek ígérték a kezdő státuszt). Ezért volt kicsit elhamarkodott szerintem ez a Garcia-ügy. Ha ter Stegent nem tudjuk eladni eléggé lábon lőjük magunkat.
Én leginkább a rutintalandsága, nehéz beilleszkedése és a mentális különbség miatt félek tőle. Az Espanol nem egy Barca. Még a bajnokságban is nagyon más. Ha kap egy gólt, az nem olyan, hogy belefér, az sem katasztrófa, ha akár egy meccs elmegy, mertt közepesen/gyengébben játszott. Egy BL-re pedig ez fokozottan igaz. Ter Stegen hibáját, amiből gólt kaptunk október óta emlegetjük és ráhúzzuk a vereséget. Tek-nek a Benfica ellen a Balde momentuma jön elő, mikor a másikat szinte egyedül nyert meg nekünk, csak amikor gyenge volt. A félszet és a nyomást kezelni egy másod és egy elsőosztályú kiesőjelölt csapatban eltöltött idő után nálam ez nagyon kérdéses. Az pedig a másik dolog, hogy mennyire tud beletanulni ebbe a játékba, ami homloegyenest különbözik az eddigitől, ha sikerül is mennyi időre lesz szüksége.
Emiatt örülnék egy megosztott játékperccel a német és közte, mint mondjuk anno Bravoval, ráadásul nagyon sokat tudna ter Stegentől is tanulni.
Én nagyon remélem, hogy a következő egy-másfél szezon múlva úgy fogunk róla beszélni, hogy hatalmas igazolás volt, sok évre meg van oldva a kapuskérdés és meg kell mindenben követnem. Csak pont ez a gond, hogy nem egy mezőnyjátékos, akit ha leigazolunk és gyengébb akkor lehet csere vagy egyéb módon hasznos és hozunk egy-két év múlva a helyére valakit, míg egy kapust nézhetünk 3-4 évig a kezdőben, ha gyengébb is. 2-3 évente nem lesz új igazolás kapusváltás a tizenegyben, legalábbis nagyon komoly indok kellene hozzá.
Forca Barca!!!!
superman
Jugador d'estrella

2025.06.05. 10:13:59

soadroli írta:
2025.06.05. 10:00:19
Ter Stegen is frustrated with his situation. He wants to stay at Barça, but if he’s not the starter, he may leave.
If forced out, he won’t make it easy — his contract runs till 2028 and he’s not giving up much salary. @sport
Remélem nem lesznek megint a klub által fizetett lejárató kampányok a játékosaink ellen.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.05. 10:00:19

Ter Stegen is frustrated with his situation. He wants to stay at Barça, but if he’s not the starter, he may leave.
If forced out, he won’t make it easy — his contract runs till 2028 and he’s not giving up much salary. @sport
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.06.04. 21:38:06

Troym írta:
Gondolom sem a gerincműtét, sem az ACL nem múlik el nyomtalanul, de utóbbi egész biztos.

Mivel nem volt kapustéma 2 hónapja, ameddig TS sérült volt, majd hetek óta viszont van, ezért arra tippelek, hogy felépülése óta látják, hogy gond van Stegen térdével, az nekem nem indok, hogy Garcia piaci lehetőség, mert 3 hónapja is az volt, de kb áprilisig senki egyszer nem említette kapus igazolását.

szerintem is ilyesmi lehet. el tudom képzelni, hogy ilyenkor kikérik az orvosok meg erőnléti szakemberek véleményét, hogy mondjanak valami valószínűséget a játékos jövőbeli elérhetőségéről az adott sérülések fényében, és mérlegelnek.
ts.png
ts.png (46.66 KiB) Megtekintve 3159 alkalommal
az utóbbi szűk 10 év sérülései TS-nél. összesen 7 kisebb-nagyobb térd sérülés, ebből kettő műtét, ACL-ből jön vissza. ezek mellett ugye a gerincműtéte, illetve a tény, hogy jövőre 34 éves. ha ezeket veszem, bőven van ok a szkepszisre vele kapcsolatban, ezt érzik a vezetésben is. és mivel van lehetőség viszonylag olcsón hozni jó kapust, ezt most meglépik, vállalva a kockázatot, hogy beválik-e. szerintem teljesen védhető álláspont.
Tobias88
Entrenador del Barça

2025.06.04. 16:00:58

Cseri írta:
Stegen szerintem az egyik legjobb kapus a jelenlegi futball mezőnyben.
Csak arra tudok gondolni, nem bíznak abban hogy sérülés nélkül kibírja. Sokat nem keres az fix (6.5m). Sérülésénél anno az ég világon semmi nem történt, és mégis leserult egy évre. Torghelle jutott eszembe róla, mikor öltözés közben megserult. Most lett 33,lehet hogy nem gyógyult meg tökéletesen :|

Esetleg Flicknek van vele gondja, bár Gamperen kívül nem volt hír ilyenről
94:39 6 - 1
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.04. 12:31:09

Barcaman1993 írta:
2025.06.04. 11:35:03
Az a baj Ter Stegennel, hogy kiszámíthatatlan az elérhetősége. 8 évig egy jó szintet hozott, most kihagyott egy évet, előtte meg egy felet. Gondolom akarunk egy megbízható kapust aki elérhető és akár növelni is tud a szinten. Ez szerintem bőven támogatható, mert a kapusposzton tényleg gyengébbek voltunk ebben a két évben, de azt nem hiszem, hogy a védekezés problémáit ez oldaná meg, max. egy kicsit enyhítene rajta. A fő munka ott van, hogy az egyéni kapitális hibákat leredukáljuk.
Túlságosan túl van lőve ez a rengeteg kapott gól téma, nagyon berögződött az az Inter téma, de ha a többi 58 meccset nézzük, már más a kép. Az utóbbi 5-6 évben talán abban a 20 gólos szezon volt, ami kilóg a sorból, de azt nem tudom, hogy meg tudjuk-e még egyszer ismételni. Amúgy mindig megvolt a 38-39 gól, még ha MAtS egész szezonokat hozott is. Persze számított a kapusposzt, nem is kicsit (lásd pl. Inter) a némettel biztosan megúsztuk volna en bloc kevesebbel, de nem biztos, hogy annyira szignifikáns különbséggel. Emiatt nem mondanám, hogy a védelmünk gáz és nyeljük a gólokat.
A Real a 33 éves Courtoinak nem hogy kifuttatná a szerződését, ne adj' Isten új kapust kezdene keresni, hanem hosszabbítanak vele. Nem is csoda, mert nem egyszer ő mentette meg őket, simán top3 volt Európa szinten. Rá is építenek még hosszú távon, pedig ha a német sérülékeny, akkor Courtois is bőven az (jelenleg is) Akkor ők mit mondjanak a védelemre.
Egy ter Stegennel is még meglehetnénk idén, a legjobb az lenne szerintem, ha Pena és Tek menne, Garcia megkapná a bajnokságot, MAtS pedig a kupasorozatokat. Az előbbi már valamennyire ismeri ezt a közeget, tudna tapasztalatot szerezni, ismerkedni a csapat stílusával, elkezdeni beletanulni, a németet pedig egyelőre szívesebben is látnám mondjuk a Bl-ben, ha lesérül pedig még mindig ott lenne a JG. Arról nem is beszélve, hogy fogalmunk sincs arról, hogy Garcia mennyire megbízható sérülékenységet tekintve.
Egy évig ez még szerintem jó és egészséges megoldás lehetne, ha így elosztanák.. Mindketten kapnának bőven meccset, ter Stegen is bőven mehetne így a válogatottba, a csapatban talán neki van a legprofibb hozzáállása nem gondolom, hogy ne lehetne vele megbeszélni. Itt Garcia inkább, aki felvet kérdéseket, fogalmunk sincs mit beszéltek Decoval vagy Flick hogyan gondolja a dolgokat. .
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.06.04. 11:35:03

Az a baj Ter Stegennel, hogy kiszámíthatatlan az elérhetősége. 8 évig egy jó szintet hozott, most kihagyott egy évet, előtte meg egy felet. Gondolom akarunk egy megbízható kapust aki elérhető és akár növelni is tud a szinten. Ez szerintem bőven támogatható, mert a kapusposzton tényleg gyengébbek voltunk ebben a két évben, de azt nem hiszem, hogy a védekezés problémáit ez oldaná meg, max. egy kicsit enyhítene rajta. A fő munka ott van, hogy az egyéni kapitális hibákat leredukáljuk.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Cseri
Entrenador del Barça

Stegen szerintem az egyik legjobb kapus a jelenlegi futball mezőnyben. Ha ő megremegett,-bár én nem emlékszem olyan hú de nagy bakira tőle- akkor egy nemzetközi színtéren teljesen tapasztalatlan kapus mit fog csinálni? Itt olyan nyomás lesz rajta egy sima bajnokin is-a fórumról nem is beszélve-,amiben neki még nem volt része. Értem én,hogy végre talán igazolunk pénzért,ennek üzenet értéke van,és az új mindig izgalamasabb,de én csodálkoznék,ha ez a fiú bevállna.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
hajnesz
Entrenador del Barça

2025.06.04. 10:29:34

bence0330 írta:
2025.06.04. 01:00:36

Szerintem semmiképp nem sportszakmai okok miatt akarjuk elküldeni, és abban sem kételkedem, hogy ha maradna, akkor Garciával meccselne a kezdőért, nem harmadik lenne Tek mögötött. Viszont a fizetése elvileg nem kevés, bár erről elég eltérő hírek vannak, a Capologyn nem túl régen jelentősen visszavették, csak bruttó 6 körül jár, ami nem sok, de vannak források, amik ennek legalább a kétszeresét írják, én azt tippelném igaznak. Szerintem úgy sakkozunk, hogy ha jönne Garcia mondjuk TS fele fizetéséért, és Tek cserekapusnak mindenképp jó, akkor így tudunk helyet keríteni az ffp keretbe valahol máshol.

De kétlem, hogy TS menne.
Én pont azt gondolom(lehet tévesen), hogy sportszakmai érvek állnak emögött. Egyszerűen úgy érzem, hogy elfáradt ez a kapcsolat, és kell a frissesség a kezdő kapus poszton. Nem beszélve arról, hogy nagy meccseken rendre megremegett a lába az elmúlt pár évben, bár tény, hogy nem ez az első számú hiányposzt a csapatban.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.04. 01:00:36

NewNagyatyesz írta:
2025.06.04. 00:42:02
Én nem követtem az Espanol meccseit, így nem tudom milyen kapus Garcia. Az hogy kapust igazolunk jó dolog, bár szerintem vannak fontosabb posztok.
Viszont! Bár bírom Tek-et, de hiba őt itt tartani Stegennel szemben. A német jó kapus, kapusként még jó korban van. A lengyel már kevésbé. Én őt engedném el, maradna Stegen és Garcia. Azért Garcia most jön egy nagy csapathoz, ahol nagyobb nevek is besültek már. Kívánom hogy ne így legyen, de nyugodtabb lennék ha nem Tek lenne az alternatívája
Szerintem semmiképp nem sportszakmai okok miatt akarjuk elküldeni, és abban sem kételkedem, hogy ha maradna, akkor Garciával meccselne a kezdőért, nem harmadik lenne Tek mögötött. Viszont a fizetése elvileg nem kevés, bár erről elég eltérő hírek vannak, a Capologyn nem túl régen jelentősen visszavették, csak bruttó 6 körül jár, ami nem sok, de vannak források, amik ennek legalább a kétszeresét írják, én azt tippelném igaznak. Szerintem úgy sakkozunk, hogy ha jönne Garcia mondjuk TS fele fizetéséért, és Tek cserekapusnak mindenképp jó, akkor így tudunk helyet keríteni az ffp keretbe valahol máshol.

De kétlem, hogy TS menne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
NewNagyatyesz
Barça B

2025.06.04. 00:42:02

Én nem követtem az Espanol meccseit, így nem tudom milyen kapus Garcia. Az hogy kapust igazolunk jó dolog, bár szerintem vannak fontosabb posztok.
Viszont! Bár bírom Tek-et, de hiba őt itt tartani Stegennel szemben. A német jó kapus, kapusként még jó korban van. A lengyel már kevésbé. Én őt engedném el, maradna Stegen és Garcia. Azért Garcia most jön egy nagy csapathoz, ahol nagyobb nevek is besültek már. Kívánom hogy ne így legyen, de nyugodtabb lennék ha nem Tek lenne az alternatívája
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.06.03. 20:00:28

Asensi írta:
2025.06.03. 16:45:25
Kb. annyira jók ezek a statisztikák, hogy biztos el lehet velük adni valamit. (hirdetést, újságot stb)
Segítségükkel a krumplit és az almát is össze lehet hasonlítani.
Egész más az Espanolban játszani, mint a Barcelonában. Más a pálya, más a közönség, más a két csapat múltja, mások az elvárások. Más csapattársak, más taktika, más meccs-szám. időnként még az ellenfelek is mások, vagy azért mert nem a La Ligából vannak, vagy azért mert a Barca ellen az élete meccsét akarja játszani, az Espanol ellen meg nem. Előny, hogy legalább ugyanabban a városban él.
Ahogy ter Stegen mondta, jöhet bárki és mutassa meg mit tud. Addig viszont felelőtlenség az elsőszámú kapus posztot ajánlani bárkinek statisztika alapján. És ez a hosszú sérülés után lévő ter Stegenre is igaz.
Ha a stáb döntött (márpedig a hírek arról szólnak), akkor Stegának komolyan el kellene gondolkodnia a távozáson, mert a kispadon ülve, harmadik számú kapusként bukja a válogatottságát is. Természetesen jogában áll a tartalék tartaléka státuszt és a magas jövedelmet választani, és ezért nem is hibáztatnám.
Asensi
Jugador del Barça

2025.06.03. 16:45:25

Troym írta:
2025.05.25. 19:50:05
Nem tudom mennyire jók a stat oldalak, de sokatmondó:
Garcia: XGoT 7.5, tehát 7.5 góllal többet akadályozott meg, mint az átlag és teljesítménye 7,4

Tek: XGoT 0.1, tehát pont annyi gólt kapott, mint az átlag, teljesítménye 6,9
Kb. annyira jók ezek a statisztikák, hogy biztos el lehet velük adni valamit. (hirdetést, újságot stb)
Segítségükkel a krumplit és az almát is össze lehet hasonlítani.
Egész más az Espanolban játszani, mint a Barcelonában. Más a pálya, más a közönség, más a két csapat múltja, mások az elvárások. Más csapattársak, más taktika, más meccs-szám. időnként még az ellenfelek is mások, vagy azért mert nem a La Ligából vannak, vagy azért mert a Barca ellen az élete meccsét akarja játszani, az Espanol ellen meg nem. Előny, hogy legalább ugyanabban a városban él.
Ahogy ter Stegen mondta, jöhet bárki és mutassa meg mit tud. Addig viszont felelőtlenség az elsőszámú kapus posztot ajánlani bárkinek statisztika alapján. És ez a hosszú sérülés után lévő ter Stegenre is igaz.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.03. 14:58:24

Barcelona want Ter Stegen to leave because the choice is Joan Garcia and Szczesny.
However, Ter Stegen has a 3-year contract and can do whatever he wants. @ffpolo
Kép
Troym
Director del Fútbol

2025.05.25. 19:50:05

Akkor kérem Oblakot, ő is jobb lenne, mint Tek.
Egy kapus első számú feladata védeni, Tek a szezon végére 1-1 fellángolás mellett Penává szelidült, TS meg kérdőjel milyen állapotban van.

Visszatérve Garciára, itt egy 23 éves kapus, aki spanyol válogatott kerettag, Laliga legjobbja és keressük miért nem jó? Mert még nincs itt :D

Nem tudom mennyire jók a stat oldalak, de sokatmondó:
Garcia: XGoT 7.5, tehát 7.5 góllal többet akadályozott meg, mint az átlag és teljesítménye 7,4

Tek: XGoT 0.1, tehát pont annyi gólt kapott, mint az átlag, teljesítménye 6,9
Válasz küldése