bence0330 írta: ↑2025.06.03. 11:42:29
Barcaman1993 írta: ↑2025.06.03. 11:06:27
20-30 millióért oké, többért a padra fölösleges szerintem.
Diaz mindenképp a kezdőbe jönne szerintem. Nincs balszélsőnk egyáltalán. Raphinha meg akkor remekel, ha bent van, így minden kirakósdarab a helyére kerül. Az alapkezdő szerintem egyértelműen Diaz-Rapha-Yamal lenne, valamelyik center mögött. És akkor emellé Diazt be lehet rakni középre, Rapha vagy ő tehermentesíti néha Yamalt, Rapha meg kimehet néha balszélre, ha épp ez van ebből már lehet keverni a kártyákat, és egyikük még le is sérülhet akár, és nem lenne tragédia annyira. És akkor marad ugyanaz a kérdés, amit milliók tettek fel, hogy miért hoztuk ide Olmót egy balszélső helyett. Mondanám, hogy csere lesz, mert ez kb tuti, de szerintem Fermín a formáját az utolsó hónapoban megtalálva már jobb csere.
Igazából erre is célozgattak, illetve a kolumbiainak a center sem kényszerposzt. Ezzel nem csak sérülés/rotálás szempontjából lenne megoldás, hanem rengeteg variációs lehetősség is lenne akár kezdő szinten, akár meccs közben. Nem véletlen, hogy a másik, komoly kiszemelt az Rashford, aki szintén hasonló profil és nem a lejáró szerződésű, olcsón megszerezhető Gnabry vagy az ingyen igazolható Sané.
És itt jön még a képbe, hogy a kolumbiai nagyon hajaz Raphinhára, ami a munkabírását illeti. Hatékonyabb letámadás, aktívabb a visszazárás. Nem mintha így nem lenne hatásos és Flick elég jól megoldotta, de nem kellene konstansan kivenni egy személyt Lewy személyében.
Én nem ragaszkodnék Diazhoz, ha lenne egy hasonló kaliberű és profilú játékos, aki ráadásul még jönni is akar.
Az, hogy Raphinha és/vagy Yamal úgysem lenne rotálva pedig erre a szezonra vetítve nem lehet megállapítani. Bármelyiküket lenne leszedve a helyére a helyére egy Fermin, Olmo, FT, Pau Vicktor, Gavi állhatna be. Ahogy pl. Pedrinek sem volt gyakorlatilag pótlása (olykor Casadó, esetleg Gavi), egy jó kaliberű játékossal, jó eséllyel kevesebbet kellett volna játszania, főleg ha az adott ember a kp. több posztján is minőségileg bevethető. Mondjuk egy egy-két szinttel magasabb Casadó.
Nekem mindegy, hogy hívják az adott játékost, akár Diaz, akár Böde, ha ezeken a posztokon használja, és jól használja Flick, akkor elől nagyon jók lehetünk és nem (csak) eredményességben, hanem a csapat stabilitása, kreativitása is sokat fejlődhet.
Joan Garciával kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok. Eddig volt egy éve az elsőosztályban és akárhogy is nézzük jelenleg 25 millió komoly pénz nekünk. Ő egy ilyen vagy jó lesz vagy nem, de arra is legalább másfél-két év kezdőtagságot kellene neki adni. A jövő szezont még MAtS-al le tudnánk hozni és jobb anyagi helyzetben könnyebb és lehet, hogy jobb megoldás lehetne. Nekem ő egy nagyon sötét ló, főleg ennyiért és ha jön igényli a kezdőtagságot.
Mondjuk elkezdtek már cikkezni, hogy a német pont a fenti miatt átadólistán van és a VB miatt játszani kellene, az Al-Hilal pedig újra érdeklődik.
Sajnos szóba sem került, de nálam Meret nagyon jó megoldás lett volna. Lejár a szerződése, a fizetése sem gondolom, hogy égbekiáltó lenne és a legjobb kapuskorban is van. Plusz azt sem hiszem, hogy ha jönne egy komolyabb kaliber az elkövetkező években besértődne a cserekapus szerep miatt.